Масло или маргарин?

  • 21 267
  • 182
  •   1
Отговори
# 75
  • София
  • Мнения: 6 613
Ползвам от всичко, някои маргарини са ми по- вкусни от някои масла  Mr. Green, уж все вносни купувам....
Как размеквате маслото издайте моля ви...голяма мъка като каже дребната искам и то веднага...., представете си какво настава    newsm78

При нас рядко се маже масло на филия, обикновено си правим печени филийки. Но иначе може да пробваш да отрежеш парченца масло и да ги сложиш върху филийката, а нея я слагаш върху тостера и го пускаш. Маслото омеква, понякога филийката леко се препича отдолу, но не е като да е в самия тостер.

# 76
  • Мнения: 63
Ползвам от всичко, някои маргарини са ми по- вкусни от някои масла  Mr. Green, уж все вносни купувам....
Как размеквате маслото издайте моля ви...голяма мъка като каже дребната искам и то веднага...., представете си какво настава  newsm78

Привет Рая_Никол, чувала съм че има някои масла, които просто са си по-меки, не знам с каква технология ги правят, но се правят умишлено така че стават за мазане. Просто трябва да опиташ няколко и ще намериш своето масло. Има няколко начина да ги размекнеш. Първо в микровълновата, но не го препоръчвам, по последни изследвания има вредни лъчения, второ в тостера, трето на скаричката и четвърто изчакваш 2 мин да се разтопи от само себе си Mr. Green

# 77
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
аз режа маслото на много тънки резенчета и го слагам върху филията, след 1 минута се размазва супер. важно е да не се натиска с ножа и да се прави дупка в хляба, а да се размазва Peace

маслата, които се размазват лесно дори да са били в хладилник, за мен не са първи избор.
те са обработени и често имат добавки....

# 78
  • Мнения: 427
Едно време учителят ми по химия казваше, че маргаринът е най-нездравословното нещо, което може да яде човек.
Обясненията му бяха съвсем прости и логични (за мен). Маргаринът е измислен през ВСВ в Германия, поради дефицита на храна тогава. Съдържа около 50/50 вода и мазнини с всякакъв произход. Именно тези събстанции,които карат мазнините и водата да се превърнат в хомогна смес са вредни за нас.

Може да съм старомодна, но аз ще си ям маслото.

# 79
  • Мнения: 57
Здравейте! Ако може да добавя и моето мнение по въпроса - маргаринът е много вреден за организма продукт, защото  съдържа транс мазнини, които се получават при химичната преработка на растителни мазнини. С две думи маргарина се получаява по изкуствен начин от олио, на което са му добавени, водородни атоми, за да се получи твърда консистенция подобна на масло. Получават се продукти, които са различни изомери, много от които не  се срещат в природата и не могат да се метаболизират от организма. Смята се, че те се натрупват в кръвоносните съдове и допринасят за развитието на атеросклерозата. Маслото е естествен продукт и в умерени граници не вреди на организма (50-70г. дневно).

Лилиту, мерси за ценната информация Simple Smile

# 80
  • Мнения: 57
Момичета, понеже хвалите немските масла взех тва с кравата и момичето да го пробвам. Линк: http://www.rostar-bg.com/bg/page/deutsche-markenbutter  Мислех да взема Меггле, но една съседка ми каза, че Меглето е побългарено, имат завод и тук в България и не е ясно кое се произвежда тук, кое в Германия, та се отказах. Взех и от тва ирландското да пробвам, предполагам говорите за това: http://www.kerrygold.com/intl/index.jsp?1nID=93&pID=98&nID=104

А свеки се е запасила с нейните любими маргарини и въпреки, че й изпринтирах статия за производството на маргарина и колко е вреден, пак си го ползва... Ама не ми пука, аз пък напук си взимам масло и така водим тиха война вкъщи. Уфф ужасен дразнител е тва, дребно и вредно както се казва, просто, но със самочуствие ... не знам до кога ще я изтърпя ...  newsm78

# 81
  • Мнения: 126
Момичета, понеже хвалите немските масла взех тва с кравата и момичето да го пробвам. Линк: http://www.rostar-bg.com/bg/page/deutsche-markenbutter  Мислех да взема Меггле, но една съседка ми каза, че Меглето е побългарено, имат завод и тук в България и не е ясно кое се произвежда тук, кое в Германия, та се отказах. Взех и от тва ирландското да пробвам, предполагам говорите за това: http://www.kerrygold.com/intl/index.jsp?1nID=93&pID=98&nID=104

А свеки се е запасила с нейните любими маргарини и въпреки, че й изпринтирах статия за производството на маргарина и колко е вреден, пак си го ползва... Ама не ми пука, аз пък напук си взимам масло и така водим тиха война вкъщи. Уфф ужасен дразнител е тва, дребно и вредно както се казва, просто, но със самочуствие ... не знам до кога ще я изтърпя ...  newsm78

А защо свеки трябва да е длъжна да яде каквото ядеш ти? Или няма право на собствен избор? Извинявай,но много дребнаво от твоя страна...война ще водим заради тези неща.  ooooh!

# 82
# 83
  • Мнения: 57
Момичета, понеже хвалите немските масла взех тва с кравата и момичето да го пробвам. Линк: http://www.rostar-bg.com/bg/page/deutsche-markenbutter  Мислех да взема Меггле, но една съседка ми каза, че Меглето е побългарено, имат завод и тук в България и не е ясно кое се произвежда тук, кое в Германия, та се отказах. Взех и от тва ирландското да пробвам, предполагам говорите за това: http://www.kerrygold.com/intl/index.jsp?1nID=93&pID=98&nID=104
А свеки се е запасила с нейните любими маргарини и въпреки, че й изпринтирах статия за производството на маргарина и колко е вреден, пак си го ползва... Ама не ми пука, аз пък напук си взимам масло и така водим тиха война вкъщи. Уфф ужасен дразнител е тва, дребно и вредно както се казва, просто, но със самочуствие ... не знам до кога ще я изтърпя ...  newsm78

А защо свеки трябва да е длъжна да яде каквото ядеш ти? Или няма право на собствен избор? Извинявай,но много дребнаво от твоя страна...война ще водим заради тези неща.  ooooh!

Защото тя се заяжда за всяко нещо с мен що се касае кухнята и продуктите и се опитва да си налага гледната точка. Естествено, че не е длъжна, по-скоро аз едва ли не съм длъжна да се съгласявам винаги с нея и да купувам и ям от нейните продукти.. Но това е друга тема, да не ви занимавам с мойте пробомеи, просто всеки ден се вдои тиха война, за всяко нещо се пита защо така, а не онака, защо си купила тва, а не онова и такааа

# 84
  • София
  • Мнения: 6 955
И ние ползваме същото немско масло, доволна съм.  Peace Зехтин - за салати, за готвене - олио. Рядко мас за сладкиши, маргарин хич.
За размекването на маслото - ако се наложи изневиделица да мажа, без да съм го извадила предварително от хладилника - слагам малки тънки парченца на филията и после дъхвам топло отгоре Wink. Това ако си е за мен де...

# 85
  • Мнения: 1 884
Аз също използвам масло (и то конкретна немска марка, от която съм доволна), маргарин не купувам.
И аз така!

# 86
  • Мнения: 1 884
И ние такова ползваме.Меглето не ни хареса.Ползвам олио и зехтин предимно от Гърция.На салати само зехтин.
За сладкиши масло и по рядко олио.

# 87
  • София
  • Мнения: 1 735
Масло използваме вкъщи.Вече повече от 3 години маргарин не съм купувала.Откакто се роди детето,започнах повече да се интересувам за безвредното хранене и маргарина изчезна от хладилника ни.Фаворит ми е Президент,но и от Мегле съм доволна и всякакви масла предимно немски от Била или Кауфланд.За салати използвам екстра върджин зехтин,но той не е за готвене.
Последно нека някой ми уточни това ПОМАС зехтина за готвене ли е?Все го гледам и му се чудя и искам мнение.

# 88
  • Sofia
  • Мнения: 10 882
Да, ПОМАС е точно за готвене, защото позволява топлинна обработка.

# 89
  • Мнения: 4 352
Маргарин не съм купувала поне 5 години. Ползваме само краве масло, което не е под 82% масленост.
И понеже почти не мажа филийки на децата, пък и мекици не правя, с пакет масло от 250гр. караме от седмица до десет дни (освен ако не правя някакъв кекс/мъфини или баница), та не ми се струва твърде скъпа инвестиция.
Готвя със слънчогледово олио, за салатите обичайно ползвам зехтин.

Общи условия

Активация на акаунт