Масло или маргарин?

  • 21 268
  • 182
  •   1
Отговори
# 60
  • Sofia
  • Мнения: 10 882
Немски? Че откъде у немците маслини?  newsm78

Каква връзка има маслото с маслините?  newsm78

# 61
  • Мнения: 27 523
Хайде, де  Crazy Нещо за зехтин съм си мислела  Laughing

# 62
  • Мнения: 8
Здравейте! Ако може да добавя и моето мнение по въпроса - маргаринът е много вреден за организма продукт, защото  съдържа транс мазнини, които се получават при химичната преработка на растителни мазнини. С две думи маргарина се получаява по изкуствен начин от олио, на което са му добавени, водородни атоми, за да се получи твърда консистенция подобна на масло. Получават се продукти, които са различни изомери, много от които не  се срещат в природата и не могат да се метаболизират от организма. Смята се, че те се натрупват в кръвоносните съдове и допринасят за развитието на атеросклерозата. Маслото е естествен продукт и в умерени граници не вреди на организма (50-70г. дневно).
Това не звучи сериозно,камо ли научно,особено 70гр на ден.Можеби на седмица е по точно.
Маргарина /особено търпящия топлинна обработка/е високо технологичен продукт,който сепроизвежда в промишлени предприятия под строг техн. контрол.Не е възможно да се прави в гаража или други нелегални и съответно неспазващи технологията места.Така ,че използувайте смело.Половинатаданни за хран. продукти са манипулирани от корпоративни интереси

# 63
  • Мнения: 13 594
Цитат
Маргарина /особено търпящия топлинна обработка/е високо технологичен продукт,който сепроизвежда в промишлени предприятия под строг техн. контрол.Не е възможно да се прави в гаража или други нелегални и съответно неспазващи технологията места.Така ,че използувайте смело.Половинатаданни за хран. продукти са манипулирани от корпоративни интереси
Това, че маргарина го правят под строг технически контрол в промишлени предприятия не означава, че той е полезен продукт. И кисело мляко правят под невероятен технически и всякакъв контрол, ама няма нищо общо с истинското българско кисело мляко.
Високо технологични добавки и рецепти "на баба"- това е просто реклама на съвременните боклуци, които се очаква да ядем с мисълта, че са здравословни.

# 64
  • София
  • Мнения: 18 685
Маргарин не бях купувала вкъщи, но преди около месец правих торта, в 4иято рецепта имаше то4но маргарин. Ми супер стана Peace За мазане, готвене и въобще за директна консумация не бих го ползвала, защото и на вкус не ми е много приятен, но за блат или сладкиш си е перфектен - не се усеща, излиза много по-евтино и едвали е 4ак толкова вредно - все пак не правя торти всеки ден.

# 65
  • Мнения: 1
здравейте ,
това ,което е написал stefandar  е абс вярно .Маргарина допринася за натрупването на лошия холестерол ,от там и на атеросклероза.

# 66
# 67
  • София
  • Мнения: 6 613
Маргарин от години не се купува вкъщи. Вземам немско масло (от Метро купувам, излиза по-евтино). Зехтин екстра върджин ползвам за салати, за готвене - олио, понякога и масло. Като цяло гледам да не слагам много мазнина при готвенето.

# 68
  • Мнения: X
Цитат
Маргарина /особено търпящия топлинна обработка/е високо технологичен продукт,който сепроизвежда в промишлени предприятия под строг техн. контрол.Не е възможно да се прави в гаража или други нелегални и съответно неспазващи технологията места.Така ,че използувайте смело.Половината данни за хран. продукти са манипулирани от корпоративни интереси
Това ,последното е много вярно....За да продадат колкото се може повече!   Laughing

Те и от "Маги " ме убеждаваха как натриевия глутамат се съдържал в редица природни продукти.
Но това не значи ,че ТЕ ГО ПОЛУЧАВАТ от природни продукти.
Добиват го по химичен път ,което не го прави полезен или безвреден.
Та с маргарина е същото....
То ,ако гледаме рекламите и им вярваме,значи трябва да сме сигурни ,че се храним само със здравословни и полезни храни...
Особено като видя реклама на храна ,в която обясняват как децата ядат вкусни  и полезни неща, направо ми идва да си метна тв...

# 69
  • Варна
  • Мнения: 3 188
Ползвам и двете.Маргарин по- рядко.Най-вече на питки или мниго ако бързам да намажа на сандвичи.
Скоро правих някакви сладки и ми свърши маста и добавих малко масло и маргарин.
Зехтин не ползвам, не го обичам.
Купувам немско масло, последно време все от Лидъл-харесва ми.
От българските ми харесва на Бор-Чвор.

# 70
  • Мнения: 63
още един глас ЗА маслото и зехтина cook  От зехтина взимам Коста Д'оро. От маслата преди взимах български масла без да се замислям много какво съдържат, но откакто гледах един репортаж по ТВ, че все по-често слагат мас при производството, защото е по-евтина суровина, взех да се замислям дали да не дам един два лв отгоре, но да знам че купувам нещо качествено. Та от известно време купувам от малко по-скъпите масла. Президента ми е неоправдано скъпо. Редувам Мегле и Кери Голд. ароматни са с доказано качество и традиции chef

# 71
  • Мнения: 2 521
Последно купих масло Леново.Пак си е от буца,но е разфасовано по 250гр.Харесва ми.Пише на опаковката киселосметанено.Това вече не ми е много ясно какво значи newsm78.
Зехтин не купувам.Мразя го.На малкия преди готвех със зехтин,но не и за мен.Дори и сестра ми за мен прави салата с олио,а за останалите си гости-със зехтин.Опитвала съм и скъп и евтин и незнам си коя преса,но това си е.
Маргарина също не го харесвам-гаден някакъв,брашнен вкус има.

# 72
  • Мнения: 45
Аз избягвам да купувам маргарин. Маслото си е по-вкусно, ароматно и по-истинско. Доволна съм от Кери Голд, което използвам за всичко. 
Дара, тва масло не съм го чувала и не се сещам да съм го виждала. Плс. дай инфо за цена и къде го има

Това е ирландско масло. Има го в Била, Хит, Пикадили поне аз оттам пазарувам. Не съм сигурна в кои други магазини го има. Около 3 лв и нещо е.

# 73
  • Мнения: 2 028
маргарин и рафинирано олио не ползвам...

екстра върджин зехтин за салати... масло за готвене ...  Peace

# 74
  • Мнения: 18 828
Ползвам от всичко, някои маргарини са ми по- вкусни от някои масла  Mr. Green, уж все вносни купувам....
Как размеквате маслото издайте моля ви...голяма мъка като каже дребната искам и то веднага...., представете си какво настава    newsm78

Общи условия

Активация на акаунт