ВЪПРОСИ към хомеопати - 14

• 52 688
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
Мая, от какво по-точно те е страх?
А чат в скайпа не знам дали ще има наистина - май се шегувахме тук, ама знам ли и аз  Mr. Green  Laughing

# 181
Що, бре? Laughing Намерете ме Mechka_Malinarka  в скайпа, ще направим една група, ще добавим и хомеопатите, стига да искат, и ще си плещим на воля.

# 182
  • Пловдив
Що, бре? Laughing Намерете ме Mechka_Malinarka  в скайпа, ще направим една група, ще добавим и хомеопатите, стига да искат, и ще си плещим на воля.

Да,с конферентна връзка... WinkАма много ще ги тормозим ми се струва,а? Mr. GreenТо ще има питане...

# 183
А чат в скайпа не знам дали ще има наистина - май се шегувахме тук, ама знам ли и аз  Mr. Green  Laughing

Най-вече от влошаване, от това да имам доверие на хомеопата, дали предписва по принципите за които ни предупреждава Nial

# 184
  • Пловдив
А чат в скайпа не знам дали ще има наистина - май се шегувахме тук, ама знам ли и аз  Mr. Green  Laughing

Най-вече от влошаване, от това да имам доверие на хомеопата, дали предписва по принципите за които ни предупреждава Nial
Maya 82 Nial цитира няколко пъти Органон, и стана ясно, че ако ХЛ е подбрано според принципите на кл.хомеопатия и със съобразена потенция, влошаване не би трябвало да има Peace. Ако ли пък токова все пак се появи, то не би трябвало да пречи на нормалното протичане на ежедневните дейности Peace.
А доверието.....това е нещо което се гради с времето Wink

# 185
В такъв случай ти препоръчвам да се подготвиш много добре за принципите, които трябва да се спазват. Още на първото интервю (а най-добре, ако има възможност де - да уговориш среща с хомеопата преди него, за да го разпиташ как работи той) - може да разпиташ какви ХЛ дава (гранули или течни), по колко ХЛ изписва (дали е едно или няколко по схема или пък едно ама за след Х дни - това, което и Ниал беше писал - в зелено, даже си го разпечатай  Simple Smile), как държи да осъществявате връзка, кога да му звъниш и т.н.  И при тези въпроси, зададени съвсем невинно, разбира се - сама ще усетиш - първо ако отговори задоволително, т.е. така, че да личи, че работи по Органон, би могла да се успокоиш поне малко; второ - разчитай и на вътрешния си усет за него - ако ти е кофти човек, пред когото не можеш да се отпуснеш - съветвам те да не го избираш - все пак хомеопатът е човек, пред когото си споделяш доста от съкровеностите ти Wink, а обратната връзка е задължителна - т.е. ако ти не можеш (не искаш) да му кажеш какво и защо те вълнува, той няма да получи адекватна информация и ще е по-трудно или невъзможно да проведе адекватно лечение. Трето - ако все пак в хода на лечението сметнеш, че не спазва принципите на хомеопатията - говориш с него и го сменяш.
Колкото до влошаването - ако той е хомеопат, който спазва тези принципи, такова влошаване би следвало да е възможно най-меко и леко, както и казва Ханеман още в параграф 2, ако не ме лъже паметта  Blush.
Затова - основното нещо е да си подготвена теоретично за основните принципи; видиш ли отклонение от тях - бягай далеч  Peace

Виж списъка с хомеопати, който Ниал пусна по-рано - някои от тях практикуват в провинцията, но с един гугъл лесно ще намериш човек от тях, който е в София Wink (ако и ти си в София де; иначе сигурно и Ниал може да ти каже някой близо до теб  Peace).

И затова продължавам да твърдя, че е нужно предварително интервю, но провеждано от пациента към хомеопата. Иначе как правим избора, дори и да знаем принципите на хомеопатията? - На база препоръки от приятели и познати, като си даваме парите за няколко посещения, докато видим, че практикуващият насреща реално не е хомеопат и не се знае какво е сторил на нашето здраве; само губим време, нерви, пари, а за здраве да не говорим... Ама това предварително интервю ще си остане утопия явно..

# 186
а от къде можем да прочетем старите теми?

# 187
  • Пловдив
а от къде можем да прочетем старите теми?

На 1-ва стр.има линк към предишната,на предишната към по-предишната и т.н. Peace

# 188
Няма линк към предните.
Трябва да видиш постовете на Александър или Ниал, те пишат почти само в тези теми, ако следиш друг потребител, ще се объркаш, че пишем на много места Laughing

Честит празник на всички, отдали се на благородството на медицината във всичките й измерения!  bouquet

# 189
  • Варна
Здравейте!
Надявам се, че въпроса, който задавам, не е прекалено глупав. Хомеопатът, при който бях изрично ме предупреди да не държа на едно място лекарството, което ми даде, и gsm, но въпреки всичко снощи се усетих, че съм ги държала в един джоб заедно Sad За няколко часа е било - може би 5-6... Дали е фатално? Дали е възможно да взема нови лекарства?

Също така, понеже съм ходила на друг хомеопат, който не можа да ми помогне, не можах да не забележа една огромна разлика. При първия интервюто продължи 1 час, разпитваше ме какво ли не, примерно дали обичам сладко или солено, а тук - само няколко минути, и ме пита само дали появата на заболяването е била свързана с някакъв стрес.
Как ви се струва това, колко обикновено продължава едно първоначално интервю?
А също така не ми е казвал, ако се влоши, да му се обадя, даже каза, че е нормално да се влошат симптомите...
Забравих да допълня, че ми изписа едно лекарство с по-едри гранули за първия ден,  и след това приемане по три по-малки гранулки от друго.

Признавам, че не съм чела почти нищо от информацията на първа страница, но ще попълня пропуска.

# 190
kеit ако не ти е звънял телефона, мисля че не е фатално.
А за второто питане - изумително!   Shocked

# 191
Ако тел. не е звънял и не си получавала СМС-и, не е проблем.
За втория въпрос, върни се да прочетеш на предните страници какъв трябва да е добрият хомеопат и сама ще разбереш, че не си попаднала на такива. Първоначалното интервю обикновенно е поне 2 часа, понякога повече.

# 192
  • Пловдив
Здравейте!
Надявам се, че въпроса, който задавам, не е прекалено глупав. Хомеопатът, при който бях изрично ме предупреди да не държа на едно място лекарството, което ми даде, и gsm, но въпреки всичко снощи се усетих, че съм ги държала в един джоб заедно Sad За няколко часа е било - може би 5-6... Дали е фатално? Дали е възможно да взема нови лекарства?

Също така, понеже съм ходила на друг хомеопат, който не можа да ми помогне, не можах да не забележа една огромна разлика. При първия интервюто продължи 1 час, разпитваше ме какво ли не, примерно дали обичам сладко или солено, а тук - само няколко минути, и ме пита само дали появата на заболяването е била свързана с някакъв стрес.
А също така не ми е казвал, ако се влоши, да му се обадя, даже каза, че е нормално да се влошат симптомите...
Забравих да допълня, че ми изписа едно лекарство с по-едри гранули за първия ден,  и след това приемане по три по-малки гранулки от друго.

Признавам, че не съм чела почти нищо от информацията на първа страница, но ще попълня пропуска.
Да ти кажа, това, че те е посъветвал да си държиш телефона далече от ХЛ. е единственото което е направил както трябва.
пп Въпросният хомеопат, с медицинско образувание ли е?

# 193

В нашето хомеопатично училище обмисляме вариант за началото на следващата учебна година (октомври 2012) да отпуснем по една пълна стипендия за всеки от 20те най-големи градове в България (София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен , Добрич, Шумен, Перник, Хасково, Благоевград, Ямбол, Пазарджик, Велико Търново, Враца, Габрово, Асеновград, Видин).
Ще има конкурс и обучението за стипендиантите, за целия курс от 4 години, ще бъде безплатно. Идеята за тази инициатива е във всеки голям град да има практикуващи, адекватно запознати и спазващи принципите на хомеопатията. Излишно е да казвам, че тези 20 души ще бъдат адекватно тормозени и при непокриване на критериите за успеваемост, ще приключват обучението си. Малко като Music Idol
 Grinning

Похвално начинание.. smile3501, интересно ми е, какъв ще е критерия на база на който ще се изберат тези степендианти Rolling Eyes? Дали сте обмисляли...? Според мен, успеха на подобно начинание, зависи в голяма степан от правилният подбор на "точния човек"...
пп. Всъщност въпроса, как да разберем колко е мотивиран човек за нещо, винаги ми е бил интересен...

Nial е психотерапевт преди да бъде хомеопат, така че ме се отдава да "изпитва" хората и да разбира техните съзнателни и несъзнателни мотивации.
Конкурсната форма, все още не сме я уточнили, но ще има събеседване / интервю със сигурност.

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 16:43 от Nial

# 194

Здравейте!

Aз не бих разчител на това лекарство.

Хомеопатичната аптека е на ул. Чаталджа 13 в София - купете ново.

Забравих да допълня, че ми изписа едно лекарство с по-едри гранули за първия ден,  и след това приемане по три по-малки гранулки от друго.

Нарушение са 3 (три) от принципите на хомеопатията, следователно вторият НЕ е хомеопат.

Трябва да се изпише само едно ХЛ (параграф 273 на Органон).

Трябва да бъде в течна форма (параграфи 247, 248 на Органон).

На страница 8 в тази тема, публикация # 114 съм писал как да разпознаем добрия хомеопат.

Общи условия

Активация на акаунт