Отговори
# 120
  • София
Привет на всички сладуранки!
Виждам, че пак някой се е опитал да разбуни духовете в темата! Ама момичета нали ние си знаем, че само който не е изживял момента с чуването на диагнозата може да описва по този начин нещата
пред изпадналия в неизвестност човек, мислейки че ще му помогне! Обикновено тези хора не могат да ни разберат, и никога няма да могат. Мисля си, че е по-добре те като не ни разбират, то дайте ние да проявим разбиране! Малко сложно се изразявам, но понеже виждам, че на Сис и е писнало и е вдигнала адреналина, та малко да внеса спокойствие! Считам, че най правилно е да не обръщаме внимание на такива постове! Ние самите също споделяме "гадните" моменти, когато нямаме просто сили да не споделим помежду си, защото всяка една от нас знае, че тук ще получи подкрепа и рамо на което да си изплаче болката!Та мила Сузи, надявайки се, че все пак ще прочетеш това което съм написала и ще разбереш, че всичко което се е случило с твоята майчица наистина е ужасно! И ако просто го беше споделила с нас, повярвай ми щеше да получиш разбиране, защото ние сме минали по страшния и труден път на твоята майчица. Но за човек на който тепърва му предстои да тръгне по този път, подобни описания мисля, че не са подходящата реакция!
Това е от мен баба Маргич!
Та момичета привет! Joy И аз да се оплача! В петък през нощта ми протече покрива! А преди 6 месеца правих ремонти! И баба Маргич като се ядоса smile3511 Като вдигна едно кръвно! Днес отивам на доктор и той ми каза, че е на нервна почва! Прибрах се в къщи , седнах и си викам " Колко съм проста бабичка. Няма за каво да се ядосвам, та за един тъп покрив ще си вдигам кръвното". Сипах си една ракийка с една хубава салатка и сега се чувствам прекрасно. Joy      

Последна редакция: пн, 18 апр 2011, 16:34 от margi4

# 121
  • В царството на игрите:)
Милено, стига бре. НИЩО ти НЯМА, разбери. Какво се вторачваш в разни болежчици...

Болежчици... Rolling EyesАко знаеш как боли ще ме съжалиш. В мозъка ми човърка и чак вия, ама май сама си го докарвам щото хич не я пазя... #2gunfireВеси, айде чакаме те вече Hug

# 122
Болежчици... Rolling EyesАко знаеш как боли ще ме съжалиш. В мозъка ми човърка и чак вия, ама май сама си го докарвам щото хич не я пазя... #2gunfireВеси, айде чакаме те вече Hug

Hug Hug Hug Hug Hug  love001  love001  love001  love001

Уф, и аз чакам с нетърпение. Майка пък ни чака, за да има помощник в  easter боядисването на яйцата (Елпида) и мен за козунаците... Heart Eyes
Ще ти звънна, като пристигна...
 Hug Hug Hug

# 123
  • София
Добро утро момичета!
Пожелавам ви един прекрасен и успешен вторник, напук на лошото време!
Миленка то болежките са и от времето! Аз нямам възпаление, ама пак ме боли и плешката от към операраната страна и ръката и рамото! Все си повтарям че е бял кахър!

# 124
Уф, и аз чакам с нетърпение. Майка пък ни чака, за да има помощник в  easter боядисването на яйцата (Елпида) и мен за козунаците... Heart Eyes

Ще ти дам аз едни козунаци...Нали си на Дюкан бе... smile3538 smile3538

# 125
  • София
Тя беше на Дюкан  Joy Joy Joy

# 126
Абе какъв Дюкан по козуначено време!
Всички диети нямат ефект по тези празници  Sick

А, да се похваля - баба ви вече е пенсионер по инвалидност. Много бързо излезе решението. Няма и месец.

# 127
  • София
Извади си карта за градския траспорт. Ще ти пишат на нея "Лице с увреждане"  Joy Joy Joy
Аз бая се гледах в огледалото, ама не открих къде ми е увредено лицето  newsm78

# 128
Ще ти дам аз едни козунаци...Нали си на Дюкан бе... smile3538 smile3538

Ми, нещо съм голяма мърда...Не успях ... Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Ма, Силве, аз ще ги правя/меся и няма да участвам активно в хапването... Mr. Green Mr. Green Mr. Green
само, ще ги опитам.... Joy Joy Joy Joy

# 129
.... аз ще ги правя/меся и няма да участвам активно в хапването... Mr. Green Mr. Green Mr. Green
само, ще ги опитам.... Joy Joy Joy Joy
Аз така се заричам всяка година, а после, полегнала на една кълка, пъшкам тежко  Joy  Joy Joy
Много обичам домашен козунак. Като започна да го опитвам - няма спиране.

Хули, не се бях сетила за карта. Аз нали като пукне пролет ставам велосипедист, съвсем бях изключила за картата.

# 130
  • Варна
днес ходих при онколог-поредната мила женица , с която явно ще се срещна
отказа ми да ми каже какво ще ми вливат-три лекарства -едва измъкнах -антрациклин-но четох че това са група препарати..
явно в деня на приемането трябва да настоявам
а мога ли да ида при друг лекар-не искам да я срещам тази госпожа още 6 пъти поне..сигурно не може вече
има ли нещо което трябва да искам, свързано с химиотерапията?
много им е тежко да говорят на лекарите -не каза повече от 10 изречения-извадени с ченгел ooooh!

# 131
Стандартно при РМЖ се прави т.нар . ФЕК- или червена терапия. Идва от цвета на една от съставките - епирубицин. Останалите две съставки на тази терапия са : 5-флуорацил и циклофосфамид. В болниците ползват препарати на различни производители, но това са генеричните имена на основните съставки. Тази терапия е с така наречените антрациклини , които са силни цитостатици- ще рече морят клетки наред - и здраво и раково. Затова и се понасят кофти. Наред с това те убиват най-вече бързо делящи се клетки- каквито са раковите. Но такива са и тези на космите и затова косата пада. Такива са и кръвните клетки - затова непрекъснато се следят кръвните показатели.
Това е което знам. Желая ти успех!

# 132
  • Варна
nadia_0606
благодаря
това да го беше казала госпожата-да не пиша по форумите..

# 133
... това да го беше казала госпожата-да не пиша по форумите..
Приготви се да не очакваш твърде много от подобни "госпожи", така няма и да се разочароваш много.
Сега като правя сравнение между първите докторки с които се срещнах и тази, която ме лекува в момента, се чудя как съм издържала на безобразното им поведение. Малко са хората в тази професия и дано имаме късмета да ги срещаме по-често.

# 134
  • София
Истината е, че по отношение на лечението няма много което да се каже! Лечението е с лекарства, които на обикновения човек нищо не му говорят! То и на много доктори не им говори! Понякога си мисля, че колкото по-малко знам, толкова по-добре! Laughing Но по отношение на добрата, топлата дума вече е друг въпрос! Но там отиваме вече до възпитание, до призвание, човечност и т.н.! А тези качества не идват с полагането на лекарската клетва, те се носят в душата и съзнанието още от първите седем години! Смърфче/извини ме ако изписвам името грешно/ мисля, че ще се срещаш и с други подобни хора, дай боже и с по-добри! Поне тук в София в отделението по химиотерапия дежурят различни доктори и за 6 вливки е възможно никога повече да не срещнеш тази госпожа!
Надето правилно ти е обяснила за червената химия, но има и по -мека или по-лека, от която косата много рядко пада! А пък да ти кажа има и случаи при които косата не пада и от червената химия. Така, че всичко е индивидуално! Не съжалявай, че си писала в темата! Тук можеш да задаваш всякакви въпроси които те вълнуват! Ако имаш нужда по време на химията да споделиш нещо, ние сме насреща. Знай от мен само едно - всичко ще мине благополучно! Човека е устроен така, че издържа на какво ли не! Ще  стискаме палци, само дай сигнал кога започва!!!!!!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт