Ти си занемарена!

• 49 410
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 915
А когато 5 години след раждането оправдаваш  килограмите с бременността си е направо смешно.

# 916
  • София
Аз лично не мисля, че зачеването и раждането на дете е особен вид геройство, но определено мисля, че всеки мъж би следвало да е поласкан и да оцени факта, че е избран от дадена жена да износи и роди неговото дете. Да - неговото. И нейното. Тяхното. Но ако аз мога да ида и да си зачена инвитро при липса на подходящ екземпляр, то мъжът няма как да свърши тая работа, ако жената не кандиса. Така че - да! - раждаме ИМ деца. Не просто си раждаме за спорта. И ако някой мъж живее с мисълта, че това е нищо работа и всяка женица го може - О.К. Да МУ ражда такава, която е на същото мнение - че е една утроба, тяло гостоприемник, което няма претенции чий точно плод изнася и ще роди. Лошо няма. Аз не съм тази жена, обаче.
Впрочем, чувала съм точно тази контра реплика от мъж - жена казва "Тя му е родила дете...", той отговаря "Е и?! Всяка жена го може това - да ражда и да бъде майка на децата му..." И тогава, чувайки тази реплика, коренно промених позицията си по въпроса кой на кого и защо ражда деца. И - не, не всяка жена може да е майка на децата МУ! И определено не всяка жена ИСКА да е майка на децата МУ.

# 917
Нали авторката като питала мъжът си какво е имал предвид ,човека и казал за липсата на секс и влошените им взаимоотношения.
Вие продължавате да обсъждате външния вид и ,че я бил обидил и унижил.
Проблема е доста по-сложен и според мен наистина би било хубаво да си поговори със специалист .

# 918

напълно подкрепям позицията на КЛОНКА! след раждането попитах мъжа ми не смята ли, че е редно да се чувства благодарен, че съм родила детето му, дори и без да ми казва експлицитно "благодаря ти!" и той ми каза, че не вижда за какво има да ми е благодарен, като раждането било дело и на двамата... направо се шашнах! дори и да приема, че правенето на детето и отглеждането е дело и на двамата, раждането е съвсем друга история! и така - аз си мислех, че това се подразбира, но явно мъжът, който съм си избрала имал друга позиция.. тотално си промених отношението към него, разбира се!

# 919
Стига, бе хора, въпросът кой на кого е родил дете не беше май поставен от авторката, но така или иначе се нищи втора страница.

Не мога да си представя да кажа на съпруга ми "аз дете съм ТИ родила". Ами че това си е моето дете, негово също естествено, но не съм го раждала, за да му го размахвам като аргумент за каквото и да е. Според мен децата не са причина между мъж и жена да се предполагат чувства на благодарност, задълженост и какво ли не още. Децата са си деца, нашите чувства един към друг - съвсем отделна тема. Ако не му харесва как изглеждам и какво представлявам, заради децата ли да се преструва? Мерси за такава "идилия"...

# 920
Е, не можем да очакваме да са ни благодарни и да ни се кланят до живот за това, че сме им родили дете/деца.Или да правят секс с нас, ако вече не ни харесват и не ги привличаме, защото са длъжни, понеже сме майки на децата им.Това е истината, харесва ни, или не.

# 921
Нали авторката като питала мъжът си какво е имал предвид ,човека и казал за липсата на секс и влошените им взаимоотношения.

Според мен реда е обратен.И поведението му не само, че не допринася до получаване на заветния секс, ами напротив.И все пак състоянието на детето не може да бъде просто така извадено от уравнението - изписани лекарства за година напред не са настинка.Жената го приема по драматично. Той като е по уравновесен и не му се отразява, вместо да мрънка за секс чрез обиди, ми да я подкрепи, да прояви търпение, такт и т.н.
И освен това имаше едно изречение, че той не понася работата си и това допълнително влошавало отношенията им ( каквото и да значи това ).

.Или да правят секс с нас, ако вече не ни харесват и не ги привличаме, защото са длъжни, ..
А да ти казват, че си занемарена пък да си искат полагаемия секс?!  Crazy

# 922

Според мен реда е обратен.И поведението му не само, че не допринася до получаване на заветния секс, ами напротив.И все пак състоянието на детето не може да бъде просто така извадено от уравнението - изписани лекарства за година напред не са настинка.Жената го приема по драматично. Той като е по уравновесен и не му се отразява, вместо да мрънка за секс чрез обиди, ми да я подкрепи, да прояви търпение, такт и т.н.
И освен това имаше едно изречение, че той не понася работата си и това допълнително влошавало отношенията им ( каквото и да значи това ).

Ами сигурно е обратното на това ,че тя харесва работата си ходи с удоволствие.
Тя каза ,че обича съпруга си той явно също я обича та няма нужда в темата да бъда настройвана против него или пък той да бъде плют или тя ,със сигурност и двамата имат вина  за тези влошени взаимоотношения.
Та да им стискаме палци да ги оправят. Peace

# 923
Ми може би под "занемарена" е имал предвид, че е забравила, че е жена.Това се отнася и до секса.
А за лекарствата-нищо, ама нищо страшно не е станало.Изписали са на детето лекарства против алергия-вероятно детето е с алергичен ларингит или бронхит.Обикновено този проблем се израства с възрастта.Мисля, че авторката трябва да мисли позитивно в тази насока.Моят син беше с астматичен бронхит и отдааааавна сме забравили за това.

# 924
Стига, бе хора, въпросът кой на кого е родил дете не беше май поставен от авторката, но така или иначе се нищи втора страница.

То коя тема е оставала в същността си. Важното е, че полина-малина май се чувства по-добре.

mia71 , тези неща ги нищихме доста.

# 925
Никой не я настройва против него. Говорим за конкретната ситуация, довела до пускането на темата все пак. В случая моето мнение е, че вината е в него, а не, че тя трябва да се вземе в ръце, да се нагласи и да го обслужи, независимо от това как се чувства.Най малкото голямо извинение и дължи.
Иначе за стискането на палци, стискаме.Едва ли някой иска да ги разведе.

# 926
Не мога да си представя да кажа на съпруга ми "аз дете съм ТИ родила". Ами че това си е моето дете, негово също естествено, но не съм го раждала, за да му го размахвам като аргумент за каквото и да е. Според мен децата не са причина между мъж и жена да се предполагат чувства на благодарност, задълженост и какво ли не още. Децата са си деца, нашите чувства един към друг - съвсем отделна тема. Ако не му харесва как изглеждам и какво представлявам, заради децата ли да се преструва? Мерси за такава "идилия"...

е, да благодариш на някой за нещо изобщо не означава да си му задължен до живот, а просто да чувстваш една конкретна благодарност, която да изразиш, в един конкретен момент по отношение на едно конкретно нещо.. детето не е аргумент, за каквото и да било! то е все едно той да ми купи кисело мляко и аз да кажа "благодаря ти!" и това, разбира се, няма да означава, че той може да ми повтаря непрекъснато "а помниш ли онзи път, когато ти купих кисело мляко.."!

но иначе - наистина не е по темата и се извинявам за това!  Stop

# 927
А бе, малко повече зор си е, отколкото да купиш кисело мляко.

# 928
А бе, малко повече зор си е, отколкото да купиш кисело мляко.

е да дее!! и аз това имам предвид - аз му благодаря за едното кисело мляко, а той...

# 929
Да бе, ще му благодаря че е купил мляко... Що за глупост, то това се подразбира (че ще купува имам предвид) Simple Smile. За какво работи иначе Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт