Автоимунен тироид на Хашимото (18)

• 82 569
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, момичета - Хашимотки! Отскоро и аз съм с тази проклетия. При мен е хипо. Изписаха ми Еутирокс 25 микрограма, по 1 таблетка дневно, сутрин на гладно. Освен това пия и Цефазел 100 - 2 пъти дневно. Някъде прочетох, че селена / който е в Цефазел-а / не трябвало да се приема при хипофункция? Освен това имам проблеми с килограмите - с 25 кг. съм отгоре, т.е. след раждането не ги свалих изобщо. А ендокриноложката каза, че бременността е отключила Хашимотото. От това, което прочетох май стигам до извода, че от Еутирокса ща качвам още килограми. Може ли някоя, която се е сблъсквала  с този "бонус" - наднормено тегло, да сподели опита си, защото то е това, с което не мога да свикна и най - много ми пречи? Благодаря предварително!

# 466
  • до една звездичка
А ендокриноложката каза, че бременността е отключила Хашимотото.

Тя как го разбра това?! Mr. Green newsm78

Някъде прочетох, че селена / който е в Цефазел-а / не трябвало да се приема при хипофункция?

А на мен го препоръчаха.  Laughing И аз съм с хипо. Върви, после се чуди.... newsm78

# 467
Дега, а ти как си с килограмите? И от колко време се лекуваш?

# 468
  • до една звездичка
Дега, а ти как си с килограмите? И от колко време се лекуваш?

Laughing

Всичките от бременността свалих, че и горница. Сега, обаче пак качих. Не се харесвам, с две думи. Ако сваля 5 кг. ще съм доволна.

А по повод на лекуването - от 4 месеца, т.е. откакто знам.

# 469
Здравейте момичета. И аз съм с Хашимото ..ТСХ ми беше 7..след 30 дни прием на 25 мг. Еутирокс беше 3,9..сега след 3 месеца на същата доза е 4,1. Не знам сигурно ми е ниска дозата, за 2 години качих 12 кг., които не мога да сваля..( нито грам). Все съм на диети, диетолози и спорт и нищо....вече не знам какво да правя...дали Хашито смотано ми пречи да свалям кила?

# 470
  • София
...Загубих 3 бременности, докато някой се сети да ми пусне ТАТ и МАТ ........

И при мен се стекоха така нещата и дефакто сама си открих Хашимотото ...ако мога да ти бъда полезна с нещо- свиркай Simple Smile
Бърди е права, много има вече родили и някои вече чакаме на финалната права Simple Smile

Зази мерси за пожеланието,дано всичко мине ок  Praynig
Мен ме тръшна алергията от полени тия дни и съм просто парцал,със зверска сенна хрема...наливам капки за нос и се моля да ми мине по-бързо че операция ме чака Confused Praynig

# 471
  • Най-сетне у дома
...Загубих 3 бременности, докато някой се сети да ми пусне ТАТ и МАТ ........

И при мен се стекоха така нещата и дефакто сама си открих Хашимотото ...ако мога да ти бъда полезна с нещо- свиркай Simple Smile
Бърди е права, много има вече родили и някои вече чакаме на финалната права Simple Smile

Зази мерси за пожеланието,дано всичко мине ок  Praynig
Мен ме тръшна алергията от полени тия дни и съм просто парцал,със зверска сенна хрема...наливам капки за нос и се моля да ми мине по-бързо че операция ме чака Confused Praynig

Оооо, ще свиркам и още как! Само да мине тук една лудница, и ще те нападна на лични, прощавай. Много ми е интересно как те поддържаха по време на бременността. И моята щитовидна замина след първата бременност и тежки стресове, а лечение още не съм започнала, чакам да се видя с ендокринолога на репродуктивния гуру и да видим там какво ще препоръчат.

За сенната хрема ужасно ти съчувствам!  Hug Няма оправия. И аз цял ден рева и се сополивя, излязох да тичам и като захвърчаха гадовете, сто пъти съжалих, че съм си подала носа.

Обаче се чудя, как става така - аз съм хилава като кука. А иначе всичките останали дарове на Хашимото си ги имам до един. Какво ли ще стане от Еутирокс-а. Четох, че някои качват килограми, някои свалят, някой пък - без промяна...

Да, това със загубата на бременности, н на брой, и никой да не проверява за щитовидни проблеми е направо фрапиращо. Теб как те пропуснаха? При мен откриването стана съвсем случайно, висях в някаква клиника по съвсем друг повод, излезе ендокринологът от съседната врата, посочи ме и каза - "Ти, тая с юнашкия екзофталм, влизай". Аз - "Ама аз не съм за Вас".  Той - "Не си друг път, може да си мислиш, че имаш големи очи, ама това е от проблеми с щитовидната жлеза. Влизай". И влязох. Добре, че влязох...

# 472
  • София
Simple Smile
При мен просто лекаря,ако може да се нарече лекар това прасе, който е наясно с абортите ми-те бяха 3 поредни - въобще не си направи труда да каже какво да правя за да не стане 4-ти аборт и аз започнах сама да се интересувам какво-що и така пуснах и на щитовидната нещата.

А за кг, не съм била кука,но винаги съм била фина мацка, след първия аборт сякаш се оплетоха нещата и започнах да качвам бавно кг и не знаех от що?!Та чак след третия аборт разбрах....
И после с Лтироксина спрях да качвам кг и спрях и да боледувам Simple Smile Диета не съм правила все още..понеже целяхме забременяване..

# 473
  • Пловдив
Магнитче,то не останало при теб Hug, дано се оправи тая пуста хрема,че да нямаш притеснения и с нея,очакваме скоро хубавата вест Grinning
Аз ви чета редовно,но нямам какво да напиша,досега се занимавах с ИКСИ-то си и сега тръпна в очакване на резултата, дано и ТСХ да не се е покачило много от стимулацията. Да стискате палци и аз да последвам Магнитчето Simple Smile

# 474
  • София
Гуги, стискаме здраво!  Peace Peace
Ей ти и една феичка Simple Smile
 babydust7

# 475
  • София
Здравейте, момичета - Хашимотки! Отскоро и аз съм с тази проклетия. При мен е хипо. Изписаха ми Еутирокс 25 микрограма, по 1 таблетка дневно, сутрин на гладно. Освен това пия и Цефазел 100 - 2 пъти дневно. Някъде прочетох, че селена / който е в Цефазел-а / не трябвало да се приема при хипофункция? Освен това имам проблеми с килограмите - с 25 кг. съм отгоре, т.е. след раждането не ги свалих изобщо. А ендокриноложката каза, че бременността е отключила Хашимотото. От това, което прочетох май стигам до извода, че от Еутирокса ща качвам още килограми. Може ли някоя, която се е сблъсквала  с този "бонус" - наднормено тегло, да сподели опита си, защото то е това, с което не мога да свикна и най - много ми пречи? Благодаря предварително!

как стигна до този извод?

При мен се отключи, по мое мнение естествено, от среса след връщане на работа след раждането, там някъде се скъса жилката. Почнах да качвам кг. (бях успяла да сваля 10 кг., после качих 12 кг.  Confused ), да съм като буре с барут, да съм като парцал и да нямам сила за нищо.

Saule, кой е този лекар?? Направо ме разби - евала.

Магнитче, леко раждане и едно здраво детенце ти желая, на финалната права си  Hug

А на теб, Gugito, ти желая скорошни 2 чертички  Praynig

На мен напоследък ми става лошо без прична (не съм бременна), отмалява ми, вие ми се свят. Не знам защо така, дали заради инсулина, дали заради нещо друго... Записах си час за 9 юни за преглед, надявам се, че още ще е навита да ме вкара в Ендокринологията за прегледи и изследвания, че да видим до какво съм се докарала.

# 476
  • София
ट्यूलिप, що не си видиш и желязото?

Анра, аз гледам да не си оправдавам килограмите с Хашимотото - по-трудно се сваля, но се сваля. Аз лично нямам воля, там е проблема. По време на бременността ща не ща се пазех (заради висока захар) и качих всичко на всичко 6 килограма, които оставих в болницата. Виж след това ....   261uu с оправдания, че кърмя.
Всичко е в наши ръце!

# 477
  • София
ट्यूलिप, що не си видиш и желязото?

Хемоглобина, нали? Не съм го изследвала скоро, но и тези симптоми са ми от месец някъде, малко след като ми качиха дозата на Еутирокса на 75 (въпреки че не мисля,ч е е от него, някак си се чувствах добре след тази доза) и след като минах от 2000 на 3000 мгр. метформин.

Съгласна съм, че килограмите често си зависят от нашата воля - аз не качих по време на кърменето 9година и половина), даже отслабнах тогава без много усилия, но по време на бременността качих толквоа много... а и след това какво се случи...

# 478
  • София
Ами аз в началото на кърменето даже посвалих, ама като поразредихме (сега останаха 2 пъти само) и веднага се отрази.
Трябва да се взимат мерки, това е.

Хемоглобинът да, на мен той ми прави мизерии понякога. Обаче сега като те чета за метформина - това същото като Сиофора ли беше? Че от него колко лошо ми ставаше (Сиофора), постоянно правех тестове за бременност, защото всяка сутрин беше  Sick

# 479
  • София
Да, Сиофора, Глукофажа, Метфогамата - все метформинови лекарства. Минах и през трите, сега съм на третото, че другите не ми понасяха. И на мен м ставаше лошо сутрин, спях да пия кафе на гладно, че едвам стигах на работа. Ама сега лошото ми е през деня, вечер - не знам какво става. Ще всема да пусна една ПКК, утре ще посетя и личната и ще се консултирам и с нея.

Общи условия

Активация на акаунт