Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ЗОНАТА и ние - 9 Тема

 • 42 068
 • 723
 •   1
Отговори
 • Chicago/Varna
 • Мнения: 73

Д-р. Бари Сиърс - "ЗОНАТА"
Създавайки ЗОНАТА, световноизвестният учен-биохимик д-р Бари Сиърс облече в съвременна научна тога крилатата мисъл на Хипократ: "...И нека храната бъде вашето лекарство, а вашето лекарство-вашата храна"
Животът в Зоната е нещо повече от хранене. Това е равновесие между хормоналните реакции, които настъпват при всяко наше хранене. Съвършено равновесие-нито прекалено високо,нито прекалено ниско.
1.Ще мислим по-добре,тъй като в Зоната поддържаме стабилни нивата на кръвната си захар.
2.Ще се движим по-добре,защото престоят в Зоната увеличава притока на кислород до мускулните ни клетки.
3.Ще изглеждаме по-добре, тъй като в Зоната изгаряме излишни телесни мазнини по възможно най-бързия начин.
4.Никога няма да огладняваме между храненията,тъй като животът в Зоната означава, че мозъкът ни се захранва постоянно с основното си гориво-кръвната захар
5.Най-голямото преимущество от правилното следване на Зоната е достигането на състояние на свръхздраве
Ефектът от храненето в Зоната много наподобява този на мощните лекарства, с единствената разлика, че те имат много,и вредни странични ефекти, докато при Зоната страничният ефект е само един,и това е загубата на излишни мазнини. Зоната е създадена с една единствена цел-да се постигне максимален здравословен ефект, докато загубата на тегло е от второстепенно значение,но е неизбежно. Въпреки това, всеки с удоволствие може да се възползва от този така желан „страничен ефект”. Когато влезете в Зоната,ще трябва да се лишите и от чувството на глад. Започнете ли да огладнявате,означава,че излизате от Зоната, което не е за препоръчване. Ако смятате, че няма лесен начин за отслабване - помислете отново, защото това, че сте попаднали в тази тема не е случайно, и може би силното ви желание да се чувствате комфортно в тялото си ви е довело  точно на правилното място.


Тази тема е за всички, които се храним така, че след всяко ядене попадаме в Зоната.
А също и за тези, които желаят да се хранят пълноценно, балансирано и хармонично и искат да бъдат в ”Зоната” на физическия и психически комфорт.
Чрез подходящо хранене лесно можем да поддържаме хормоналния си баланс, смята световноизвестният бостънски биохимик - д-р Бари Сиърс. Въз основа на откритието за хормоните айказаноиди отличено с Нобелова награда, авторът разработва ясна и лесна за осъществяване система за хранене, наречена "Зоната"
За да разберете какво всъщност представлява Зоната, е необходимо:
- smile3529  да прочетете поне една "зонова"  книга
-   да следвате простите напътствия и препоръки в нея и да им позволите отсега нататък да работят за Вас. Ще останете безкрайно доволни, че сте го направили   Two Hearts 
 
   ЗОНАТА - ДЖОБЕН ПЪТЕВОДИТЕЛ /с браузъра Mozila Firefox излизат йероглифи, за да отворите страницата, ползвайте Internet Explorer  Peace/

КАКВО ЩЕ СПЕЧЕЛИМ, АКО СЕ НАУЧИМ ДА СЕ ХРАНИМ В ЗОНАТА?  
Ще избегнем евентуално бъдещо заболяване, защото тъканните хормони, контролиращи всички основни жизнени функции, са в постоянен баланс. Рязко ще намалее вероятността да развием рискови заболявания с генетичен произход като затлъстяване, сърдечносъдови болести, рак, диабет, депресия, алкохолизъм и др.

"ЗОНАТА Е СЪСТОЯНИЕ НА СУПЕРЗДРАВЕ" - д-р Георги Лулчев

КОИ СА КНИГИТЕ?
Има няколко книги на българския пазар, от които по-подробно можете да се запознаете с режима. Това са "Зоната", "Овладяване на Зоната", "Ние и Зоната" и "Соева Зона".
може да изтеглите  ОТ ТУК , а също  И ОТ ТУК

КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ, ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ?

1. Определете дневните протеиновите нужди на тялото ви /чрез тях се изчислява и  количеството блокове, които трябва да консумирате ежедневно/:
     - по книгите ;
         - или се консултирайте  с някой от темата.
Ако не Ви се правят всички тези изчисления, доверете се на сайта на д-р Сиърс, който препоръчва дневно 11 блока за дамите и 14 блока за останалата половина от човечеството
Никога не консумирайте повече протеини от необходимото и никога не консумирайте по-малко. /Когато се консумират прекалено много протеини можете да получите кетозис, който в крайна сметка води до напълняване. В обратния случай - протеиновото недохранване води до отслабена имунна система, загуба на мускулна маса и косопад. Т.е. ежедневно и при всяко хранене трябва да се приемат протеини в количество, което поддържа биохимично равновесие и физическия комфорт на организма. /
Каквито и да са протеиновите Ви нужди, никога не консумирайте по-малко от 8 протеинови блока, ако сте възрастен човек!
2. При всяко хранене спазвайте пропорциите 1:1:1 за протеини, мазнини въглехидрати
За улеснение на пресмятанията, докторът въвел мерната единица "блок", така че:
1 протеинов блок = 7 гр. протеини
1 въглехидратен блок = 9 гр. въглехидрати
1 блок мазнини = 1,5 гр. мазнини
!!! Съотношението между протеиновите, въглехидратните и мазните блокове трябва да бъде винаги 1:1:1.

Лесно можете да пресметнете всяка храна на колко блока се равнява - погледнете етикета й и разделете съответно на 7/ако е протеин/, на 9 /ако е въглехидрат/ или на 1,5 /ако е мазнина/.
3. Разпределете дневното количество храна равномерно през деня, на три основни, но необилни, и две леки хранения - общо 5 хранения дневно
4. Интервалът между две хранения да не надхвърля 5 часа. (Най-добрият момент за ядене е тогава, когато все още не сте гладни.)
5. Избирайте бедни на мазнини протеини.
6. Избирайте благоприятни въглехидрати - богати на целулоза зеленчуци и плодове с умерен и нисък гликемичен лоудинг ( Stop  nono без фрешове - премахната е контролиращата бариера (целулозата)от въглехидратите)
7. Избирайте мононенаситени мазнини.
8. Винаги изпивайте поне 200-250 мл вода  тридесетина минути преди всяко хранене - основно или леко.
9. Ако 2 - 3 часа, след като сте се нахранили, усетите глад или желание за нещо сладко, или, ако ви се доспи, най-вероятно при последното ядене сте консумирали прекалено много въглехидрати.
10. Ако сте нарушили диетата, поради пътуване или парти, не се тревожете, а се опитайте при следващото хранене да влезете в посочения ритъм.
11. Отнасяйте се към храната като към лекарство - дозирайте я правилно


ТРЯБВА ЛИ МИ СПЕЦИАЛНО ОБОРУДВАНЕ, ЗА ДА ПРАКТИКУВАМ ЗОНАТА?
Блоковете с основните хранителни съставки са дадени в грамове и в практични мерки /чаши, лъжички, брой/ - публикувани са по-долу 

През 2006г. д-р Сиърс, свършвайки лекцията си на живо, дава на слушателите си солидна част от оборудването за диетата – ДЛАНТА НА РЪКАТА. Може да се използва по всяко време и навсякъде Simple Smile Simple Smile  /Вижте също и видеото с д-р Папазова по-горе/
               
Протеини: с размера и дебелината на дланта си
Благоприятните  въглехидрати /зеленчуци, плодове/ -  с размера на цялата ръка.
Въглехидратите, ако са неблагоприятни,/скорбяла, зърнени храни, плодови сокове/ - в същия обем като протеините
Мазнини: с размера на  възглавничката на дланта при палеца.


"Започнете с протеините, като използвате дланта си за ориентир. Количеството, което можете да поберете в нея, е обикновено равно на четири протеинови блока. То е приблизително равно на едни пилешки гърди или 115 г пуешко месо.Големината на протеините, които побирате в дланта си, ще ви помогнат да прецените и количеството въглехидрати.
Ако консумирате благоприятни въглехидрати тогава размерите на въглехидратната ви порция би трябвало да са около два пъти по-големи от протеиновата. Ако въглехидратите обаче са неблагоприятни, те трябва да бъдат толкова големи, колкото и протеините. Ако възнамерявате да хапнете нещо за десерт - повечето десерти са почти само от въглехидрати - просто намалете въглехидратите, които ще изядете преди това.
Ако протеиновият ви източник е беден на мазнини - а той би трябвало да е такъв - тогава можете да си набавите останалите мазнини, като подправите с някакво растително олио салатата си, с малко майонеза или като изядете няколко маслини."  - "Зоната"

Ако, все пак, искате да сте по-прецизни и не ви се прави голяма инвестиция, може да обиколите някои търговски вериги /"ТСМ", "Карфур", "Кауфланд"/ и, със сигурност, ще намерите подходяща везна на цена от порядъка на 15-25 лв.
  Полезни линкове  за любителите на точните изчисления:
Помагало за Зоната от_Echo_       Химичен състав на храните      Гликемичен лоудинг в храните   Балансатор   COOKING BOOK на български
 
Ако искате да отслабвате, трябва да разчитате на продуктите, оцветени в зелено  . Ако искате просто да задържате теглото - може да хапвате и от жълтите , и от червените /по-рядко/, но трябва да спазвате грамажите. Това условие е задължително! И винаги - ред протеини + ред въглехидрати + ред мазнини!
1. ПРОТЕИНОВИ БЛОКОВЕ - 1ПБ /ПРИБЛИЗИТЕЛНО 7 ГР. ПРОТЕИНИ НА БЛОК/
 Sign Exclamation Протеиновите блокове са в несготвена порция
"Предлагам на вниманието Ви една тънкост - винаги яжте първо протеиновата си порция. Протеините стимулират глюкагона, който от своя страна ще накара черният дроб да пусне складираните въглехидрати. По този начин мозъкът ще бъде задоволен и ще улесни контролирането на обема на въгл. порция. Нещо повече, глюкагонът потиска отделянето на инсулин и по този начин превръща протеините в най-мощното оръжие за контрол на нивото на инсулина" - "Ние и зоната" 
2. ВЪГЛЕХИДРАТНИ БЛОКОВЕ - 1ВБ /ПРИБЛИЗИТЕЛНО 9 ГР. ВЪГЛЕХИДРАТИ НА БЛОК/     
Ако 2 - 3 часа, след като сте се нахранили, усетите глад или желание за нещо сладко, или, ако ви се доспи, най-вероятно, при последното ядене сте консумирали прекалено много въглехидрати.
3. МАЗНИНИ - 1МБ /ПРИБЛИЗИТЕЛНО 1,5 ГР. МАЗНИНИ НА БЛОК/ 
 Защо 1 блок мазнини е само 1,5 г.?
Всеки блок ниско маслени протеини съдържат приблизително 1,5 г. " скрити" мазнини. Следователно, като прибавим още 1 блок мазнини( определен като 1,5г. мазнини) на всеки протеинов блок ние всъщност изяждаме  3г. или два блока мазнини( един вътре в протеините и един- извън тях) на всеки протеинов блок. Ако използвате обезмаслени протеинови източници, като протеини на прах например, тогава би трябвало да добавите по два блока мазнини на всеки блок протеин, за да се достигне същото съотношение. Съответно ако консумирате мазни протеинови източници, не би трябвало да прибавяте никакви мазнини към съответното хранене. Запомнете: желателно е винаги, когато добавяте към храната си мазнини, те да бъдат предимно мононенаситени - "Овладяване на Зоната"

от addi999-Аделина Куруиванова-един от авторите на бг варианта -"НИЕ И ЗОНАТА "
  ДА ПРЕПОРЪЧАМ СПАЗВАНЕТО НА ЛУННАТА ДИЕТА С АЙРЯН ,мин. вода и чай - 24 ЧАСА - СТРАХОТНО ПРЕЧИСТВАНЕ И СЕ СВАЛЯТ ДО 2кг,аз го правя вече 5 години.  успех  Peace Още нещо за лунната - без прием на кисело мляко- айран не се издържа, пада кръвната захар, вие се свят и не е комфортно -пийте до 2-3 литра айран /може до 5 -6 кофички ниско маслено 2% кисело мляко - съобразно блоковете, които трябва да се консумират за деня/

•  Трябва да положите усилия поне основните и важни принципи на ЗОНАТА  да са ясни- а това е правилното комбиниране на всяка ваша хапка - никога не трябва да е само въглехидрат /това е най-опасната за сега грешка ,която обърква деня ,качвайки ви кръвната захар още с началото на деня /Дори сутрешното кафе или чай ,/ако не сте се отказали от подслаждането им /не трябва да се приемат ,без преди това да сте хапнали лъжичка извара ,варено яйчице или някое парченце шунка .
А СЕГА ПЪРВИЯ МИ СЪВЕТ КЪМ ВАС  ЗА ПО ЛЕСНО СПРАВЯНЕ С ОТСЛАБВАНЕТО -ОТКАЖЕТЕ СЕ ОТ 3-ТЕ Б-ТА КАТО НАЙ ВРЕДНИ НЕ САМО ЗА ОТСЛАБВАНЕТО НО И ЗА ЗДРАВЕТО НА ВАС И ВАШИТЕ ДЕЦА ,А ТЕ СА -БЯЛОТО РАФИНИРАНО БРАШНО,БЯЛАТА РАФИНИРАНА ЗАХАР И БЯЛАТА ТВЪРДА МАЗНИНА /СЛАНИНИ И ЛОЙ /Аз замених захарта и сладкото с подсладител или мед  ,но само временно ,докато се отказах от сладкия вкус на кафето,/ Подсладителят  е не по- малко опасен ако се прекалява /минах на пълно зърнести брашна и напълно изключих бялата мазнина от менюто  си /свинското замених с пуешко ,пилешко,/


ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕТЕ ЛИ В ЗОНАТА ,С 1 ХРАНЕНЕ ИЗВЪН НЕЯ НЕ СЕ ИЗЛИЗА ,НИТО СЕ НАПЪЛНЯВА ,НИТО ВИ УБИВА -СПОКО,СТИГА ДА СИ ЗНАЕТЕ ,ЧЕ СЛЕДВАЩОТО ЩЕ СИ Е ЗОНОВО Всеки организъм си е индивидуален ,няколко грама разлика не е фатална в блоковете. ,аз лично прибавям мааалко повече въглехидрати към дневното си меню. Стриктно по зоната на 7гр.

•Вечерите -перфектно балансирани ,за си легнете в зоната ,вечерното хранене /съвсем лекичко -чаша айран или плодова салата с извара ,или чаша прясно мляко/,Бари Сиърз обяснява ,че така се отделя хормона на растежа нощем ,който ни помага нощем да се обновяваме .А още по- важно е започването на деня -ако го започнете грешно - примерно чаша подсладено кафе само - ще ви обърка деня  приема на въглехидрат на гладно. И ПОМНЕТЕ,ЧЕ СЕ ОТСЛАБВА КОГАТО ГОРИТЕ ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО ПРИЕМАТЕ, ТАКА ЧЕ АКО ВИ ДОЙДЕ ДА ХАПНЕТЕ НЯКОЛКО БЛОКА В ПОВЕЧЕ - ПРОСТО ДОБАВЕТЕ ОЩЕ  НЯКОЛКО ЧАСА СЕДМИЧНО  НАТОВАРВАНЕ - като не забравяйте, че  добра тренировка и най - лесната е носенето на собственото ни тегло -ХОДЕТЕ ПЕША ВИНАГИ ,КОГАТО ИМАТЕ ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ,КАЧВАЙТЕ СТЪЛБИ ВИНАГИ ПЕША . КАКТО КАЗАХМЕ МНОГО ПЪТИ - ЗОНАТА Е НАЧИН НА ЖИВОТ - НЕ ДИЕТА  .
Днес се теглих и от понеделнишкото ми теглене със смъкнал 1,1 кг. т.е буквално за 3 дена.
позволявам си да дам съвет:
набавяйте си въглехидратите предимно от плодове и зеленчуци, а протеините от чисто месо, варени яйца и обезмаслена извара, а мазнините от маслини и ядки. така поне правя аз и ефекта е страшен. ЗАБРАВЕТЕ ЗА ХЛЯБА (пък бил той и черен),ЗАБРАВЕТЕ И ЗА СНИКЕРСА И ДРУГИТЕ ШИКЕРИ, АЗ КОНСУМИРАМ ЕДИНСТВЕНО ЧЕРЕН ШОКОЛАД И ТО ПО 8 ГР. НА ДЕН.
Това за мазнините от растителен произход, и по-точно маслини, зехтин, или ядки /сурови/, авокадо и пр. е подробно обяснено в книгата в Б.Сиърс, нямам време да търся за да ви цитирам точно, но беше най-общо казано това, че за да се изгарят натрупаните в тялото мазнини /т.е. за да отслабваме/ са необходими мазнини, но от растителен произход, т.е.полезните моно-ненаситени мазнини!Т.е. няма значение дали сиренето, кашкавала са ни с висока масленост или обезмаслени, важен е приема именно на полезните мазнини винаги да го има Peace.
Моля всички, които публикуват рецепти за хранене в Зоната, да ги оцветяват в зелено!
Това, с което почти всеки "новобранец" в Зоната се сблъсква в началото, са многобройните,постоянно изникващи въпроси Simple Smile и за целта просто трябва да кликнете върху ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ   

И най накрая,ако мислите,че ЗОНАТА трябва да  бъде вашият начин на живот,можете да започнете от този актуализиран  ЛИСТ С ХРАНИТЕЛНИ БЛОКОВЕ, като преди това трябва да изчислите количеството  блокове протеин,които ви се полагат според вашите физически данни. И най-лесният и мързелив начин е да използвате този КАЛКУЛАТОР НА ДНЕВНИТЕ БЛОКОВЕ ПРОТЕИН

Ако всичко това ви хареса,и вече сте в Зоната,но все още мислите, че не сте достигнали пълния й потенциал,остава да разберете  само едно последно нещо-какво казва Бари Сиърс години след издаването на първата си книга "Зоната":
"Хората често ме питат какво бих променил,ако трябваше да пиша отново първата ми книга"Зоната". Единственото нещо, което  бих направил по различно, е усилено да наблегна на критичната нужда от високи дози ултра пречистено фармацевтичен клас РИБЕНО МАСЛО. С годините стигнах до заключението, че това може би е чудотворното лекарство на двадесет и първи век.Според мен, това радикално ще промени практиката на медицината"
Д-р. Бари Сиърс - "Omega RX Zone"
Това е последната стъпка,която ще ви отнесе в  светът на Здравето, и същевременно ще ви отведе далеч от развитието на болести и хронични заболявания!


А ЕТО ТУК можете да намерите форумен блог за Зоната със събрана информация и рецепти, които  обновяваваме редовно с информация, получена директно от личен инструктор от "Zone labs" с основател д-р Бари Сиърс. В блога събираме изпитани рецепти от съфорумки, както и от други източници.

И само да добавя едно малко уточнение на често задавания въпрос "защо има разлики в хранителните блокове от книгите и листите в този блог? " Отговора е, че Бари Сиърс е направил някои промени с течение на годините. Повечето промени са дошли от това,че всички фибри (целулоза) са извадени от общото съдържание на въглехидратите във всеки въглехидратен блок, което увеличава общото тегло и обем в сравнение с даденото в други списъци с храни и бази от данни за продукти. И това осигурява по-точно определяне на въглехидратното съдържание на храните,за да ви поддържа в зоната. И отделно,съдържанието на протеин във въглехидратите е елиминирано поради ниската бионаличност.
Няколко полезни линка:
http://www.bg-zonata.com/
http://www.drsears.com/
http://www.zonediet.com/

Разяснения и съвети относно Зоната, ползата и приложението й
Диета "Зоната" от д-р Бари Сиърс във форум "БГ Кулинар"

Предишни теми: I  II    1  2  3  4  5  6  7  8

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 15:41 от Emigrantка

# 1
 • Мнения: 1 573
Докато пиша и се появила нова тема - дано да ми е на късмет!!!!!!!!!!Първа, Първа! Party HugМомичета - здравейте,
ако помните от скоро се опитвам да съм в зоната(признавам си неуспешно Embarassed) Тази седмица ми беше много крива, детето беше болно, имах хиляди ангажименти, няколко гостита, абе все оправдания! Mr. Green

От понеделник ще се опитам да съм по-сериозна! Simple Smile

Чета ви - много сте ми полезни - изясняват ми се много неща, въпреки, че още ми е трудно цялото това смятане на блокове - дано скоро добия някаква рутина! newsm78

Кажете къде да погледна повече за тези пчелички, търтеи и т.н., въпреки, че няма да участвам - като ви следя поне да знам на какво акцентирате и какви са ползите и изкушенията(ама съм клюкарка Mr. Green)! Praynig

# 2
 • Chicago/Varna
 • Мнения: 73
[color=magenta
.....Кажете къде да погледна повече за тези пчелички, търтеи и т.н., въпреки, че няма да участвам - като ви следя поне да знам на какво акцентирате и какви са ползите и изкушенията(ама съм клюкарка Mr. Green)! Praynig
ssiillvvyy Hug Добре дошла Simple Smile За пчеличките и търтеите... това е състезание, което сами си измислихме, и състезателките решиха да сложим тези насекоми вътре Simple SmileКато основната цел е за стимул,да е по забавно и приятно пребиваването в Зоната:) Можеш да погледнеш правилата на играта на стр. 38 от Тема-8 3-4 поста, преди края на страничката  Hug

# 3
 • Мнения: 493
Ха, да ни е честита новата тема!   bouquet
ssiillvvyy , от първото състезание отчетите са в началото на предната и в края на по-предната тема- беше 15 дена. А сега 2-я тур започна от 7-ми и има отчети всеки ден.
Аз влизам да ви кажа как може да се откажете да ядете шоколад Joy. Ами просто направете като мен - Днес си купих румънски шоколад с 80% какао и чили в него. Както казва моят мъж -аз съм любител на кулинарните извращения, защото обичам много да експирементирам и да опитвам нови вкусове. Преди малко пробвах от този шоколад за следобедна закуска и няма да ви казвам как ми горят още устата (а аз дори не ям люто  ooooh!). Категорично не може да се прекали с него. Joy. Така че потърсете такъв шоколад, а не си купувайте от другите. Hug

# 4
 • Мнения: 1 573
Благодаря - сега съм наясно с роенето на пчеличките! Simple Smile Wink

# 5
 • Chicago/Varna
 • Мнения: 73
Ама dani1712 Laughing Мъжо закусва в момента до мен, аз аз тука дебна кой какво докладвал, и сега като прочетох за тоя шоколад, избухнах в смях, че мъжо се ококори и и вика: алооо, кво прайш, разтресе масата... Grinning, че му прочетох твоя велик материал "как да се откажем от сладко "  Laughing Че днес започнахме със смешна сутрин, за което благодарим Simple Smile Това значи, че целия ден ще ни е забавен и приятен Simple Smile Супер идейка вкара с тоя шоколад Peace

# 6
 • Мнения: 0
защо моя отчет се намира в старата тема newsm78 Емигрантка, моля те погледни го , да не пиша отново.Благодаря  Hug

# 7
 • Мнения: 126
Цоп и аз тук! smile3534
Емигрантка, благодаря за новата темичка! Hug

# 8
 • Мнения: 493
Bibita , нищо не казваш   Hug . Зонуваш ли още? Постигна ли си целта? Имаш ли прегрешения? И други такива  Laughing
Аз сега като погледнах отчета на roksi12 и се сетих, че отдавна щях да питам за вашето мнение и особено на Emigrantка (ти се смееш, а на мен чак сълзи ми бяха избили). Понеже забелязах че roksi12 си разпределя през цялия ден по 2 блока и аз отдавна го мислех като вариант. Че понякога 3 блока ми идват много. Ако си разпределя 10-те блока на 5 приема по 2 дали ще бъде правилно  newsm78 или е по-добре с изразени закуска, обяд и вечеря и междинни закуски. Вие как смятате?

# 9
 • Мнения: 126
dani1712,  hug благодаря ти за вниманието! Hug

Миии, зонувам аз ама известно време не теглих храната, защото кантарът ми се беше скапал. Замениха ми го с нов, дано този се окаже по-читав. Чувствам се отлично, радвам се когато се нахраня и не ми се доспи /както преди се случваше/. Затова, продължавам да се храня по този начин, кара ме да се чувствам сита и в кондиция през целия ден. Скоро не съм се теглила, ама според дрехите ми съм задържала сваленото. Бих искала още 2-3 кила да сваля.

Прегрешения имам, явно силна воля нямам! Mr. Green А така ми се иска да имам тяло като аватара на Кат.  Whistling Амаааа, явно няма да е в този живот.
От време на време му изпускам края, но все пак гледам да е в рамките на разумното. Прегрешавам с по 2-3 парченца шоколад или някой сладолед. Но и откъм спорт не съм супер активна. Надявам се скоро да имам повече време и воля и да отделям повече внимание на тялото си.

Щеше да е хубаво ако някой вместо мене тренираше! Whistling Или ако можеше да ми се налее ентусиазъм и воля за спорт! Grinning

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 17:58 от Bibita

# 10
 • Chicago/Varna
 • Мнения: 73
Сега... за състезателките ....моля всички, които са уловили ЛАКОМ търтей,(който хващате ако ядете нещо извън храненията) да докладват  как точно са го хванали. Бяха дала пример в предното състезание, сега ще кажа пак. Повечето докладват така:
"точка 3: Хванах лаком търтей" и тдо тук...
А  специално за тази точка би трябвало по подробен доклад,като например:
точка 3-Хванах лаком търтей, изобщо не можах да удържа на изкушението, изядох цели 3 бонбони, или една курабийка, или много вкусна мелба  #Crazy и т.н  Вдигнах си инсулина с кеф, и чаках да разбера кви бели ще направи докато се разхожда из вътрешностите ми. Изобщо не ми пукаше, че ще складира изкушенията в някой новопостроени мастни клетки, щото ми беше много кеф докато ядях Simple Smile И кво като идва лято, който ме харесва, ще ме харесва и с повече мазнинки Simple Smile Мислех, че съм натура със спортен дух, но се оказа, че дори и да съм на състезание, не мога да удържам на тези вкусни търтеи...и  така, моля изкушаващите лакоми търтей да се докладват по възможно най-депресиращ начин  Joy  Hug
Ама в такива моменти Мерито много ми липсва Simple Smile Тя как виновно докладваше по тази точка, ама и с чудесни невинни оправдания Simple Smile Да ти стане жал да й се скараш Simple Smile
Ini` гледай да нямаш много такива дни, с пропусната закуска преди лягане. Това е много важно хранене. Сиърс казва: "Тази „нощна“ закуска създава най-подходящото хормонално обкръжение за улесняване на всички възстановителни процеси по време на съня. В добавка тя предпазва от евентуална поява на нощна хипогликемия, тъй като мозъкът ни се нуждае от приток на енергия и през нощта." и още казва, че докато човек спи, преминава през няколко фази на сън, като през едната фаза организма има за задача да поправи нанесените му през деня щети. Като за целта са му нужни ресурсите, които трябва да му дадеш 10-15 мин преди лягане. Като не му ги дадеш, мозъка ти е по хитър от теб, и пак ще си ги вземе, само че от самата теб, от мускулите ти. Не забравяй, че имунната ти система също е съставена от протеин. Косата, ноктите и кожата с годините също започват да страдат от подобни недохранвания. А пък ако нямаш и достатъчно физическа активност, с която да градиш мускули всеки ден малко по малко, тогава с времето  започваш да увисваш, и да се тресеш като желе, защото при всяко гладуване на организма, или "постене" докато спиш, тялото ти се самоизяжда, канибалства на спокойствие така да се каже, за твоя сметка Simple Smile

# 11
 • Chicago/Varna
 • Мнения: 73
Оооо, Йо Йо...това сега  Bibita ли е, или Bibita то Канада Аз помислих, че те захапа емигрантския живот, и ни забрави Simple Smile Радвам че се не си ни забравила Simple Smile Айде почвай да гледаш състезателките, да ги видиш какви са прилежни Simple Smile  Hug
Рокси, не се притеснявай, мислиш  ли че ще пропусна доклад  Laughing.  Гледам на всякъде аз Simple Smile Спокойно Simple Smile

Последна редакция: сб, 12 май 2012, 00:34 от Emigrantка

# 12
 • Мнения: 126
Емигрантче, все още не съм емигрантче аз. Още си чакаме визата и вече нямам търпение! Ама как помниш самоооо! Grinning
Надявам се в Канада да бъда заразена от всеобщия спортен дух и по-малко да ме мързи там. Grinning

Гледам аз, чета ви редовно и много се радвам на всички стриктни и спортуващи! Hug Много воля се иска /според мене най-вече в меренето и готвенето... и спорта разбира се/, моите адмирации! smile3501


Данииии, а тебе бих те наела от раз за личен зонов готвач! Ти си извор на идеи за вкуснотии, ако можеше и да ми ги приготвяш всеки ден, грешка нямаше да има! Wink Hug

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 18:13 от Bibita

# 13
 • Мнения: 493
Bibita , Аз съм готова. Ти само кажи  Hug. И без това съм отново безработна  Cry и  имам свободно време. Така че приемам оферти всякакви  Sunglasses

# 14
 • Мнения: 126
Ееех, Дани, ако можех да си го позволя окото ми нямаше да мигне!  Hug Желая ти много скоро да си намериш работа, която да ти носи удоволствие и да те удовлетворява като условия и като възнаграждение! Hug
Мога да се храня здравословно, но ми е проблем да си приготвя зоново ястие. Много мерене, смятане /а сметките са ми мътна Индия/, много купички и чинийки за миене после, много ми е туткаво, имам чувството, че целия ден ми минава в готвене и всичко се върти около яденето. После, на всичкото отгоре свършва бързо яденето. А когато съм пробвала да готвя в по-големи количества, все не ми се получава, защото не мога да преценя от кое колко блока да сложа, за да стане нужното количество /примерно за 2 дни да има за 3-ма човека /или 6 порции/. Затова повече карам на сухи храни. Завиждам ти, Дани, че с такъв мерак си приготвяш всичко, личи си че е с голямо удоволствие! Завиждам ти и за креативността, ама мнооооогоооо! Hug

Общи условия

Активация на акаунт