ЗОНАТА и ние - 9 Тема

• 45 570
  • 723
  •   1
Отговори
# 45
Да скоча и аз тук! Не съм в зоната ама хич...ама се надявам да поприхвана малко режимност от вас Simple Smile

# 46
  • София
1. Moharet, 11.05 - петък; 9 блока
2. 5 хранения за деня- стриктна пчеличка
9:00 - 1бл; 13:00 - 3 бл; 16:30 - 1 бл; 20:30 - 3 бл; 23:30 - 1 бл
3. Инатеста пчеличка
4. Зелена пчеличка
5. Мерителна пчеличка
6. Водна пчеличка
7. Пчеличка поетеска:
Закуска -ягодово парфе
Обяд -  скумрия 3П, домати 1В, пъпеш 1В, ябълка 1В, маслини 3В
Следобед - пиле, маслини, ябълка - 1 блок
Вечеря - морски дарове 3П, салата айсберг, домати, краставици, лук и зехтин 2В и 3М, чаша вино 1В
Късна закуска - айран и бадеми
8. Спортната пчеличка
9. Вчера улових 7 пчелички.
10. Според мен вчера улових 7 пчелички и една геройска

1. Moharet, 12.05 - събота; 9 блока
2. 5 хранения за деня- стриктна пчеличка
10:00 - 1бл; 14:00 - 3 бл; 17:30 - 1 бл; 21:30 - 3 бл; 24:30 - 1 бл
3. Инатеста пчеличка
4. Зелена пчеличка
5. Мерителна пчеличка
6. Водна пчеличка
7. Пчеличка поетеска:
Закуска - конопен протеин, ленено семе и овесени трици
Обяд -  салата от домати, чушки, яйце и извара - 3П, 3М, 2В, ябълка 1В
След обяд - половин барче
Вечеря - "извара по шопски"  Laughing (домат 1/2В, извара 2П, яйце 1П)  салата айсберг, домати, краставици, лук и зехтин 1,5В и 3М, чаша вино 1В
Късна закуска - другата половина на барчето Simple Smile
8. Спортната пчеличка - от ходене (цял ден кръстосвах улиците)
9. Днес улових 7 пчелички.
10. Според мен днес улових 7 пчелички и една геройска

# 47
  • София
Здравейте, пчели - героини.
Отчитам се накуп за два дни.

1. Krissie Krust - 11 май, петък, 11 блока
2. 5 хранения - стриктна пчеличка:
8.30 - 3 бл., 12.00 - 2 бл., 15.00 - 2 бл., 19.30 - 2 бл., 23.30 - 2 бл.
3. лаком търтей
4. червен търтей
5. мерителна пчеличка
6. водна пчеличка
7. пчеличка поетеса:
Закуска - 3 нектарини с 84 г сирене
Обяд - 240 г ягоди, 80 г пуешко филе, 6 бадема
Следобедна закуска - 25 г шоколад, 80 г пуешко филе
Вечеря - 480 г домати и 56 г сирене
Късна закуска - 1 кисело мляко с 6 бадема
8. спортна пчеличка - 30 минути кардио
9. -
10. Според мен хванах 5 пчелички и дежурните два търтея. Embarassed

1. Krissie Krust, 12 май, събота, 11 блока
2. 5 хранения - стриктна пчеличка:
9.00 - 2 бл., 13.00 - 3 бл., 16.00 - 2 бл., 19.30 - 2 бл., 23.00 - 2 бл.
3. лаком търтей - пих бира и ядох кашкавал
4. червен търтей
5. мерителна пчеличка
6. водна пчеличка
7. пчеличка поет:
Закуска - 240 г ягоди, 56 г сирене
Обяд - 360 г чушки, 160 г извара, 9 бадема
Следобедна закуска - 1 кисело мляко с 6 бадема
Вечеря - 200 г ябълка, 100 г извара, 6 ядки
Късна закуска - 400 мл бира, 56 г кашкавал
8. Нямам спортна пчеличка
9. Да не говорим за пчела герой... Sad
10. Днес събрах 4 пчелички и два търтея.

# 48
  • София
Krissie Krust Шефа ще каже, но според мен броим лаком търтей само, ако хапнем нещо извън храненията, а при теб бирата и кашкавала са си едно от храненията и ако не си прегрешила с нещо друго, би трябвало да имаш само червен търтей  Hug

# 49
  • София
Krissie Krust Шефа ще каже, но според мен броим лаком търтей само, ако хапнем нещо извън храненията, а при теб бирата и кашкавала са си едно от храненията и ако не си прегрешила с нещо друго, би трябвало да имаш само червен търтей  Hug

Дай Боже да си права! Много ти благодаря! Hug
Явно не съм доразбрала правилата на отчета.

# 50
  • Chicago/Varna
AAaa, аз за това под формата на шега намеквах, че трябва да докладвате по особено точка 3 за лакомите търтеи, ама кой ли ме слуша Simple Smile) Ама сега сериозно казвам: лакомите търтеи се хващат когато изядете нещо извън храненията, допълнително, ей така по никое време, без никаква причина, от лакомия Simple Smile И да докладвате какво точно сте изяли и по кое време е било, дали е било между обеда и следобедната закуска, или между следобедната закуска и вечерята, или сте си продължили яденето с нещо допълнително за десерт, като ви е отишло по дяволите цялото мерене на храната Simple Smile И моля по подробно да го опишете, да ви звучи така по депресиращо Simple Smile
Krissie Krust, поради тази причина ще ти махна от последния ден единия лаком търтей, и ще ти дам една инатеста пчеличка Simple Smile, което значи, че събота си завършила с 5 пчелички и 1 червен търтей Simple Smile
dani1712 за моите кила,... дааа, нормализирах ги пак, сега съм 49 Simple Smile Всичко е било от липса на сън и преумора явно Simple Smile Всичко е на ред, и съм в страшна кипяща форма..ама си припомних как се чувствах преди  да вляза в зоната(преди година), хем бях наспана тогава, и нямаше от какво да се умарям кой знае колко , но пак се чувствах некомфортно в тялото ми, а сега си ми е кефффф по всяко време на денонощието. Пък да не говорим че вече не знам от кога не съм се разболявала, една хрема не може да ме гепи, камо ли нещо по сериозно  bowuu
Рокси , dani1712 Храненията  са добре разпределени, може да си ги разпределяте както си пожелаете, стига да не огладнявате, и да не минават повече от 5 часа до следващото хранене Simple Smile Аз за това не се обаждах, всичко е на ред Simple Smile Hug
Moharetти няма ли най накрая да се спънеш в някой търтей Simple Smile) Ама си ги захващала тия пчелички. Вече имаш 5 пчелички герои, така че се сдоби сега и с една гигант Simple Smile И сега почваш от начало да събираш, за следващата гигантска пчела Simple Smile
Carmen давай с тая вода по смело де, цяла пчеличка изтърваш всеки ден за нищо Simple Smile Но всъщност, ако се задържиш по сериозно в зоната, по дълго, щеш не щеш ще почнеш да ожадняваш. Организма ти сам ще почне да си иска водата Simple Smile

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 08:06 от Emigrantка

# 51
Emigrantка , радвам се, че всичко е наред при теб. Дано тези неприятни усещания да ги нямаш повече. Hug

1 - Дани 1712, 12.05. , събота , 10 блока
2 - стриктна пчеличка - 5 хранения, 7,30-2Б , 12-3Б , 16,30-1Б , 18,30-3Б и 21-1Б
3 - лаком търтей - (подробни обяснения  Laughing) - около 14ч ни в клин, ни в ръкав пред очите ми се появи една шоколадова вафла "Престиж". Те в миналото ми бяха любими, а не съм ги хапвала поне от 6 месеца. И без изобщо да съм гладна ,от чиста лакомия си я хапнах с кеф  Blush. Нооо, след около1/2 час ме започна едно главоболие и реших да си легна. Аз понеже сега съм свободна и всеки следобед си лягам за около час , но или чета книга, или гледам нещо по ТВ-то и никога не съм заспивала. А вчера(след като този лаком търтей ме ужили) докато легна и веднага съм заспала, но когато се събудих главата ме болеше още повече  ooooh!. Но след зоновата  вечеря веднага ми мина като с магическа пръчка  Party. и какъв е извода - Мили момичета,  не позволявайте лакомите търтеи да ви жилят, че не се знае къде ще ви заболи  Naughty  Joy
4 - червен търтей(от него не ме боли нищо  hahaha, защото сме си другарчета)
5 - мерителна пчеличка
6 - водна пчеличка ( Carmen , пълни си едно шишенце от 0,5 л и го носи навсякъде с теб като го слагаш пред очите си. Аз така си увеличих водата. Като го погледна дори и да не съм жадна веднага го надигам. А казват, че ако усещаш жажда вече е късно, това означава, че организма ти е дехидратиран. Така че трябва да се пие преди да усетиш жаждата)
7 - пчеличка поет:
закуска - солен кекс (от рецептите)
обяд - чебуренки (от рецептите)
сл. закуска- шоколад с чили  Laughing +пил. шунка
вечеря - мераклийско свинско(от рецептите) + вино
8 - спортната май отлетя
9 - геройската пък съвсем
10 - 4 пчелички + 2 търтея

# 52
  • София
Ами може да ми се смеете, но досега всички лакоми търтеи, които съм имала, са били под формата на шоколад по време на храненията, т.е. в рамките на съответното хранене... hahaha Което понякога води до съвсем минималистични като количества хранения - да речем 25 г шоколад с 2 ПБ. Просто си мислех, че всяка червена храна води до лаком търтей, и съответно, че червеният търтей е, когато не си бил изцяло в зелено. А то само последното се оказва вярно. В такъв случай отсега нататък ще ми е по-лесно - с един търтей на ден по-малко.
Emigrantка, Moharet, много ви благодаря, че ми изправихте заблудата! Hug

# 53
Здравейте, девойки   bouquet
Записвам се при вас, за да ви чета и да се информирам. Имам желание да направя промяна, ама все се появява нещо, което ме оттласква от пътя, а времето си минава и минава, а килцата много ме дразнят.

На първо време да се представя. За този режим знам от около 4-5 години, но от поне 3 години съм го отхвърлила на заден план, а искам сега за лятото да махна поне 4-5 кг. Проблемът ми е във волята, но се надявам с ваша помощ да ми е малко по лесно.
На 24 години съм и тежа 54, 400 кг. Не съм си измерила мерките, но ще се опитам да го направя днес-утре. Ще се опитам и да напазарувам днес и да се информирам вие с какво се храните. Не съм особено месоядна, вие какво хапвате меснопротеиново. Аз ако трябва да купя филе, дори не знам какво да е то...

# 54
1. Carmen - 12 май, събота, 9 блока
2. Стриктна пчеличка - 5 хранения - 11:00 - 2Б, 13:40 - 3Б, 16:30 - 1Б, 21:15 - 2 Б, 00:30 - 1Б.
3. Инатеста пчеличка
4. Червен търтей заради хляб
5. Мерителна пчеличка
6. Нямам водна пчеличка
7. Пчеличка поетеса:
Сутрин - 1П пилешка шунка, 1П моцарела, 2В портокал, 6 кашу, общо = 2 Б
Обед - 3 П телешки кебап и 1 В мешана салата, 2 В пълнозърнест хляб, 1М зехтин, 2 М авокадо, общо = 3 Б
Следобед - половин зоново барче, общо = 1Б
Вечеря - 2 П печена сьомга, 1 В карфиол и броколи на пара, 1 В мандарина , общо = 2 Б
Нощна - 1 Б нискомаслено кисело мляко, 3 кашу , общо = 1 Б
8. Спортна пчеличка - над 1 час разходка из града
9. Нямам пчеличка герой
10. Според мен хванах 5 пчелички и 1 търтей.

Мандарините не знам точно колко са, но ги гледах в сайта на bb-team веднъж, и ми се сториха подобни на портокалите. Понеже мандаринките ми са от по-малките, ги броя за 1 блок всяка. За водата знам, че трябва, но ми е трудно да пия вода когато не ми се пие. Вече я докарах до малко над 1л защото започна да ми се пие по-често. Така постепенно стана и преди като зонувах по-стриктно. Този ден изядох 9 блока, май вече ми се яде по-малко. Ще видим днес как ще е. Възнамерявам да мина към фитнеса и да си уловя голяма мускулеста пчела-бабаит.  newsm39 Отдавна не съм имала цели 5 пчелички   Laughing

# 55
Аея ,  welcome !
Поводи за заобикаляне на режима винаги ще има. Въпросът е да свикнеш да се храниш основно по този начин и после всяко отклонение ще ти напомня за себе си  Wink. Разгледай табличката от блога и си избирай само благоприятни храни, ако целиш само сваляне на килограми.
Ако не обичаш месо тогава си хапвай риба, извара, яйца (най-добре само белтъците). А ето и блога http://www.bg-zonata.com/ . Там можеш да си пресметнеш необходимите блокове, а и има доста полезна информация на едно място.
Хайде,  напазарувай си полезности и се включвай по-скоро при нас .

пп: Carmen ме е изпреварила  Wink

# 56
Аея Добре дошла  welcome Разгледай таблицата с блоковете в блога тук, за да разгледаш храните. Simple Smile

ПП. Хех, Дани, моят по-горен пост нещо се бъгна и го махнах, и докато пусна пак, ти си ме изпреварила  Simple Smile

# 57
Здравейте,момичета Simple Smile Вчера както бях споменала си правих Зонови кексчета и се получиха доста сполучливи - мекички много и приятни на вкус ,ще споделя рецептата,която е адаптирана от блога,но просто малко адаптирана от мен  Hug . Получиха ми се  12 мъфина = 6 блока 
2 яйца - 2П                                                                             
112 извара - 2П
42 шунка - 1П
110 кисело и 85 прясно мляко - 1П + 1В
4 с.л. царевично нишестте - 1В
45 овесени трици - 3 В
1 с.л. пълнозърнесто брашно - 1В
1/2 ч.л сода ,1/2 ч.л. бакпулвер
+зехтин за намазване на формичките 2 ч.л- 6М

И да си дам отчета за вчера Simple Smile
1. Ini` - 12 май, събота, 9 блока
2. Стриктна пчеличка - 5 хранения - 8ч - 2 1/2 ; 12:30 - 2 1/2 ; 17ч - 1, 21ч - 2; 22:30 - 1.
3. Инатиста пчеличка - Ина,сега ще те почерпя шоколад.Е,айде де - Милка.Еее ?!!!   Joy
4. ЗЕЛЕНА ПЧЕЛИЧКА - това ми е първия зелен ден от началото мисля  Blush
5. Мерителна пчеличка - дори си поднових кантарчето от ЛИДЛ Simple Smile
6. Водка пчеличка
7. Пчеличка поетеса:
Закуска - яйце (1П) шунка+извара (1П) , домат+краставица(1В) нахут(1В) кексче 1/2П+В,зехтин
Обяд - извара+ шунка(1П) , супа от спанак и броколи (1/2В) салата домати краставици маруля (1/2) кис и прясно мляко (1П+В) , зехтин
Следобед -айрян (1) ядки
Вечеря - извара+сирене (2)  напълнени в  тиквички и гъби (1) салата (1) , зехтин
Късна -  извара(1) ябълка(1/2) ягоди(1/2), тахан
8. Спортна пчеличка - 40 мин. аеробика + 20 мин с гирички  Grinning
9. Днес мисля ,че улових 7 пчелички
10. 7 пчелички и 1 геройска   Heart Eyes

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 16:02 от Ini`

# 58
Ini` , забелязах, че използваш нахут. Колко грама е 1 блок( суров или сварен) ? И такъв от консерва ли ползваш или си вариш сама? Че и аз имам доста отдавна у дома, но не ми се вари само малко количество и все отлагам.

# 59
  • София
Ini` супер апетитно изглеждат мъфините  Hug Тези дни и аз ще ги направя. Само да попитам няколко неща Simple Smile Може ли да сложа 1 блок кис.мляко, защото не искам да консумирам прясно мляко??
Също така сместа с миксер ли се разбива или може на ръка, защото нямам миксер Simple Smile
И ми хрумва, че може за мазнина да се сложат маслинки. Как мислите, дали ще се получи  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт