Автоимунен тироид на Хашимото (18)

• 82 566
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Магнитче, много гадно това с хремата, дано да минава бързо! Вече сме стиснали палците за леко раждане  Praynig

ट्यूलिप, и аз съм имала такива периоди, да ми става лошо без причина. Хапвам нещо сладичко и пия повечко течности в такъв момент.

# 481
  • Русе
Здравейте момичета. Аз съм с диагностицирано Хашимото от началото на годината. Пия доза от 75микрограма Еутирокс. В резултат на Хашимотото качих 18 кг през последната година и имам високо кръвно. Преди месец бях смъкнала ТСХ на 1,9  , тези дни отново ще се изследвам, да видим дали ще смъкваме дозата. Относно високото кръвно ми казаха да отслабна. Не ми изписаха хапчета, понеже целя забременяване. Снощи имах чувството, че ще умра, страшно сърцебиене, задуха и все едно главата не беше моя, толкова беше изтръпнала. Във връзка с това искам да питам тези от вас, които имат високо кръвно как се справят с него? Кафете изцяло ли е табу, или пиете безкофеиново?

# 482
  • София и там където не се пуши
Петя78 сърцебиенето, може да е от недобре дозировка на Еутирокса

# 483
  • до една звездичка
Петя, колко високо е твоето кръвно? И аз имах този проблем за около два месеца, сега ( Praynig), сякаш нещата се нормализираха. Може би защото спрях да мисля за него.  Wink
Моето беше 130/90, 120/90 - нещо такова. Лекарства не съм пила, защото и без тях пия достатъчно други.  Tired

Моята ендокриноложка не можа да ми отговори, когато я питах дали кръвното ми се дължи на Хашимотото. Каза :"не мога да отговоря". Но тя и на всички останали въпроси, които й задавах за болестта ми отговаряше все в този стил" "не може да се даде еднозначен отговор", "трудно е да се определи", "едва ли"... ей такива бисери... hahaha

# 484
Петя78, сърцебиенето наистина може да е от недобре дозиран на Еутирокса, както ти е казала Dorothy. Аз бях така преди месец и променихме дозата на тироксина.
٠•● Dega ●•٠, аз пък не си мисля, че това твоето е високо кръвно. Защо така си решила, не се чувстваше добре ли? Ако по принцип си с ниско и го вдигнеш до тези граници - да, ама иначе не ми се струва високо 130/90.

# 485
  • до една звездичка
Петя78, сърцебиенето наистина може да е от недобре дозиран на Еутирокса, както ти е казала Dorothy. Аз бях така преди месец и променихме дозата на тироксина.
٠•● Dega ●•٠, аз пък не си мисля, че това твоето е високо кръвно. Защо така си решила, не се чувстваше добре ли?

Ами при положение, че никога не съм имала кръвно по-високо от 120/80 - да, смятам, че е високо. И да, чувствах се много зле. Главоболие, световъртеж... ooooh!

# 486
  • Сфия
момичета, значи и аз като Дега, преди да ми поставят диагнозата бях един парцал... Пулс 100, Кръвно 130/90, 135/90... ей такива. Чувствах се ужасно. Мислех си: егати на 34 съм, а съм като баба. За пулса разбрах на 100% , че е симптом на Хашимото, но никъде нищо не се споменава за кръвното. Обаче, откато си вземем хапчето(много смешен израз, все едно за луд става дума), кръвното ми се оправи и пулса също... А сърцебиенето, за което Петя говори, може и да е от висока доза, защото сега в летния сезон трабва да се намали хапчето. Майка ми за отрицателно време мина в хиперфункция-ТСХ 0,18, при положение, че на ЕУТИРОКС 150. Сега си намали дозата и се чувства по-добре.

# 487
  • Русе
Винаги до сега съм имала ниско кръвно 60/90. От както съм с Хашимото кръвното ми стана 100/150 а понякога пада на 90/135. Определено това кръвно идва твърде височко за мен. Преди докторите ми казваха да пия много кафета и кола, сега не ми дават да пия кафе, дори и едничко сутрин за събуждане.  Като си изследвам ТСХто, ще стане ясно дали е от дозата. Макар, че ако питаш моята ендокриноложка /ще я сменям/ #2gunfireказва, че било глупости за промяната на дозировката лято и зима и ме вика при нея чак есента. От четене в нета, разбрах, че има значение сезона, консултирах се с друга ендокриноложка от София и сега ще изследам хормона. Остава въпроса при кой ендокринолог в Русе да се насоча с резултатите? newsm78

# 488
  • Сфия
Макар, че ако питаш моята ендокриноложка /ще я сменям/ #2gunfireказва, че било глупости за промяната на дозировката лято и зима и ме вика при нея чак есента.
сменяй я!

# 489
Здравейте, момичета! Прочетох по-нагоре, че е нормално при Хашимото пулса да е висок, а моя е 57. Кръвното ми е 111/74 (малко височко за мен), а обикновено е 90/70. Утре ще ходя при еднокриноложката да видим за какво става въпрос. А и Цефасел ми беше изписала, по 2 хапчета сутрин и вечер, но пия само сутрин. Иринах се от него.

# 490
  • София
Ge4i1970, моят пулс е 98/100. Кръвното ми е 90/60. Не разбирам какво общо има това със заболяването  newsm78
Недей да се вглеждаш толкова в такива неща, че ще полудееш от притеснения ако на всяко нещо обръщаш внимание  Peace

# 491
Здравейте, момичета! Аз скоро трябва да си правя изследвания и ще ви помоля да споделите от вашия опит какви показатели да си изследвам понеже все ми е отпаднало, вие ми се свят и понякога така ми се замотава главата, че имам чувството, че ще припадна. Засега в списъка ми са глюкоза, холестерол, триглицериди, кръвна захар и обичайните ТСХ, ТАТ и МАТ. Изследването на инсулин със стандартното вземане на кръв ли става? Има ли нужда и от него? Също така си мисля да започна да пия рибено масло. Някой от вас пие ли го и как ви влияе?

# 492
Здравейте, моите резултати са ТСХ 10 и антитела 1000 .... много съм притеснена Tired

# 493
  • Сфия
вагабондче, как 10 , бе душа!!! Коригира ли ти дозата Начев, като установи бременност? И колко ти беше ТСХ преди да забременееш? Отивай веднага при него. Утре след обяд бил в Панацея м/у 14,30 и 16,00 часа. Аз му звъннах и му казах, че имам положителен тест и той каза, че нямал свободни часове за утре, но да отида веднага- ще ме приеме. Обади му се!

# 494
  • София
Я, Вагабондче, не знаех, че си хашимотка.
При кой ходиш?

Общи условия

Активация на акаунт