Мама вече е нетърпелива АПРИЛско бебче да повива! - Тема 22

• 27 418
  • 714
  •   1
Отговори
# 435
Ех, с тези палачинки Tiredналожи се и аз да си направя накрая #CrazyДойде ми в повечко обаче и мисля сега да полегна малко. Много ми е притеснено с тая пъпна връв обаче. Не знам дали се вижда на видеозона, а като попитах тъпата си лекарка, тя ми вика: "И к'во, ако е увита?", аз съответно и викам ся да няма да го бесим, как к'во?! #2gunfire #2gunfire #2gunfireИ така. и все ми е притеснено. Не че някой ми е казал, че има нещо такова, ама знам ли дали виждат хубаво?!

# 436
  • Сопот, Пловдив
big mamma как ме проверява обаче!  Joy   Crazy  Тук съм , ама се скатавам  Whistling . Ама вие преносилите няма ли да раждате вече, че моето бебе явно знае, че е след вас и упорито си чака реда.  Mr. Green  preggo

# 437
Хаха, какво се закачате двете със шоколадчетата  Joy

# 438
Здравейте на всички! Честити бебенца на всички родили мами!
Биг Мама , пих хомеопатичните лекарства и по време на раждането, разминавах арниката и другото /сега не се сещам как се казваше/, дори през 15-20 минути. Определено това раждане беше различно от другите две - макар че пък, при второто раждане силните болки бяха само 30 минути, а сега - един час. Но пък сега се роди с един напън и без шевове. Била съм прокървила повече, ама знам ли - те ме накъсаха от бъзик, че не дадох да ми сложат абокат, пък после ме надупчиха като швейцарско сирене за да ми вземат кръв и така и не можаха, понеже явно ми бяха колабирали вените. За системите с окситоцин - никога не съм давала да ми сложат, понеже не мога да търпя игли, а също и държа да мога да ходя, а не да лежа. Но също си мисля, че лекарствата само ще усилят болките. Абе - колкото по натурално, толкова по-добре.
Вчера идва докторката да види бебето в къщи и от вратата ми вика - леле, какво розово бебе - явно няма жълтеница. Може би е от това, че няма ваксини?!
Забравих да похваля таткото - този пък не вазира, като започнаха силните болки, а седя с мен!
И накрая - искам да попитам, ако някой има проблем с хемороиди - с какво оправяте нещата? За пръв път ми се случва и направо е подлудяващо. Мажа се със сок от едно растение - дебела Мара; също и с едно ветеринарно лекарство - антифлегмин и има ефект, обаче ми се вижда бавно.

# 439
Честити бебчета на me4tatelka, @nni, milotolu6ka, elil и goldin_24! Да са ви живи и здрави малките съкровища и само радост да ви носят!

Палачинки и аз вчера правих за закуска, ама реших да не ги споменавам, че да не ви се дояжда, ама като стана на въпрос да си кажа   chef Нещо сякаш сме се наговорили всички  Laughing

Аааа, big mamma, мен предния път като раждах кръст не ме е болял, само менструална болка и даже се опитваха да ме убедят и мен, че няма да раждам, ама не познаха  Mr. Green

Nikol, страхотно раждане си имала, дай боже всекиму такова!!!!

Щък, много ми беше интересна и на мен тази статия, въпреки че наскоро четах подобна  Hug Опитвам се да се настроя и аз, че всичко ще мине леко, бързо и безболезнено, доколкото може, дано се получи наистина така  Simple Smile

Хайде аз отивам да обядвам, ще намина пак по-късно да видя има ли нови бебчета  Heart Eyes

# 440
Madlene, ЛЛЛ по принцип не препоръчват кърменето на режим, защото то разрушава естествения баланс между търсене и предлагане на млякото. Т.е. когато гърдата е пълна, а не сложиш бебето, защото не е дошъл часът, тя получава сигнал, че производството й е ненужно, и съответно го намалява.
Бебето пък може да не е гладно баш в часа на режима и да не иска да суче тогава, съответно да предизвика по-малко търсене.

# 441
Добре дошли на Йоана и Михаела, честито на мамите, бързо възстановяване!

Добро утро и от нас, нищо че е вече 12 часа едва сега смогнах да си изпия кафето и закуся.
Наследникът нахранен и приспан и малко тишина за мен Simple Smile Немога да се оплача, не е много ревлив, но е лаком и тази сутрин се хранихме през 1-2 часа като сме почнали от 6!
Другата седмица ще ходим до клиниката да го премерят, нямам търпение да видя дали е наддал и колко Simple Smile

Диди, стискааааай! Дано таткото успее да дойде навреме Simple Smile

И ние нямаме жълтеница, но пък му биха туберколозната ваксина още в болницата. Та незнам дали има връзка, той иначе се роди леко син, после порозовя и така си остана, явно ни размина жълтеницата Simple Smile

# 442
Хаха, какво се закачате двете със шоколадчетата  Joy
Проверявам я. Heart EyesПуска само поздрави без да драсне нищо за себе си.
Ванчеее и ти ми изчезна.С тез разходки дето ги направи напоследък или таткото е в къщи и цялото внимание на него?Виж Елил, писа че излиза на разходка и се върна след няколко дена с бебе. Heart Eyes
Аз пак си поспах,този сън е като за последно.Обаче вече е следобед и ми идва енергията,та ще ставам малко да яхна метлата. afwitch

# 443
Еее биг мама да знаеш,че тази нужда от съ ще бъде последвана от развите в нещата.няма все да казваш "йок" я! smile3534
Ти не можа да ме съблазниш с палачинките,но пък детето ме изнуди и направих курабии Mr. Green

# 444
Еее биг мама да знаеш,че тази нужда от съ ще бъде последвана от развите в нещата.няма все да казваш "йок" я! smile3534
Ти не можа да ме съблазниш с палачинките,но пък детето ме изнуди и направих курабии Mr. Green
И сега к'во,аз да правя курабии?Щот се съблазнявам лесно.Обаче първо ще направя Чийз кейк. newsm48

# 445
  • Бургас/Пз
Ееееййй, спрете се бе - курабийки, палачинки, чийзкейкове, аааа....маааа...

Аз само един козуначен кекс успях да направя, ама вече мирише на Великден вкъщи!!!

Иначе ви следя изкъсо, въпреки че не пиша често!

Честито на всички нови мами и техните бебчета!!!

Гледам бургаската дружинка славно се увеличава - засега само момиченца имаме, кое ли ще е първото момче в Бургаските редици! Елия, как си???
Аз не се натискам изобщо! Утре съм на лекар следобяд, ще го видим момъкът дали ще благоволи да се обърне или ще ме измъчи до последно??!! Close

Вече съм готова с дрешките, изпрани и изгладени са. Остава само пеленките и завивките и сме на старата!!! Количка харесах най-после, но както винаги при мен всичко е предпоследно, та ще видим!!

Айде оставям ви засега, утре се надявам да се включа с добри новини!

Р.Р. забравих да кажа, че снощи сънувах мнго странен сън - родих на Цветница и то момиче и го кръстихме Жасмин, дано да няма изненадииии, че съм преготвила дънки и риза за изписването!!

# 446
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМЧЕТА И ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ ДЕЧИЦАТА  Grinning   Grinning    Grinning

# 447
  • Бургас
Ani-d добре съм мила.Вече се изнервям от голямото чакане във вторник съм на консултация дано младежа да реши да излиза,че съм  като танк,а аз не обичам да съм тромава.

Последно се беше ориентирал правилно към изхода,но напоследък прави разни гимнастики и вече не съм сигурна къде му е главата.
Ти реши ли как и къде ще раждаш?
А аз иначе съм си избрала дата 20 ама ще видим.
И стига с тез теста,че цял ден се чудя какво да забъркам и да изям вече немога да дишам.После как ще влизам във форма.

# 448
Имам въпрос към шаманката и атракция.

Имаме проблем с кърменето. Бебка засмуква жадно, но след като дръпне 2-3 пъти заспива или се отблъсква с ръчички. Не може да не е гладна, защото от бутилката изсмуква всичко за по-малко от минута.  Rolling Eyes
От друга страна понякога си суче почти нормално. Ако и дам предварително от шише кърма и заситя първоначалния й глад след това суче спокойно, но въпреки всичко недостатъчно и то само първоначалната кърма, която според моята акушерка съдържа най-вече вода и по-малко полезни и хранителни вещества.
Опитвам се да и давам предимно кърма, но се налага да я дохранвам и с АМ, защото до вчера продължаваше да сваля грамчета.

Опитвам се да въведа тричасов режим като всеки път предварително захранвам с кърмата доизцедена от предното кърмене. След това кърмя ако тя реши да суче и дохранвам с АМ. Не знам дали схемата е правилна и как да я накарам да суче повече от мен. А и колики имаме вече, което усложнява още повече спазването на режими и целия хранителен процес.

Благодаря ви предварително за съвети как да я "прилъжа" да ме изсмуква.  Joy

Здравей, madlene!

Ще ми разкажеш ли малко по-подробно какво е наложило дохранването от шише? Колко се роди Ния и колко ви изписаха от болницата? Колко кг. беше при измерването вчера и на същия кантар ли премерихте, на който предишните измервания? В болницата дохранваха ли я? Колко мокри пелени има тя сега и по колко наакани? По колко АМ даваш на денонощие, даваш ли друго освен кърма и АМ (примерно вода, чай)? Колко реално кърмения се събират в денонощие и как се държи Ния през останалото време, сънлива ли е или активна?

Възможно е при твоето бебе, както се случва доста често да се е получило объркване от шишето. Пиенето от шише и сукането от гърда много се различават и рутинното даване на шише, особено на новородено бебе крие риск от объркване и проблеми със засукването? Вариант ли е да опиташ да дохранваш с алтернатива на шишето, примерно с чашка или лъжичка, спринцовка (дозатор) или пипетка? Новородените бебета умеят да пият от малка мека чашка, подобно на лочещи котенца. В много болници (по света предимно, но и у нас), приятелски настроени към кърменето и естествените практики, бебетата, които се налага се дохранват точно с чашки. Добре би било също да избягваш или силно да ограничиш употребата на биберон-залъгалка, която също може да допринесе до задълбочаване на проблема.

Ще разкажеш ли малко повече за това как се опитваш да правиш 3 часов интервал между кърменията? Както и Анда ти е писала, напълно възможно е на едно кърмено бебе да не му е достатъчно да суче на такъв интервал, въпреки, че на друго може чудесно да пасне (особено когато това е неговия естествен ритъм, а не наложен от родителите). Възможно е Ния да не успява да изсуче нужното и количество кърма за определеното време и реално заради по-големите интервали да се получават по-малко хранения в денонощие и съответно по-малко кърма поета като цяло. Вариант ли е да опиташ да кърмиш на по-малки интервали, примерно от 2-2,5 часа? Така като цяло за деня е възможно бебето да поеме повече кърма. Би могла да опиташ да кърмиш от едната гърда, а към края на кърменето да приложиш компресия на гърдата
за да помогнеш на Ния да получи повече кърма за по-кратко време и да помогнеш на  струята да се засили. Ето няколко клипчета:

http://www.youtube.com/watch?v=Wj9tLgYn-bA

http://s795.photobucket.com/albums/yy240/nbci/?action=view&c … withcompressi.mp4

Би могла да опиташ да започваш кърменето малко преди Ния да се е разплакала от глад. Да я поставяш в хубава, правила поза, защото това също оказва влияние върху доброто засукване и изсукване на гърдата. Ако гърдите ти се препълват, може да е добра идея да поизцедш мъничко преди кърмене за да омекне гърдата и да е по-лесна за засукване. От друга страна, ако гърдите са препълнени, а бебето бързо се изморява на гърда, не суче ефективно и бива често дохранвано, възможно е да приема предимно предно мляко. Не е съвсем коректно да се каже, че предното мляко е предимно вода, по-скоро то има по-високо съдържание на вода и колкото по-празна е гърдата, толкова по-наситено на мазнини е млякото. Ако млякото се е регулирало, гърдите не се препълват, бебето суче ефективно, малко вероятно е да се храни само с предно мляко.

Ако Ния е много изнервена и не иска да засуче от гърдата изобщо, вариант би било да предложиш 20тина грама изцедена кърма от чашка и после да поставиш на гърда. Когато се насуче от първата гърда (можеш да помогнеш с компресия) , би могла да я вдигнеш да оригне или да я преобуеш, за да се разсъни и да я сложиш на втората гърда. Можеш и при нея да приложиш компресия. Ако след това Ния е още гладна, би могла да предложиш добавката. Добре би било добавката да не е в големи количества, за да не направи бебето прекалено голяма пауза и да се събуди по-рано за кърмене.

Вариант ли е докато Ния има колики и докато забелязваш затруднения с кърменето да опиташ да я държиш максимално много в контакт кожа до кожа до теб? Новородените бебета се чувстват най-комфортно в прегръдките на мама, усещайки нейната кожа, миризма и близост. Ако коремчето на бебето е опряно в твоя корем или просто тя лежи и спи по-корем върху теб, това може да помогне за по-лесното справяне с коликите. А много често, бебетата сучат по-охотно в полусън и тези периоди могат да се използват за кърмене. Това може да помогне и на теб да полегнеш заедно с нея и да си починеш  Peace

Ще очаквам да ми отговориш на стоте въпроса и ако имаш нови въпроси, питай  Hug

# 449
Привет,
на мен днес ми падна т.нар. тапа. Други признаци- йок. Вчера се попритеснявах малко, та ме понаболя коремчо, днес ме и постягва, но не е нещо необичайно. Та си се готвя утре да влизам, освен ако не реши да излезе сам по- рано.
Дени1104 е родила, гледах във ФБ, но нищо друго не знам, предполагам, че още не е щъркелосала никого.
Честито на новите куклета- попълнения в нашата тема!
За кърменето- една приятелка скоро отби момиченцето си, по точно то се отби, защото сукваше по няколко пъти и после пускаше гърдата. Плачеше, ядосваше се, а от шишето изпиваше всичко много бързо. Тя не успя да се справи и не потърси помощ, но аз и до сега се чудя къде може да се крие проблема.

Общи условия

Активация на акаунт