Мама вече е нетърпелива АПРИЛско бебче да повива! - Тема 22

• 27 389
  • 714
  •   1
Отговори
# 555
Така е  Simple Smile и още ще ни оредяват редиците, до края на месеца има още цели три седмици  Wink. Завиждам ти, че си открила тази педя, аз май нямам такъв шанс. И при предната си бременност не усетих никакво смъкване на корема, а и сега нямам такова  Confused. И както съм си ниска имам чувството, че цялата съм един тумбак.

ЧЕСТИТО МОМЧЕНЦЕ НА МАМА ДЕНИ! МНОГО ДА Я РАДВА КАКТО И ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО МАЛКОТО СЛЪНЦИЧЕ!

И да, родата са си голям ФАКТОР! Но с времето всичко си идва на мястото  Sunglasses.

# 556
Добро утро на всички!
Имам въпрос към Шаманкатаслагам Мартин на гърда през 2.5-3 часа,но мисля че не му стига кърмата понеже като започне да суче в началото се чува как преглъща през първите 10 мин.и от там нататък мисля че само си суче без да поглъща нищо.Като стисна  излиза съвсем малко кърма на капки.Слагам го на другата гърда и пак се повтаря същото.Вдигам го да се уригне и като со оставя в леглото след 10 мин. пак показва че  е гладен.Как да разбера дали му е достатъчна кърмата?Два пъти му дадох добавка от 30мл.Ам и го изпива.Гърдите ми след кърменето са много меки и отпуснати,а преди си оставаха малко напрегнати след кърмене?
m.mega, ще задам и на теб обичайната купчина от въпроси  Wink Колко кърмения приблизително имате в денонощие? По колко мокри и по колко наакани пелени сменяш за денонощие? Поспалив ли е или е активен?

Напълно възможно е, въпреки че новородените бебета често имат нужда от повече време  за 10 мин. активно сукане, Мартин да се наяжда чудесно. А още повече и щом предлагаш и втората гърда и от нея също суче активно 10 минутки, ако правилно разбирам. Дали бебето ти се храни добре, дали суче ефективно и кърмата му стига, можеш да се ориентираш по няколко показателя:

Цитат
-- 8-12 пъти на ден бива кърмено
-- има на ден 6-8 мокри пелени
-- прави впечатление на доволно и бодро бебе
-- има розова кожа
-- плавно и постепенно наддава
Още информация можеш да откриеш в тези статии:
Сито ли е бебето ми?
Как да разбера дали новороденото ми бебе изсуква достатъчно мляко?
“Не може да е гладно. То току-що яде!”

Много често майките споделят, че новородените им бебета заспиват блаженно на гърда, но се будят минутки, след като са сложени в креватчетата. Първото логично заключение е, че се будят от глад, още повече, че жадно засукват независимо от това, че са сукали преди минути. Реално, по-вероятната причина се корени в това, че за бебето кърменето не е само хранене. То е и успокоение, и приспивателно, и топлина, уют и сигурност. В твоите прегръдки, сучейки от гърдата бебето ти се чувства най-близко до това, което е усещало през деветте месеца в утробата. Чува същите звуци, усеща същите миризми, свито е на тясно и топло. Това е естествената среда на бебето и е възможно в първите седмици там то да се чувства много по-добре, отколкото в креватчето си. Ако е вариант за вас, би могла да опиташ да спите и почивате така, гушнати. Ако ситуацията позволява, можеш да опиташ да го носиш в слинг. За по спокойния сън на Мартин е възможно да помогне ако прибираш плътно ръчичките му когато го оставяш на креватчето или в количката, да кърмиш легнала до него и после само леко да се отместиш или да го кърмиш върху плоска възглавница, заедно с която да го пренесеш в креватчето.

Това, че жадно е изпил добавката АМ и вероятно е спал по-дълго след това не е задължително да е признак на глад. От шишето течността се излива в гърлото на бебето много лесно, без никакви усилия. А когато течност попадне дълбоко в устата на бебето, то гълта, няма избор. Бебетата преди 6м. нямат способността да не преглътнат волево. Стича ли се течност, бебето гълта.

От друга страна, адаптираното мляко е продукт с много по-трудно усвоим белтък от кърмата. Дохраненото с АМ новородено бебе може да спи часове, защото тялото му има нужда от повече покой, че да се справи с тежката храна. Добавката, ако се дава често, рутинно би могла да спомогне за намаляването на производството на кърма, защото така се намалява стимулацията на гърдите. Бебето суче по-малко и по-рядко и тялото получава сигнал за намалено търсене. Това го кара да намали предлагането.

Надявам се информацията да ти е била полезна и скоро притесненията ти да са само спомен  Simple Smile

# 557
  • Сопот, Пловдив
Честито бебе Константин на мама goldi81, бебе Недялко на мама Ленито, синчето на мама Deny1104 и бебе Йоана на мама bvl!!!   1stroller 1stroller 1stroller 1stroller

Аз и тук да кажа, че съм в чуденка дали не ми падна тапата, имах някаква слузеста течност преди малко, една такава безцветна, но не беше много като количество и засега никакво друго развитие.  newsm78

# 558
Четито бебе на  на мама Deny1104 !   bouquet
Днес колкото пъти вляза  в темата всеки път има бебенца. Heart Eyes
Цитат
Момичета,ама темата за секса ми е слабото място.Иде ми ММ да го хвана и незнам кви неща мога да му направя .Но тва е -търпение.
Да ви кажа какво ми се случи тази вечер.Звъни ми телефона,непознат номер.Дигам и един мъжки глас ме пита:"Работите ли?"
Аз:"Ами не точно."/защото готвех в момента/
Той:"Обаждам се във връзка с обявата."
Аз:"Коя от всичките?Защото имам много и повечето имат давност."
Той:"Търся си компания.Вие ли пуснахте тази обява?"
Аз: :"  Sick Имате грешка."И затворих.
Руснаците казват:"Мечтать не вредно!"/не е вредно да мечтаеш/  Joy
Та извода какъв е?Мечтайте ,момичета,но внимавайте какво си пожелавате! hahaha
Цитат
със сексуалните фантазии тази вечер-умната.

Диде , аз за утре готова на 100%,даже наготвих 3 вида ядене,две огромни тенжери и една тава като за big family.Не че не могат да си наготвят,ама нали съм мама.Обаче какво да ти кажа,аз лично ядох и от трите вида.Та ако стане нещо нощес,ще видим като дойдат напъни,ще раждам ли или ще  smile3550? newsm62

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 00:06 от big mamma

# 559
  • София
Честити момчета Константин на мама goldi81, Недялко на мама Ленито, синчето на мама Deny1104!!! Много радост и здраве!!!

BVL, честито още веднъж, мила!!! Вие сте претенденти за приза най-голямо бебче!!!  Hug Hug

# 560
Момичета, прави ли ви впечатление, че изчерпваме темичката по-бавно от другите? Може би защото вече ни се разредиха редиците hahaha

И аз това си мислех днес, че този път ще ни отнеме повече от седмица  Laughing Ама така е майчетата с бебета не пишат, много са заети  breastfeeding baby Направо да я правим Цветницо-Великденска, а?

Аз щях да питам за смъкването на корема - променя ли обиколката на корема, ако се меря права например?!

Биг мама, разтресох се от смях с твоята случка  Joy Човекът, ако знае на кого звъни, ще бяга с 300% като види децата  Mr. Green Браво за манджите! Ти си Супер Биг Мама! Поздрави за Джо Wink

Rois, докладвай на всеки кръгъл час!  smile3502

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 22:17 от LadyDiDi

# 561
Биг мама е мама за пример Simple Smile Това с педята ми стана много интересно, нищо такова не ми се получава, но пък вече толкова си свикнах с корема, че не ми прави впечатление, мога да си откарам така до юли.

Нещо не ми се спи тая вечер, разшетала съм се, ама не мога да преценя - гнезденето ли е или защото една приятелка идва утре от америка на гости хихи.

Спокойна вечер, момичета-кокичета, сладки сънища на бебетата ви и до скоро.

Лейди Диди, роклята е страхотнаааааа

# 562
  • Сопот, Пловдив
Rois, докладвай на всеки кръгъл час!  smile3502

Никакво развитие, явно вече от желание да раждам си внушавам.  Confused

# 563

Аз щях да питам за смъкването на корема - променя ли обиколката на корема, ако се меря права например?!

Ами не знам...Аз нито веднъж не съм си мерила "талията" 4470 Даже на консултацията като ми я мерят, не съм питала колко е.

# 564
  • София/Варна
Моя корем и права и легнала все една и съща цифра излиза. Уж ми се вижда по-голям пък от една седмица не е мръднал...

# 565
delilah_qk, krissie, kupa мерси за подкрепата  Hug

Ще се справим!!! Simple Smile

Да споделя,че от 3-4 дни приемам арника. Не знам от нея ли е или от нещо друго,но се чувствам супер спокойна. Дори предишните вълнения около свекървата и изобщо намесата от страна на роднини и т.н. ...вече просто ги няма. Дай боже така да си и остана,спокойна и всичко да е наред.

Диди, такива розови ританки си имаме и ние  Simple Smile Страхотни са,направо бонбонени

А сега ви пожелавам лека нощ и утре още бебета  Party

# 566
Би трябвало да има разлика, ако си права и легнала, нали се разплуват телесата и излиза по-малко  Laughing
Педя не откривам, бебка е окупирала целия район и топката си почва от под гърдите  preggo

Rois, стискам палци да не е шалфива тревога, щом вече си готова за среща със шоколадчето   ylinfant

Brown_eyes, ще дефилираме по-късно по ританки да си ги сравним  Laughing

Аз се отеглям в покоите си, лека и мека на всички smile3524  Hug

P.S. Пак ме прободе ниско долу току-що  Rolling Eyes И имам чувство, че ми се е подула ... сещате се  newsm12

# 567
  • Пловдив
За корема и педята под гърдите- ами аз съм си така повече от седмица, засега нищо насреща като резултат.
На мамите, които са започнали да дохранват с АМ от притеснение,че бебчетата са гладни - не се вкарвайте във филми и зарежете графиците, съветите на Шаманката са страхотни (защо нямаше кой да ги даде и на мен когато имах нужда) и съм сигурна,че ще ви помогнат .  Hug
И аз като Биг Мама днес съм се разготвила за малкия- нещо ни се ще да раждам май пак и реших да се подготвя да има за него каквото може да яде, ако случайно утре се случи срещата (макар че той бебо нещо се одряма днес, толкова кротък не е бил).

# 568
  • Plovdiv - Thessaloniki
Хай, сега изчетох последните страници.
А от последното си включване имам да честитя новите синчета на m.mega, mar4ela, milotolu6ka, elil, Sonita, goldi81, Deny1104 и Ленито и разбира се женската част с майки @nni, goldin_24, me4tatelka, Надиту, Doliva, Murry, bvl ! С пожелание рожбите им да растат здрави и да носят много радост на семействата и близките им!
Да кажа и едно добре дошли на завърналите се мамчета вкъщи и отново при нас във форума. Мерси и за чудесните разкази!   bouquet
Преносващите - дано днес е вашия ден и дето се вика с един напън!
Честити последни покупки на пазаруващите - сладурски неща за малки сладури и сладурки!
За мен - май ми се е смъкнал корема или така ми се струва, същата история и с тапата- видях малко слуз, ама и аз не мога да съм сигурна, а мъника раздава юмруци яки и в долната и горната част, да разбирам ли, че вече не му харесва вътре? Имам още дни до термин, така че ще си изчакам реда и другите бебченца, които ще се появат.
Лека и мека от мен!    sleepuu

# 569
 smile3502
Вече направих една дрямка и да ви проверя.При мен всичко е спокойно за сега.
Цитат
P.S. Пак ме прободе ниско долу току-що   И имам чувство, че ми се е подула ... сещате се  
Диди , за първото бих искала да кажа че е нормално,но за твое успокоение допитай се до лекар.А за второто пак бих искала да кажа че е нормално.Пораснала е,има повече месо.Ако преди се е побирала в една шепа на ТМ,то сега ще му трябват две шепи.Сещаш се,нали? Mr. Green
Лека и от мен! smile3507

Общи условия

Активация на акаунт