Мама вече е нетърпелива АПРИЛско бебче да повива! - Тема 22

• 27 322
  • 714
  •   1
Отговори
# 645
Аз пак изтървах бройката, а ви чета редовно, но тъкмо да се разпиша и все се наложи да стана от компа, та затова :
Честити бебчета на новите мами! Да са им живи и здрави! Да ги радват и да ги направят най-щастливите на света!А днес следобяд чета и се смея на глас с тази закачка в темата. Много ме развеселихте. Аз понеже се спекох малко, че нашият ден наближава и днес забравих за притесненията.
Биг. мама,  smile3501 за чувството ти за хумор и позитивизма ти !

# 646
Аз пак изтървах бройката, а ви чета редовно, но тъкмо да се разпиша и все се наложи да стана от компа, та затова :
Честити бебчета на новите мами! Да са им живи и здрави! Да ги радват и да ги направят най-щастливите на света!А днес следобяд чета и се смея на глас с тази закачка в темата. Много ме развеселихте. Аз понеже се спекох малко, че нашият ден наближава и днес забравих за притесненията.
Биг. мама,  smile3501 за чувството ти за хумор и позитивизма ти !
Аз преди малко изучавах списъка кой на колко години е.Викам си след месец правя 39,бели коси имам,4 деца а само глупости ръся,вместо да съм по-сериозна и да давам пример на по-младите.Та видях и твоите годинки  и че още си 2 в 1.Нали бяхме на пицарията заедно?Ако не се лъжа.Да не мислиш ,че мен не ме е страх и си избивам страха със смях а и да поддържамe духа на останали.
Честито пилот на мама Ивелина!   bouquet

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 21:38 от big mamma

# 647
  • Сопот, Пловдив
Да честитя и тук бебчето на мама Ivelina1983!     bouquet

Ройс,много си висока бре.Аз съм само 174см.
И ти не си ниска за жена, просто аз съм прекалено стърчаща  Crazy , ама баща ми е над 190 - гени  Simple Smile .

За педиатърката и аз май клоня, за тази, която идва 4 часа седмично.

Sunnny_v , ама много добре те разбирам, и аз такива заплахи чувам постоянно. Едва ли някой си прави илюзиите, че да гледаш дете е лесно, ама изказвания от рода на "Ти ще видиш после как няма да спиш.", "Последни дни на свобода и после 18 години няма да разполагаш с времето си", "Налегнаха ли те вече притесненията дали ще се справиш?" - това ли са най-подходящите неща и тон, които да се говорят на една бременна жена, особено ако ще става майка за първи път. И аз понеже съм все опака и на всички казвам, че все някак ще се оправя, колкото и да е трудно, и тогава се почват още по-сериозно - "Ооооо, и аз така си мислех, ама ми се ревеше. " , Теб сигурно депресията ще те налегне", "Сума ти време няма да знаеш къде се намираШ." Добре, де, разбрах, невъзможно е, почти абсурдно явно, да се отглежда дете, ама защо такъв малък процент хора се сещат да ти кажат  колко хубаво е чувството да станеш майка, а все лошите неща ти изтъкват?  newsm78

# 648
Честити бебчета на мамите елради и Ивелина! Бъдете живи и здрави!
AlexNM искам само да ти кажа, че когато не си изпитал нещо реплики от рода: държат се за коремите вместо да станат да се раздвижат, звучат нелепо. Може и да има такива, които бързо стават след секцио, но не винаги е така.Същото важи и за естественото раждане. Колкото и да не искам да изпадам в гадните подробности, трябва да ти кажа, че по цели нощи плаках като чувах ревящите бебчета и незнаех моето сред тях ли е, а естествено родилите вече си ги бяха получили в статие. Аз не можах да се раздвижа 2 дни, проблема не беше в операцията. И днес много ми помагат, не защото искам, а защото не мога да се грижа за детето.В болницата преживях кошмарни 2 дни, в които тя беше при мен( поисках я, за да мога да си я кърмя).Все още не мога да стоя права с нея. Но това е индивидуално.За това не прави прибързани коментари.

# 649
  • София
Честити бебчета Мартин на мама elradi и космонавтчето на мама Ивелина!!! Да са здрави и да правят всички около тях много щастливи!!!  Hug Hug Hug

# 650
  • Бургас
Момичета не обръщайте внимание на коментарите.По прекрасно нещо от майчинството няма.Колкото и много да са грижите прекрасните моменти и щастието което ни дават тези малки същества са много повече.

Сега стоя и гледам малкото си момиченце със зачервени бузки как яде ягоди,а малкото момче подритва леко из корема ми  и се разтапям от щастие и нежност.
Просто всичко си струва.

# 651
Честити бебенца на всички мами, да са им живи и здрави, много да папкат, да растат засмени и весели  newsm51
Шаманката много ти благодаря за отделеното време и ценните съвети  Hug Hug Hug все още се опитвам, но кърмата ми е много малко.... Cry на изцеждане със помпата събирам максимум 40мл. така че няма как да избегна дохранването. опитахме с чашка, но тя се дави или може би ние с ММ не успяваме да го направим правилно. сега взехме едно шише което имитира майчината гръд и бебето получава само тогава мляко когато суче. не сме го пробвали още, тази вечер смятам да и го дадем за първи път. освен това акушерката ми ме наплаши... #Cussing out #Cussing out #Cussing out аз дори се скарах с нея, тъй като бебка не наддава. родена е 3660, според кантара вчера сега е 3440 т.е. никаква промяна от болницата а сме си вкъщи вече почти седмица  Cry Cry Cry та акушерката заяви че това с кърменето едва ли не няма смисъл, да съм и давала гърдата само за успокоение, а да я храня с АМ. както и да е няма да навлизам в подробности за нея, че нищо добро няма да кажа  #2gunfire #2gunfire
Въпросите ми като че ли не спират а се увеличават...какво би ме посъветвала да направя, знам че теглото на Ния не оптимално за възрастта и...но освен с АМ не виждам как мога да се справя на първо време  Cry как да увелича кърмата? непрекъснато пия чайове, мажа се с разни мазила за образуване на кърма, но като че ли нищо не е ефикасно, правя компресия за да я примамвам, но не винаги има ефект. отделно си правя топли компреси...
В момента Ния приема средно по 30 мл. кърма, която съм изцедила предварително, тъй като не винаги  иска да суче и 60мл. АМ. от мен суче според настроението и. вчера пробвах с класическа музика, пеех и и като че ли имаше ефект...но днес това не я впечатли  Confused
Отново ти благодаря за ценните съвети и отделеното време  newsm51 newsm51 newsm51

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 00:05 от madlene

# 652
Здравейте сладури,
Най-сетне да смогна да седна за малко поне на компютъра и да напиша някои ред.Бебока се казва Тодор, раждането ми мина много бързо , а този, който е измислил упойката е най-гениалният човек..препоръчвам я на всеки..спестява толкова много мъки.Аз бях със спинална, все още ме наболява главата, но е търпимо .Всичко започна в четвъртък следобяд след като си тръгнах от поредния запис разочарована,че няма грам контракциика, помотах се из Джъмбо и се закарах вкъщи, вечерта започнаха леки контракции и болки-през нощта се усилиха..и се редуваха-ту на 5 минути ,ту намаляваха на половин час..и цяла нощ седях и се взирах в часовника ,за да ги засичам, не бяха толкова болезнени и се чудех дали не са подготвителните.В 4.30ч обаче реших,че не е зле да отидем до болницата за всеки случай-влезнах в банята- и там контракциите спряха- излезнах ,изсуших се и си казах-Е , и тази нощ няма да е .. и се гушнах до мъжлето- но както легнах-се почнаха пак и все на 5 минути- и тръгнахме.Аз обаче глътнах бастуна, хвана ме шубето и през цялото време повтарях на мъжлето, че ще се върнем бързо.Стигнахме в болницата и там вече прокървях -е вече се изплаших,веднага се обадих на лекарката-тя дойде и се оказа,че съм с 5-6 см разкритие  и ще раждам.В предродилна бях вече към 8 без нещо и в 10.10 се роди големия ми мъж Simple Smile
Страхотно доволна от целия екип, супер професионалист лекарката ми и акушерката.Също и анестезиолога, който беше изключително прецизен и внимателен и ми обясни всяка една стъпка от упойката.Сега сме добре, вчера ни изписаха, гледкаме се, каката малко ревнува, но се надявам бързо да свикне с новия член на семейството.Ще се опитам по-късно да кача и някоя снимка, както и да се включвам по-често. Simple Smile

# 653
Днеска пред кабинета на лекарката,една жена ме пита какво бебе чакаме и като и казах момиче , вика ,а те по късно излизат Sick апак на мен нали вече ми се раждааааа Rolling Eyes и намерих тука във форума една анкетка и викам да я копна тука Simple Smile

кога родихте-преди или след термина?
Момиче, преди термин    299 (25%)
Момче, преди термин    319 (26.7%)
Момиче, на термин    62 (5.2%)
Момче, на термин    64 (5.4%)
Момиче, след термин    234 (19.6%)
Момче, след термин    216 (18.1%
)

# 654
Щък, абе душата и аз бях на лекцията днес!  Laughing Ти ли пита за техниките за дишане и дето ни пратиха на курс... ама съм късогледа и не те фиксирах добре, аз бях на първа линия, точно пред масата на лекторката. Питах глупости като: каква упойка при секцио, задължителна ли е торбичката с пясък след нормално раждане и др. подобни.. ако си ме отразила...  Sunglasses
Да да,аз бях!Ама много и се ядосах на ... лекторката,която не била добър лекар  Grinning
Чух и твоите въпроси,но ще ми е трудно в гръб да те позная  Wink аз бях много назад.На Йоргова лекцията няма да отида.Тази жена ни беше педиатър с баткото и когато навлизаше масово това с кърменето и изцяло на кърма и отричането на каквото и да е друго и така до 6 месец,тя ми се хили и ми вика "Много се надъхвате по тези форуми!Ти почни да му даваш сок от 3 месец-то това не е захранване!"Еми как да и отида на лекцията ми кажи.Та днес ми е надъхано.
Сега за беба!Чухме тоновете, добре са,а и корема ми е слязъл надолу.Да си се движа както до сега и знам ли,може и на цветница да се покаже

# 655
Запис още съм 2 в 1  Thinking newsm78 оффффффффф    колко ли още??? #Crazy

# 656
Биг. мама, само така,  като сме по-големи все сериозни ли трябва да сме, а? И ако трябва да сме точни, аз преди време гледах списъка и установих, че аз съм най-голяма  Laughing от всички априлки. Пък да не казвам аз колко бели коси имам, а на моята черна коса как личи  hahaha. И да бяхме на пицарията заедно.
Диди, а аз такива пробождания имам вече, от 2 седмици, може и повече и силни болки в срамната кост постоянни, имам чувството, че ще се разцепя на 2  Laughing

# 657
Честито на мама Murry, мама goldi81, мама bvl, мама Ленито, мама Deny1104, , мама AlexNM, мама elradi, мама Ivelina1983. Да са много здрави малките им съкровища и да растат много усмихнати и умни.

Момичета, аз да ви върна пак на темата за майчинството. Аз съм по майчинство от 13.03. Още няма никави постъпления по сметката ми...Вие кога получихте първите? След колко време горе-долу, че ми писна вече.

Velislava, явно зависи кога работодателя подава болничния в НОИ. Моят болничен е от 16/03. Подаден е в НОИ на 31/03 и днес си получих парите за м. Март. Бях се настроила, че ще чакам повече, но днес останах приятно изненадана.

# 658
Запис още съм 2 в 1  Thinking newsm78 оффффффффф    колко ли още??? #Crazy
Тази вечер един хубав секс и 3 пъти на ден по 3 гранулки  Caullophyllum ch15
-хомеопатично за контракции

# 659
  • Plovdiv - Thessaloniki
Честити рожби на мама AlexNM, мама elradi, мама Ivelina1983!!! Здрави бебоци да са, много да папкат и слушкат!  smile3525
Много хубаво, че днес сте напълнили темата с шеги -  и аз се посмях с вас.
Дали днес не се е появило и някое друго космонавче?
От мен признаци йок, ама не мисля, че ще има и файда да му говоря на бебо да излиза, то си знае кога да излезне, нали така?  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт