Подсъзнанието може всичко 39 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 72 402
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Искам да споделя с вас един филм - Еволюция на съзнанието. Едва ли ще научите от него нещо ново, защото всъщност повтаря нещата, за които си говорим тук, но информацията е поднесена по заинтригуващ начин - съпроводена с подходяща музика и чудесни картини. Мисля, че ще ви хареса. Освен това филмът е български и е само 43 мин. Просто всичко, което обсъждаме е представено по много сполучлив начин.

Еволюция на съзнанието

Цитат

Преди 16,4 милиарда години започва всичко, което днес познаваме. Съществуват девет еволюционни цикъла, които определят хода на нашето съзнание. Сега сме на прага на последния. Епохата на хомо сапиенс завърши. Това, което ни очаква в края на 2012 година не е края на света, то е нещо много по-добро. Този разказ е за света, в който живеем и за нашите взаимоотношения със самите нас, с хората около нас, с природата и с Вселената като цяло. Той ни кара да прозрем истината, че ние самите тези, които определят хода на събитията. А в действителност знаем твърде малко за всичко това.
Красиво поднесен, съчетан със силно въздействаща музика, този филмов разказ ни отнася отвъд всекидневието и ни кара да се замислим за това: „Къде сме ние в този свят?”

Линкът е към Замунда, а там в момента май има трудности с отварянето - влизам през Интернет експлорер. /Опера и Мозила, не ми отварят тракера, старата версия на експлорера също./

Аз влизам без проблем през Мозила, даже вече го свалям  bouquet

По повод автора, ето какво получих днес на имейла си, пускам ви направо линка към Facebook

http://www.facebook.com/event.php?eid=218554058170617

# 406
  • Добрич
Не съм знаела, че 28 МАЙ е Ден на позитивното мислене, успеха и щастието!. Дала съм линка точно един месец по-рано. Laughing Случайност...  Laughing

Zdraveto, надявам се филмът да ти хареса. Според мен е учудващо добър за български филм от новото време /застраховам се, че това е само мое мнение - някой да не вземе да спори с мен за качествата на последните български филми.../

# 407
  • София
влез при седмокласниците и ще видиш, че вероятно всички са като твоя юнак. Там си споделяй и търси работещи методи.
  Там недей. Всички ходят по минимум на 3 олимпиади и се класират за национални и международни.  Laughing
Е, аз затова изоставих темата за "моя" набор, там всички четяха свободно още на 5 години...
Аз пък съм майка на такова дете и какво, трябва да се чувствам  виновна , че съм научила детето си да чете и пише по- рано от първи клас?
.....................

Да виждаш някъде някой да ти вменява вина?!
Аз даже посъветвах момичето да иде в тема на "набора", за да се консултира с майките. А споделих защо аз лично напуснах такава тема. Просто проблемите ми се разминаваха с тези на болшинството в темата. Моят не можеше да чете, преди да тръгне на училище. Нито съм се занимавала с него, нито съм намерила за нужно. Оставила съм го да се развива и училището да си свърши работата по ограмотяването му. Този начален етап не е мой ангажимент. Техниката се развива с времето, основното е да чете с разбиране на текста. Всички се научават да четат. Информация в днешно време се получава не само от писмени източници, та не мисля, че като не е четял свободно на 5 години, е пропуснал кой знае какво. Mr. Green Чакам да му избуят талантите, че засега и такива не откривам. hahaha Обаче има такъв огромен, нечовешки широк поглед върху света, че това ми е достатъчно. Явно няма да е от най-старателните ученици, но какво пък, със сигурност ще компенсира с нещо друго. Така е в живота. Аз започнах да чета на 4 години - сричах заглавията на филмите по афишите, където видех дума, исках да я прочета. Мерак ми беше, никой не се е занимавал с мен, аз исках. И се научих. И да рисувам исках и го правех. Помня, че обичах странни неща. По дърветата имаше една смола, баба я наричаше клей - едно такова кехлибарено на цвят вещество, меко в началото, което се втвърдяваше след това. Не е истина колко дървета обикалях в търсене на тези "дървесни сълзи", отчупвах ги и всичките ми приличаха на фигурки на разни неща - животни, хора, растения, предмети. Бяха прекрасни малки бижута. Такова дете бях. А той е друг. Върви сам по пътя към себе си, открива света и нямам право да му налагам своите виждания. Понякога, доста често напоследък, се улавям как го критикувам утвърждаващо и се плаша от това. Само му повтарям, че не може това или онова, че не прави това или друго, както трябва, че ще стане такъв или онакъв. Налагам му своите стандарти, а резултатите са по-лоши. Преди да зная, че прави тестове по английски, изобщо не съм го карала да учи за тях, а резултатите му се оказаха отлични. Като разбрах и се светнах, че от тях му зависи нивото, почнах да го юркам, той почна да се гипсира и сега са по-зле. Той проявява ентусиазъм за всякакви състезания и конкурси, а аз все му обяснявам, че това не е игра и че трябва да е подготвен за тях. И той почва да губи увереност, разколебава се в собствените си способности. А един тест не е само знание. Знанието се усвоява, а характерът, увереността те се изграждат и ако някой ти ги убие със съмнения, после и да знаеш много, няма да имаш смелост да се изявиш.
Та така...сложна е темата и много деликатна.

# 408
  • Русе
  КЛОНКЕ идвай в наборната тема,че да има пред кого да блестим.  Twisted Evil
Не всичко е тобкова лъскаво. Ела да видиш как се гърча с математиката и какво чудо видях там.

# 409
  • Добрич
КЛОНКА, не приемай думите и лично. sosko така е усещала нещата,  така е писала. Не е необходимо да се влиза в спор.

Предполагам, че тя е приела думите лично или поне така ми се струва от начина, по който се изказва. В тази тема избягваме скандалите и излишните спорове. Тук сме за да си помагаме взаимно, а не за да си размахваме пръст - толкова пъти сме го писали...

Пак ще повторя две от любимите си мисли:

Хората не правят нищо заради теб, а само и единствено за себе си, все едно по какъв начин го представят

Ти никога не правиш нещо за другите, а само и единствено за себе си, все едно по какъв начин го представяш.

Така, че най-добре е за нас да не  приемаме нищо лично - всеки има право на собствено мнение. Трябва да признаем правото на другите да мислят различно от нас. Всеки има право да избира приоритетите си. За себе си съм решила - Коя съм аз, че да казвам на другите хора как да живеят или да ги осъждам за техния избор?! Миналата седмица се опитах да го обясня на моя близка и тя ми каза, че говоря също като психоложката и.

# 410
Така, че най-добре е за нас да не  приемаме нищо лично - всеки има право на собствено мнение. Трябва да признаем правото на другите да мислят различно от нас. Всеки има право да избира приоритетите си. За себе си съм решила - Коя съм аз, че да казвам на другите хора как да живеят или да ги осъждам за техния избор?! Миналата седмица се опитах да го обясня на моя близка и тя ми каза, че говоря също като психоложката и.

Хубаво казано  Peace

# 411
Имате ли представа кой ще води 1во ниво на курса на Норбеков в София? Видях на страницата му, че започва на 11.05 и се чудя дали да се запиша.
Някой посещавал ли го е?

# 412
  • София
Вела, не аз приемам нещата лично. Mr. Green
От друга страна, всичко е лично. Grinning
Много се радвам на дечица, които учат с радост и настроение, които не създават грижи на родителите си, имат амбиции и изобщо са извор на гордост в това отношение.
Моят не е такъв Crazy Ужасна блейка е, сам не ще изобщо да работи, компания му трябва - аз! Само се излива в слова. Логорея Joy И к'во сега, мина времето за рекламации в родилното, ще си го гледам. Mr. Green
Амбър, аз в тази тема освен смешни случки, друго не мога да разказвам, поводи за светла майчина гордост в покоряването на нАуката от синчето нямам на този етап. Само слушам за гаджето му и за някакво хлапе, което го дразни просто щото го дразни и т'ва си е. Никакви проблеми нямам!!! Grinning Мисля във втори клас, като си разгърне неподозираните потенциали, да дойда и да ви смая Joy

# 413
  • Добрич
Клонка, човек никога не знае. Чела съм, че Айнщайн е бил блестящ ученик по физика и математика, но останалите предмети не са му били сред любимите в училище.  ...

Последна редакция: чт, 28 апр 2011, 21:48 от Вела

# 414
  • София
Е, как...същински Айнщайн ми е той Laughing

# 415
Аз пък съм майка на такова дете и какво, трябва да се чувствам  виновна , че съм научила детето си да чете и пише по- рано от първи клас?
Това ми се вижда грубичко, спрямо Клонка!
Моето дете, също чете и пише от 4 годишна възраст, но не защото страдам от някакви амбиции, да не кажа 'болни' да я УЧА, а защото тя сама прояви желание.
Всички деца се научават да четат и пишат, когато им дойде времето и не е нужно, да ходим да се надпреварваме по разни теми, кой е по-най!
Извинявам се за негативизма, но не се стърпях!  Hug

# 416
Образованието няма нищо общо с реализация в живота . Laughing

http://www.onlinecolleges.net/2010/06/07/100-famously-successful … -skipped-college/

# 417
Здравейте,
Само ви чета, скоро не съм писала, е, днес понечих и какво да видя отново моите мисли изказани точно на място от.... Вела Hug
Наистина ми доставя удоволствие да попадам на подобно единомислие.

Тъй като и аз не си падам по "префалените ни" български супер кино дъра-бъра филми, дето били много такива и онакива и след това главните герои се вживяват в холивудски звезди, появяват се близо година във всяко второ тв-предаване и т.н и т.н, и наистина ме заинтригува идеята да гледам нещо българско и качествено, дано, дано този път ми допадне. С умиление си пускаме вкъщи стари бг филми, едва ли българският талант се е изчерпал, дано да има повече наше качествено кино, с което да се гордеем.
За Демир-Бабатеке мога само да посъветвам всеки, който проявява интерес да отиде, наистина е много интересно, усещането там е приятно, не е тягостно, просто е различно. Любопитно ми е да посетя и други средища на алианите /в България има толкова интересни места които си струва да се посетят/ а честно това го открихме случайно по време на пътуване.
Приятни почивни дни ви желая  bouquet  bouquet  bouquet

# 418
  • Добрич
...

Peace Напълно съм съгласна. Има доста магистри, които не успяват да се реализират в живота, както и доста двойкаджии от училище, без средно образование, които се справят много добре. Като дете бях твърдо убедена в противното.

Преди време присъствах на разговор между момчета от малко крайгранично селце, които не мислят да учат след осми клас. Казаха, че селският говедарин взема повече пари от учителите им. Жалко, но е истина

# 419
  • Русе

Зависи,кой каква реализация търси. Образованието може да даде поглед върху света, да допълни интуитивни търсения, дава възможност за контакти. Финансовия просперитет, рядко е вървял ръка за ръка с научните дирения.

Това,че синът ми не вижда,че ако нещо е с еди колко си по голямо от друго,то другото е с толкова по малко, не го правя на трагедия,обаче се опитвам по различни начини да му покажа тази симетрия на зависимостите. Не се примирявам обаче,ако каже,че по добре да си включи играта,отколкото да си напише домашното.

Клонке, чакаме те  Simple Smile Всъщност не е толкова страшно в темата. И доста весели истории си разказваме.Щом ти оценяваш детето си, то всички ще го оценят.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт