Подсъзнанието може всичко 39 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 72 393
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • Добрич
Да ви разкажа какво ми се случи днес - получавам съобщение от банката, че по сметката ми са постъпили 595,91 лв., които обаче не очаквам и не разбирам от къде са се взели. Проверявам през Интернет и виждам, че са ми превели работна заплата за месец април /от ПМГ Асен Златаров"/. Проверих в търсачката - училището се намира в Ботевград. Обадих се в банката, осведомих ги за грешката и ги помолих да я поправят без да се налага да ходя до клона им в Добрич, че там винаги се чака много. След около половин час ме информираха, че са уредили въпроса. Не зная защо, но тази случка повиши настроението ми за деня.

За протокола - на мен химията ми е любим предмет още от училище и затова после продължих да уча химия.

# 436
Венито, като имаш предвид, че баща ми отиде на курс по Смехотерапия на 70 години.... Той е много инатлив, но и много отворен човек. А и аз със смях му ги сервирам тези работи де.

Вела, то и на мене химията ми беше супер любима, ама аз не бях супер любима на един немец, който ни водеше природните науки в девети клас. Чакайте да ви разкажа историята.

Първи срок - кака ви има оценки 6, 4 , 6. Четворката е произведена на едно контролно, което правим, когато аз се връщам от болничен и не съм проверила какво е домашното, защото вече съм изпитана - женска му работа. Лежа на кълката, че като имам 6, няма да вдигне мене на домашно, ама пък той даде контролно върху темата на домашното и наквасих работата. Тая четворка я изкарах още помня на "обща култура".... В края на срока съответно, защото не съм била "последователна" забележете (щях да се разфуча като гладен рис, ако не ми беше учител, точно на мене да лепне този етикет) ми пише 5. Ок, каквото такова. Навесвам малко носа, но разбирам, че тая работа ще иска да си поразмърдам сивото вещество.

Вторият срок аз вече разработвам стратегия как ще имам 6 за годината,  защото искам да кандидатствам медицина. Това е неорганичната химия. Аз просто знаех всичко наизуст. Всичко!! Ставах по желание на всеки труден урок, а материята беше някакъв кошмар за хуманитарно езиково училище. Бях манна небесна за целия клас. И съответно съм врътнала 12 (два-на-де-сет, twelve, двенадцать, zwoelf, dodici.... - толкос мога да кажа  Embarassed) шестици. В резултат на което съм горда собственичка на шестица за втория срок и съм се нахилила като чеширската котка от "Алиса".

И тогава разбрах какво означава да си направя сметките без кръчмаря. Пак с аргумента за последователността пустият му германец ми врътва една сочна петица за годината и бай бай медицина.... В резултат на което пък ми се случиха най-прекрасните неща в моя живот....

А това твоето със заплатата е супер хубаво - хем са ти дошли неочаквани парички, хем си постъпила правилно веднага, хем всичко станало толкова лесно.... Абе прекрасен петък с две думи!!

# 437
Вела  Hug страхотен жест. Въпреки че изглежда простичко, всъщност е голямо.
Преди време, (работех в една банка), пенсията на една женица беше пусната по друга сметка. Бях случайно в един от клоновете, и станах съпричастна, търсихме парите цял ден, намерихме ги, обаче от отсрещната страна отказаха да ги върнат (не са длъжни). Ставаше дума за 100-150 лева, но на един човек, това беше препитанието цял месец. Затова   bouquet

Голяма тема сте за формили, за децата. Няма да задълбавам, аз също съм чела на 5 годинки и в първи клас влизах с приемен изпит, цял живот майка и татко са ме натискали да уча. Е постихнах нещо, но не бих натискала моите деца. Голямата има мерак да учи, чете и се, пише и се, за съжаление аз все нямам време вечер, едва отделям по половин час. Но детето има желание, и ме гони, инсталирах му буквенката и цифренката, и му накупих много книжки. Ами който иска, си го иска и си го постига. Който не иска, ще се научи когато му дойде времето.
В днешно време е факт, че образованието не е гаранция за успех, по-скоро - амбиция, находчивост, изобретателност, а както знаем и от тази тема....да имаш мечти и да имаш силата и постоянството да ги следваш. Затова предпочитам на това да науча децата си, а четене и писане, щат не щат ще ги научат в училище  Peace

# 438
  • София
Рози, нали знаеш - човек незнае какво печели, когато губи.  Laughing

# 439
Рози, нали знаеш - човек незнае какво печели, когато губи.  Laughing

Оооооооооооооо, 100% - спечелих всичко!

# 440
  • на острова на мечтите
Здравейте Уважаеми "Съзнателни" 4ленове на Подсъзнателен форум Heart Eyes/Дано разбирате от Шега/ 4ета ви ве4е три дни и по4ти успях да се справя/остава ми да се справя с цялата първа страница,ама както казват тук" Рим не е построен за един ден,т.е. търпение му е майката/
Много ми е интересно по4ти вси4ко,за което пиШете и разисквате, макар 4е засега няма да коментирам, Ще се опитам да се климатизирам оЩе известно време book
 По последните постове, не мисля 4е е толкова важно да имаме високи оценки в у4илиЩе, а да полу4иваме такива в живота. Аз слагам отли4ен на Вела за жеста й. Не  е лесно да се откажат лесни пари и затова ПОКЛОН Вела Hug Не 4е 6 ците са неЩо лоШо, но не са толкова важни за оцеляването в реалността. Аз преди имах една фраза/ не искам никой да ми се обижда Hug/ 4е най големите простаци ,които среЩнах в живота си бяха с ВисШе образование. Може би е било казуално, но пък вярно. По пътя си среЩнах оба4е и много свястни хора висШисти, както итакива, които не бяха ходили дори в гимназия, така 4е.....
По въпроса 4е в моят пост има някой главни букви, не под4ератвам неЩо важно,просто не ми излизат на клавиатурата малки hahaha
Сърде4ен поздрав на вси4ки и моите уважения за прекрасните неЩа,които споделяте bowuu

# 441
danilu, поздрави на прекрасната, страстна и нежна, слънчева и уханна Сицилия!! Вдъхни малко море и за мене, ако ти е под ръка, опа - под носа.

С времето се уверих, че академизмът не е задължителното условие за просперитет. Многото степени не гарантират много знания, но усилието, което се полага в учението, изгражда характер, а той е решаващ за всеки успех. Познавам доста хора около себе си, които са учили в една посока, а са се развили в друга. Но въпросът не е какво, а дали. За мен наличието на образование е задължително условие. Едно на ръка, че за определени дейности, развитието без него е немислимо. Има цензови организации, има функции и дейности които без определено образование, не могат да бъдат извършвани. Просто е хубаво едно дете да знае това. Има професионални сфери, в които човек не може да продължи, ако няма образование. Има училища, в които не може да отиде, ако в предишните степени няма високи резултати. Просто въпрос на цели.

# 442
  • София
Момичета, позволявам си да попитам - искате ли да се включите в тази инициатива с малки суми, за да вземем по-големи количества : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=233674.720 - поста на Марито?
Аз самата ще купя някои неща и ще пращам до там, но ако сме повече, ще вземе и повече неща. Пишете на лични, ако ще участвате!  Hug

Обичам ви!
Простете!
Съжалявам!
Благо-Даря!

така ли беше?

Последна редакция: пт, 29 апр 2011, 15:09 от Вени*

# 443
  • Universe
ФЕСТИВАЛ „Здравей Здраве” в Пловдив - ВХОД СВОБОДЕН

Програмата включва нещата, които коментираме тук Hug /не съм от организаторите Wink/

И да се обадите, ей  newsm51

# 444
  • София
Клонка, на смяна ли ти е дарбата?
Май ще записваме хлапето в първи клас, една година предсрочно. Аз бях против, но днес ходихме в едно училище и изведнъж инстинкта ми проговори, че това е правилното. Ама ако ти светне и на теб нещо по въпроса ще се радвам да споделиш.

# 445
  • Русе
 Klemy , не съм клонка, ама на моя син му е мъчно за градината още. И твърди,че никак не е забавно в училище.  Sad Но пък щом толкова ви говори, ще си решите.Пък и по рано като почне,по рано ще свърши пустото училище.  Laughing

# 446
  • София
Тя милата от 2 години мрънка, че иска на училище. Даже до рев го е докарвала, че не я пускаме да ходи.  Crazy Аз винаги съм била за още една година детство, ама сега друго ми дойде на главата.

# 447
  • Русе
  Често децата си знаят по добре, когато се изключи компютъра разбира се. Щом напира толкоз,може пък да отърве някоя нова стихия в родната образователна система. В класа на сина ми има едно сирийче с година по малко. Добре се справя с училището. Хем момче,хем у тях говорят на друг език.След малко ще ходим да карат заедно колелета,че и то неудържимо като моето.

# 448
  • нейде там, където ....
А синът ми, в края на първи клас, ме прегърна и ми каза "Благодаря ти, че не ме остави още една година в детската градина!".  Hug
И второто ми дете ще тръгне на училище на шест - не харесва градината и това си е. Поне по-бързо да минава. Освен това, детството не свършва с началото на училището.  Heart Eyes Hug

# 449
  • на острова на мечтите
Здравейте отново HugХе хе, аз дето исках да се климатизирам , а ето ме ве4е за втори път при вас. Joy
Рози, моренцето не ми е под носа, но сме наблизко. Непременно Ще му дам една целувка от теб Щом отидем/дано не ти повредим вен4елист4етата Grinning/
 По повод това,което писах сутринта, имах предвид не да останем без образование,а 4е не е важно да сме винаги отли4ници,макар 4е /повтарям се/в това няма ниЩо лоШо. На моя близка приятелка дъЩерята в Софийския Университет не си е взела изпит с оценка под 30,т.е. максимума.
Важното според мен е да сме подготвени за това,което наистина искаме да правим в живота. newsm10 Днес гледах едно предаване за Папа Войтила. Невероятна ли4ност, оби4ана и уважавана от вси4ки. Говорихме си с мъжа ми,4е е така, заЩото за него вси4ки хора бяха еднакви, независимо от раса, религия или пол. РаздаваШе ЛЮБОВ и полу4и такава. Страхотно е, нали?
Приятни по4ивни дни на вси4ки  love001 и 4естит празник на трудеЩите се  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт