Веганството - да споделим опит (5)

• 33 422
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Фотина, просто мъжът ми много ми помага.
Такъв си го пожелах едно време нееднократно, когато гледах любимите си баба и дядо. Simple Smile
Днес на семинара са споделили, че сме като брат и сестра. Wink Аз това и друг път съм го чувала, де.
И май малко съм ги смутила с кърменето.  Laughing

# 481
Бързи, лесни и вкусни зелени супички

Супа от лапад
Завирам вода, слагам морков и лук, врат 15 мин на слаб котлон. Прибавям нарязания лапад и изключвам. Лапада само се попарва всъшност и му е достатъчно, а дръжките изобщо не са проблем, омекват си. След като поизстине слагам малко фини овесени ядки, сол, зехтин, джоджен, чевен пипер, сминдух.

Супа от коприва
Завирам вода, слагам морков и лук /те присъстват в 99% от манджите ми/ и копривата /сурова, не предварително попарена/, ври 15мин, че тя по-трудно омеква. Прибавям булгур и ври още 10 минити. Като поизстине подправки - джоджен, червен пипер, сол, зехтин, сминдух + сушение зеленчуди по желание/имам домашна вегета/

# 482
Фотина, просто мъжът ми много ми помага.
Такъв си го пожелах едно време нееднократно, когато гледах любимите си баба и дядо. Simple Smile
Днес на семинара са споделили, че сме като брат и сестра. Wink Аз това и друг път съм го чувала, де.
И май малко съм ги смутила с кърменето.  Laughing

...то и моя е такъв какъвто съм си го пожелала, но и неговото време никакво го няма - на работа, извън работа пак служебно ангажиран, изпити за капак...и така...

Кога ще ни пуснете и на нас неприсъствалите на живо да видим и чуем за какво иде реч... Hug

# 483
Качваме го в момента в youtube. Няма да остане тайна. Simple Smile

Иначе ако моят мъж ходеше на работа извън дома, пак щях да ходя на спорт, но не както сега. Т.е. през деня няма да мога, тъй като засега аз гледам сина ми и не знам дали скоро това ще се промени.

# 484
Фотина,  Peace и аз това казвам на Солей...

Ей, много вкусни супички и кюфтенца!   bouquet Записвам ги в тифтера! Аз си имам тефтер (вече втори  Simple Smile и си пиииша, някак от компа не са ми удобни тези рецептички.

И аз се чудя, кога смогвате, момичета? Аз хем вкъщи работя повече, но пак не ми остава време...

Вери, супер, ще го изгледаме с интерес!   bouquet

# 485
  • София
Soleil, не се притеснявай предварително, излишно и т.н.
Не вярвай на изследването, вярвай на резултатите от намесата на Гайдурков. Непременно поискай среща с него, такива извънредни срещи са включени в графика му предполагам, той ще ги коментира.
Ако искаш ще ти дам координати една педиатърка (в София) , която е била 20 години в западна педиатрия (в Близкия Изток, но все едно във Франция или Германия)- идеална е за тълкуване на резултатите... Но дотогава спокойно! Най-малкото може да не са верни! Или да не се взимат в такова състояние на детето (час, нахраненост, движение/покой...)
Откакто изписаха на мъжа ми 4 антибиотика наведнъж, единият инжекционно и направи второ изследване , абсолютно чисто, не вярвам на нито едно изследване!!! (той направи и трето, щото на всичкото отгоре това става в една и съща лаборатория- Цибалаб)

Вери, чакаме разкази, както и ако някой успя да отиде днес!

Аз ще ви разкажа за Зелените дни пред Народния театър:

-Гимел ще правят свой магазин в Лозенец, срещу ССЦ, щото и на тях им е омръзнало, това, което и на нас... Щастливата, гадните краставици са заслуга на неправилно съхранение в големите магазини....исках да им кажа в софия да пращат всички нестандартни зеленчуци, но има време, да напарвят магазина
-соковете Мелето имат сок с 20% кашу.... паднахме от коня Simple Smile от плода, пък ние тук знаем само ядката...
- водата Лауретана - бутилира се директно на извора, не минава през никакви противоестестествени процеси, никакви сонди, тръболяци... И има най-ниската минерализация - 14 единици (срещу 4000 за една българска,  да не й казвам името...)
стерилна, идеална за бебета, встъкло естествено....
-вегански  сурови био блокчета
- -машинка за правене на сок от житна трева от Зоя бг
-Нилана с хляб за диабетици - ръж +лимец... ама не пише кое колко и освен това с още 10 съставки...

-натурални свещи, ама много готини хора бяха на щанда
--можеше всичко да се опита, на всичко имаше намаление, всички бяха много усмихнати... беше всичко много приятно... децата бяха почерпени  навсякъде, направо обядваха:) Колко добре се чувствах, иначе някой като тръгне да черпи и правя акробатики.... сега и децата бяха спокойни.

естествено тръгнахме си със съкровища...

# 486
Изпитвате ли затруднение, когато искате да купите детска книжка?!  ooooh! Било за вашето дете или за подарък?! Аз да! В океана от лъскави книжки, с грабващи детското око картинки и съмнително съдържание ми е изключително трудно да се спра на нещо. На нещо, което да забавлява, да възпитава, да създава добри детски спомени.
Ето една книжка за настоящи и пораснали деца, която дава отговор на въпроса "Кое е онова, което ти се случва, само когато вярваш в него?" : "Мими и Макс"

А книжката е специална за тази тема, защото и авторката е специален човек. Тя е един Щастлив човек разписващ се тук сред нас  Hug  bouquet

# 487
Солей, мисля да не се притесняваш от тези изследвания. Те просто показват в стойностно изражение какво не е наред, а ти одавна знаеше, че нещо не е наред, нали затова я заведе при Гайдурков. Просто тези изследвания ще ви послужат за база, за да видите резултатите от редприетите вече действия.
Да не споменавам аз преди години, когато за пръв път отидох при него с какви резултати бях на някои хормони и желязото - по тия резултати трябваше на следващия ден да се гътна, а за си щъках безпроблемнно, само дето не бях баш съвсем във форма...

Фотина, аз ходя на йога два пъти седмично, вечер от 19:30 ч, от работа се прибирам към 17:30 ч. и успявам да сготвя за около час докато майка ми се занимава с детето. Да потичам ходя веднъж седмично и е комбинирано с масажа - в петък от 17 ч. (т.е. излизам малко по-рано от работа) и до 18:30 съм си вкъщи. Вечр като съм на йога, мъжът ми гледа детето - стига да има храна за него, той се справя много добре.

Норчи, как да ти напише рецепта за пицата като и моите неща са на око... В тестото сложих освен тиквичките и овесените ядки, също малко кокосово масло и брашно от динкел. Пекох го да потъмнее леко и тогава го наръсих с подправки, чушки, лук, грах и царевица. Накрая сложих една смес от пасирано тофу с малко соево мляко и, кокосово масло и подправки за цвят - куркума и чимен. При нас обече се ползва смело кетчуп на Хайнц за пици икартофи, та не ми се е налагало да слагам домати или да овкусявам много...

# 488
Soleil присъединявам се към момичетата,ти нали вече предприе нещо,след диетата би трябвало всичко да е в норма Hug
Норчи, не всичко е хранене...
Точно така. Simple Smile
Тръгнах да пиша снощи в тази насока, но се отказах...
Вери,напиши ,моля те ,каквото си искала да напишеш,ще ми е от полза и то голяма.Ако мислиш,че не е мястото тук,може и на лични,но нали казахме,че пишем и други неща,пък това си е тясно свързано.
А колкото за това,което Бенджи визира тук,за вторачването,ами не се вторачвам в детето,напротив мие се на мивката по половин час,ходи по чорапи,не треперя постоянно дали няма да се разболее,е да вечно сме със шапка навън,и гледаме да не излизаме когато духа вятър с повече от 30-40 мили в час,но като цяло не се шашкам без показатели.Но когато се разболее ,сърцето ми се къса,а вече нямам здраво местенце,ето сега само след 10 дни отново е със сополи,тоест беше от 2 дни,вчера обаче бяхме на един бейби шауър,подуха ни вятъра 30-40 минути навън,после едно дете му кашля 1 час в лицето и така тази нощ взе да подкашля,е кажете ми как да не полудявам,не мога повече просто....
Фотина,много добри съвети и мил и приятен пример...Искам да се науча да съм по-спокойна,уравновесена,по-голям оптимист,но не знам как.Опитвала съм се да не си го слагам много,много,но има пъти ,когато просто се насъбира,насъбира и накрая всичко излиза навън...Не мога да съм непокист и това е!Лошото е,че знам как искам да се държа с малкия,какво искам да постигнем с него,как да го възпитаваме ,на какво да го научим,кое е добре и кое не е,а въпреки всичко не мога да го направя....и това само защото не ми издържат нервите.Например като повторя 6-7-8 пъти нещо ,на 9тият път виквам,ако няма резултат  след това направо почвам да крещя  SadА как мразя да чувам не,няма....почти всяка втора негова дума
Трудно се сдържам,а и за капак малкият си е инат(ама няма на кого да се метне де,как не искам да става нервак като нас....)
Вери ,извини ме за въпроса,но винаги съм се чудила във вашето семейство някой работи ли и  какво....не че това е толкова важно,ами съм останала с впечатление,че сте си вкъщи заедно винаги.Аз мечтая за това,да работим от вкъщи и не по много.Откакто родих станах по-голяма домакиня и не знам дали ще ми повярвате,но изобщо не ми се мисли за кариера,искам щастливо семейство,сплотено,спокойно,не много голямо,но по-голямо,искаме още едно дете...А тук масово хората нямат време един за друг,мъжете българите,освен ако нямат някакво завършено образование или не са приравнили нещо тук,масово карат камиони(вадят се най-хубави пари).В повечето случаи ги няма по 1-2 седмици вкъщи,когато са си вкъщи си оправят камиона,имат малко време за децата и за цялото си семейство...е да изкарват пари,е и,след няколко години като се обърнат оп детето им пораснало.Масово децата се гледат от бабите,или се дават на някаква българка ,която гледа още 2-3-4-5 деца.Нито връзката родители-дете я има,нито детето е научило нещо полезно....Аз на моменти усещам ,че имам нужда да не съм постоянно с малкия,че имам нужда и от време за себе си,за да съм пълноценна майка,по-добра,по-спокойна,отделно усещам ,че малкият има нужда от контакт с други деца,но за сега нямаме възможност да го пуснем на градина 1-2 дни ,за по 1-2 часа,а аз искам ако го пускам изобщо,то да е в хубава градина.За това много исках всеки ден,вали,гърми ,духа,да сме поне 30мин -1 час навън,хем на въздух хем ако им някое заблудено дете,макар ,че тук в студеното няма никой навън,все си обикаляме сами като лудите.А ако е много кофти времето в мола на плейграунда,детето да има контакт с други деца,ама ей на.....все болен.Както и да е ,пак много се отплеснах....

Последна редакция: пн, 02 май 2011, 18:13 от nor4y

# 489
Ето го нашето участие:
http://www.recipemagician.com/top-recepti/seminaryt-i-shturoto-semeistvo/

Приятно гледане! Simple Smile
Иначе впечатления- който е бил, му е харесало и е доволен. Simple Smile

Норчи, не ми се пишеше, не защото за да не разводнявам темата.
На лични не знам кога ще успея, тъй като гледам да не седя на компютъра. Прилагам пеце диета. Wink
Времето тук се оправя и вчера сефтосахме колоезденето. Ходихме до един парк край реката, който е на около 15км от нас. Отделно ми се увеличават други ангажименти.
И да, работим.  Laughing Понякога денонощно, понякога повече мъжът ми. Работим това, с което обичаме да се занимаваме, а се оказва, че не са малко тези неща. Мъжът ми имаше няколко предложения да работи на нормален работен ден извън къщи, но не му харесва идеята. Поне засега.

# 490
Норчи, а защо не пробваш да му даваш някакви имуностимуланти? Например Цитросепт или Осцилококциум при първи симптоми. Разни добавки като прашец, спирулина, вит. Д през зимата, омега 3, витамини.  Явно имунната му система сега се оформя и е леко разклатена. Пази го повечко и вземай някакви превенции още преди началото на болеста. Аз пръскам солена вода или сребърна в носа на щерката, ако е била с много деца. Понякога и всеки ден по веднъж профилактично.
Нашият татко и той все е на работа. Обикновено вечер се връща 9-10часа. Най-много страда детето.
Най-добре е човек да гледа по-леко на нещата, като не може да ги промени, ама за съжаление не винаги се получава. Имам една приятелка тя почти всяко нещо приема със смях. Отстрани изглежда странно и малко глуповато, но за себе си е добре.

Момичета, благодаря ви за успокоителните думи. Пратих изследванията и ще видим какво ще ми отговорят. Диетата много ни затруднява. Вси4ко е ужасно гадно на вкус и детето хапва по 3-4 хапки и не иска повече. Ако имаше преход, нямаше да й е толкова трудно да свикне, но така изведнъж... Днес като се прибрахме два пъти рева за хляб и други храни. Салати вече отказва, а преди ядеше с удоволствие. Като й дам само зеленчук гризва половин морков и това е. Вечерта правих супа с цвекло, пробутах няколко лъжици и я виждам, че е още гладна, защото пита баща си за месо. Не искА нито ядки, нито друго. Накрая изяде половин банан и заспа.
Правих и царевичен грис Shocked Стана като пясък с вода и го изхвърлих.
Добре че покрай други деца похапва това онова, за да не е без хич.

# 491
Вери, гледам ви в момента  Simple Smile
А ето и участието на Стойка при Гала /след 60-та минута/.

Норчи, а защо не пробваш да му даваш някакви имуностимуланти? Например Цитросепт или Осцилококциум при първи симптоми.

Осцилококцинум не е имуностимулант  Peace

Скоро не са писали Алексче и Мамагемелар. Надявам се всичко да е наред при тях  Simple Smile.

# 492
Да, затова съм писала при първи симптоми, а не постоянно Wink
И под имуностимуланти имах предвид разни естествени храни, билки, витамини, също Ехинацея пак при първи симптоми.

Последна редакция: вт, 03 май 2011, 10:30 от Soleil*

# 493
... и вземай някакви превенции още преди началото на болеста. Аз пръскам солена вода или сребърна в носа на щерката, ако е била с много деца.

Peace
Точно това и аз щях да напиша! Че като видя, че започват суполи - веднага давам солена вода, клеева тинктура или др. Като видя, че се прокашля - веднага чай от мащерка. Като видя че се напикава (досега 1 път се случи) или понастива - краката в гореща вода със сол 2 пъти на ден.

# 494
Какво мислите за бутилка за жива вода? Имаха щанд на изложението Зелени дни.
Доста мисля за водата напоследък и искам да намеря решение за нас.

Като знам как и от какво е направен Осцилококцинум никога не бих го купила. Но това е само мое мнение.

Общи условия

Активация на акаунт