Веганството - да споделим опит (5)

• 33 413
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
Как е направен Осц. и от какво? Аз досега 1 път съм давала и не знаех, 4е е кофти.

Тези бутилки бяха и на изложението в НДК. Не съм 4ела ни6то за тях, но ми се сториха голяма глупост за много пари.

# 496
Как е направен Осц. и от какво? Аз досега 1 път съм давала и не знаех, 4е е кофти.

Това е сборно ХЛ, т.е. няколко ХЛ комбинирани, което противоречи на едни от основните ринципи в хомеопатита - да се дава най-близкото подобно. Но в темата на хомеопатите тук, преди време те самите кометриха, че Осц. все пак има точно изявена картина и ако тя е налице, е подходящ препарат. С голямото НО, че това не се случва толкова често, колкото се изписва препарата. Да навреди няма, но няма и да помогне, ако не е картината за него....

# 497
Мисля, 4е е монопрепарат. Тогава като го давах, питах в темата на хомеопатите. Ина4е съм напълно съгласна, 4е се изписва само от хомеопат, но аз о6те не съм го намерила Simple Smile

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=559417.615 на Ниал мнението.

# 498
Солей, не казвам, че е кофти. Но по особено жесток начин се произвежда, представлява автолизат от сърце и черен дроб на патица.

# 499
Осцилококцинум е хомеопатичен препарат. Бих го пила само, ако ми е предписан от лекар-хомеопат, ако картината на заболяването отговаря на това лекарство. Феноменът Oscillococcinum

# 500
  • Пловдив
Монопрепарат е. И класическите хомеопати го използват, ако заболяването отговаря на това лекарство. Вярно, че е от черен дроб, но е в много голямо разреждане и фактически няма дори молекула от изхозната субстанция в готовото вече лекарство...

# 501
да, извлек от гъши дроб, монопрепарат.

# 502
  • София
Вери, много сте готини HugС всичко съм съгласна и напълно споделям вижданията ви Peace
Норчи, извинявай за въпроса Embarassed-кюфтенцата печеш ли ги на фурна после, или така остават сурови?Аз правя подобни-със спанак, овесени ядки и подправки и ги пека върху хартия за печене GrinningОтносно животът, който си представяш, струва ми се, че няма по-важно от това-няма по-истински неща-кариерата и всичко покрай нея не са без значение, но хармонията в семейството са на първо място
Солей
Hug Hug
Фотина, опитах да почистя сусама както ми писа newsm10Сега обаче се чудя как да го изсуша Simple SmileИначе наистина-всички камъчета останаха на дъното PeaceМерси за идеята Laughing
Бъдете здрави Hug

# 503
Вери, много хубаво представяне!  Peace Много интересно беше да разбера и как сте преминали към суровоядството и целият етап в развитието ви. Благодаря за споделеното!   bouquet

Осцилококциум съм давала на баткото 3 пъти в началото на заболяване - добре му действаше , той ми отказа веднъж, после при даване - повърна и приех, че не е за нас. Повече на никой не съм давала...

# 504
  • София
Осцилококцинум е хомеопатичен препарат. Бих го пила само, ако ми е предписан от лекар-хомеопат, ако картината на заболяването отговаря на това лекарство. Феноменът Oscillococcinum
Леле, страшна статия!

Момичета, намерено е идеалното място за следващата ни среща, казвайте събитие (например пристигането на Вери Simple Smile ) към което да се прикрепим и да се организираме.
Всъщност има един празник Фамилатлон, ще се проведе на 14 май, миналата година бяхме през цялото време и не можахме да се наситим на всичките приключения... като се почне от ориентиране в гората и алеите в търсене на всички знамена на европейските държави, правене на къщички за птици, рисуване върху стъкло със специални бои....та може да се прикрепим към него.

# 505
Само дето Вери не знае кога ще се домъкне до България. Wink

# 506
Имам едно забравено тофу в хладилника. Срокът му е изтекъл на 24 или 26 април. Не е отваряно, вакумирано е. Дали мога да го сготвя утре?

# 507
Сега прочетох за Осц. - много добра статия, точно такива симптоми имаше и големия всъщност, а и хомеопат ни го изписа.

Жени, аз изостанало в срока на децата не давам, но ако на мирис и вкус няма промяна - не пречи да си го хапнете  Wink

Палия, нещо не намирам на Стойка участието в предаването на Гала  Thinking

Последна редакция: вт, 03 май 2011, 19:48 от M_Nik

# 508
Вери,страхотно участие!!!
Аз съм твърдо За диетата Peace,но ,моля те,ако ти остане някоя минутка да напишеш нещо по темата ,дори и 2 реда ще са ми от полза и то голяма.
Начина на работа ,който си описала е мечтата ми...Много ви се радвам,често ви се възхищавам,а в случаи като този -благородно ви завиждам  bouquet
Soleil* при симптоми правя това ,което  прави -солена водичка за нослето,чай от мащерка,босилек,ехинацея-някой знае ли точно в какви пропорции и как се прави ехинацеята,че си взех суена насипно.Чайчетата ги пие студени,не ги иска топли,но пък поне пие по малко.Но въпроса е какво да направя да не се разболява,а не какво да правя като усетя ,че се разболява.Иначе и аз съм си мислила за някакви имуностимулатори,но не знам какви.Прашец не съм давала,нали е малък още,един дядо пчелар от Бг. помня ,че ми беше казал ,че не бива да се дава до 4-5 годинки,помня ,че и тук сме го коментирали,но нямам точен спомен защо.Спирулина имам,но не я ползвам,не знам къде да я крия Simple Smile.С витамините съм скарана,не разбирам нищо,гледам да си набавя всичко натурално от храната и не знам какво и от къде мога да взема...

Вие какво ползвате за повишаване на имунитета при вашите деца????

Мисля,че объркахте Осцилококциума със Стодала,той не е моно.

monick пека ги кюфтенцата да,но за кратко ,да хванат лека коричка.И аз съм правила със спанак,но пак слагам и леща,ще пробвам и без Simple Smile

# 509
Вери, много ми беше приятно да изгледам семейното ви участие! Поздравления!
Cantariny ,
интересна е идеята за подобна бутилка, но не ми вдъхна доверие представянето й от линка.
Много добри отзиви чух за Зелени дни пред Ив. Вазов. Съжалявам,че не можах да го посетя.
И утре ми се щеше да отскоча в Столична библиотека, но нъц.

Момичета, все е много интерсена  дискусията, следя я!  Hug
 но не успявам да се включвам...

Тук е сезонът на аспержите.
Споделям една крем супа, която варирам всеки път.

Крем супа от аспержи

Аспержи /зелени+бели/-700 гр.
тиквичка- 1бр.
голям картоф-1бр.
брашно от кестени -3 супени лъжици с връх
щипка хималайска сол
сметана от овес-250мл
вода -300-400 мл
резенчета авокадо

Приготовяне
Аспержите врат 10-тина минути в чиста вода.
Изваждат се и се обелват/предимно белите/
 в същата вода ври картофа. Малко преди да се свари, се добавя брашното на кашичка  и се бърка 2 минути.
Съдът се оттегля от котлона. В горещата супа се сипва сметаната и нарязната тиквичка, солта. Всичко се пасира  докато е горещо и може да се сложи на котлона за още 1 минута.

Поднася се с резенчета авокадо и стръкчета сварени аспержи/ може да са и сурови, особено зелените/

Специфика

Аспержите са с характерен вкус, особено отчетлив е при белите. Ароматът им преминава силно в кърмата и при кърмене бебето /детето може да реагира. Ароматът се усеща и в урината.
Лично аз предпочитам повече зелените аспержи.
Когато са сварени леко ми наподобяват  праз лук или тиквичка.
вкусът може да се дообогати и с добавяне на праз/кромид лук, подправки, няколко розички брюкселско зеле, карфиол...

Общи условия

Активация на акаунт