Веганството - да споделим опит (5)

• 33 411
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
Палия, нещо не намирам на Стойка участието в предаването на Гала  Thinking

Упс, качила съм днешното предаване, а уж проверих ... В епизод 163 от 02 май е участието - На кафе.

Аспержи не съм опитвала никога. Описвали са ми вкуса им и предполагам, че ще ми допаднат затова ми е любопитно дали очакванията ми ще се оправдаят  Simple Smile, но не знам какви да търся. Все са едни поувехнали такива и не купувам.

# 511
На Зелени дни хубавото беше, че можеха да се вземат продукти директно от вносители - аз например си взех кокосовото масло от вносителя, беше 9 лева, а в Биомага близо 13.

Относно Фамилатлона...

Всъщност има един празник Фамилатлон, ще се проведе на 14 май, миналата година бяхме през цялото време и не можахме да се наситим на всичките приключения... като се почне от ориентиране в гората и алеите в търсене на всички знамена на европейските държави, правене на къщички за птици, рисуване върху стъкло със специални бои....

Аз пък не можах да се наситя на боклуците, които остави това събитие след себе си.  Simple Smile
И въобще - всички събития, които се организират редовно, включително и някакви био, еко и т.н. изяви масово оставят след себе си такъв ужас, че не знам как паркът се съвзема след това. Разбира се, има си ги хората, които всеки ден си чистят там, но не мисля, че това е идеята.
Почти съм сигурна, че и на Зелени дни ако бях отишла след като си бяха омели био и еко щандовете, щях да видя същото нещо. За мене това е криворазбраната цивилизация.

Въобще не коментирам упътващите знаци, табелки и т.н., забити в дърветата...

Иначе събитието е интересно, да. Същото нещо имаше в Борисовата тази събота.

Фотина, Реалист, благодаря ви.

Последна редакция: вт, 03 май 2011, 23:31 от Щастливата

# 512
Щастливата, пожелавам ти успех утре!  Hug
Чак сега успях да прочета това, което Фотина беше дала като линк. Simple Smile

Ане, не знам дали съм ти казвала преди, че много хубави неща правиш. Вчера в предаването На кафе стана дума за декупажа и аз веднага се сетих, че съм го мяркала като подпис тук във веганската тема.

Момичета, благодаря ви!  Hug
Аз да ви кажа даже се бях малко спекла часове преди да заснемем крайното видео ( не знам колко пъти преди това трихме) и бях на път да се откажа.  Laughing Но пък интрото много си го харесвам. Дело на половинката е.

Качихме и частта с участието на Стойка:
http://www.recipemagician.com/top-recepti/stoika-gala-surovite-recepti/

# 513
Щастливата, пожелавам ти успех утре!  Hug
Чак сега успях да прочета това, което Фотина беше дала като линк. Simple Smile

Аз пък го прочетох,но много късно стоплих Grinning
Успех и от мен!!!
Книжката е много интерсна,поне началото де Wink

Вери,личи ти,че си малко притеснена,но се е получио супер,много непринудено,естествено,на мен лично ми харесва.Отделно забелязвам,че имаш бузки и изглеждаш някак си по ....не знам как да кажа,лицето ти се е променило,кожата,изглежда някак синежна и гладка,като детска.
Стойчето още не съм я гледала,трябва да й отделя внимание в най-скоро време Simple Smile

# 514
Да, леко подпухнала съм нещо. Дали защото качих по принцип малко килца или защото не бях спала през нощта.
Тия дни попаднах на едно момиче (май от Австралия), която се храни 97% с плодове (любимите ми проценти Wink ). Изяждала по 6кг диня на едно ядене и май 4кг портокали. И тя казва, че тези, които се стремяли към ниско въглехидратна диета, демек малко плодове, били постоянно подпухнали.  Joy

# 515
- водата Лауретана - бутилира се директно на извора, не минава през никакви противоестестествени процеси, никакви сонди, тръболяци... И има най-ниската минерализация - 14 единици (срещу 4000 за една българска,  да не й казвам името...)
аз стоя зад енергизираната и стояща вода на слънце. макар, че сега слънце няма, няма и да има тия дни. такова студено време през май, не си спомням.

Каква е тя, внос?
Аз споделих за водата на Михалково. Мъжът ми прави замервания на най-различни и сподели, че тази е най-добрата, с най-ниска минерализация, както и по други показатели добра.
А тази с 4000 единици, най-вероятно е Девин, син етикет ( аз цитирам смело), хич не е препоръчително да се пие повече от чаша на ден, при това от възрастен.

realist, никога не съм яла аспсержи Simple Smile

Моята кухня е все още бедна и липсват всичките изброени продукти от вас, бавно, бавно ще я запълвам.

Фотина, кога и къде да наметим Мими и Макс в мрежата. Поздравления за авторката, радвам се, че има такъв човек сред нас  Hug
ПП. ааа, Щастливата, да познах те, но вече си и обявена : -))
Видях къде да поръчам, ясно Simple Smile

Вери, казвала си ми вече  Hug Това е моето хоби, разтуха. Открих го тук във форума, все повече се говори за него и в БГ, след Италия, Русия, Испания...Ще гледам записа.
Гледах ви и аз снощи, много полезни, внесохте яснота, няма да се тръшкам при крачката назад, а ще броя тези напред Simple Smile

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 2 нови отговора.

Презокенаските ни съфорумки са активни в 4.20 БГ тайм Simple Smile

Последна редакция: ср, 04 май 2011, 04:30 от Анe

# 516
Успях и аз да гледам видеото. Много хубаво се е получило. Вери, изглеждаш ми много добре.

Все се каня да питам Вери и останалите момичета по колко време на ден  прекарвате в кухнята? Също и половинките, ако готвят, кажете и за тях Simple Smile

Ане,
 тази вода на Михалково с по-ниска минерализация ли е от Девина с розовия етикет? Май не съм я виждала в големи туби .
Лауретана също не съм я виждала по магазините.
Вижте тук има тест за водата http://www.mihalkovo.com/test.html

Щастлива,
успех с книжката! Много интересна излежда.

Реалист,
много вкусна супа. Аз много обичам аспержи, но нямам навик да ги готвя редовно.

# 517
Ахаа! Такава ли била работата?  Laughing Аз знаех за представянето на книжката, но не знаех, че авторката е Щастливата! Браво, Маги! Радвам се, че човек като теб е сред нас.  bouquet Heart Eyes
Аз много съм споделяла относно това, колко ми е трудно да намеря четиво за дребната, в което да не ми се налага постоянно да редактирам и цензурирам, докато чета.
Ето това е един добър повод за импровизирана среща! Желая ти успех от сърце!  Heart Eyes

Вери, поздравления за видеото. Много изчерпателно и поучително за тези, които сега правят първи стъпки в суровоядството. Интрото вярно е един път!! Много ми хареса. Peace

Бяхме на Зелени дни, за жалост само в събота. Исках и в неделя, но не успяхме. Страхотно беше! В шатрата на Дружеството за защита на птиците имаше работилничка за деца с аниматор. Дребната направи няколко красиви картички там, а аз обиколих павилионите на спокойствие. После правихме къщички за птици в голямата шатра. Беше много забавно, защото бяхме малки и големи на едно място. Установих, че малките са много по- сръчни и съобразителни от мен Embarassed. (В тази връзка, Ане, поздравления за красотите, които правиш!  bouquet За известно време и аз се бях запалила по декупажа, но не мога да се задържам дълго на една ограда. Бързо ми омръзва. Ужас, май съм хиперактивна. Joy )
И аз като  търся си ник бях супер спокойна, ако някой иска да почерпи  детето с нещо. Иначе настръхвам. Нямаше нужда и да отклонявам вниманието му като поиска нещо или да почвам пак с моите безкрайни поучения (от които сама си ставам омразна). Лично аз я пращах да си избира лакомства. Няма такова спокойствие просто.
Имаше и стена за катерене. Въобще забавата беше пълна, а времето прекрасно и слънчево.

# 518
Точно навреме ми идва тази рецепта за крем супа!!   bouquet Реалист!!
Чуда се какво да правя около 500 гр замразени зелени аспержи, но така на супичка ще дойдат иделано!!

Специални поздравления за Щастливата!!! Впечатлена съм!!!

# 519
И ние бяхме на Зелени дни в Събота, но отидохме към 18 и аниматорът каза, че вече са приключили, а детето искаше да рисува. Аз освен сирене и чай, не видях да се дегустира друго Simple Smile А, детето единственото, с което искаха да го почерпят беше един мултивитамин, които аз отказах  Laughing В голямата шатра нямаше нищо когато ние бяхме там. Само някакви хора си седяха и си пийваха. Хвърлихме един поглед на козметиките, купихме си по един чай, продукти за салата от Гимел и се отправихме към детската площадка в парка, че нагъчкано ми се видя изложението. Simple Smile

П.П. Видеото на Вери още не съм гледала и не съм прочела за каква книжка става въпрос, но успех на представянето на Щастливата  Simple Smile

Последна редакция: ср, 04 май 2011, 13:04 от JeniB

# 520
  • София (Възраждане)
Момичета, не е по темата но все пак да попитам тук, зная че се интересувате и затова. В линка към предаването със Стойка има и запис на разговор за алергиите. Докторката говори за хомеопатичен препарат антихистамин /срещу ухапвания от насекоми/, пер ос, с моментално действие,  който било ок да си носим в джоба. Имате ли идея какво е това?

# 521
Не знам за този препарат, но срещу ухапвания помага много натъркване на мястото с чесън или намазване с оцет. Спира всякакъв сърбеж. Темата е актуална. нас вече ни ухапа първият комар. Да ни е честит! Mr. Green Ама то в това време кой е учуден въобще? Rolling Eyes

Mooimeiske , всичко е по темата тук.
Аз честно да си призная обичам спама. Embarassed Grinning ( По принцип де. Иначе това в темата не е спам. Не сме някои женоря, дето само за манджи да си говорят.  Joy )

# 522
  • София (Възраждане)
Ох, не сърбежът ми е болката на мен, по-сериозна алергична реакция ме хипохондризира #Crazy

# 523
Ох, не сърбежът ми е болката на мен, по-сериозна алергична реакция ме хипохондризира #Crazy

Задай си въпрос в темата на хомеопатите тук, по-добре ще те насочат. Ние за оси и пчели имаме спешно лекарство Apis, а за други разни ужилвани и нахапвания - Ledum.  

Последна редакция: ср, 04 май 2011, 16:22 от Meg!

# 524
  • София (Възраждане)
Мег, твоето инфо ми е абсолютно ок, бърза справка за апис-а ме кара да мисля, че това е вариантът. Ще си го набавим  bouquet
Миналата година давах Ledum palustre профилактично, ще подновя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт