Веганството - да споделим опит (5)

  • 33 406
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 4 392
Бързам да се похваля, че вече имаме "Мими и Макс и дребната е много щастлива.  Grinning " Представянето на книжката беше страхотно и да ви изклюкаря, че Щастливата освен, че е талантлива, е и голяма красавица!  Heart EyesКнижката я зачетох още по пътя на връщане и обещава да е много интересна.
Успех, Маги!  bouquet

# 541
  • Мнения: 1 048
Мег,помня ,че ти беше писала за дозировка на спирулина,мисля че и на нещо друго,но не помня какво,може ли да напишеш пак,моля,че не съм си го записала.
Дайте предложения къде да я слагам,ако искам да я давам всекидневно  или поне често.Малкият много обича "зелен мед"-малко спирулина с 1 ч.л.мед,но пък не мога да му давам всеки ден мед,яде и сушени и пресни плодове...

Моля ви,още веднъж ,споделете давате ли нещо и какво на децата си за да им подсилите имунитета?
( между другото много ми хареса Вери и Милен как вмъкнаха и типично българските супер храни сред другите Simple Smile )

Вери,теб пък преди време те бях попитала каква стевия купувате и откъде,че аз откривам по магазините само някакви примеси.Може ли да ми напиеш точнот наименувание на английски и да кажеш какъв цвят е.

Последна редакция: чт, 05 май 2011, 03:00 от nor4y

# 542
  • Мнения: 5 714
Спирулина слагам в зърнена закуска, разни кремчета, сладолед, шоколад.
Примерно банан+авокадо+какао+спирулина.

Отделно слагам и в солени ястия. Децата я обичат. Хлорелата също.
Но аз двете не ги имам за супер храни, нито за добавка. Wink
Не им давам нищо за подсилване на имунитета.

На стевията пише зелена стевия от листа. Няма фирма и марка. Купих я от здравословния. Зелена е на цвят. И аз май ти писах по въпроса. Simple Smile

Кълновете от сминдух не ми горчат.

# 543
  • Мнения: 961
Дали ще стане ядкова сметана с микс от ядки, примерно кашу и бадеми 50/50?

# 544
  • Мнения: 19 996
Солей, за кои крекери и бисквити става дума?

Бисквитие с бразилски орех. Тях ги пуснах вчера още веднъж и станаха леко хрупкави отвън и меки отвътре. Супер бяха.
Крекерите бяха с карфиол и заатар. По-скоро значи за тях ми е питанката, защото днес искам да правя някакви други. Може ли да споделиш кои са най-масови като вкус и кои харесват най-много децата? Заатарните на мен ми бяха вкусни, но детето не ги пожала.
Мога ли да заменя лена с чия? Нещо получаваме дискомфорт от тоя лен.

# 545
  • Мнения: 1 725
Вкусни рецепти сте споделили!
Успех на Щастливата с книжката  Hug!

Вери, може ли да ме насочиш да прочета някъде за бананите. Понеже гледах видеото ви за домашния сладолед и там споменахте, че не трябва да се прекалява с тях, слузообразуващи били - а аз закусвам почти всяка сутрин с банан.

Бенджи, а моя хомеопат ми е казал при спешна ситуация винаги от последното лекарство да вземам. Чуваме се в следващите два-три дни и ако няма подобрение тогава предписва друго лекарство.

# 546
  • Пловдив
  • Мнения: 5 214
Palia, еее, значи не сме само ние така...Щото другата хом., на малкия, ми е казала да давам спешните арника, апис...и да си ги нося в чантата при спешни случаи...

Хлапетата много обичат банани, но гледам, че при щерката кожата се влошава от банан...

# 547
  • Мнения: 961
Аз по този повод на малкия още не съм му предлагала банан, не съм сигурна на 100%, но мисля, че той се влошава, когато аз ям банани, та и аз вече не ям. При каката също има кофти ефект банана, но тя много рядко проявява желание, а и не изяжда цял.

# 548
  • Мнения: 2 132
Аз още не съм изгледала Вери, но какво е било интересното за кърменето? Simple Smile

# 549
  • Мнения: 1 732
Soleil* ,
 
кюфтетата понякога се налага дори и час да ги пека. Много зависи каква консистенция са.
за подквасването , не знам, все ще се пробвам да подквасвам / видях бактерии за подквасване на йогурт/ и не се осмелявам .
Имах един провал с експеримент на подквасване на боза с квас, а не със закваска.....


pochti_bezobidna, *Бенджи*, monick,
много вкусни неща сте приготвили Hug
и хайверът и копривата са ми любими

*Бенджи*,
сигурна съм,че си пробвала вече доста трикове за предлагане на зеленни и кълнове.
Освен да предложиш към нещо проверено и любимо.
По малко, в наситнен вариант.
В крем супа, в крекери/ тази от предаването на Гала, по рецептите на Вери и Милен ми се струват добър вариант/, в пастети......

Банани ядем много рядко.
Аз бях доста неинформирана в началото и взех, че предложих на детето банан като една от първите храни.
Резултатът бързо се прояви.
Естетсвено, веднага разбрах за хистамините в бананите и го спрях. За много дълго.
5 години по - късно сина ми измежду многото плодове сам отказва банани и избира други плодове.
Бананите лошо повлияват АД.
Soleil* ,
От чията съм супер доволна. Правя си шейкове и кремчета.
Много добре повлиява на забавения ми метаболизъм.
Слузеста е като лена. Може би не би ви давала дискомфорт, защото семенцата не са с толкова здрава обвивка. а и не знам дали съдържат амигдалин....
Щастливата,
Изпълни ми душата с радост! Браво !     bouquet     Hands Clap
Много те поздравявам и ти желая успешна реализация Hug Heart Eyes Hands Thumbsup


# 550
  • Мнения: 3 869
Дали ще стане ядкова сметана с микс от ядки, примерно кашу и бадеми 50/50?


Аз не успявам да разбия бадемите на достатъчно ситно, за да докарам еднородна смес с малко вода. Може би е въпрос на уред. Затова само с кашу правя.

Норчи, бях преписала дозировките от книгата "Суперхраните" на Девид Улф (дано не бъркам името на автора). Пак ще погледна по-късно какво предписва и ще пиша.

Идейки за трайни пастети да имата?
При нас много често се ползва тахан с пасирана маслинова салата, исках и нещо с бобови примерно, но не ми се получавт особено. Хумусът не държи дълго, сигурно защото малко сол слагам; едни от червена леща с чушки и кашу, който на мен много ми харесва, на хлапето не допадна особено... Вече се чудя какво да бъде за разнообразиие newsm78

# 551
  • Мнения: 5 714
Почти безобидна, не сме правили сметана от бадеми. Майонеза- да.

Солей, точно тези крекери станаха хрупкави. Суша ги в дехидратора за времето, което е посочено. Можеш да пробваш със спаначените корички и лучения хляб- на всички се харесват.
Тези протеинки също:
http://www.recipemagician.com/recepti/snaksove-i-hliabove/krekeri-proteinki/
Хрупкави бисквитк иса тези:
http://www.recipemagician.com/recepti/sladki-izkushenia/surovi-v … ilovi-laim-hapki/
http://www.recipemagician.com/recepti/sladki-izkushenia/shokolad … ginger-biskvitki/
Лена можеш да замениш с чиа.

Палиа, за бананите четох в книгата на Казънс: Rainbow Green Live-Food Cuisine; моят натуропат сподели същите виждания; а май познатият на Норчи, който практикува Китайска медицина, също. Имам приятелка, която и тя учи КМ, и ми е разказвала подобни неща за бананите. Но, според КМ, има хора, които се нуждаят от повечко банани и за определено време. Когато прави и на двамата ни тест, минахме нещо като интервю с мъжа ми, ме посъветва да не ям банани (аз тогава си похапвах почти всеки ден), а на него да яде, защото му била слаба енергията в белите дробове (той пък не обича банани). Децата също могат да се изхранват на банани, но ги ограничавам от известно време. Има толкова много други плодове.

Мег, хич не се сещам за траен пастет.

# 552
  • Мнения: 1 849
Щастливата, много интересна изглежда книгата! Успех в творческия път и занапред!  Peace

Като ни остане зрял фасул или грах, правя нещо такова (правя го и с кромид лук):
http://www.kulinarno-joana.com/2008/11/dried-tomatoes-beans-pate/
Издържа по 3-4 дни в хладилника, на граха (бях пускала) може и авокадо да се добави, но не трае тогава.
На мен много ми харесва Пастет от леко сварени тиквички - пасирани, с настърган пресен домат, зехтин и чесън. Става като кьопоолу.
Пастет от спанак (може бланширан), блендиран с орехи (шепа) и чесън, сол, капка зехтин, пресен джоджен. Може и пресен лук вътре.   Става и с други зелении.

Добавям, че правих Лучения хляб от Вери - страхотен стана!   bouquet

А за бананите и аз знам, че за деца с алергия към мляко - са проблемни.

Последна редакция: чт, 05 май 2011, 22:49 от M_Nik

# 553
  • Мнения: 1 725
Вери, благодаря за отговора! Рових се из интернет днес по този повод, за слузообразуващи храни и попаднах на това: Пречистване от слуз. Някой дали го е правил? Мисля да пробвам, само да си набавя хрян.

На мен много ми харесва Пастет от леко сварени тиквички - пасирани, с настърган пресен домат, зехтин и чесън. Става като кьопоолу.

И аз правя нещо подобно и овкусявам макарони или спагети, само доматите ги режа отделно.

# 554
  • Мнения: 1 732
Palia ,
целенасочено не съм. Профилактично включвам хрян.
Усещам нужда и затова  редовно зареждам. Много го обичам, от малка.
Добавям  в някои ястия. Също: горчица, джинджер, чай Масала....
Имат сходно действие.

Общи условия

Активация на акаунт