Веганството - да споделим опит (5)

• 33 399
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
И ние така като Реалист. Wink

# 556
  • София
Пречистването от слуз.... любимото ни, вкусно пречистване.
Цялото семейство сме пристрастени (вкл и най-малкия член на семейството), но да му мисли тоз, който стърже хряна Joy
Той се пречиства докато стърже.

Аз го правих с вирус, някакви кашлици.... Леле... туй чудо прави кашлицата ефективна, а на гърлото се събират гадни неща , които също трябва да се изкашлят.
Комбинирах го, тоест правех последователно  с жабуренето на растително масло, пак от същия сайт. То е още по-силно, 20 мин жабурех и 20 мин откашлях.

Здравият ми мъж никаква слуз не "изкара".
Той пък от дете в семейството уважава хряна като подправка през зимата и не само.

# 557
Palia, аз съм го правила два- три пъти. Peace
Наскоро даже видях един човек да продава хубав хрян на пазара и си купих, та сега се сещам, че може и да направя пак прочистване, макар че не знам къде ще го включа и него сред разните други проекти. Laughing

Ако ще правиш, приготвяй си малки количества, иначе силата му отслабва.

# 558
Пречистването от слуз.... любимото ни, вкусно пречистване.
Цялото семейство сме пристрастени (вкл и най-малкия член на семейството), но да му мисли тоз, който стърже хряна Joy

Шегуваш ли се? Дребните ядат хрян? Shocked
Моята само ако го помирише и ще ореве света. Не понася никакво люто, горчиво, стипчиво. Също и много кисело. Лук и чесън въобще не ще да види.

И аз стържех в началото, но после се изхитрих и започнах да го меля в кафемелачката. Много по- бързо и лесно е, а и не ми изтичат очите в чашата. Joy

# 559
  • София
Въобще не се шегувам, естествено според възрастта, малкото хапва наведнъж 2-3 стърготини, голямото 4-5. Ако е прясно настъргано и това е много...
Но те страхотно се забавляват, щото като хапнат, играят ръченица и мучат щастливо. Имитират ме, щото аз нарочно прекалявам с количеството и като ми пламне главата и започне да излиза огън от ушите... и много силно тропам ръченица... Доста мазохистично е, но хрянът чудесно раздвижва кръвта.

# 560
Хаха, така съм съгласна. Grinning
Каква ти ръченица, аз явно съм голям изрод, щото на третия- четвъртия ден вече почти не усещам хряна, така му свиквам.  Joy Пила съм къде- къде по- брутални неща.

# 561
А хрянът съвместим ли е с кърмене?
Мег, Вери, мерси за отговорите!   bouquet

# 562
Много интересно това с хряна. Мисля да го пробвам. Май досега не съм опитвала хрян.
Джинджифил редовно ръся тук-там, а вчера дори прекалих с него. Правих сок на детето и на мен, като на мен изцедих бая червено цвекло и джинджифил. Мале, като го изпих този сок, не знаех къде се намирам. Гадене, тежест, едва не върнах всичко. Ама, нали си викам не може така полезностите да идат на вятъра и изтърпях Crazy

М_ник
, много хубав сайт с магазини за чай  bouquet

Вери, Реалист, благодаря ви за отговорите!
Заредих днес едни курабии и крекери.

Днес и аз бях почерпена от лучения хляб и беше супер вкусен Flutter  Sunglasses

Някой купувал ли е фино смляна какаова маса? Половинката купил такова вместо сурово какао. На опаковката пише, че няма други примеси освен печени и стрити какаови зърна. Откъм полезност как ви се струва? Rolling Eyes

Кълновете от сминдух не ми горчат. По-скоро са люти.

Последна редакция: пт, 06 май 2011, 01:28 от Soleil*

# 563
Цвекло+джинджифил бих разредила поне с вода. Wink
Хряна много го обичаме и си правим редовно хреновка. Рецептата по принцип е хрян+кашу+лимон, но последните 3 месеца вместо кашу, ползваме бадеми.

Какаовата маса е по-полезна от какаото от гл.т. цялост на храната/продукта. Спокойно можеш да си направиш качествен суров шоколад с тази какаова маса, стига да е наистина фино смляна.

# 564
Вери, то имаше и зелении вътре и тиквичка, но пак много силно дойде. Втори път няма да повтарям такива количества.

Разтопих малко от масата и я забърках с паста от фурми. Утре ще видя резултата. Много фино смляна е, прилича на шоколад.

А кашу вие ядете ли? Беше казала, че сте го избягваш. Аз купих за пръв път насипно и има много особена миризма, малко на мухъл. На вкус е ок.

# 565
На децата правя разни работи с кашу, но умерено.
Ние, докато бяхме 3 месеца на първо ниво от режима на Казънс, да сме хапнали 3 пъти: 2 пъти с кисело зеле и 1 път от тортата кола (има я на интрото от видео материла ни; правихме я за Цветница).
Ако искаш баш шоколад, по-добре за подсладител ползвай някой, който е течен или сурова тръстикова захар.

Норчи, чудех се много какво да ти напиша относнo твърдението преди няколко страници: не всичко е хранене за добро здраве. Нещо не ми идва музата, а може би не ми се бистри сега темата родители-деца. Най-общо старая се да им поддържам психическото здраве и поне ние в семейството да създаваме колкото се може по-малко конфликти. Не казвам, че съм идеална и перфектна, но се старая.

# 566
Благодаря ви за отговорите за хряна  Hug!
търся си ник, това с ръченицата ме разсмя. Да видим на мен как ще ми подейства като се има предвид, че май не съм опитвала никога хрян.

# 567
А, аз изхвърлих 2-3 парчета хрян преди 1 седмица.. Почерпиха ни на един пазар, но не знаех какво се прави и след моткането му един месец в кухнята, ту на масата, ту на плота, го изхвърлих Simple Smile

# 568
Момичета...БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО ЗА ПОДКРЕПАТА!
Трогната съм и наистина не знам какво да кажа...затова просто от сърце ви благодаря!  bouquet

Пуснали сте страхотни рецептички, веднага си ги записвам.

Вери, вие кашуто го избягвате, защото не е сурово, или по други причини?
Малкият от няколко седмици така се отвори да яде кашу, че и по 100 грама изяжда без проблем. Учи се да дъвче и дъвче вече много добре и затова съм много доволна.

За хряна...някой последно каза ли дали повлиява на кърмата? Чисто очистително?

И последно засега, че имам да дочитам за какво сте си говорили тези дни - чудно ми е дали някое от вашите деца случвало ли му се е да ближе солницата? Моят син направо е полудял по това занимание, че чак се ошашках малко. А тя отгоре си е бая соленичка... newsm78

# 569
... чудно ми е дали някое от вашите деца случвало ли му се е да ближе солницата? Моят син направо е полудял по това занимание, че чак се ошашках малко...
Маги, и ние сме така. Направо се хващам за главата, ако ме издебне и открадне солницата... Идея нямам обаче защо!

Изумена съм от качествата хряна. От малко помня, че присъства от време на време на трапезата.

Моля, кажете ми сминдуха от колко време се нуждае, за да покълне? Има ли нещо специфично при него?

Общи условия

Активация на акаунт