Връзка с турчин?

• 54 171
  • 219
  •   1
Отговори
# 150
При социализма Турция беше най-близкия враг. Все оттам чакахме да ни нападнат.

# 151
При социализма Турция беше най-близкия враг. Все оттам чакахме да ни нападнат.

Надали авторката това имаше предвид - като пусна темата  Tired

# 152
  • Paris, France
Интересно ми стана да прочета мненията и забелязах, че турската култура е виждана като много далечна и чужда а за мене това е най-близката до българската, която познавам.
Да, запитай се защо? 

Всичките ви роднини които са се борили за свободата на БГ ще се обърнат в гроба си и ще издерат земята ... Турчин!!! абе няма думи!

Не мисля. Един от пра-дядовците ми се е борил против османското робство, бил е в отрядите за охрана на християнското население в Беломорието, в чета, нападнала османски гарнизон на остров Лесбос и е учавствувал в потушеното възстание на остров Крит. В четата му е имало и турчин. Те са се борили против османското робство а не против турците. Сред възстаналите е имало и турци. Моят български прадядо е говорел и пишел на турски (османско писмо - арабско) и до смъртта си е чел турска литература. Всъщност той е можел да чете и пише на 5 азбуки десет езика. Приветствувал е модернизирането на Турция макар и да не е одобрявал всичко сторено от Ататюрк. Днешните турци, дори и потомците на османските поробители не са виновни за греховете им.

# 153
Някой писа, че българите не се къпели - не съм живяла с българи извън няколко от семейството ми, но дядо ми (българин) прекарваше значителна част от времето в къщи в къпане, бръснене, мазане с лосиони и одеколони, връзване и нагласяване на вратовръзката, лъскане на обувки и регулиране на дължината на ръкава под сакото. Понякога, както си вървяхме, решаваше да влезе в бръснарски салон за да го доразкрасят. Но такива мъже в днешно време в България май са рядкост.
Бях чула за един такъв дядо, вече покойник. Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose

Вие познавате ли такива мъже?

# 154
Познавам, ама и те от старото поколение  Laughing Кавалери до мозъка на костите си.

# 155
  • София
Дядо ми ставаше сутрин в 5:30, за да се избръсне гладко - никога не съм го виждала брадясал или без костюм.  Peace

# 156
Да, затова турците на Сапун, те не са хора и са длъжни докато свят светува - да изкупуват греховете на прародителите си.  ooooh!

Viliko, браво, много добре си го написала. Да не забравяме и немците дето избиха толкова хора - и те да се чувстват виновни за това докато свят светува.  Joy
Много ми е интересно наистина защо днешните уж съвременни, образовани и културни хора са толкова ожесточени противници на връзките между българки и турци. И едно лично мое наблюдение - на никой не му пука дали въпросната жена ще бъде нещастна ами по-скоро е резултат от насадената нетърпимост към различните от нас.

# 157
Някой писа, че българите не се къпели - не съм живяла с българи извън няколко от семейството ми, но дядо ми (българин) прекарваше значителна част от времето в къщи в къпане, бръснене, мазане с лосиони и одеколони, връзване и нагласяване на вратовръзката, лъскане на обувки и регулиране на дължината на ръкава под сакото. Понякога, както си вървяхме, решаваше да влезе в бръснарски салон за да го доразкрасят. Но такива мъже в днешно време в България май са рядкост.
Бях чула за един такъв дядо, вече покойник. Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose

Вие познавате ли такива мъже?
Аз също познавах един такъв мъж - като дете ни беше съсед и на всичкото отгоре не беше бърлгарин ами точно турчин. Беше много мил и приветлив старец.

# 158
Интересно ми стана да прочета мненията и забелязах, че турската култура е виждана като много далечна и чужда а за мене това е най-близката до българската, която познавам.
Да, запитай се защо? 

Всичките ви роднини които са се борили за свободата на БГ ще се обърнат в гроба си и ще издерат земята ... Турчин!!! абе няма думи!

Оффффф,то пък българите сме.................... ooooh!

# 159
Много ограничена тема, но толкова са ти възможностите.Съпругът ми е от турски произход.Сама си го избрах.Не съм го тествала.Имаме две прекрасни дъщери, разбираме се прекрасно и така.Не мога да разбера ти одобрение ли искаш?

# 160
  • София

Да, запитай се защо? 

Много опростенческо мислене. Век и нещо закостенялост. Ако за теб е нормално да съобразяваш всяко свое действие с евентуалното мнение на някакъв евентуален прапрапрапрадядо - ОК. Но като за днешния свят изказванията ти говорят за много, много ниска култура. IQ-то няма да коментирам. 

В 21 век има по-интересни неща за правене от размахване на самарското знаме и плюене на цяла нация заради смешни исторически предразсъдъци.

# 161
Много опростенческо мислене. Век и нещо закостенялост. Ако за теб е нормално да съобразяваш всяко свое действие с евентуалното мнение на някакъв евентуален прапрапрапрадядо - ОК. Но като за днешния свят изказванията ти говорят за много, много ниска култура. IQ-то няма да коментирам. 

В 21 век има по-интересни неща за правене от размахване на самарското знаме и плюене на цяла нация заради смешни исторически предразсъдъци.

Има нации, които изпитват взаимна неприязън именно заради такива "смешни исторически предразсъдъци" , които в някой случаи водят до сериозни неразбирателства и в наши дни. Пример за такива враждуващи нации са Унгария и Словакия. Там хората са водени от патриотизъмът и принципите си, и защитават идеите на своята национална цялост. И те ли са с ниска култура и нисък IQ?

# 162
  • София
Ооо, щом Унгария и Словакия се мразят помежду си, си взимам думите назад! Съкрушителен аргумент наистина, веднага започнах да разбирам защо Албена "не би дишала един въздух" с турчин.

# 163
Съкрушителен аргумент наистина...
Joy
Тази вечер форумът ми е много весел.  Joy
Всъщност много народи се мразят по между си, което носи единствено и само проблеми в днешно време.
То ясно, че опира и до политика в някои отношения, но не е нужно и ние да изпростяваме толкова...  Mr. Green

# 164
  • Galaxy 13197853088
...Там хората са водени от патриотизъмът и принципите си, и защитават идеите на своята национална цялост. И те ли са с ниска култура и нисък IQ?
В днешно време патриотизма, родолюбието, националната и родова памет е признак на нисък IQ ...

Общи условия

Активация на акаунт