Великден идва с шарени яйца, за ЮЛСКИ мами и деца!

• 27 903
  • 733
  •   1
Отговори
# 165
Силви, какво им става на тези майки? Или нас наистина ни тресат хормони?Как може да те нарече неблагодарница и.т.н?Би могла поне в този период да се въздържи (както и моята).Добре се завърнала, пиши по-често.  bouquet
Относно чистенето- тука такъв вятър брули, че няма какво да си мете.
Пуснах урина, че не съм пускала, всичко ми е отрицателно, както и на Дани и мъжо.
Нещо пак се разхремих, а преди 3 седмици като бях на изпит пак бях със сополи...Не мисля, че е алергия, защото очите зи не сълзят, та пих Фервекс (колко са ми гадни! Sick)
За изпита- дано ми пишат 3, защото втория въпрос го обърках и писах за друго нещо, ама това го видях впоследствие. Sad Благодаря за стиснатите палци!
 Бочинка, приятна среща с бебето в понеделник!
За раждането ще кажа, че като наближи денят толкова мерак ще имаме да се видим с бебето, че само ще се молим да започне и да свърши всичко, бая ще ни тежи ,а и ще бъде доста горещо....

# 166
Здравеите днес и от мен...аз не пия нищо...като ме заболи нещо много силно та да стане нетърпимо пия нош-па...а този магнезии защо го пиете?

# 167
На мен магнезия ми го изписаха за контракции.

# 168
  • София
Здравейте, милички  bye
Ей, сега ви почвам  Mr. Green

Юлка, стискам палци за взет изпит, мила  fingerscrossed Кога ще разбереш резултата?

Пете, Да ти пратим някоя свекърва от тук?Да почне да ти преподрежда чекмеджетата по неин начин, да настоява бебата да бъде кръстена на нея  и да ти дава акъл както за къпането на бебето, така и за осоляването му (за да не мирише, нали се сещаш  :35а) Знаеш ли колко весело ще ти стане! Joy
Ааа, не, няма нужда, задръжте си ги  Joy  Макар, че аз не съм от много "послушните"  Mr. Green И ако някой се опита да ми даде "съвет", просто бива отсвирван директно   angel008

Дани онзи ден вика на корема "Бебче, аз съм батко ти, чуваш ли ме,чукни два пъти за "дА".... Joy
Юле, твоето юначе съм го признала  Laughing Опасен е  Laughing Митака все още е малък за такива бисери, ама го чакам с нетърпение да започне да ги ръси  Grinning Майка ми едно време, е направила една тетрадка с такива "златни изказвания" на мен и брат ми...всеки си има тетрадка с описаната ситуация....Толкова ми е интересно сега като я чета, забавлявам се от сърце  Heart Eyes Ако не ме мързи и имам време, ще направя и аз такива на моите деца, спомена е незабравим  Wink

Юле, ще й се свесели на Петето, не бой се щото тука като дойдат и трябва да си ги изтърпиш докато не им стане време за ходене.....Laughing
Ани, аз да ти кажа, сега ще се чувствам 100 пъти по добре от първия път, защото миналия път като идваха, направихме огромната грешка да ги поканим всички наведнъж  newsm29 повече няма да си го причиня  #Cussing out Сега всяко семейство поотделно, да има мир и спокойствие  Peace

Моята свеки от сега вика "Аз незнам колко ще издържа", а аз му викам на мъжа ми да й каже, че хоро няма да я караме да играе.....
Много са ми интересни, значи  Tired Хем искат да дойдат, хем започват да недоволстват  ooooh! Моят свекър вика - "да не мислите, че на нас тук ни е лесно...сега, заради вас, ще трябва да си развалим целия ритъм на живот тук, на работа ходим, ще си оставим всичко тук...." като че ли ги карам да идват за години..става въпрос за 1-2 месеца....и аз не издържах и им казах "никой не ви кара да идвате насила, като не можете, не идвайте".....излиза, че ние трябва да се чувстваме виновни, че те идват да "помогнат", аман  noear А, Щото на нас тук ни е много лесно, съвсем сами се оправяме с всичко...никой си няма и понятие с какво се сблъскваме и това, че няма на кой да разчитаме за помощ.... smile3527 ама както и да е....

За раждането ще кажа, че като наближи денят толкова мерак ще имаме да се видим с бебето, че само ще се молим да започне и да свърши всичко, бая ще ни тежи ,а и ще бъде доста горещо...
Съгласна съм  Peace Аз миналия път, накрая, тооолкова много ми тежеше, че с нетърпение чаках да родя...за капак, обаче, преносих една седмица  Crazy Направо си виках, айде вече да се "отърва" от тоя корем, че едвам дишам  Rolling Eyes Да си призная, най големия страх и преди и сега ми е- да съм "навреме" в болницата...все се притеснявам да не започна да раждам някъде по улиците  Rolling Eyes

# 169
Здравеите днес и от мен...аз не пия нищо...като ме заболи нещо много силно та да стане нетърпимо пия нош-па...а този магнезии защо го пиете?

Профилактично ми го изписаха, защото ми е чувствителна матката, а той успокоява мускулатурата й и предотвратява контракциите. Ако нямаш такъв проблем, няма нужда да го пиеш, така си мисля, така че не се притеснявай.

# 170
Привет Simple Smile

Ние с мамчето излязохме по центъра да погледаме духови оркестри и мажоретки, ама то от тоя вятър нищо не видяхме, само дето ни надуха много яко!

Юлка стискам палци да си го взела!! Знам какво е гадно чувството да си на ръба и да се молиш за 3 само и само да ти се смотава от главата!

Иринка, гледам да ги строявам вее наще, че.. няма да я бъде така за напред! И аз съм в понеделник на преглед, заедно ще се хвалим после Wink

Пете и мойта майка има едно тефтере дето си е записвала наши лафове! Уникални са и съм решила несъмнено да пиша и на мойте деца, защото е супер весело после да ги вадим и да ги четем!!  hahaha

Завиждам ви амлко, че когато татковците пипат коремчетата спора да рита мъника! И ние бяхме така, ама съвсем в началото! Сега се дрънкам да си сложи ръката, само и само да спре да лудее, че вече си има доста неприятни ретници! Но уве, вече грам не я интересува малката кой си слага ръката и т.н.  Като си е решила, че ще го удря на дискотека, нищо не може да я спре! ТОй се мъжо повтаря: нека ритка, нали доки каза, че е на хубаво! Ама ми се ще да ми малко по-голям корема, пък да се долепя за него и него да го поритат малко!!  hahaha

исках онзи ден да кажа, за къпънето когато пъпчето не е паднало. На моя племенник беше така, но винаги си го къпеха в коритце, а моя милост играеше важната роля да държа пъпчера покрито с една чашка от ракия, че да не се намокри докато го обливат. А и другото , което е.... много ми е притеснено за къпане под чешмата????  newsm78 аз все си мисля, че това мъниче ще се хлъзне и ще го изтърва в мивката, да не говорим, ако не дай си боже рязко тръгне гореща вода или мнгоо студена? Абе страх ме е...

Такаа... отчетох се и аз с моя ферман... нали пак съм дома и няма какво да правя ( пък то не може само да се спи) Wink

Айде довечера пка ще ви погледна  Hug

# 171
  • София
Да си призная, най големия страх и преди и сега ми е- да съм "навреме" в болницата...все се притеснявам да не започна да раждам някъде по улиците  Rolling Eyes

И аз от това се притеснявам Simple Smile Все си мисля, че като започне раждането, няма да разбера какво става и докато се усетя и тръгна към болницата, то бебето ще е наполовината навън вече  hahaha

Юлка, стискам палци да си взела изпита!

Заза, магнезия и аз профилактично го пия, макар че не съм имала оплаквания. Обикновено го дават против контракции, крампи и пр. мускулни спазми.

# 172
Айде и аз да се запиша с майките  Mr. Green
Мойта майка понякога става много досадна и само дудне, а аз не съм от най-търпеливите. ПОнякога не спира да говори просто, и неща които много малко или хич не ме вълнуват.  После се оплаква, че не й звъня по телефона и не искам да си говорим  ooooh!
Днес ми вдигна нервите по тела, но аз си го махнах от ухото и изчаках да свърши, защото и малкото, което успях да чуя ме изнерви адски. Така хем тя си знае, че си е казала нейното, хем аз не сум го чула  newsm10 и всички са доволни, препоръчвам ви моя метод  Mr. Green Мир да има.

Магнезий и аз пия - Нутри-Маг х 1 на ден, профилактично, не съм имала контракции.
Много гаден вятър днес, никъде не можах да изляза и вече ме боли главата. Мъжо се запиля накъде цял ден и ми е скучно  Tired

# 173
  • София
И аз от това се притеснявам Simple Smile Все си мисля, че като започне раждането, няма да разбера какво става и докато се усетя и тръгна към болницата, то бебето ще е наполовината навън вече  hahaha
Мила, първият път раждането се проточва доста по дълго, и със сигирност ще имаш време да стигнеш до болницата  Wink Ама, втория, казват, че е доста по бързо...можеш и за половин час да родиш, а на мен болницата ми е точно на толкова време път от вкъщи  Crazy

Профилактично ми го изписаха, защото ми е чувствителна матката, а той успокоява мускулатурата й и предотвратява контракциите....
Ей, това "профилактичното" изписване на лекарства, не мога да го разбера  newsm78

# 174
Профилактично ми го изписаха, защото ми е чувствителна матката, а той успокоява мускулатурата й и предотвратява контракциите....
Ей, това "профилактичното" изписване на лекарства, не мога да го разбера  newsm78

Пете, на мен ми каза, че е заради късния аборт т.е иска да е сигурен, че са взети всички предпазни мерки да не се стигне отново до там.

# 175
  • София
Пете, на мен ми каза, че е заради късния аборт т.е иска да е сигурен, че са взети всички предпазни мерки да не се стигне отново до там.
Ади, разбирам те, миличка и съм сигурна, че този път всичко ще е наред  Hug
Просто наистина има случаи, когато се изписват и пият лекарства без определена причина  Tired

Простете за въпроса ми, но....какво значи "доктора ми каза, че имам чувствителна матка" и как се установява това  newsm78

# 176

Простете за въпроса ми, но....какво значи "доктора ми каза, че имам чувствителна матка" и как се установява това  newsm78

Пете,аз като бях в 4 месец ми направиха вагинален преглед.Няма да се впускам в подробности,наложи се просто...Лекарката,която ме прегледа ме пита дали усещам,че имам контакции.Аз я изгледах много умно #Crazy НИщо не усещах.Както и да е,жената ми обясни,че по време на прегледа матката ми контрахира.Общо взето това е обяснението на повечето лекари относно"чувствителна матка".Може да реагира на допира на ехографа,на движенията на бебето,дори ми казаха да не се галя много по корема!Ама аз си пипам корема и  нищо не му става...Лошото е,че освен магнезий ми изписаха и друго ненужно лекарство,но това вече е друга тема...

# 177
  • Варна
И моята матка беше определена като "чувствителна"! Доки ми каза, че ми е много малка, а шийката "финна" и поради тази причина е възможно да имам повечко контракции и болки. Да чукна на дърво болки не съм имала, но контракциите ми са доста от началото на 6ти месец. Профилактично нищо не ми изписаха, чак като започнаха контракциите минах на Магнерич  Peace

# 178
Привет, момичета!

Благодаря ви за успокоителните думи относно ритничетата!  Hug

След вчерашния мързелив ден, днес ми беше много хубаво. Дори малко поизчистих и свърших друга домакинска работа. Нищо реално, но си се поизморих. Видях се и с приятелката, дето вчера щяхме да се виждаме, та ми стана още по-добре. Само тоя вятър, няма ли да се навее най-накрая!

За тия лекарства, много смотано. Антибиотици, антигъбични, препарати-мрепарати ей така си ги предписват "за всеки случай". Ми после що това, що онова, мутирали бактерии, неподатливи вируси. Много лоша практика е това да се предписват лекарства без реална наложителна причина. Що за тъпотия е при вирус да се дава антибиотик??? Или пък при замърсена урина без антибиограма??? Или без гъби да се дава антигъбично (повече естествени пробиотици като кисело мляко и всичко ще е наред)??? Направо си е цирк това български здравеопазване. Спомням си в Щатите като бях, умрях от болка в гърлото. Отивам на преглед, веднага взеха хората секрет, изчаках резултатите набързо, викат: "няма бактерии, нещо вирусно е, нищо не можем да направим, ей ти едно ментово сиропче малко да облекчи болката, ама трябва само да си мине." И така и стана. Това тук сигурно за всеки случай щяха конска доза антибиотици да ми предпишат.
Извинявам се, отплеснах се...

За пилешките дробчета, не си спомням кой каза, че е наблегнал на тях, но не трябва!!! Едно на ръка, че през тях минават всички отрови, но и са много богати на вит. А. Пък този витамин като цяло лесно се набавя, а да се предозира е МНОГО опасно!

И аз с моята майка понякога се карам за глупости, ама бързо ни минава и на двете и общо взето веднага си се сдобряваме.

Още неща исках да пиша, но нещо се скриха...  hahaha
Много  Hug по коремчетата и лека вечер на всички!

# 179
franseto, и нашата девойка е доста игрива  newsm18 Също в началото спираше, когато таткото слагаше ръка, нооо отдавна вече не се съобразява  Mr. Green Аз слагам ръка, за да омекотя ритниците  Mr. Green Понякога ме бута с колянце или лакът и леко подскачам  Heart Eyes Все си я представям като се роди как ще маха с ръчички и краченца  passifier

Този вятър днес направо ми развали настроението...Само до магазина излизахме, а така ми се ходеше на разходка  Crossing Arms Дано утре е по-тихо времето  Blush

Погал по коремчетата   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт