Великден идва с шарени яйца, за ЮЛСКИ мами и деца!

• 27 907
  • 733
  •   1
Отговори
# 180
Как усещате че имате контакции?

# 181
  • In the jungle out there..
Здравейте и от мен. Имам много работа напоследък, включително събота и неделя и ми пуши главата вече....Днес трябваше да разпуснем на един рожден ден, но малкия катергорично отказа да ходи при баба си, та трябва да го мъкнем с нас. Мноооого ще си починем.  Crazy

Да си призная, най големия страх и преди и сега ми е- да съм "навреме" в болницата...все се притеснявам да не започна да раждам някъде по улиците  Rolling Eyes

И аз от това се притеснявам Simple Smile Все си мисля, че като започне раждането, няма да разбера какво става и докато се усетя и тръгна към болницата, то бебето ще е наполовината навън вече  hahaha

Да, и на мен това ми беше най-големия страх, но повярвайте - трудно ще объркате усещането, особено ако е за първо раждане  Laughing То ако се раждаше толкова лесно, ехеееей Joy

За лекарствата - и на мен ми се струва пресилена профилактика всяка втора бременна да пие магнезий, при положение че по цял свят се приема само болнични условия  newsm78 Не знам тия нашите лекари от къде се учат, нали и те по симпозиуми и семинари ходят, как не научиха някоя от добрите практики. Особено т.нар. Майчино здравеопазване е пълна скръб според мен...българките все още раждат като в СССР началото на миналия век, завързани и упоени и набързо, че смяната трябва да си ходи. Много е дълга темата и, за съжаление, баааавно се променят нещата. Слава Богу, моя док е доста ларж и не си измисля проблеми, нито изписва лекарства за щяло и нещяло, една фолиева киселина съм пила и през двете бременности и сама съм си назначила калций и вит.Д, че съм зле с костите.

# 182
Как усещате че имате контакции?

Конракциите или контрахиране на матката е неконтролируемо стягане на мускула. Корема ти става на камък. По време на бременността би трябвало да са безболезнени - т.нар. Бракстън-Хикс контракции. Тук можеш да прочетеш повече. http://www.azibebe.com/index.php/bremennost/rajdane/kontrakcii/menu-id-117.html

# 183
Простете за въпроса ми, но....какво значи "доктора ми каза, че имам чувствителна матка" и как се установява това  newsm78

При мен я установиха в края на трети месец, по време на интравагинален преглед. Също като при Мока, по време на прегледа маткатата ми е контрахирала, без да усещам това. Гинеколожката ми каза, че матката трябва да бъде в пълен покой, за да сме спокойни, особено при многоплодна бременност, каквато е моята. Почнах с малка доза магнезий, но по-късно леко ми я завишиха, когато бебетата натежаха и почна да ме придърпва тук и там. Така че ще пия магнезий вероятно до самото раждане.

# 184
  • София
Да, и на мен това ми беше най-големия страх, но повярвайте - трудно ще объркате усещането, особено ако е за първо раждане  Laughing То ако се раждаше толкова лесно, ехеееей Joy

Така е...На мен първия път ми изтекоха водите, и си викам "малее, няма да можем до болницата да стигнем навреме, ще взема в колата да родя  Mr. Green А, то раждането ми продължи "само" 16 часа   Crazy
Знам, че не се ражда току така, ама пак ме е страх докато не стигна до болницата  Rolling Eyes

# 185
Да, и на мен това ми беше най-големия страх, но повярвайте - трудно ще объркате усещането, особено ако е за първо раждане  Laughing То ако се раждаше толкова лесно, ехеееей Joy

Така е...На мен първия път ми изтекоха водите, и си викам "малее, няма да можем до болницата да стигнем навреме, ще взема в колата да родя  Mr. Green А, то раждането ми продължи "само" 16 часа   Crazy
Знам, че не се ражда току така, ама пак ме е страх докато не стигна до болницата  Rolling Eyes

Аз нямах изтичане на води, но първо ми падна тапата, после ходих по голяма нужда около 10 пъти за няколко часа, после почнаха да ми зачестяват контракциите, после напъни и т.н., човек ако си слуша тялото няма от какво да се притеснява  Simple Smile

# 186
  • София
Пете, kalaza, и аз знам, че първия път продължава дълго време и едва ли ще проспя момента  Joy Ама като чуя "То изтичането на води не е като изведнъж да се плиснат", "Те контракциите са като менструални болки" и си викам - ами ако не разбера, че ми изтичат водите и имам контракции?  hahaha hahaha hahaha

Особено т.нар. Майчино здравеопазване е пълна скръб според мен...българките все още раждат като в СССР началото на миналия век, завързани и упоени и набързо, че смяната трябва да си ходи. Много е дълга темата и, за съжаление, баааавно се променят нещата.

На свой гръб това не съм го изпитала, но пък на такива истории съм се наслушала от раждали приятелки  ooooh! Дано се промени всичко това някога...

# 187
  • София
Rakkaus, на мен знаеш ли как ми обясниха изтичането на водите, по най простия начин...Като пикаеш можеш да го спреш...в смисъл, можеш да задържиш да не пикаеш, макар и да ти се пикае, а водите не можеш  Crazy

За контракциите, не мисля, че ще ги пропуснеш - "Контракциите обикновено са през 4-5 минути и траят до 60 секунди."

"Като общо правило – след като получите в продължение на около час регулярни, болезнени контракции, които траят около минута и са през 5 минути, е време да се обадите на доктора или акушерката."  Peace

# 188
  • София
Пете, мерси за инфото   bouquet Тя и доки сигурно ще ми даде напътствия като наближи времето за раждане, ама аз така да си знам, че обичам да съм подготвена  Joy

# 189
  • Holland
Мили момичета благодаря ви от сърце за стиснатите палци - дано да са вълшебни и да ми помогнат!!! Flutter
 И аз ще стискам за Франсето и Юлка. Peace Peace Peace Иначе резултатите от изпитите ще излязат след пет седмици. Голямо чакане ще пада. Crossing Arms

Сега имам малко почивка и реших да мина да видя .
Заза и аз от няколко дена имам стягания в областта на корема (предимно вечер). Питах доктора за тях - каза че са от разтягането на матката. Реших да вземам нош-па няколко дена та дано да се успокоят .Интересното е че само вечер ги получавам.

Гледам тук че си говорите за раждането.
 Моята болница е на около 45 мин. с кола от нас. И аз малко се притеснявах дали ще успеем навреме да стигнем, но доктора ме успокои като каза че за първескиня такова скорострелно раждане е невъзможно .
Каза ми когато контракциите станат на пет минути тогава да палим колата и да тръгваме.
Мен ме вълнува въпроса - какво да сложа на задната седалка на колата. В смисъл ако започнат да текат води. Казват че може и да е много обилно.
Иринка, Франсе пожелавам ви приятни срещи с бебчетата. Grinning

# 190
  • София
Мен ме вълнува въпроса - какво да сложа на задната седалка на колата. В смисъл ако започнат да текат води. Казват че може и да е много обилно....
Ритка, при мен водите започнаха да текат през нощта, докато си спях...събудих се с мокри дрехи и чаршафи  Crazy веднага станах, и водите продължиха да текат...Докато стигна до болницата си сложих превръзка, и не съм имала проблеми с мокрене по колата  Wink

# 191
При мен раждането на Ния започна една седмица преди термина с изтичане на води. Рязко и обилно. Бях в блоницата след около час и вече бях с 4 см. разкритие, имах контракции през това време, но не усещах да са болезнени. А може и да са били, но да не съм си давала сметка от вълнение.
Приеха ме в 2ч. през нощта и до 4.30ч. в предродилна зала си спомнях ясно всичко - разхождах се, когато много започнеше да ме боли и това ме облекчаваше, говорих по тел. с мъжа ми. Дори списание си бях взела и се опитвах да чета.
Но след 4.30ч. до 6.50, когато се роди Ния, еми не помня как е минало времето - вече си ме болеше доста, помня че исках да пия вода и да си измия зъбите, но не ми разрешиха. Дадоха ми една мокра кърпа да си навлажнявам устните, а аз си я залепих на челото. Спомням си и как исках да ми сложат упойка, въпреки че първоначабно не исках. Е не ми сложиха, разбира се. Чак преди да ми направят епизиотомията ми сложиха локална упойка.

П.П. докато сте писали Питя и Рита, съм писала и аз. Аз къщо си сложих превръзка до болницата
Ей такива спомени...и после момента, в който ми я сложиха на гърдите и тя намигаше с едното око.

# 192
Тази вечер гледах бг-кино, филма Матриархат. Боже, боже, това жените сме страшна работа...да ви кажа изпитвам и респект и преклонение пред силата на жената!
А от друга страна старите бг филми ме забавляват,дори да са драми. Кога отново ще видя арпаджик, четки за бръснене и всякакви подобни соцатрибути...

# 193
Епона напълно съм съгласна за антибиоците в БГ. Тази сутрин слушайки радиото се ядосвах - коментираха, че доста висок процент от децата имат кариеси.Но това не е само от сладкото и лоша устна хигиена, а най-вече от "любимите" на БГ доктори антибиотици. Много от тях имат последствия за организъма, ако се приемат пред първата годинка на детето. Основно удрят в зъбите, бъбреците или сърцето...

Пете
аз поне не се страхувам от липса на време като почне раждането, че ми е първо. От друга страна се сещам за моя приятелка, която и двете си го снесе за има-няма два часа (колежка спортистка) - докато каже на мъжа си, че са и изтеклии водите и стигне в болницата и цоп вече е с бебче на ръце, та се чудя дали и мене няма така да ме изненада раждането.

Rita01
е пет седмици са нищо, виж за гръцкия е чакане - май са изпитите, а резултата август.  Стискам палци за положителен резултат.

Hug Hug Hug

# 194
Добро утро!

Общи условия

Активация на акаунт