Великден идва с шарени яйца, за ЮЛСКИ мами и деца!

• 27 880
  • 733
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро!
Ние от нашия вход сме се организирали да чистим утре.
sirmanacheva , съгласна съм с теб - то ленинските съботници са ги измислили да организират хората, защото ясно се видя че ако остане на съвестта на всеки - нищо не става. И сега ще стане така, че ще чистят пак тези, които по принцип си чистят и не си хвърлят боклуците където им падне...но да видим какво ще стане. На мен ми се иска тротоарите да можем да изчистим, но са паркирали коли върху тях и няма къде да се дянат.

Ех, това с майките е много дълга тема. Винаги съм казвала, че взаимоотношенията с тях са една неспираща игра на любов и омраза - това си е просто женската природа. Ако на някой му се чете професионална литература по въпроса за взаимоотношенията между майки и дъщери, но написана достъпно, мога да препоръчам "Евини дъщери" на Кристиан Оливие - френска психоаналитичка. Особено ще е полезна тази книга на жените, като мен, дето са хем дъщери на собствените си майки, хем майки на собствените си дъщери  Simple Smile

Танче, аз и по назад съм писала че този път си ме хваща страх от раждането. Даже една вечер сънувах, че раждам и се бях вцепенила от ужас на сън. Хич не ми се иска да е така, знам че боли но е поносимо и ще се изтърпи, но...страхът трудно се подава на контрол. Това, което ме успокоява е да чета разни статии за раждането и сега след като вече съм го преживяла да си обяснявам отделните му етапи и да си ги припомням от моя опит. С очакването да се повторят отново.

Хайде за сега...останете си със здраве!

# 151
  • София
Здравейте и от мен!

Аз снощи едвам заспах и ей сега ставам и то защото ме събуди една приятелка по телефона - така че за мен си е всъщност добро утро! Благодаря за закуските!

Таня, съвсем си е обратно броене  Joy А шубе пък защо?

Това с чистенето наистина е хубава инициатива, макар че не знам в това време с този силен вятър колко може да се изчисти. Но колкото - толкова, трябва да се започне отнякъде.

# 152
Добро утро и от мен!
Ах,тези малинки за закуска....много апетитно изглеждат Simple Smile
Аз вече закусих и пийнах кафенце,бебко нещо се превъзбуди и заподскача smile3540
Виждам,че вече за страха от раждането си говорите.Аз нямам никаква представа какви са усещанията,може би затова не ме е страх още.Казват,че болките в началото са като менструални-аз като тийнейджърка имах много болезнен цикъл и поцял ден съм си стояла вкъщи и съм повръщала...ама беше толкова отдавна,че вече не помня какво е newsm12 Абе от болки не се страхувам аз,единствения ми страх е да не тръгне твърде рано за излиза малкия Sad Иначе търся информация за дишане и напъване по време на раждането,ама всичко ми е някак абстрактно и....не мога да си представя как ще е...Мисля си,че от много фалшиви тровоги накрая няма да разбера кога е дошъл момента наистина... EmbarassedУф,много се задълбочих Whistling
Като повдигнахте отново темата за витамините и хаповете-аз витамини пия отвреме-навреме,по-често забравям...А не мегнезия гледам по-скоро като на хранителна добавка,отколкото като лекарство.Четох някои обезпокоителни неща относно предозирането,ама мисля ,че само с таблетки няма как да се получи.Дано да съм права!Абе общо взето съм по скоро ЗА отколкото против подобни средства.А иначе,Ели,Пете,и в БГ не прилагат почти нищо преди 12 седмица.Знам,че на много повръщащите им пускат системи,чиято цел е по-скоро да ги спаси от дехидратация,а не да се повлияе естествения подбор...поне в"моята"болница е така...
Май голям чаршаф изписах,при това с не много весели неща.
Отивам сега да се приготвам,че чакам гости
Хубав и усмихнат ден ви желая!

# 153
Здравейте и от мен Simple Smile
В Хасково също е един вятър .... Аз редовно си ви чета, но рядко пиша Sad
Относно магнезия - той доколкото знам "източва" калция, моята док ме посъветва на всяко ядене да има нещо я мляко, сирене, извара... с калции, че след 6-тия месец калции не се приема допълнително. Някъде бях чела че беления сусам е много богат на калции и сега сутрин (и не само) като се сетя си хапвам само сусам Simple Smile (действа добре и на перисталтиката на червата - май). А ако знаете колко е вкусно филийка с масло, мед, сусам и сиренце Wink
Магнезии си пия от началото на март - първо нутри-маг, сега съм на Biolectra 240 незнам колко е хранителна добавака, но Biolectrata е доста силна. Друг приема лия?
Я аз както не пиша и какво "романче" спретнах Simple Smile

# 154
Здравейте сладки коремчета  bouquet
Днес вятъра пак е ужасен и май моята разходка ще е в двора.А и от днес у нас се започва голямото ремонтиране така,че шанс за разходка с мажо няма SadНо и това трябва някога да започне и свърши
valinceto честити розови гащички stork-girl
Кратунка моя юнак също е така...рита,рита и таткото като сложи ръката и спира и се ядосвам,но последните дни вече и на него раздава удари Grinningи той е много радостен Joy Joy
zaza838 и аз съм така с тези болки,държи ме така ден,2,пия но-шпа,магнезий и фолиева.Не се тревожи както е казала и твоята доки,това е от разтежа на матката.Почивай повече Embarassed
ека честит 7-ми месец Hug

Аз със моята майка много рядко се карам,дано винаги е така Praynig

За сега ви пожелавам хубав и усмихнат ден сладурки.По-късно ще намина пак  bouquet Hug

# 155
  • Варна
Здравейте мами  Hug
И във Варна днес времето е особено ветровито, но се радвам че поне има слънчице  Simple Smile Тъкмо се прибирам от лекцията на Ла Лече, говореха за храненето на майката по време на кърмене и за захранване на бебето. Общо взето не научих нищо ново, но ми беше приятно да присъствам. Нямам търпение на 12ти да посетя лекцията на "9 месеца" за раждането, със сигурност ще ми е много полезна. Аз лично за сега изобщо не се страхувам от предстоящото събитие, но предполагам че е така, защото нямам понятие какво е усещането. За вече раждалите мами сигурно ще е по-притеснително, но съм сигурна че всички ще се справим  Peace
Кратунка и аз в началото се тъпках с месо и закусвах с пържоли, докато не установиха че анемията ми не е желязодефицитна. Но моята доки ме предупреди, че дробчетата не са особено полезни по време на бременност, така че по-добре ги ограничавай. В интернет има доста статии по въпроса, мисля че се позволяваше да се консумират около 60гр. дробчета седмично  newsm78
Ох, така не ми се стои вкъщи днес, направо откачам вече. Омръзна ми това лежане и пазене, но няма как...Сега ще си пусна някое филмче да убия времето. Чакам с нетърпение ЖК-то в понеделник и срещата с моето юначе  Hug
За бебешките ритничета - просто е закон, таткото щом сложи ръка на корема ми и всичко спира! Онзи ден много се смяхме, бях се излегнала по гръб и съм си наляла една чаша сок, която оставих на корема си докато сменях каналите. И по едно време тази чаша като започна да подскача  hahaha Мъжо ококори едни очи, вика: "Много буйно това дете". Ами така е, като не може да го усети, поне да гледа чашата как скача  Wink
Хайде милички, залавям се с филма! На всички пожелавам прекрасен ден   bouquet
П.П. Има ли някоя Варненска мама, която възнамерява да ходи на лекцията на 12ти в МОЛ-а?

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 13:18 от Bo4inka

# 156
Магнезии си пия от началото на март - първо нутри-маг, сега съм на Biolectra 240 незнам колко е хранителна добавака, но Biolectrata е доста силна. Друг приема лия?

snow, аз пиех Biolectra 240 на разтворими таблетки около месец. Предписаха ми я след прокървяването в началото на 4-ти месец. Но моята гинеколожка настоя да мина на Диаспорал. Защо мислиш, че е силна? Заради милиграмите магнезий в една таблетка ли? Доколкото помня са някъде около 250 мг, а при Диаспорала са 300 мг. Не съм усетила някаква разлика между двете. Не се притеснявай, ако нямаш някакви оплаквания от приема му. Мен лично магнезият, който приемам ме спасява и от запек, така че съм доволна засега, че го пия. Не знаех, че изсмуквал калция обаче. Сега ще се ровна в интернет да потърся повече инфо по въпроса.   Peace

# 157
Sensenitka на моменти само докато си пия магнезия имам чувството, че получавам сърцебиене, което го нямаше преди да започна Biolectrata (опитвам се да я пия с много вода), може и да си внушавам Wink. Да наистина съдържанието на магнезии в биолектрата е 240 мг, а в нутри-маг 140. Незнам на моменти две таблетки биолектра ми се струват в повече (все пак са химия).
Боцканията в яйчниците си ги имам с и без магнезии (поне аз така си описвам болката ниско в корема). Когато лежа нямам проблем, но малко да се поразходя и започват, а скоро контракции не съм получавала. Док каза че трябва да наблегна на храните с калция (заради магнезия). Аз също съм доволна от приема на магнезии Simple Smile

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 14:02 от snow_79

# 158
За магнезия аз съм с Магнерич-3 по 2

# 159
  • Стара Загора
Ку Ку ,аз пак идвам да ви нагледам newsm47
Вече изгледах един филм и пуснах втора  wash Мисля да си пусна след малко да гледам "Рапунцел и разбойника" понеже съм голям фен на анимациите  Embarassed
Вижте на какво попаднах по повод роднинските съвети и намеси : http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=3739
Чао за сега    love001

# 160
Ванче не се ядосвай на роднините. Гледай себе си пази бебо. И аз така като ме ядоса папа не му говоря на следващия ден, ама нали си ми е едничък, сам и болен, гледам да не му се сърдя, че го преживява.
Гледай да не се преуморяваш мила.  Hug Като има такива дълги обиколки и се уморишж-жказвай си го, не чакай да те стегне корема, а те трябва да те разберат и да те пратят някъде да починеш/полегнеш.

Рита
имаш и моите стиснати палци и пожелание да ни се похвалиш с взети изпити.  Peace

valinceto нека всички проблеми са зад гърба и в болница само за раждането на принцесата.

Юлка, Дани ме уби с това "чукни два пъти за ДА".  Joy

sirmanacheva
за почистването и аз съм ЗА, но... според мене проблемът е в това, че като се почисти никой не поддържа. Вечно се ядосвам на хора хвърлящи отпадъци по улиците, на родители, чийто деца "уж" си изтърват боклука и никой не го забелязва. Ама аз много често си казвам.

Съгласна съм с Bo4inka за дробчетата, нека не забравяме, че те са едни от филтрите на организъма за много отрови...

Аз чакам понеделник да си пусна изследванията и да видя бебоците на ЖК. Добавих и нова снимка с коремче - опитах се да го сравня с два мечока, ама май те водят. Wink Иначе гледам да привърша всичко преди заминаването и най-вече да се оттърва от мебелите поне за някаква минимална сума, а са само на по две години.
Аз мисля да се запиша за лекциите на 12, 19, 20, на 15 нещо не виждам смисъл да ходя.
Е сега и аз да се заема полека с почистване. Wink

# 161
snow, четох, че и други мамчета получават сърцебиене от магнезия. При мен, засега, слава Богу, няма такова нещо, може би затова не съм обърнала внимание на дозата, като теб. Аз пия Диаспорала шахматно. Един ден едно саше от 300 мг, на другия ден две сашета, но обикновено сутрин и вечер. Ти наведнъж ли ги приемаш или поотделно тези две таблетки?
За боцканията, и аз ги получавам от време на време. Последния път моята гинеколожка каза, че може да са от някакви гъбички, които съм развила, макар да нямам симптоми за тях. Ще пускам все пак изследвания на 20 Април, живот и здраве. Предположи, че и от други органи може да се усеща така. Доколкото разбрах важното било да не ми се втърдява корема по същото време.
Това за калция не го знаех, и от днес започвам да наблягам на млякото, че кой знае колко оскъдни са ми останали запасите.  Confused

# 162
  • София
Привет и от мен. Да взема да се разпиша, че 2ра тема ще изпусна.
Мен диво ме гонят хормоните и жестоко се скарах с майка ми, че тя вечно си дудне някакви неща и аз уж не й обръщам внимание, ама явно сега ми дойде в повече. Да видим - май ще се изнасяме от вкъщи...
Общо взето излязох неблагодарница и един куп други епитети, за които може да се сетите. Както и да е.

Иначе малкият дивее яко, започна и без количката да изминава феноменално дълги разстояния - чак аз се изморявам, а той иска още да ходи милия.

Очакваната принцеса подритва и е добре - към 750 грама я изкараха. От микробиологията обаче без никакви оплаквания от моя страна се появиха ентерококи, та пих и антибиотик, ама дано да се е оправило всичко - в понеделник ще знам.

Няма да успея старата тема да изчета, но дано в новата успея пак да се включа.

Май не сте се виждали още, освен на лекциите. Ако организирате нещо ще се опитам да дойда.

Целувки на коремчетата и много усмивки!   bouquet

# 163
sensenitka моята схема на магнезия е много объркана, в началот ми изписаха 2х1 - нутри маг, след една седмица, док чела брошура на Biolectra Wink и дозата беша веднъж нутри маг, веднъж Biolectra,  така пак една седмица, после ми каза да си избера нутри маг или биолектрата, е аз избрах второта, дозата 2х1 таблетка, дотук добре (пак няма и седмица), после каза да намаля на веднъж дневно биолектра, но мен ми дойде по слабо (започнаха втвърдяванията) и аз започнах (Биолектра) сутрин цяла таблетка, вечер половинака (сама си я деля Wink) и във вторник пак съм на консултация, че да видим Simple Smile Мен междудругото доста често си ме привикват на ЖК (за сега ходя само по ЗК).
Миналия месец уж нямах гъби, но за всеки случай профилактично ми изписаха глобули Лактажин, пробвах ги но не както казаха 10 дни. "чело коте книжки" и прочело че се прилагат след лечение с антибиотици и понеже нямам конкретни оплаквания (парене, сърбеж....) слагах три дни и си ги спрях Simple Smile. Но за хигиената си използвам интимния гелдуш на SebaMed (Ph 3,8 ), док ми го предписа още от началото на бремеността. Харесвам си го (е него не съм го спряла сама). Преди използвах на Genera  бях много доволна и не съм имала оплаквания от гъби и тем подобни гадини.
Ама и аз едно описание направих....
Когато попитах док за тези боцкания ме погледна и каза "по принцип не би трябвало да ги има" и така си и остана.  В понеделник ще ходя на 4д (при друг док) ще попитам и него, ако котка не ми мине пътя, че миналата седмица като си записах час, след токов удар, техниката нетръгна и отложихме прегледа за тази седмица. Може най накрая да разберем момченце ли е или момиченце (или как беше най сигурно ще е като се роди Wink
Я пак стана много дълго.

# 164
  • София
Ето ме и мен отново!

silvi.d, май доста от нас са на тази вълна и не си изтърпяват роднините  Hug Не си ги слагай на сърцето тези неща, ако ти е възможно.

За магнезия: аз взимам Магнерот, 3 пъти по 1. Контракции не съм имала, но док ми го предписа профилактично. А що се отнася до сърцебиенето - мен доки ме предупреди, че магнезиевите препарати често предизвикват сърцебиене. Не помня дали го пишеше на листовката обаче   newsm78

Иринка, приятна среща с бебоците ти в понеделник   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт