Великден идва с шарени яйца, за ЮЛСКИ мами и деца!

• 27 875
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Добър вечер!

Танче, чудесно е, че с бебчето сте добре. А дано и с цвят на щъркелче да се похвалиш!

Рита, Юлка, успех на изпитите!

valinceto, честито розово щъркелче!

Пете, дано ти се пооправи настроението!

Бочинка, стискам палци да се вдигне хемоглобина!

За усещането за подутост - и аз го имам от няколко дена. Последно като проверяхме с доки гъби нямах, а и промяна в течението не е имало, че да се притесня, но все пак в понеделник като съм на преглед, ще взема да си поискам една микробиология за всеки случай. Но като казвате, че от заседяване може да се получи си мисля, че е по-скоро от това - за съжаление не се движа много напоследък - на работя по цял ден седя на стол пред компа, а иначе съм седнала в колата  Embarassed А дано се оправи най-сетне това време, че да започна да излизам по разходки поне в събота и неделя, че това заседяване и залежаване не хич хубаво.

За майките - и моята ми лази по нервите с разни изказвания от време на време - и за бременността, и за гледането на бебето после  ooooh! Знам, че с добро го прави, но хич не се усеща понякога. Веднъж не издържах и направо й казах, че за бременността и раждането освен доки, никой друг няма да слушам, а като се роди бебка - ако ми трябва помощ, ще си кажа. Ако не съм казала - да не се бърка и да не се меси. Малко грубо може би от моя страна  Embarassed ама схвана и оттогава си мълчи. С баба ми е по-трудно, тя от намеци не разбира, а ако й се каже директно пък се сърди и разстройва. То и тя с добро, но ми приказва някакви неща, в които са вярвали преди години когато тя е била бременна, и то ги казва с един тон сякаш са неоспорими истини и нищо не може да я убеди, че не е така и поне половината от нейните съвети са ако не вредни, то най-малкото безполезни и излишни. Ама нейсе, търпим се някакси, пускам си ги покрай ушите...

Хайде лека вечер от мен!

# 136
Здравеите и от мен...днес ми е тежък ден...боли ме ниско долу корема от 2-3 дни...вчера бях на ЖК,доктора ме гледа на ехографа и каза че всичко е нормално,а болката идва от това че матката ми расте...аз незнам какво са контракции и с тези слаби тъпи но почти постоянно болки много се притеснявам,на някоя от вас случвали ли са се такива болки?

zaza, не се тревожи излишно, мила.  Hug Още по-малко щом докторът е казал, че всичко е наред. Ако не си сигурна дали някоя болка е контракция, като те приболи, пипни коремчето дали ти се е втвърдило. Моята гинеколожка все това ме пита. Дали коремът ми се втърдява като ме боли някъде. Явно това е признакът за контракция. А за растежа на матката, нищо чудно, че от нея те боли. Все пак влизаш в седми месец и бебката расте активно сега. Пожелавам ти спокоен трети триместър от бременността и едно сладко бебе на финала   baby_neutral

# 137
Здравейте   bouquet

Да се вмъкна и аз в новата темичка.  newsm03 Петя чудна е , Таня - заглавието е супер  smile3525 Аз гласувах за друго, че ми се видя рано за това, но и избора обикновено не е много лесен  newsm10

Успех на изпитите на Рита и Юлка и да се похвалите с добрите новини  Hug

За усещането за подутост и аз го имам, даже моя човек каза, че като че ли са ми станали по- големи срамните устни, ама аз не мога да ги видя от големия корем...  Embarassed Аз също съм чувала, че кравоснабдяването в тази област е засилено в момента, тъй като организма се подготвя за раждането.  newsm47

За майките - за сега не се обажда много, режа я от време на време като прекали, но ще видим как ще бъде като се роди бебето, същото си мислих и за свекърва ми. За сега тя само ме кара да се храня непрекъснато и да пробвам разни манджи. Но знае ли се какво ще стане като се появи малкия човек. Може и да има  smile3513 Това повече ме притеснява.

За усещането на бебето - аз също рядко го усещам през деня, даже ако ходя повече може целия ден да спи. Една позната ми каза, че когато ходиш от клатушкането заспиват и за това не мърдат толкова много. По-активно е сутрин като се събудя и вечер, като се отпусна на леглото. През деня се размърдва само, когато ям. Май му харесват разни храни.  Thinking Joy Иначе вечер като се размърда понякога чак ми подскача целия корем, толкова силно рита вече  #Crazy

Лека нощ от мен и до скоро!  wavey

Малеее, ей сега видях, че вече съм в седмия месец  newsm53 smile3521

# 138
  • София
....Една позната ми каза, че когато ходиш от клатушкането заспиват и за това не мърдат толкова много. По-активно е сутрин като се събудя и вечер, като се отпусна на леглото....
newsm10 Вярно е!
И честит ти 7-ми месец, миличка, много е приятно, нали  dance   Heart Eyes

# 139
Ох аз сега се чувствам виновна, че вчера така я смъмрих майка ми, а днес и казах, че ми се яде една торта и женицата я направи! Това децата сме страшна работа... Ама като мразя да ми дават тон в живота и много беснея!

За подутостта стигнах до извода, че е от застояване. Днес се разшетах из къщи - с почивки де, и ми мина! Просто кръвта се раздвижи явно! Поне се успокоих де, че аз да си призная май никога съм нямала гъбички и разни такива гадости, и много страшни ми се виждат! МБ винаги са ми били отлични, без отклонения.

Бочинка, и аз я закъсах с хемоглобина. 102 Sad е... и още се кумя с малтофер-а! Ама се тъпча с месо и пилешки дробчета. Мъжа ми както каза, а "има още да пада" това съвсем иронично разбира се, тъй като не вземам нищо въпреки неговото желание да ми натика в устата поне таблетки за дъвчене. Пък те имат ужасен гаден вкус и ми се  Sick Sick Sick, а капките все забравям да ги взема.

Момичета да питам, тези които са на фракси, къде го слагате? Аз на ръцете, ама вече здраво място не остана, а до края на 8-ми месец съвсем няма да има. На корема вече не става... та се чудя в паласките ли, къде ли?

заза, сигурно се разтягат връзките мила, но все пак почивай. Пиеш ли нещо? Мен са ме сложили на 3х2 Магне Б6 и 3х2 но-шпа, отделно за другите неща пия фолиева още, прегна кеър плюс и аспирин протект.

На учещите - леко четене и късмет на изпитите!
На коремчетата с хубави новини - браво само така да е до края! Честито на влезлите в 7-мият месец!!!

# 140
Танче, 100те  дни вече го смятам  за обратно броене !
Пете, дано ти се пооправи настроението...ние поне си вкарваме по някоя емоция с майките-свекървите ни, а ти освен да го изкараш на детето няма на кой.... Mr. Green и тъй като не искаш да се разтоварваш по този начин(върху детето) ти е криво...Да ти пратим някоя свекърва от тук?Да почне да ти преподрежда чекмеджетата по неин начин, да настоява бебата да бъде кръстена на нея  и да ти дава акъл както за къпането на бебето, така и за осоляването му (за да не мирише, нали се сещаш  :35а) Знаеш ли колко весело ще ти стане! Joy

Оф, прочетох ви, ама и мен ме хвана амнезията...АМа и аз малко по диагонал я подкарах, а утре как ще се явявам,че тия 12 дни с малкия...Не, че ми е пречил, ама не мога са го държа цял ден вкъщи, а като излезем няма прибиране, какво ти четене.
АЗ с моята майка не съм говорила от 2 седмици и нямам намерение да говоря с нея, защото последния път аз й рева в слушалката, че ме беше вбесила и се чувствах супер безпомощна(100 пъти я моля за едно и също нещо без ефект) а тя ми вика "ЗАТВАРЯМ, ЧЕ СЪМ ГЛАДНА"  #Cussing out Толкова й пука...
 А после ми вика "Това ти е от хормоните", все едно тя ми казва"Добро утро слънце", а аз й отговарям "Я си гледай работата". Не знам как ще се оправям без нейна помощ, ама по-добре и по-спокойно ми е да не си говорим изобщо, отколкото да говорим за времето и аз да се дразня. А мъжо се дразни, че те ми вдигат кръвното докато съм бременна. А предния път ми вика (стягам се да ходя на лекции) и нещо се скарахме и тя  "Ей сега като си тръгна и ще видим докъде ще стигнеш с ученето"  Sick това е баси и детското изказване...направо не ми се говори...ама сигурно и аз ще стана някой ден като нея... Sick
ЕКА и на всички, влезнали в 7-я мес, честито!А как мразя някой да ме тъпче и да казва" На теб може да не ти се яде, а на бебето да му се яде", еми да изям света тогава! Аз все си мисля, че ако бебето иска нещо аз все ще го усетя някак си. Дани онзи ден вика на корема "Бебче, аз съм батко ти, чуваш ли ме,чукни два пъти за "дА".... Joy
Бочинка, аз така след месец ежедневно пиене на Ферофолгама свалих хебоглобина от 111 на 106...така и не разбрах как стана тази работа.... newsm78

# 141
Уф, аз дремя пред компютъра вече. Цял ден търча по уроци и паркове и не си усещам краката. Ама нямам угодия, като вали гадно, като пече пак гадно. За витамините- моята лекарка каза да пия, че и за кърменето щели да помогнат, макар че аз забравям редовно. Това със големите бебета много странно- Вики като я раждах в нейната темичка от около 150 деца 15 да са били над 3.3-3.4 кг. За мен това си е нормално бебе а не гигант, под 3 са като кукли, чак те е страх да го пипнеш.
Кратунка, докато ти четох поста за майка ти говорех с майка и й го разказах барем и тя се усети. Ама тя мойта го играе все на наранена и обидена, съкън неможеш да й кажеш нищо. А като не е на кеф сама си търси с кого да се заяде. Аз съм имала случаи дойде ми на гости да гледа детето, поскараме се и тя си събере багажа по никое време да си ходи. И все се сравнява със свекървата, немога нищо дето е от свекървата да харесам щото после става чудо.
Юле, ще й се свесели на Петето, не бой се щото тука като дойдат и трябва да си ги изтърпиш докато не им стане време за ходене щото да смениш датата за полета си е почти колкото нов билет да купиш  Laughing Моята свеки от сега вика "Аз незнам колко ще издържа", а аз му викам на мъжа ми да й каже, че хоро няма да я караме да играе. Едно готвене да готви и ще съм най-щастливата. Той милия си мисли, сега като дойдат бабите как ще им оставяме децата и ще излизаме сами- да, да- нашите неможеха с едно да се оправят камо ли с две.
Стискам палци на ученичките.

# 142

Добро утро, сладки тумбаци  Hug
Айде по една закуска в леглото за почиващите   newsm53

# 143
 Добо утро и от мен!  bouquet
Ади, Hugблагодаря за закуската в леглото!
Юлка,Рита стиснати палчета за изпитите! Peace

fat.wombat,драсни две думи как сте,че те мисля! Rolling Eyes

На всички пожелавам прекрасни събота и неделя! Hug Hug Hug

# 144
Добро утро!!!Мамчета, хайде да излезем да почистим малко!Поне пред блоковете и къщите си!!!
 newsm75 newsm75 newsm75 newsm75 newsm75

Мисля , че това е чудесна инициатива.Жалко че на българите ни трябваха 20 години да разберем, че ленинските съботници не са толкова комунистически а много хубави.Поне на мен спомените са ми точно такива.
Ние заедно със още пет, шест майки сме се разбрали да изчистим градинката пред блока, дано и още някой се присъедини като ни види с тумбаците да метем и боядисваме!!!

# 145
  • София

Добро утро!
Айде пък от мен чайче днес.
И ние ще чистим около блока Peace

# 146
Добро утро и от мен  Hug
Ето нещо за леко начало на деня

Пожелавам ви хубав ден и погал по коремчетата  Hug  bouquet

# 147
  • Стара Загора
Добро утро и от мен!
Благодаря за закуските на Ади и echolalia и за чайчето на Наталчето!

Дани онзи ден вика на корема "Бебче, аз съм батко ти, чуваш ли ме,чукни два пъти за "дА".... Joy
hahaha Това ми прозвуча все едно на полтъргайса Кике говори  Joy
Юлка, успех на изпита днес  Praynig
Аз май цял ден ще се чудя днес какви да ги върша, времето пак е ужасно и не става за разходки  smile3518

# 148
Добър ден, сладурки!!! Hug Flutter

И за мен по-малко от 100 дни си е вече обратно броене, но като казах на майка ми и тя отсече да не го смятам така - луда работа hahaha hahaha hahaha
Ама ме нещо май ме хваща шубето, та ще видим, само да сме живи и здрави!

Хубав ден на всички и до скоро!! Hug!

# 149
Привет Simple Smile

Дани онзи ден вика на корема "Бебче, аз съм батко ти, чуваш ли ме,чукни два пъти за "дА"....

ХХаххааххахахаххаха  Joy ще се счупя от смях!!! бяз да си кривя душата, ама малките ви дечица, раждат такива бисери, че нямам търпение да порасне това мъничкото в мен и да му записвам лафовете, като забременея пак  hahaha

Тук и днес е мнооого ветровито! Има едно прекрасно слънчице, ама като чувам вятъра... и се отказвам да се изляза!

В нашето родно градче утре се организира цялостно почистване, та да се надяваме че ще е и по-малко ветровито та да изляза и аз да се направя на работна  Mr. Green

Иначе днес продължавам с чистенето вътре в нас Simple Smile То малко ми остана след вчера, пък и не си давам много зор, че след 3-4- дена като тръгнем да се изнасяме и ще стане пак кочина, та по-скоро си поподреждам нещата по няккави групи, така че да нзма кое къде е и после как да ги окомплектовам, че да си ги намирам после най-бързо Simple Smile

Честит 7ми месец на влезналите !!! Ох казвате 100 дена, на мен ми се виждат 10000! Много съм нетърпелива, а и като знам, че тогва вече ще са ми са се махналаи и главоболията покрай университета и ще мога да си се отдам само на бебка и ..... Heart Eyes нямам търпние!!!!!

Стискам палци на Щлка днес и на Рита, аз също по-късно има да залягам над едни глупави лекции.....че ми пльоснаха едно контролно в сряда  Crossing Arms

Цеунки на всички и весел ден !!!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт