Великден идва с шарени яйца, за ЮЛСКИ мами и деца!

• 27 815
  • 733
  •   1
Отговори
# 420
 Привет,коремчета! Hug
Благодаря на Зелено човече за бързият и изчерпателен отговор!Страхотни сте от ЛЛЛ!
 С този сняг ме разбихте,тук вече има случай на  слънчеви изгаряния!Шантава работа!
 Благодаря за кафето и закуската!
Калоянис,много ми хареава новият ти аватар! Heart Eyes
 Ади Hug
  Юлка,Джен-Страхотни рецепти споделяте,браво за кулинарният ви ентусиазъм! Wink
 Дарито,ама ти си я оставила замислена бабата?! Grinning
 sunny20 ,съчувствам ти за неразположенията-наблегни на ястията с ориз(много обичам по това време с всички видове„зеленина„ както казва мъжът ми) и бобените култури!Избягвай цитрусите-заради киселините и разхлабването!И един бабин илач-компот от дренки!Има занчение и кога си пиете лекарствата -много от тях не бива да се приемат на гладно(имам спомен за комбинираните витамини,както и за желязото,което не биваше да се приема заедно с млечни продуки и портокалов сок,заради наличието на вит.С)!Дано скоро се почувстваш по-добре!
 В нашата сграда заопчнаха основна реконструкция на партерният етаж и се треасе всичко,а кучето не може да си намери място от шумът!Много е неприщтно,в комбинация със тинейждърските купони по цели нощи направо е страшно!Или аз съм станала по-чувствителна?!
  bubulechi ,ние имаме куче и то доста едра порода-ротвайлерка на 1 годинка и сме много привързани към нея.Аз доста почетох по въпроса преди време,защото много се притеснявах-много зависи от характера на животното,когато кучето е първо в дома(преди появата на бебето) се наблюдава проява на ревност и от нас самите зависи дали щяе успеем да се справим по най-адекватният начин при появата на малкият човек!Лично аз смятам през първте 1-2 месеца да огранича до минимум контактите с бебето,а какво ще се получи -ще споделя живот и здраве налято!Другото нещо което заслужава внимание е хигиената на дома,но съм готова да полагам повече усилия!Говорила съм с мами,които гледат големи породи кучета и те споделят че са важни първите контакти и после всичко си идва на мястото!Дано да се наредят нещата! Praynig Peace Praynig Ето тук инфо по темата
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=401375.0

http://bestfellows.com/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%B7%D0 … 0%BD%D0%BE%D1%82/

и едни много сладурски снимки   http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=3091
Иначе смятам да се отдам на почистване и ревизия на кухненските шкафове!Усмихнат и приятен ден на всички пожелавам!     Hug Hug Hug

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 11:49 от elisalou

# 421
Привет, сладурки  bouquet

За името Денис инфото и аз съм го чела и изобщо не го свързвам с турски произход, но всеки си прави асоциации...

Много хубави рецепти сте дали, да видим дали и кога ще пробвам някоя newsm78

Да ви кажа какво измисли Коско снощи, докто си лежеше, започна да пее песен за бебето, и то не някоя съвсем негова си измислена, ами смени думите на "Мила моя, мамо" и звучеше така: "Мило мое, бебе, сладко и добричко, как да кажа, бебе, колко те обичам..."
Е, направо се Cry толкова мило ми стана Heart Eyes

Иначе и тук времето е кофти, но пък се опитва някакво слънчице да се покаже, та ще опитам да поизлезем за кратко Wink

Аз все забравям да споделе, че и аз имам лек дискомфорт на краката от доста време, особено вечер като си легна и се започва едно лека схващане/изтръпване, та ми е доста неприятно, но поне няма силни болки и като си опъна стъпалото в контра шпиц нещата се оправят за кратко, та често повтарям процедурата, но се успокоявам, че скоро ще мине hahaha

Хубав ден от мен за сега!!! Hug

# 422
Стана дума с едни приятели за форума бг-мама и един наш приятел изкоментира: "Вие мамите сте като мафия. Организирани сте в стройна структура, оказвате безпрекословна помощ на всеки член на организацията, даже да не го познавате лично - принадлежността към организацията е достатъчно предусловие, за да застанете зад съответния член по всякакъв повод. Разполагате с почти неограничен достъп до информация. Интересите ви покриват почти всички сфери на живота и сте инфилтрирани във всички нива и аспекти на обществото.".    
Така описано не ви ли звучи логично. Наистина сме като мафията  Joy Joy
Много добре е описано и е вярно  Peace
И при нас наскоро имаше такова обсъждане. Един приятел каза, че в бг-мама се говори за "абсолютно всичко", по повод на това, че той се занимава с автомобилни гуми и като пуснел нещо в Гугъл да търси, първо му излиза форума  hahaha
˙·٠Bulechka™٠·˙ , съжалявам, ако съм те засегнала по някакъв начин с коментара за името Денис, не съм искала. И аз го харесвам много. Но искам и двамата с мъжа ми да харесваме името на детето.
Иначе това пише в този сайт, който е даден на първа страничка:
Дениз - от турски МОРЕ
Денис - има турски произход и означава море. Св. свещеномъченик Дионисий Ареопагит,а също и гръцкия бог Дионис

Колко е достоверно е друг въпрос  Thinking

# 423
Здравейте момичета,
наминавам да ви видя, че днес и утре съм отпуска Simple Smile Майсторите почнаха да редят плочките и надзиравам процеса. Вчера се бях ошашкала, защото като вървях имах много гадни болки + екстра едни, които са като ПМС. И накрая не се сдържах и звъннах на една приятелка АГ. Мацката предположи или запек  Embarassed или може да е омекнала шийката, но си трябва преглед... и слава Богу май се оказа запека... Извинявайте, че споделям такива неща, но много се бях стреснала! Все пак стреса ми подейства разхлабително!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Не знаех, че от това може да те боли така, но си мисля все пак за всеки случай, да питам дали не е добре да ми влеят малко магнезий... страх ме е от мануален преглед, майка ми от тийн възраст ми разправя все как като е лежала за задържане с мен и сестра ми, какви страшни неща се случвали след мануален преглед. Сега друг е въпросът, че те лошите неща се случват независимо от прегледа, ама страх лозе пази, а това бебче го чакаме от 5 години и не бих рискувала...  дори само от моя страх да си направя нещо!
Вчера ми донесоха проекта и за детската - направо се влюбих в него, но ще показвам, когато успеем да направим нещата. Днес ще пратя мъжа ми и баща ми да поръчват боите за хола и коридора, че аз не искам да се движа много много! Поне до събота, когато съм на преглед.
Браво на кулинарите! Страхотни рецепти!
Болничките да оздравяват!
На учещите, стискам палци за успешни резултати!
До после тумбачета!

# 424
Сега, леко неуверено да започна със сърдечен поздрав към всички! Здравейте! След не дотам кратка пауза (от около 2,5 месеца и няколко хиляди навъртяни км из родината и по странства) да се запишем отново с мойто бебе в отчетната тема Simple Smile  bouquet
Не съм чела почти нищо от февруари насам и ако се изложа с някой коментар по дъвкана вече тема, моля да ме извините!
За статистиката - ние с човечето сме горе-долу ОК - и аз да се "похваля" с характерната анемия, трупнатите килограми и вечното пъшкане...
Най-милите емоции са покрай бъдещата кака. Мойто девойче мисли име за бебето - до вчера искаше да кръсти сестричката си Мики Маус, днес ей така от нищото изстреля името Бояна... #Crazy...Не мога да кажа че е нетърпелива, но се присеща че мама ще я носи чак когато се роди бебето и почва да крещи на корема ми:"Бебе, излизай!!!". Аз имам обица на пъпа, която махнах преди няколко дни и сега детето е в потрес, че съм изгубила ключа за къщата на бебето и то няма да има как да излезе от там.  Joy И другият проблем който я мъчи е къде щяло да спи бебето. Но тя сама предложи да "подари" леглото си на бебето и да дойде да спи на "голямо легло при мама и тати".
За моя радост все още не е подгонил синдрома на гнезденето и се радвам от все сърце на хауса у дома - всичко (разбирай играчките и книгите и моливите и всичко на Теа) е разпиляно из целия апартамент а мен дори не ми прави впечатление...Гледам да спя колко мога повече и когато ми падне, че после нямааааа...
И да се оплача - колко яко ме гърчат на работа Sad ама яко... не си го представях така. Мога само да съм благодарна, че съм ОК и търпя като магарица, но при всички положения не се очертава да изляза в отпуск(болничен е по -принцип - началството го нарича отпуск) преди да родя. Ще съм от бюрото директно на операционната маса...Карай, живи и здрави да сме! По-важни неща има на тоя сват!!!

С пожелание за успешен ден!

И пак ще ви пиша! Скоро!
Цвети

# 425
Страхотни снимчициnewsm10,дано и при нас нещата се получат така добре newsm17 Ние с мъжо също изчетохме доста smile3529,на теория е лесно ще видим как ще се получи напрактика newsm12
колкото за хигиената ние така или иначе след всяка разходка мием лапи и коремче  bath1,ако трябва ще чистим денонощно newsm79 clean
Ако успея ще кача снимки на нашата глезана Flutter
На мен също ми оттекоха крачката след разходката вчера,досега не се е случвало newsm78 и нещо започнах доста бързо да се изморявам smile3507

# 426
здравейте момичета,
прочетох ви и разгледах сайта който джен беше пуснала беше ми интересно
благодаря и за рецептите първо ще опитам тортата с рулата, каквото опитам по на джен рецептите става супер както беше писал някой   bouquet даже още довечера може да купя продуктите и днес или утре да приготвя една ще ви кажа после мъж ми дали му харесва ,той си казва като не е доволен от нещо,но повечето неща ,които правя все ги хапва с голям кеф  hahaha та затова сам си вика ,че бил добро прасенце Joy
за имената писах вчера
ели,пете,кратунка,франсето дано ремонтите и местенето завършат скоро и да имате спокйствие  Hug  
навън все едно идва зима, не лято  Shocked сега отивам да обядвам после пак ще намина  Heart Eyes

# 427
  • София
Юлианка, утре ще ходя на лекцията в ЦУМ. С мен ще е една приятелка  Wink Фейтчето може да дойде, но не е много сигурна. Ако искаш, който отиде първи, да пази места, че да не сме най-отзад. Предполагам, че в 10.00ч ще съм там.

Не съм ви чела от вчера - посрещнах си мъжа след двуседмично чужбинско отсъствие, а и кучето си прибрахме. Сега съм супер щастлива  и им  се радвам и на двамата  Grinning

Отивам да ви дочитам  Wink

# 428
 искам да попитам някоя от вас пила ли е Neomenor през бременността. Моята док от ЖК ми го изписа. Обясни, че било по принцип за болезнена менструация, но напоследък изследванията показвали, че дава много добри резултати и при контракции в периода 25-30 г.с. Таблетките са само билкови, но това не ме успокои. В упътването няма нищо за приложението на лекарството през бременност, а в този сайт http://www.biberonbg.com/info/herbs_and_pregnancy.htm тези билки не са споменати като опасни. Което е добра новина нали?

# 429
Цвети,радвам се че писа,липсваше ни!Много мило ми стана ,като прочетох за Теа! Heart EyesХубаво е ,че се чувстваш добре и си толкова активна-наминавай когато имаш време!
 bubulechi ,вярвам че ще се справим! Peace
Кратунка   bouquet ,дано скоро се почувстваш по-добре и да намериш решение на проблема със запека!Слава Богу този път нямам такъв проблем,но миналата година беше страшно!Желязото,което приемах допълнително задълбочаваше проблема и се наложи да пия течия вариант-действаше ми по-добре,но проблемът си остана до края,а като капак това влоши положението с хемороидите,които ме мъчиха два месеца след като родих Confused!
 За умаората-нормално ми се струва да се чувстваме така,все пак сме бременни повечето вече в 7я месец,а и останалите на там вървят Mr. Green.Не говоря за случайте на анемия,гест.диабет,ниско кръвно и т.нат.,които биха могли да бъдат допълнително условие за това!Хайде мами,още малко остана-нека мигът в които ще прегърнем нашите съкроовища да ни дава сили! newsm51

# 430
Мецани, Юлиана...май наистина е добра идеята, която отиде първа да запази места  Peace
За сега броя 5 - Мецани +1, Юлиана , Фейт и аз... Blush Ако има още желаещи - нека да пишат, за да знаем колко места да пазим  Hug

# 431
Здравейте мамчета  bouquet

Времето е наистина кофти,писна ми вече...ама надявам се по скоро да се оправя Praynig
За името ние уж сме харесали име,но да видим дали ще е това  newsm78
За коластрата и аз нямам все още,но пък имам засъхнали корички на зърната
jen стискам силно,силно палци  Peace Peace за прегледа всичко да е ок
echolalia браво на твоята бебка Hug

Ние с мъжа ми сме записани на Училище за бъдещи родители и от събота сме на лекциите,там ще се обсъжда всякаква информация която  ни интересува,затова няма да посещавам другите лекции на които вие ходите,но пък много ще се радвам все някой ден да се съберем на по кафе и да си побъбрим Hug
Страхотни рецепти и вкусотии,ще видя кога какво ще пробвам  bouquet

Хубав ден за сега от мене.по късно ще намина  newsm51

# 432
Еми чудесно, събрахме се групичка   bouquet
В такъв случай, който отиде първи ще запази места   bouquet
echolalia с теб остава ли уговорката пред входа на ЦУМ или директо в кафето (само ще ме извиняваш ако не те разпозная, тъй като с теб не сме се виждали)   bouquet

# 433
Yuliana_, ами нека да е направо в кафето...Аз като пристигна там ще ти пратя смс  bouquet

# 434
  • Варна
Здравейте и от мен за днес  мами Simple Smile
Преди време бях споделила че усещам изтръпване на пръстите на ръцете и мога да кажа че се задълбочи. Особено сутрин е някакъв кошмар не мога изобщо да хвана нищо, даже телефона като ми звъни да ме събуди с болки го изключвам. Става въпрос за средните три пръста на двете ръце и то от средата нагоре не целия пръст. Също така са ми подути ръцете(без краката) и нощно време на която страна спя пръстите на тази ръка сами най изтръпнали и направо ми се реве от болка( както и в гърба горе раменете) Направо незнам последните две нощи бяха кошмар някоя ако е чувала нещо или изпитва нещо подобно моля да сподели че чак на 26.04 съм при доки и смятам да го питам. Само за протокола да споделя че мама е подобен проблем и с мен и с кака, но тогава не са я лекували с нищо само за болката са и давали аналгин.
Танче благодаря за имената аз съм се спряла или на Мария или Мариета, Марина те са ми засега пък ще видим Simple Smile
Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт