Великден идва с шарени яйца, за ЮЛСКИ мами и деца!

• 27 827
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
Привет, мамчета  Hug
Не ме бройте за утре, че тази седмица с мъжа много обикаляхме и да ви кажа доста се изморих  Tired А от вчера започна много често да ме стяга корема и е по-добре да си полежа тия дни, ще се включа за лекцията на 20-ти в Бейбитория  Hug

Ама какви вкусотийки сте напускали от сутринта  newsm22  eat  Hamburger

Цвети, радвам се че се появи и че сте добре  Hug
Петята, аз също съм от Шумен и имам чувството че твоето име го има само там.Имам съученичка-приятелка, която се казва Петина и в какви ли варианти не съм чувала името ѝ  ooooh!
Джен, добре че писа за цветята та да се сетя да прибера и моите скромни 3 саксийки от балкона  Blush Hug
Кратунка, от близо два месеца ям само хляб Бонус Класик и нямам абсолютно никакви проблеми с ходенето до тоалетна (дори ходя и по 2 пъти някой дни  Blush) Много ми е любим този хляб! Ям го от поне 5год. , преди да замина за чужбина де  Wink, и никога не съм имала проблеми.

# 436
˙·٠Bulechka™٠·˙ , съжалявам, ако съм те засегнала по някакъв начин с коментара за името Денис, не съм искала. И аз го харесвам много. Но искам и двамата с мъжа ми да харесваме името на детето.
Иначе това пише в този сайт, който е даден на първа страничка:
Дениз - от турски МОРЕ
Денис - има турски произход и означава море. Св. свещеномъченик Дионисий Ареопагит,а също и гръцкия бог Дионис

Колко е достоверно е друг въпрос  Thinking

Опс! Мила, не си ме засегнала ни най-малко, просто споделих това, което аз знам!!! Извинявам се, ако съм прозвучала грубо!!! Hug  bouquet

Ние се поразходихме за около 40 мин., за което време на мен 2 пъти ми прилоша, та посядвах някъде, много е гадно, особено като съм сама с детето... ooooh! Но това е полажението, най-късно след раждането ще мине hahaha

Иначе аз утре съм на ЖК, ще се отчета с мерки и теглилки и така!

Танче благодаря за имената аз съм се спряла или на Мария или Мариета, Марина те са ми засега пък ще видим Simple Smile
Дано скоро намериш решение на проблема си!!! Hug
А за имената - на 17.07 е Св. Марина, та бебката ти може и с името да си дойде, както се казва! разбира се, ако спазиш това, че ако детето се роди на по-голям празник с определен светия се кръщава на него! Wink

Hug за всички  bouquet

# 437
Здравейте, момичета   bouquet

При мен нищо ниво и забележително  Laughing Много сте бързи в писането, всеки ден наваксвам с информацията  Hug

За името -  аз съм се спряла на 3 имена - Димитър, Петър и Илия, като мъжът ми хич не харесва Илия, а на мен това ми е фаворит. За това му казах да каже и той 3 имена и да обсъдим как ще кръстим малкия човек, но той още нещо се бави с предложенията. Даже онзи ден ми каза да реша аз, но да не е Илия, та му поставих условие да решава какви ще са неговите предложения, за не ме обвини в нещо или да остане разочарован като реша аз.

За киселиние - имам ги от време на време и започвам да забалявам, че се появяват след като хапна определена храна, та започнах да ограничавам подправките и по-трудно смилаемите храни. Но това усещане за парене е много неприятно.  Sick Даже няколко пъти се събуждах през нощта с това усещане  #2gunfire

За коластрата  - не ми се е появила все още, но гърдите ми много нараснаха. Даже вече и на двете имам по една-две стрии, колкото и редовно да се мажа ( 2 пъти на ден  smile3515)

Рецептите са много готини - ще взема и аз да пробвам някоя.  newsm10 Моята любима торта е следната - бисквити "Закуска", кисело мляко и заквасена сметана се смесват, и плодове по желание (слагам банани, киви, малини) и малко газирана вода или друго газирано, за да се потопят за кратко бисквитите и пожелание захар на вкус,  но за мен от бисквитите става достатъчно сладко. И се редят бисквити, крем, плодове, още малко крем и пак бисквити.

Да се оплача и аз - писна ми от суеверия вече. Аз хич не съм суеверна и някои неща ми идват в повече. Направо ще полудея Crazy От както свекър ми почина вече какво ли не чух. Спазваме траур - 40 дни, но си мислих, че след това нещата някак ще влязат в крак. Уж щеше свекърва ми да вика поп да прави водосвет, за да можем да продължим с ремонта - не го направи. Сега се заговорих с мъжа ми за една барака в двора, която е опасна вече и трябва да се събори. Та му викам лятото нали ще я бутаме и той ми вика, че догодина. Трябвало да мине година, за да се бутне.
Наистина е тъжно всичко, което се случи, но дай да не правим нищо...  ooooh! Аз искам повечето неща да са се наредили в къщата, докато се роди бебчо. То така като е тръгнало - да взема да родя догодина юли, за да може да се наредят нещата...  smile3514 Сори за  offtopic

Хубав ден и до скоро!  wavey

# 438
привет, дами
за лекция утре - и аз ще ходя с една приятелка, така че ще се видим там  Hug с Мецани сме се виждали вече на една от лекциите, така че ще се разпознаем и ще се радвам да се запозная и с останалите на живо Hug

# 439
Ечолалия благодаря ти за инфото Wink ,сега на 2ри Май ще разбера дали ще може,ако не ще му мислим тогава. Цвети добре си се завърнала  Hug ,Теа сладурски бисери ръси  Heart Eyes  Joy да ги споделяш по-честичко с нас. Ека не се ядосвай мила,не че няма за какво... ама в тази деликатна ситуация  Confused ,то вярно да изчакаш една година ли ,'кво ли. Дано като наближи съвсем да се подсетят... че всъщност има и по-важни неща от суеверията.  Hug

# 440
Здравейте момичета,
наминавам да ви видя, че днес и утре съм отпуска Simple Smile Майсторите почнаха да редят плочките и надзиравам процеса. Вчера се бях ошашкала, защото като вървях имах много гадни болки + екстра едни, които са като ПМС. И накрая не се сдържах и звъннах на една приятелка АГ. Мацката предположи или запек  Embarassed или може да е омекнала шийката, но си трябва преглед... и слава Богу май се оказа запека... Извинявайте, че споделям такива неща, но много се бях стреснала! Все пак стреса ми подейства разхлабително!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Не знаех, че от това може да те боли така, но си мисля все пак за всеки случай, да питам дали не е добре да ми влеят малко магнезий... страх ме е от мануален преглед, майка ми от тийн възраст ми разправя все как като е лежала за задържане с мен и сестра ми, какви страшни неща се случвали след мануален преглед. Сега друг е въпросът, че те лошите неща се случват независимо от прегледа, ама страх лозе пази, а това бебче го чакаме от 5 години и не бих рискувала...  дори само от моя страх да си направя нещо!
Вчера ми донесоха проекта и за детската - направо се влюбих в него, но ще показвам, когато успеем да направим нещата. Днес ще пратя мъжа ми и баща ми да поръчват боите за хола и коридора, че аз не искам да се движа много много! Поне до събота, когато съм на преглед.
Браво на кулинарите! Страхотни рецепти!
Болничките да оздравяват!
На учещите, стискам палци за успешни резултати!
До после тумбачета!

Кратунка въобще не се притеснявай от темата. Аз съм така от началото на бременност. Първоначално мислех, че е защото ми е лошо и нищо не ям и няма какво да изхождам. Да ама не.. и досега съм на разхлабителни - сутрин два пръста топла вода с мед, за закуска овесени ядки, през дена една активия, 45 мл лактолоза или дуфалак, 1 таблетка биогайа и 3х2 таблетки еспумизан и ако се съберат 2-3 дни без изхождане и по един шоколад комфорт. и някой път всичко това пак не помага.

# 441
  • In the jungle out there..
Да се оплача и аз - писна ми от суеверия вече...

Права си! И аз мисля, че скръбта не  се изчерпва с черни дрехи, 40-дни, водосвети и т.н.  Това показно "наказание" на живите някак не ми се вписва в скръбта. А в същото време, по погребения и помени, народа плюска като невидял и не страда от липса на апетит ooooh!

Преди време бях споделила че усещам изтръпване на пръстите на ръцете и мога да кажа че се задълбочи. Особено сутрин е някакъв кошмар не мога изобщо да хвана нищо, даже телефона като ми звъни да ме събуди с болки го изключвам. Става въпрос за средните три пръста на двете ръце и то от средата нагоре не целия пръст. Също така са ми подути ръцете(без краката) и нощно време на която страна спя пръстите на тази ръка сами най изтръпнали и направо ми се реве от болка( както и в гърба горе раменете) ...
Хубав ден на всички!

Teodora, да не би да имаш някакво артритно заболяване, което се обостря от бременността  newsm78 Много е характерна сутрешната скованост и болките през нощта. Не е лошо да провериш в тази посока... Аз имам ревматоиден артрит и лявата ми китка е почти постоянно възпалена, в най-критичните моменти и на мен ми изтръпват пръстите. Понякога се обаждат рамо и колена. Лекарствата АГ-то ми ги забрани тотално, каза ми "ще търпиш"  Confused Като ме заболи много - лягам да спя, това е единственото ми спасение.
Може и някой нерв да си прищипала. newsm78 Според мен, не чакай АГ-то, а се обърни към личния си лекар да те насочи към специалист - ревматолог, невролог.

За киселините не съм се изказвала...Миналата бременност много ме тормозеха, особено към края спях на фотьойла (така ли се пише тази дума Joy), сега още не са ме почнали, надявам се да ме подмине това "удоволствие". Иначе смучех Талцид и пиех газирана вода за временно облекчение.

За моя радост все още не е подгонил синдрома на гнезденето и се радвам от все сърце на хауса у дома - всичко (разбирай играчките и книгите и моливите и всичко на Теа) е разпиляно из целия апартамент а мен дори не ми прави впечатление...Гледам да спя колко мога повече и когато ми падне, че после нямааааа...

И аз съм така  Mr. Green Направо не ми се пипва. Всичко седи на камари и чака...Едвам се превъзмогвам да забъркам нещо за ядене след работа  Crazy Лошото е, че и със спането нещо не ми се получава....

# 442
Ека, името Илия и аз много го харесвам. Но аз както вече казах харесвам традиционните български имена, а и трите казани от теб са такива.
колкото до суеверията, аз вече казах, че съм суеверна, но мисля, че това което свекърва ти прави не е суеверие, а спазване на някаква традиция, която дори не мога да дефинирам. Суеверие е да вярваш без логична причина, че нещо лошо или респ. хубаво ще се случи от конкретно поведение или случка. Или Вярване в свръхестествените сили като двигател на събитията - според тълковния речник. Смисълът на спазването на суеверията е да се избегне злото, което смяташ, че може да се случи или да провокираш доброто. Глупаво, но има смисъл А тя по-скоро спазва някаква забравена традиция, без същата да има смисъл като краен резултат. Идеята на този вид традиции е че трябва да се спазва определено поведение, защото така се прави. Това не го осмислям даже и аз.... newsm78

# 443
Здравейте, юлски мами!
Реших най-накрая да се запиша и аз, преглеждам темата от началото на бременността си, но май приемах нещата около себе си по-спокойно, може би поради факта, че това ще е четвъртото ми дете. Сега обаче вълнението и нетърпението взеха превес. Терминът ми е 23 юли, очакваме момченце. Имам 1 момиченце и 2 момчета.
Започнах полека подготовка за появата на новия член на семейството. Замислила съм другата седмица освежаване на стените в дома ни, ще видим как ще протече без да се изнесем... И после, след козметичния ремонт, Великденско почистване. За сметка на тази неприятна, но неизбежна част, през май ни предстои пътуване до Лондон. Ще намаже "Боб"- така наричаме бебо от времето, когато напомняше бобено зърно.
Ще помоля за паролата на албумчето и връзка с Фейсбук групата. Благодаря!

# 444
мисля, че това което свекърва ти прави не е суеверие, а спазване на някаква традиция, която дори не мога да дефинирам... А тя по-скоро спазва някаква забравена традиция, без същата да има смисъл като краен резултат. Идеята на този вид традиции е че трябва да се спазва определено поведение, защото така се прави. Това не го осмислям даже и аз.... newsm78

petqta права си, не съм се изразила правилно.

niа добре дошла при нас!   bouquet Възхищавам се на смелостта ти да имаш 4 деца.  Hug Надявам се да ти е весело при нас!  Party

# 445
Привет и от мен,

Чета за суеверията и се сетих сега, че по повод на някои такива се принудих да говоря с отеца в нашата църква, за да не се оставям да ми вкарват страхове. Тогава беше по повод на Задушница и дали имам право да раздавам за починалите близки. Отецът каза, че няма никакви забрани по този повод, така че моят съвет е, ако нещо ви притеснява и си имате страх, консултирайте се с някой поп. Това имам предвид поне за вярващите. На мен лично ми подейства много успокояващо и оттогава не се поддавам толкова на излишни суеверия. Е, с малки изключения   Wink , но те са твърде дълбоко вкоренени и ще ми трябва още доста да ги преодолея.

# 446
  • София
Здравейте, мами!

niа, добре дошла!   bouquet

Изчетох ви малко отгоре-отгоре, че ужасно много закъснях за работа днес и ме почнаха от вратата.

За киселините: по едно време ме мъчеха и мен, но спрях да ям варива всякакви и сега нямам проблеми. Докато имах ги борех с газирана вода - помагаше ми.

За лекциите: ще дойда на тази на 20ти и се надявам да се видим с някои от вас!

Отивам да доизчета...

# 447
  • Варна
Teodora, да не би да имаш някакво артритно заболяване, което се обостря от бременността  newsm78 Много е характерна сутрешната скованост и болките през нощта. Не е лошо да провериш в тази посока... Аз имам ревматоиден артрит и лявата ми китка е почти постоянно възпалена, в най-критичните моменти и на мен ми изтръпват пръстите. Понякога се обаждат рамо и колена. Лекарствата АГ-то ми ги забрани тотално, каза ми "ще търпиш"  Confused Като ме заболи много - лягам да спя, това е единственото ми спасение.
Може и някой нерв да си прищипала. newsm78 Според мен, не чакай АГ-то, а се обърни към личния си лекар да те насочи към специалист - ревматолог, невролог.
Май наистина трябва да се обърна към личния, по принци досега не съм имала абсолютно никакви проблеми със ставите, но то никога не е късно. Просто наистина много странно ми се вижда  newsm78 само част от пръстите да изтръпват, при мама навремето са били всичките, но пък кака не е имала и с двете бременности такива проблеми. Благодаря ти за съвета !
п.п
Май наистина ще трябва нова тема за Великден Simple Smile

# 448
Леле,сега видях че юнските мами вече си имат две талисманчета  Simple Smile Да съм им живи и здрави!!!!!

niа, добре дошла сред нас   bouquet Комплименти за смелостта ти да имаш четвърто дете!

# 449
Мамчета аз досега подомакинствах и се поизморих и така  ми се доспа,че май ще полегна...На мамчетата които утре ще се видят на лекциите приятно изкарване и бъбрене Hug Hug
nia добре дошла сред нас newsm51

Ако после нямам сили да ви чета,утре ще го направя.
Лека за сега от мен  bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт