Великден идва с шарени яйца, за ЮЛСКИ мами и деца!

• 27 815
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна/Сливен
Здравейте  newsm51 Как сте в това мрачно време тази зима явно няма намерение да си ходи скоро за съжеление  Sad ние чакаме да се затопли а то сняг вали  ooooh!
Малее Джен като я гледах тая торта а аз съм луда по шоколада направо ми потекоха лигите и днес и у нас ще има такава  Laughing
Момичета да ви питам че не помня някой май беше пуснал рецепта за козуначени кифли ще може ли да ми я напиши рецептата на лични ще съм много благодарна,че жестоко са ми са прияли  eat
Юлка верно че бая големичко е било това писание интересно как съм го пропуснала  newsm78.Еми значи ще стискаме fingerscrossed палци да се похвалиш с взет изпит  bowuu
Успех и на всички други които чакат резултати от изпити или им предстоят такива  Peace Направо ви се възхищавам момичета аз книга като чета нищо не задържам в момента пък камоли да седна да чета за изпити ужасс  Rolling Eyes
Ниа Добре дошла   bouquet  сред нас дано ти бъде приятно в нашата компания. Браво за куража  omm да имаш 4-то дете
Аз днес си получих резултати от изследванията за НК-клетките този път в сравнение с предния са по-добре но пак са леко завишени при норма от 9-15 мойте са 15,87 и сега съм пред дилема  newsm78  дали пак да си вливам Интралипид или не.Звънах до Плевен от там момичето което вдигна тела ми каза да си влея че били завишени а наблюдаващия ме гинеколог каза че според него няма нужда,но ако искам да си влея и сега нзм какво да правя  smile3506 Знам че във форума има и други момичета с моя проблем(повишени НК и тромбфилия) вие какво бихте ме посъветвали?
Еми това е за сега от мен по късно пак ще намина.Пазете се  Hug

# 451
Аз днес си получих резултати от изследванията за НК-клетките този път в сравнение с предния са по-добре но пак са леко завишени при норма от 9-15 мойте са 15,87 и сега съм пред дилема  newsm78  дали пак да си вливам Интралипид или не.Звънах до Плевен от там момичето което вдигна тела ми каза да си влея че били завишени а наблюдаващия ме гинеколог каза че според него няма нужда,но ако искам да си влея и сега нзм какво да правя  smile3506 Знам че във форума има и други момичета с моя проблем(повишени НК и тромбфилия) вие какво бихте ме посъветвали?
Аз съм от момичета с високи НК клетки.Съвет не мога да ти дам,но ще ти кажа как процедирах аз.При първата бременност вливах до към 7-я месец интралипид.Тогава за първи път НК клетките ми паднаха около 10 %.При втората направих изследването след като забременях.Резултата ако не се лъжа беше около 15 % (препоръката от клиника Малинов беше терапия с Киовиг).Само за сравнение при първата бременност почнах с НК клетки около 35 %.Моят гинеколог каза,че няма да правим нищо и едва след контролата след месец ще решим дали да приложим терапия.Когато дойде време за нея,аз я отказах,защото за себе си бях взела решение,че няма да вливам нищо без значение резултатите.И така и до сега.Нямам идея колко са ми НК клетките.
Ако искаш се свържи с доц.Конова - тя ще ти даде най-адекватен съвет  Peace

# 452
  • Варна
Здравейте мамчета   bouquet След еуфорията в понеделик, тия дни настроението ми е в унисон с времето  Sad Днес изратих мъжо на Слънчев бряг и ми е едно криво. Вчера така се изпокарахме за глупости и му дръпнах един рев, а после отидохме на ресторант да се почерпим. Луда работа! Яд ме е че днес изпуснах лекцията за кърменето, но като видях какъв дъжд пере навън и се търкулнах обратно в леглото.
Гледам за имена си говорите - ние се колебаем м/у Христо, Християн и Кристиян. На мен фаворит ми беше името Кристиян, но моят като изцепи че галено щял да му вика Крисчо и нещо се разубедих. Сега си мисля, че е най-добре да го кръстим Христо (баща ми се казва така), но ще реша като видя бебо на живо  Peace
За коластрата - не ми се е появила все още! Благодаря на Зелено човече за изчерпателната информация   bouquet
Момичета, много ме изкушихте с тия тортички  Wink Аз от няколко дни се мъча да избягвам сладкото, но май ще отскоча до сладкарницата, че нещо хич ме няма в готвенето.
Петята верно сме като мафия, много ме разсмя с това изказване  hahaha
Теди консултирай се с личния, но след като и майка ти е била така по време на бременността и след това е разминало, значи не е нещо тревожно!  Hug
Кратунка на мен само сушените сливи ми помагат и то накиснати във вода, сутрин на гладно! Хапвам и по една активия след това  Peace
Ниа добре дошла сред нас   bouquet И аз съм повече от възхитена от смелостта ти да имаш четири дечица! Да са ти живи и здрави малчовците и Юли месец ти пожелавам още едно живо и здраво бебче  Hug
Момичета, може ли да задам един тъп въпрос? Нормално ли е бебо да рита по-малко и по-слабо от преди? Аз си мислех, че с напредването на бременността ритничетата ще станат по-силни, а при мен се получи обратното. Преди така силно блъскаше, а сега едва го усещам. Снощи особено се притесних, тъй като в ресторанта, където бяхме на вечеря имаше доста силна музика, а бебо изобщо не реагира. И цялата вечер бях нащрек дали ще го усетя  Confused
Хайде лек ден от мен и повече слънчево настроение  Hug

# 453
  • Варна
Момичета, може ли да задам един тъп въпрос? Нормално ли е бебо да рита по-малко и по-слабо от преди? Аз си мислех, че с напредването на бременността ритничетата ще станат по-силни, а при мен се получи обратното. Преди така силно блъскаше, а сега едва го усещам. Снощи особено се притесних, тъй като в ресторанта, където бяхме на вечеря имаше доста силна музика, а бебо изобщо не реагира. И цялата вечер бях нащрек дали ще го усетя  Confused
Хайде лек ден от мен и повече слънчево настроение  Hug
Да ти кажа и аз имам дни в които усещам много слабо ритничетата, но после ми се връщат двойно Simple Smile
Така че според мен е нормално, но ако се притесняваш питал доки на следващата консултация.

# 454
Момичета аз днес точно това за ритничетата питах доктора и тои каза че е нормално,то си шава но просто ние не усещаме...за това ме успокои,но ми каза че имам леки контракции и ми предписа магнерот 3x1....притесних се доста,защото започна да ми говори че бебето било седалищно и няма опасност от преждевременно раждане..но не каза това да са подготвителни контракции...сега четох една книга за бременни и там пише че 27 г.с. все още съм в 6 месец...вече незнам как да си определям месеците?

# 455
Поздрави и от мокрото Хасково.
Много ме изкушихте с тези кулинарни деликатеси. След малко ще отскоча до магазина да си купя шок. рола, та да видим какво ще сътворим, или ще си ги изям докато подготвям продуктите   chef
При нас също имаше лекция за кърменето, но аз се разубедих от силния вятър и дъжд.
По отноешение на имената - всички имена са страхотни, ние още не си знаем пола и през ден ту мислим име за момиченце ту за момченце Simple Smile
Коластра - за сега нямам, но от известно време имам нещо като срупчета, които не смея да пипна Simple Smile
До сега обсъждали ли сте въпроса със обезболяващите по време на раждане?

# 456
Здравейте момичета,

От много отдавна не съм писала, но ви чета редовно. И аз вече мога да се похваля със 7-ми месец, което обаче доста ме стресира - това за мен е най-трудният месец ... На няколко пъти вече търчах до болницата (добре, че както казва мъжът ми, болницата ни е в задния двор) с контракции, последният път даже се представих там със стегната раничка с багаж и свито на топка сърце, но слава-богу всичко се оказа на психична основа. Сега лежа вкъщи, пия ношпа, папаверин и магнерич и докторката ме успокои, че всичко върви добре, какво облекчение само! Нашият юнак тежи вече 1154 гр и в последните няколко дни се обърна седалищно. Сега раздава такива шутове навътре и надолу, към някакви органи, че на моменти направо се озлобявам към него.

За протокола с кг: дотук съм + 10.

Това е при нас. Хайде да се оправя това време поне за Великден да имаме слънчице и топлина.
Прегръдки за всички и погалване по сладките понаедрели тумбачета!!!

# 457
  • София
semruna, последното изследване на нк-клетките правих в 22-23 седмица. За моя изненада всичко беше в норма. Доколкото знам след 23 седмица няма смисъл да се изследват повече нк-клетките. Утре съм на преглед и ще попитам имунолозите от клиниката и д-р Сигридов дали да продължаваме със следенето на нк-клетките. Като се прибера вечерта - ще пиша.

Момичета как са при вас левкоцитите и СУЕ? Знам че при бременност е нормално да са малко завишени, но моите левкоцити са 14 при горна граница 10.5? На всичкото отгоре имам проблем с един мъдрец и предполагам, че от него може би се завишават левкоцитите. Мъдрецът е за вадене, но никой сега не иска да го пипа. Лечение нямало смисъл, че трябвало да се умъртви.  Ходих при двама зъболекари и двамата ми викат стискай да изкараш с него  до края на бременността  Close Явно ще търся и трето мнение.

Нямам търпение да дойде утре и да си видя бебунчо  Grinning
Момичета, и при мен има дни, в които усещам бебчо много рядко и слабо и има дни, в които е много буен. Първоначално се притеснявах, но явно си е нормално.

# 458
  • София
Здравейте, сладурки   food010
При вас снежни бури се вихрят, а тук озеленяват тревичката  sun Вчера беше около 20 C и си направихме хубава разходка с Митачето  1swing

Вчера с мъжа ми така сме се смяли  Grinning Джен, помниш ли когато беше казала един път, че ако третото ти детенце е момче, ще сменяш мъжа  Mr. Green Та, аз бях споделила с моя мъж...и вчера в работата го питали, какво дете чака и той казал "момиче" ...и колегите викали "еее, браво, как ги правите тия деца (защото техните все са от един пол) и мъжа ми казал- "ами на жена ми една приятелка, каза, че ще си сменя мъжа ако третото е мъжко и аз се стреснах"  Joy

Иначе за името, вчера пак го питах моя мъж и той вика- "аз вече на всички казвам как се казва бебето"  Laughing И аз супер много се зарадвах, значи вече имаме име на 100%  Wink

niа добре дошла и лека бременност до края ти желая   bouquet И поздравления за четвъртото дете   omm Heart Eyes
Ели, идвам на гости, да ме разходиш по плажа  Sunglasses

...Нормално ли е бебо да рита по-малко и по-слабо от преди? Аз си мислех, че с напредването на бременността ритничетата ще станат по-силни, а при мен се получи обратното....
Миличка, бебето не може да рита всеки ден еднакво  Peace Има някои по активни дни, има и по мързеливи- също като нас  Wink Само да ти кажа, че вече в 8-9 месец, няма да го усещаш толкова активно, защото бебето е доста по голямо и няма място за кълбета  newsm32  Mr. Green Но, при всички случаи трябва да го усещаш всеки ден  Peace

Благодаря на всички, които пуснаха рецепти   bouquet Аз все още събирам идеи, за изненадата на мъжа ми...той си няма и на представа, че ще правя нещо, тъй като същия ден ще работи до доста късно и няма да очаква  Heart Eyes Но съм решила, да не слагам малкия да спи и да го посрещнем с балони и торта със свещички на вратата   party023 аааа, имаме си и парти шапки  Tada Нямам търпение  Heart Eyes

# 459
semrunka ето ти рецептата за кифлички,стават страхотни! Grinning
Козуначени кифлички
Източник : BG Mamma

2 яйца
60 гр. Масло
60 гр. Захар
100мл прясно мляко,
една щипка сол,
350 гр. брашно,
едно пакетче суха мая,
могат да се добавят и стафиди или лимонови корички
като замесиш тестото оставяш да втаса на топло,докато удвои обема си към 40-60 мин.После разточваш на голям кръг и режеш на триъгълници.слагаш плънка по желание в най широката част и завиваш.Застилаш тавата с хартия,нареждаш,оставяш пак да втасат на топло,после мажеш със жълтък+малко прясно мляко,поръсваш със захар и печеш до готовност.Стават бързо готови,така че ги следи в печката,Печи на 170-180градуса.

# 460

Момичета как са при вас левкоцитите и СУЕ? Знам че при бременност е нормално да са малко завишени, но моите левкоцити са 14 при горна граница 10.5?

Мецани, при мен последните резултати показаха за СУЕ - 99, при същата горна граница. Прочетох, че по време на бременност могат да достигнат и трицифрени стойности. При мен идва проблемът от постоянно зачервено гърло, което не могат да ми излекуват още от детството и си карам така и до днес. Моята лекарка не се притесни особено от този факт, а аз дори не се сетих да я попитам тогава.
И моите бебета имат по-лежерни дни. Тогава само тактично ме подбутват от двете страни, колкото да не забравя, че съм бременна  Wink Но има дни, в които направо си наваксват за почивката и се пробват да излязат през пъпа ми, тогава само си наблюдавам корема и му се чудя от къде още ще се надигне.  hahaha

# 461
Благодаря Ви за съветите момичета, ама доки отсече да се настроя за мануален преглед и сега треперя като лист! Много ме е страх, ама човека е прав - как да разбере дали ми е отпусната шийката или има скъсяване, ако не пипне! И аз сега, се чудя на какъв пазарлък да го ударя! Исках да ви питам на някоя от Вас правен ли и е такъв и какво е усещането? Ужас направо от сега го мисля, а до събота ще лудна! Simple Smile

semruna мила, аз за съжаление съвет не мога да ти дам. Ние решихме от самото начало да не вливаме нищо за НК клетките, а да се борим само с тромбофилията. Просто така преценихме и се доверих на мъжа си, все пак той има медицинско образование не аз, но няма да лъжа до 24 г.с. си треперех от страх...  Embarassed  Praynig

Сега изчезвам малко да поработя (в домашни условия), че няма кой да го свърши... после пак ще намина да Ви изчета Simple Smile

# 462
Привет! Hug

Ние подремнахме малко и вече съм по-добре bowuu

Одеалцето за бебето и то върви към привършване, та се чудя какво да е следващото нещо, което да захвана newsm78

За ритниците и моето човече понякога е много активно, друг път е по-кротичко, но в сравнение с Коско е мнооого спокойно и кротко, а и доста по-леко подритва!!! Иначе Коско в 9
-тия месец такива лупинги и иртници раздаваше, че си мислех, че ще излезе от под ребрата ми, беше точно обратното на това, което казват, че къмкрая все по-малко и по-леко шават бебетата, но може и да съм си въобразявала newsm78 Но наистина е много важно да не спира да шава, аз ако не се бях усетила, че не шава, щеше да стане голяма беля!!!

Ния, добре дошла при нас и поздравления за смелостта, да имаш четвърто детенце!!!  bouquet[/color]

# 463
Пете аз поне като не мога моя да уплаша, твоя съм стреснала  hahaha и виж как се справя човека с девойките  Joy

Днес между другото си мислех точно за Елена 11, че отдавна не се е появявала и тя се разписала при нас  Hug. Стискайте краката момичетата още поне 6-7 седмици, никакви раждания преди това  Naughty

При юнките има вече две попълнения, ама при нас не давам да има още бебоци без къщи  bowuu

Усещането на бебчо зависи от много неща, за първата си бременост мног го усещах, но и бях доста слаба, с малък корем и малко води. Сега е пълната противоположност. Усещам го но не като с баткото. Даже дните в които съмактивна и се вихря го усещам само сутрин и вечер.

Ния добре дошла при нас, все повече ткива мами коит се престрашават с четвръто детенце да има в БГ.
zaza838 хич не ги мисли месеците, важни са показателите на бебо и твоите и раждането да не преди 36 седмица  Peace
Кратунка спокойно за прегледа, мене са ме гледали веч поне 3 пъти заради серклажа, няма нищо страшно  Peace Довери се на док. Скъсяване може да се види и с вагинален ехограф.

Моя доки казва, че левкоцити до 15 на бременна не са тревожни, както и че не следи СУЕ тъй като винаги е завишено, а CRP -това е протеин в кръвта. На мен СУЕ ми е над 100, а левкоцитите 14, CRP e 15. Имам всички признаци за инфекция

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 18:37 от jen

# 464
  • София
Мецани, и при мен са завишени, но този месец не толкова - СУЕ ми е 22 (беше 54 миналия път), левкоцитите ми са 10.1, което е в норма, но преди не бяха така. И аз знам, че е нормално стойностите да се променят по време на бременност и щом док не вижда нищо притеснително, и аз не се притеснявам.

За ритничетата: и моята беба е с различна активност различните дни. Както са писали мамите преди мен, и аз знам, че е нормално да не се усеща всеки ден еднакво. Аз обаче като се притесня, че дълго време не съм я усещала, най-безсрамно будя бебка  Embarassed И като я усетя да рита, се успокоявам.

И пак забравих какво друго и на кого исках да кажа...

Общи условия

Активация на акаунт