Великден идва с шарени яйца, за ЮЛСКИ мами и деца!

• 27 813
  • 733
  •   1
Отговори
# 405
Добро утро и от мен  Hug
Има закуска и кафе вече  Mr. Green

Относно поста от ЛЛЛ - искам да ви кажа, че точно това говорихме вчера на курса. Едно към едно ни го каза и нашата акушерка. То темата беше за храненето на бременната, но понеже има майчета, чийто термин наближава и преминахме и на храненето на кърмачката.

А какви вкуснотийки сте изкиприли  newsm22

При нас няма сняг, но валя дъжд цяла нощ, ставах към 2ч. да пия вода и ходих да гледам и аз цветята на терасата  Tired Сега не вали, но е много студено, все едно е есен  Crossing Arms

Saly , благодаря за инфото за името, но моя мъж като си го е вкарал в главата, няма да мога да го разубедя.

# 406
Добро утро момичета  Hug

от снежна София, ние в нашето семейство хич не се зарадвахме на снега, то тук при нас всичко е побеляло, даже ринахме колите сутринта и туите бяха клекнали до земята от мокър сняг  Shocked
Днес ще си стоя в къщи, в това време никъде не ми се мърда, ще се захвана с малко   newsm28 wash 1ironing 1dishes

Изтеглила съм си и две филмчета от нета ама дали ще стигна до тях  newsm78

Следобеда ще се посветя на малко готвене, то кога ли не съм готвила hahaha, ама да си кажа

Които му е скучно днес да знае, че съм на линия и ще ви наблюдавам  Wink

# 407
Добро утро !
Наталче, Калоянис благодаря за кафенцито и закуската!

Вчера сте показали чудни торти, а чийзкейк обожавам, но си го правя по моя рецепта и става божествен!

По темата със снега - след време има да разказваме как, като сме били бременни в средата на април месец е валял сняг!

Чао за сега, аз и днес цял ден ще скучая в къщи и ще ви наглеждам.

# 408
  • София
Кристи,дай и твоята рецепта за чийз кейк,и аз много обичам Heart Eyes

# 409
Добро утро! Изпихте ли кафето? Започнахте ли вече покупките за бебо? Peace

# 410
Наталче, при мен всичко е на око понеже не си спомням точната рецепта, която ми беше дала една приятелка.
Чийзкейк:
На дъното и по стените на кръгла форма слагам смесени 1 1/2 пакетче смлени какаови бисквити с масло.
След това правя смес от около 700гр. извара, 2 разтопени бели шоколада LZ / по-лесно се разтапят защото са аерирани/, 1 пакетче суха сметана за кафе, около 200гр. захар и понеже не съм сигурна дали се слагаха яйца и мляко последният път сложих и 1 яйце и около 100гр. пр. мляко.Тази смес я изсипвам във формичката върху бисквитите и пека.На мен много ми харесва как става.

# 411
Здравейте момичета   bouquet такава активност много ме радва  Hug ,а рецептите до една ми харесват...особено по лесните,мисля да пробвам първо тортата на Джен , по нейните рецепти се получава като от рекламите: Всеки път чудесен резултат!   chef
Фейт и аз мисля да съм при др.Дяволов... той ми прави и серклажа,сега на 2ри ще говорим за раждането с моя лекар и ще ти пиша  Peace .Това за акушерката и аз съм го чувала,но мисля първо да го обсъдя с лекаря,ако раждането е нормално и няма проблеми,основно се води и следи от акушерката.Краси за покупките- аз отдавна започнах,още от януари си имаме количка,вече и доста от другите неща,сега се занимавам с детската стая... а има и още за пазар.
За имената - девойката си има име ,но не го споделяме,това май е единственото суеверие ,което спазвам... пък и ще си спестя евентуално някакви коментари,не само от роднини... Харесвам имената да са български и да си имат светия,не само заради именния ден.
Иначе бабет скоро ме подпита: На кой ще я кръстите? Викам и : Бабо,на никой. А тя...Ами някой може да е заслужил... Shocked и аз и казах : Бабо ,те на тия заслужилите им вдигат паметници... Тя си млъкна жената,'щото на нейните години първата асоциация за паметник е свързана с гробищата и повече не ме е питала. А мъжа ми вика,ти пък каква си ,поне да я беше оставила да ти каже,кой е заслужилия  hahaha . Сега се връщам да чета всички полезни линкове,които сте качили  Grinning . Благодаря и на Зелено човече!   bouquet На всички  Hug Hug Hug

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 12:20 от darato

# 412
darato, видях, че си писала за док. Дяволов (Майчин Дом)...Във вториник се видях с него, но на мен ми отказа, тъй като термина ми е чак края на юли, а ме бяха предупредили, че е много вероятно да е в отпуска тогава. Така се и оказва..Каза ми, че не може да поеме отговорност  Blush
Ти си преди мен, така че стискам палци да приеме  Hug

# 413
Добро утро и от мен   bouquet
Благодаря на Зелено Човече за информацията.
Калоянис, Наталче благодаря за закуската и кафето bouquet
Виждам публикувате рецепти на разни вкусутии, и тъй като в последно време и аз съм на тази вълна, ще пусна и моята торта. Харесвам я защото е изключително лека, бърза и лесна:
2 коф. заквасена сметана
6 суп. л. захар
Ягоди
бишкоти или пандишпанов блат
Прясно мляко
Разбиваме сметаната със захарта. Сиропираме бишкотите (блат) със мляко. И редим бишкоти, сметана, ягоди (нарязани), бишкоти, сметана , ягоди, бишкоти , сметана окрасяваме с ягоди както намерим за добре.
 Хубав ден  bouquet

# 414
Добро утро на всички,
докато се организирам тази сутрин - сте изписали 3-4 страници едва изчетох всичко.
За имената гаранция-Франция. Както и да го кръстиш детето не се знае нищо. Моето име Петина съм го чувала изкилиферчено как ли не - Бетина никак го преглъщах, но не и като ми сменяха ударението (слагат го на "и"-то, а не на "е"-то) или даже веднъж решиха, че се казвам Летина!!!!!!!!!!!!! Едно модерно в наши дни име може да звучи смешно след 20-30 години, когато детето порасне. В днешно време има достатъчно примери за възрастни хора, кръстени по модата от времето, когато са били бебета, а на нас имената ни звучат смешно. Единствено никога няма да се съглася,когато детето се кръщава с две имена, ама едното е със модерно западно звучене, което родителите харесват, а другото е компромис със името на бабата. В един вестник бях чела за подобна мода и как едно момиченце се оказало с името "Елизабет-Пенка".
за времето - даже не ми се коментира. Отвратително е.
Пете ето ти най-лесната тора, но страшно ефектна и много вкусна

Шоколадова торта с рула!

Необходили продукти:

две рула шоколадови "7 дейс"
голяма коф. заквасена сметана - 400гр.
коф. течен шоколад - 300гр.
1 пак. желатин (разтваря се в чаша за кафе!!!! )
5-6 бисквити - много меки
1 банан (може и без него)

1. Нарязвате рулата на кръгчета около 1, 5 см. дебели и ги нареждате на дъното на кръгла купа.Може да сложите фолио на дъното на купата за по-лесно обръщане.

2. Разбивате сметаната с течния шоколад и разтворения желатин (внимавайте да не се пресече). Може да сложите повече или по-малко шоколад по ваш вкус. Изсипвате половината смес  в купата и отгоре нарязвате един банан.

3. Досипвате останалата смес.

4. Бисквитите ги натопете леко  в мляко или сироп, или сладък сок и ги нареждате върху крема. След обръщане на сладкиша те се явяват като дъно.

5. Оставяте го за 2-3ч. поне в хладилника и го обръщате.

jen,мога ли да я направя вместо с течен шоколад с разтопен натурален смесен с малко прясно мляко

# 415
Добро утро на всички мамчета Hugусмихнат ден на всички,въпреки че при нас е много мрачно и дъждовно Weary
jen тортата с рула наистина е страхотна,миналата седмица я правих и мъжо направо си облиза пръстите smile3521,а и е много лесна smile3503
За раждането още незнам при мен как ще е,понеже съм с висок диоптър и трябва да си направя преглед на очните дъна,мисля да е следващия месец Blushиначе доки каза,че засега бебо расте с 1 седмица напред,та ако е секцио ще е около 16.07.  Heart Eyes Всичко зависи от бебо и от прегледа на оч.дъна.Незнам дали тук е мястото,но имам едно питане,имаме си едно малко пекинезче (вече е на 2г Grinning)много е миличка и добричка и е голяма глезла newsm53,обаче малко се притеснявам как ще реагига при появата на бебо newsm12 Тъй като досега цялото внимание беше насочено към нея  love001 дали няма да ревнува newsm12 Моля ако някой има опит с домашни любимци да го сподели Praynig
Целувки  love001 и прегръдки на всички  Hug

# 416
Здравейте и от мен  Hug
Днес съм много щастлива, тъй като довечера сме на концерт на любимата ни група - Manu Chao, събрали сме се един отбор юнаци, сред които и 2 бременни  Grinning малко ми е мъчно, че няма да мога да скачам и танцувам, затова пък никой не може да спре да пея  newsm68 smile3535

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 15:03 от nut_ella

# 417
А като става дума за рецепти - това е новия любимец на нашето семейство -
http://yoli-www.blogspot.com/2008/11/blog-post_10.html

И искам да ви разкажа една случка. Тяя е сравнително стара, но снощи я коментирахме в къщи и всички се съгласиха. Стана дума с едни приятели за форума бг-мама и един наш приятел изкоментира: "Вие мамите сте като мафия. Организирани сте в стройна структура, оказвате безпрекословна помощ на всеки член на организацията, даже да не го познавате лично - принадлежността към организацията е достатъчно предусловие, за да застанете зад съответния член по всякакъв повод. Разполагате с почти неограничен достъп до информация. Интересите ви покриват почти всички сфери на живота и сте инфилтрирани във всички нива и аспекти на обществото.".    
Така описано не ви ли звучи логично. Наистина сме като мафията  Joy Joy

# 418
petqta не виждам проблем да се прибави домашно приготвен разтоепн шоколад, но трябвада изчакаш малко да поизстине, за да не се пресече сметаната.

# 419
  • София-Красна поляна
Добър ден на всички мами!
Цопвам се в новата темичка, за четене време не ми остана и ви изпуснах края отвсякъде ще извинявате. Надявам се през изминалите дни сте имали само хубави емоции.
От градината ни изненадаха с малка ваканция и спонтанно заминахме на море в Бургас. Хванах детето и куфара и беж, а мъж ми го оставих да работи и прави освежаване на апартамента. Сега ми е много по-добре че още една задачка е отметната, а пък ние с детето си направихме малко закаляване.
Започнах и подновяване на гардероба, че долните дрехи все нещо ми стискат, а пък горните ми се види тумбачето. Но пък не се хвърлям на дрехите за бременни точно, ами нещо което и после да си обличам с кеф. Пазаруването ми се отразява много добре, неслучайно си е вид "терапия" . Само дето отсега ме понаболяват краката след тия разходки, подуват се лекинко. Имате ли същия "проблем"?
Другата седмица сме канени на танцово представление на Деси и отсега и тя и аз сме доста ентусиазирани. Това са така мили моменти и ми носят страшна радост.
Хайде стига толкова не искам да стане ферман.
Някоя срещичка или интересна лекция предстои ли? Не съм много в час ще ме извините.
Лек и усмихнат ден на всички!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт