СЕПТЕМВРИ - 36

• 27 118
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
  • София
mam_ma ми то и аз обяснявам, затова почнах да чета и други неща и да търся някаква грешка в себе си. ЗАщото Ангел като реши нещо да прави, не мирясва..обяснява с ъъъъ, вика, вдига ме и ме води до там...и като не стане почва,  да мрънка...и ааайде пак наново обяснявам, защо неможе и така в някакъв омагьосан кърг. Решила съм да поставя граници...и да не обяснявам много..но във" консултацията с психолога" много добре си беше описано..ако го намеря ще копна...Ей това беше едното http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=570750.0

Последна редакция: пт, 15 апр 2011, 22:13 от EmiR

# 226
  • Испания и Стара Загора
Ей Анита забравих да пиша...направих отварата..доста гадничка. Но май има полза newsm78
Давам и на Ангел, че още си подбухва. На него пък му хареса на вкус, та дадох малко повече...по няколко супени лъжици направо...

Аз не посмях да я опитам,видя ми се гадничка. LaughingНа Андреа не й харесва особено,но й давам със спринцовка. Peace

При нса метода с обяснението не действа.Алекс като си науми нещо и започва да мрънка,да реве и така може да откара 2 часа.Понякога не му обръщам внимание,но понякога нервите ми не издържат и почвам да викам,рядко удрям.Така си мечтая поне един ден да има кой да ги  гледа и в къщи да е тишина.Нищо да не правя,само да се наслаждавам на тишина и спокойствие.Но това ще стане чак догодина септември Андреа като тръгне на ДГ. Tired

# 227
Това бъркане в шафовете супер ме изнервя! Голямото не е бъркало и ровило така, ама това дребното е много любопитно и подредено. Знае всичко къде стои и само да не си е на мястото, веднага го слага там, не мирясва Laughing Мисля, че разбрах, защо го прави, да ме ядосва така, първо ми привлича вниманието, винаги когато имам работа или готвя решава да рови из къщата и да прави бели, второ- явно и то се опитва да помага по негов си начин, нищо че не му се получава и често е навикано. Ей голям е инат, 10 пъти да го махна, 10 пъти пак ще отиде там Twisted Evil
Иначе много малко говори, 6-7 думи да са, но всичко разбира. Сега се научи да казва леля и едната леля се казва Поля, като и кажа да каже леля Поли и тя започва да си духа носа, мисли че я питам дали има сополи Joy Joy

# 228
  • София
Соник, проучи ли за хлебопекарната, че аз съм на същата вълна?
Проучих, изчетох де що има тема във форума Crazy В крайна сметка май тази, дето е на промоция в Технополис, ще ми свърши работа. Сносна е като цена и на вид, ходих до магазина да я видя и ми хареса. Пък и с везната, дето е подарък, ще са ми комплект. Mr. Green

Соник еми обикновено от АБ стават гъбичките...
Да, и аз от това предполагам, че са - нали пи АБ преди известно време. Сега ще мажа с Дактарин, дано мине скоро гадта.

Никола много бърбори и почти всичко му се разбира. Има и доста бебешки думи, но са подобни на оригинала, щом и на площадката го разбират. Crazy

# 229
като и кажа да каже леля Поли и тя започва да си духа носа, мисли че я питам дали има сополи Joy Joy
Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Слагам му "like" на това hahaha

# 230
  • sofia
Добрютро!
Ма Ма, на Петко му сложиха Пентаксима. Нямаше никакви лоши реакции.

# 231
  • София
Добро утро мацки!
Кришка с тая картинка направо ме разби....искам на море...
Ангел пак се разкашля през нощта - нещо хич не ми харесва положението Thinking Уж беше спрял през нощта, сега пак....Няма Т, ама тая кашлица нещо ме притеснява....
arllina  hahaha леля Поли...

Последна редакция: сб, 16 апр 2011, 08:26 от EmiR

# 232
Добро утро!
Всичкия арсенал ползвам, и шкафа е позволен, магнити за хладилника, салатен шарен боб да прехвърля от купички, и черпаци и бъркалки всякакви. И аз го четох това за обясненията, и си му казвам, така или инъче трябва да го свърша това, докато не приключа, няма да те взема или т.н. Е сега ако видя, че е наакан или му се спи много, естествено оставям работата. Отделям му максимално време, къщата е максимално занемарена. Но някакси се примирих, преди бях непримирима, сърдита че никой не ми помага, а има кой, изкарвах си го на детето. Но то се превърна в един омагьосън кръг. Сега вече нещата са доста по-добре. Но нещо и пролетна умора ли се включи, незнам.
Аз затова като чуя как имате по две деца и учите или правите някакви чудесии!
Арлина, чудесна е изложбата. Вчера ходих, но Валери много се изплаши от куклите, които са сложени в изложбените зали, та се наложи бързо бързо да излезем.

# 233
  • sofia
Мда, размечтала съм се и аз яко за моренцето. Братовчедка ми си купи апартамент във Варна, та сигурно и там ще повисим. Това към мамите от този край!!!
Инъче, моля, който от вас е почивал в къщичка, миналата година, да сподели впечатления. А, ако някоя от вас вече е открила подобни оферти, да ги мята насам! Ще бъдем голяма компания и решихме, че така ще е най-удобно.
За приказките и възпитанието. Аз се водя по док. Спок, в това отношение. Когато нещо трябва да се свърши, го върша, без много да се обяснявам на Пецата. Ако трябва да си тръгнем, от площадката примерно, го уведомявам, хващам, слагам в количката и такам. През цялото това време, той пищи, рита и ме скубе, разбира се, за това, гледам да съм извън обсега му, за понасяне на минимални щети. Не мога да си представя, ако трябва и реч да му изнасям. Тогава сигурно ще го и напляскам. Laughing
Петко приказва много, но на неговият си език. Ограничава се до Топка, което е топка и Топки, което са всякакви кръгли, топчести обекти, ябълки най-често.  Laughing
За мое съжаление, любимият ми е и днес наработа. Пак ще се подтискам, гледайки двойките, разхождащи децата си... Sad

# 234
Добро утро   bouquet

Кришка не се подтискай, успокой се и си кажи и Надина е сама, пък е с две  Crazy Ако наминеш към Варна с удоволствие поне една среща с деца и после без ще отразя Hug

По отношение на обясненията действам като Кришка, без обяснения, казвам веднъж - два и на третия действам, ако имам работа, а той бръмчи около мен, просто игнор....Е, не го оставям да изпада в истерични състояния, но то май не се е и случвало....Даже почнах и да го наказвам вече, ако направи нещо, за което е казано не, а той си го прави - наказания - 1-2 минути седнал, е междувременно се дере, но да си знае.....
Айде засега толкова, че пералнята ме зове, а тя игнор не знае  Mr. Green

# 235
  • sofia
Надина, успокои ме...
Само да вметна, че Пецата си е измислил още една дума, за която току що ме подсети. Табе, което значи...шкембе. Казва я и си сочи неговото, после и нашите...уви, у нас шкембета бол... Laughing

# 236
  • Испания и Стара Загора
Добро утро,
аз вече свикнах,че няма кой да ми помогне за децата.Е има моменти,когато нервите ми не издържат и започвам да викам,и се дразня от най-малкото нещо,но не съм от желязо.ММ е на работа и днес и утре,и на Великден.Всъщност той винаги работи на празници. Tired
Следобед ще водя Алекс на детски РД и малко ще се разведрим. Peace
За говоренето - Андреа говори доста.Повечето думи са бебешки,но аз си я разбирам.Опитва се да прави изречения,особено ако иска да ми каже Алекс какво прави.Напр.
"Мамо,Алекс пляс бебе",и си  показва главата ,което значи че Алекс я е ударил с куклата в главата. Laughing

# 237
Цитат
"Мамо,Алекс пляс бебе"
хаха и Боби е така, "Мами, Коко даи"

# 238
  • До хладилника, който обичам
О, хлебопекарна! Опитът ми показа, че и с куча марка става!
Преди години си взех голяма пекарна ТСМ, от която бях супердоволна. И после - я изгубих. Не питайте как се губи нещо с такъв размер, но както се местим между 3 къщи, просто взе, че я нЕмА. И си взех една малка Аляска скоро, с предубеждение, но напразно. Всичко си прави машинката. На баща ми взехме НЕО, също се оказа сполучлива - при нея единствено ме нерви това, че преди да почне да върти, мисли 10 минути, докато загрее, а аз искам да почне веднага. По принцип вече не пека в машините, ползвам ги за месене и втасване, според мен по-добре се изпича във фурната.
А сега мъжът ми ми намери и ТСМ-ката,ура! Ще се връщам към нея Simple Smile)
Мисълта ми беше, че марките не са особено важни. Според желанията на човека и какво смята да прави с тази машина се гледат други неща. За мен е важно например да прави голям грамаж, да е с 2 бъркалки и горе-долу това ми стига. Както се оказа обаче, и с малък грамаж и една бъркалка се справям...

# 239
Добро утро!
Кришка,не се подтискай-и Надина ти го казва Grinning
За тръшкането-ами беше спрял за известно време беше добро дете GrinningНо сега от два дена даже има нов номер-ляга по корем на земята в парка и рита с крака и пищи и се тръшкааааааааа #2gunfire
На моменти ми идва да го набия...Ама много ми се иска понякога Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт