СЕПТЕМВРИ - 36

• 27 061
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Atrakcia със сигурност има по страшни...но не мисля да свиквам и цяла зима да ми ходят със сополи примерно..Има си адекватно лечение. А продължителните хреми водят до хронични заболявания за цял живот....И това, ако е безобидно... Thinking Пневмококите и всякакви стафилококи, които повечето лекуват с антибиотични капки /без посявка/  и временно хремата минава и след 3 дена пак  на децата им текат сополи...също дават доста поражения....Да не говорим, че бактериите стават резистентни....Ето малко инфо, за така безобидните и основни причинители на хрема http://zdrave.rozali.com/konsultaci-zdrave/p11468.html
Да бе верно Анита с тия сополи и болести....дано наистинна намерите нещо на добра цена...

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 12:01 от EmiR

# 91
Хремите хич не са безобидни...
Колко по-страшни неща от хремите има Simple Smile Като гледам колко по-боледуващи деца има....
Ще свикнеш - Кати ще влачи бацили , след около 3 дни ще се включва и Ангел - ей ни, жив пример  Crazy

Пневмококите и всякакви стафилококи, които повечето лекуват с антибиотични капки /без посявка/  и временно хремата минава и след 3 дена пак  на децата им текат сополи...също дават доста поражения....Да не говорим, че бактериите стават резистентни....

Така си е, всеки месец болни, няма начин, градините са развъдници на бацили и да пускаш всеки месец секрети и да трепеш после с определените лекарства след седмица пак същите гадинки ще са. Вярно е, че хремите не са безобидни, но ето Лора вчера и нямаше нищо, обърсах 2 прозрачни сопола сутринта, днес се събуди със зелени вече и казах на баща й да вземе Тобрекс или Цилоксан и я почвам. Къде и кога да ходя в събота да пускам секрети? В понеделник, ако с по-зле при педи да я види и така. Хремата предполагам е от Зоя, тя 3-4 дни влачи едни прозрачни, но Лора нали е дребна и бързо се развиват при нея нещата. Та на този етап ще се самолекуваме, това е положението!

# 92
На моите деца до сега антибиотични капки за нос не съм слагала. Само обикновените, назални и с хомеопатия. И успешно ги боря и лекувам, мисля, и всичко след консултация  педиатъра. Но това, че идва нов вирус и пак ги лепва не означава, че лечението е било неадекватно или че само съм закрепила положението.

Еми, ти сега какво се мъчиш да ме убедиш - че на всяка хрема ще ходиш за посявка или секрет?  Не всеки сопол е някакво - .....коки.

# 93
  • Испания и Стара Загора
Намерихме хубав апартамент ,горе-долу на същата цена,като сега.В понеделник ще подпишем договора и започваме с великото преселение.Колко неща имам да опаковам,цял ТИР няма да ми стигне.И пак извадихме късмет,че една българка ми каза за това жилище,иначе още щяхме да се лутаме. Rolling Eyes
Андреа от сутринта ми е със сополи ,жълто-зелени.При нея винаги почват гъсти и после се втечняват.Нощно време кашля,но й давам един сироп и я успокоява веднага и си спи спокойно.
На Алекс есента му давах Вентолин,когато уж имаше астма(съмнявам се,че беше това),но не видях никакво подобрение.Спрях го ,и кашлицата му мина.От НГ не е кашлял(да чукна на дърво) Peace

# 94

Еми, ти сега какво се мъчиш да ме убедиш - че на всяка хрема ще ходиш за посявка или секрет?  Не всеки сопол е някакво - .....коки.
Това значи всеки месец, рекорда ни май е 40 дни без разболяване вкл. хрема. Това е положението, като са доста деца на куп все има по някое болно или сега започващо да се разболява, но това да е само, чук чук
От последният път на Лора за секрет, педи ми каза, че трябва, за да е реален резултата задължително да е сутрин на гладно, да не съм я кърмила най-малко 3 часа преди това. Мислех, че няма проблем с кърмата, но уви.

# 95
  • София
Тука много медицинско стана Mr. Green

Днес срам-не срам не отидохме да чистим (не че някой освен мен проявяваше желание)... Навън такива талази прахоляк носи вятърът, че е някакъв кошмар.

Одеве ходих със свекърва ми да купуваме разни неща за новия бебок. Направо ми призля като видях какви цени са изцепили за всичко ooooh! Количката, дето преди 1г. си я купих за 480 лв вече струва 620. Комплектите за изписване на Бебето са 75-120 лв, ние като раждахме бяха по 50 Crazy Още не мога да повярвам откъде ги измислиха тия цени.

# 96
Анита,супер  Peace Успешно пренасяне Simple Smile Да и минава на Андреа  Hug

# 97
  • София
Atrakcia въобще нищо не се опитвам да те убедя...
Досега за 4 години на  Кати съм пускала веднъж секрет носен и гърлен, защото хремата не минаваше повече от месец. Успмешно съм лекувала хреми само с хомеопатия, както знаеш. Безобидни хреми, нестигащи до кашлица и минаващи и неповтарящи се след 3 дни. Някой от хремите на Кати, дори и Ангел не ги е лепвал. Жълти сополи - досега не са имали. Но при условие, че КАти тръгна на ДГ и "градинските сополи" са прословути....и хремата протича не както обикновено - да ще пускам секрети. А колко адеквато някой лекува детето си, не съм аз тази дето ще преценя...така че...Каквото и повече да напиша, ще излезе, че те съдя или обиждам, което не е така, защото всяка майка се стреми да прави най-доброто за детето си...Но при повтдарящи се хреми с цвят да се чудиш дали да пуснеш секрет  Thinking ми е леко безотговорно...
Копирам и част от едно мнение ...Носителството при възрастните се обяснява с лекуването с неподходящи антибиотици, които са направили бактерията резистентна и съответно нелечима. Въпросните носители също могат лесно да размножат бактерията при вирусно заболяване, например, и да развият пневмония без да могат да я лекуват, поради резистентност.
 Не е нормално дете да не се лекува щом е установена такава бактерия. не е нормално и останалите деца в градината да не се изследват и лекуват. В противен случай ще подтискате симптомите с хомеопатия, антибиотични капки за нос и накрая детето ще стане част от онези 15% носители на пневмокок, които могат само да се молят да не развият пневмония или някое друго усложнение някой ден.

И още нещо като инфо...за 24 часа при малките деца със задна хрема могат да се развият бактерии...а дали ще стане, това си е малко божа работа...Това го каза УНГто оня ден. Факт е, че при АНгел няма бактерия...Също така след пиенето на АБ или използването на аб капки, микробиологията не е верна. Трябва да се чака мин. 7 дни. Съмнявам се повечето родители да го знаят, някъде в ДГ да го изискват и въобще да се спазва. Затова приемаме за нормално децата ни да ходят по 1 седмица и след това да са болни...
Анита  супер...

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 14:11 от EmiR

# 98
Цитат
...Също така след пиенето на АБ или използването на аб капки, микробиологията не е верна. Трябва да се чака мин. 7 дни.
Да, това си е така, знам го от педи.

Цитат
Но при повтдарящи се хреми с цвят да се чудиш дали да пуснеш секрет  Thinking ми е леко безотговорно...
Еми, Зоя също не беше имала никога хрема, нито се беше разболявала преди да тръгне на градина. Но тук не говорим вече за повтарящи се хреми, просто всеки месец са различни бацили, наполедък е някакъв ужас просто откъм болести, то не са грипове и какво ли още не. Не ти  пожелавам да се сблъскваш често с градински сополи, но наистина това е положението и да пускаш секрети и да не пускаш, всеки месец бацилите са различни. Тъкмо я излекуваш, закрепиш, пускаш я, тъпчеш с витамини и хоп, ходи седмица-две и се почва отначало. Sad Не приемам за нормално децата даходят седмица и да са болни, но се поставям и на мястото на нашата директорка обясняваща на родителите на циганчетата от квартала в нашата градина, как да пускат секрети на децата си ooooh!Половината ни градина са тъмнокожи!

# 99
  • София
Уффф верно много медицинско...Соник живо и здраво да расте новото бебе...
Баси и вятъра...излязохме за малко...и Ангел заспа на люлката...нали цяла нощ кашля и не спи хубаво и така хубаво си се беше унесъл...Ама не беше обядвал, та се прибрахме...легна и пак почна да буха...Има няма спа 30 40 минути...Ще ми стопят лагерите до довечера...щото май няма да ги извеждам повече...

# 100
Лора не спа, рева, дра се,  накрая я свалих,сега яде доволно закуска. Мислех си да поработя, ама тц. Дано поне легне по-рано довечера Tired

# 101
  • София; Дружбето
Мойте и двете не спаха, а аз едвам мърдам след физзарядката Crazy Ако не беше тъпия вятър щяхме да се размажем на слънце на площадката, но не би

# 102
И аз дремнах покрай Свилен, без да искам. Уж да уча  Whistling
Тук е много топло, стига да не духа. Но духа ли, направо отнася  Crazy

# 103
Ха, а мойто спааа и аз си прочетох книгата и почнах друга даже, а сега мятам един чийзкейк по сборна интернетна рецепта, ако става за ядене ще е голяма работа....

Ха, Арлина по повода с циганетата, свеки работи в такава градина и ми е казвала много пъти - вечерта казвам на майката - остави го утре у вас, че много кашля, има темп - не, на сутринта го водят здраво като и аз не знам....Как и какво ги правят не е ясно, само е ясно, че са издържливи хлапета...Казвала ми е две белички имам в градината - като се разболяват ги няма с дни, а по-матовичките до сутринта са ок....дет се вика жалко, че нашите не са от братята...

# 104
Така си е Надина, голи- боси ходят и са здрави. Капки за нос не знаят какво е, нито хомеопатия Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт