"През юни ще сме мами на кавалери и мадами."- тема 21

• 25 434
  • 744
  •   1
Отговори
# 705
Добро утро и от мен!

Тук вали доста силно  Sad и за капак нямаме каквооо.......водаааа. За 2 седмици 5 пъти я спират.

Мреси за закуската. Вещи не се притеснявай за покупките, има и он-лайн магазини, може да си избереш доста от нещата и да ги поръчаш, ако това ще те накара да се чувстваш по-добре. Аз обиколих сума ти и магазини из Варна и пак от нета смятам да поръчвам.

Ани събрала си границите, това не е добре, само дето не знам какво се прави в тези моменти, за да ти дам съвет.

Въпросните крампи ги имам и аз, ама не особено често, не повече от преди и нищо не пия, само витамини.

Май и аз трябва да взема да прегледам тези дихателни техники, може и пък да се сетя какво се прави в момента на раждането.

# 706
Ани един айрян с мнооого сол.И вода поне 2 чаши на малки глътки.От опит Simple Smile

Цвети  Hug и вие много ми липсвахте Simple Smile Дано да остана по-дълго Simple Smile
А относно приемането в болница-тръгне ли процесът и там да си-не може да бъде спрян.Тя пиеше такива силни хапове,че думи нямам.И пак...просто не се получава.Важното е финалът да е добър Simple Smile

И от онзи ден мисля да го напиша,ама все забравям.Внимавайте с пиенето на вода!Не прекалявайте,че може да си докарате такива отоци...Че четох нещо за 2,5-3л на ден.Аз съм с отоци от задържане на вода,благодарение на прекален прием.

# 707
Добро утро и от мен! Hug
И моите нощи не са спокойни , "въртеливи" , тежкиии, а сутрин съм точно като развалина. Напоследък малката я усещам много силно как се движи и обикновено знаете ,че това става точно когато решим да си почиваме... Wink Успокоявам се ,че останаха  броени дни , както се казва .  Simple Smile
Вещииии , що за мисли са това- каква майка си щом не си купила още една ританка за бебчо???? Разсмя ме! Laughing Сега е важно да си почиваш , а всичко друго се купува за един ден , а пък и тепърва ще имаш възможност да се доказваш на майчинския фронт....  Hug
Браво на малката Йоана ! Борбено бебче , да заяква ида се прибират у дома с майка й!
Стискаме палци на Чин , че  и на сняг  ще случи  в болярската столица ! Confused
Апропо.. за упойки си говорите- вече се чудя доста по въпроса -  аз ще съм със секцио и се колебая каква упойка да си избера. Всъщност дали изобщо ще имам право на избор не знам?!?! Дали местна или пълна?!?!? От местната изпитвам голям страх , но пък ще имам възможност да виждам и някак по - да участвам в събитието , а от пълните упойки се скъсвам да повръщам и бавно се възстановявам( имам опит от две операции). Споделете опит ,моля ви , всъщонст анестезиолога ли предписва вида упойка или майката  може да изкаже предпочитание???

# 708
По повод спора днес си трих поста има-няма десет пъти. Надявам се да няма други подобни дни, щото днес много сериозно се замислих дали тук ми е мястото. Искам си старата атмосфера пък Naughty
Аз да си призная също, макар че бях онлайн по време на дискусиите не се намесих, защото незнам как щях да бъда разбрана. Според мен, обаче, трябва да се спазва добрия тон и дори мнението на някой да не ти хареса, по-добре си премълчи, защото от думите понякога боли.
Като цяло мнението ми е, че някои хора си позволяват да нападат и коментират повече, отколкото би трябвало. Редно е да се замислят, че това става нетърпимо. Всеки може да се кара и да си казва мнението, но не затова сме се събрали тук, а по хубав повод.
Нека за в бъдеще гледаме позитивно и ако можем да помогнем със съвет, нека го направим, ако не обаче, по-добре да замълчим. Peace

# 709
Добро утро!
Вещи, благодаря за кафето! Не им се притеснявай на дрешките - за начало ще се справят да му купят дрешки близките ти, после ти ще си начешеш крастата!  Hug И аз почти нищо не съм купила, освен комплектчето за изписване и две-три бодита, но пък в интерес на истината си имам дрехи от Румен, та не е същото... На Деси са й били инжекции за разгръщане на дробчетата, да - като е била в болницата малко преди раждането.
Ваче, на мен също ми се е посмъкнал корема, а и от време на време така ме ръчка ниско долу младежът, сякаш ей-сега ще се изсипе Grinning Но пък контракции нямам, поне не са болезнени  newsm78
Да се оплача - вчера се развали пералнята, Стефан ще се опита да я ремонтира днес, дано му се получи, че точно в момента не ми е до неочаквани покупки  Sad
Ролята на кувьоза е да поддържа постоянна температура, стерилна среда и да осигури достъп до кислород (ако има нужда). Затова има бебета, родени и с доста високо тегло, но поставяни в кувьоз заради кислорода - когато раждах Румен, в кувьоз беше бебе, родено 4400. По принцип децата, родени под 2500, се водят недоносени, но и те са с различна адаптивност - обикновено при раждане преди 37-а седмица са по-незрели, ако са родени с ниско тегло, но в късна седмица, са по-приспособими.
Малката на Деси я изваждат от кувьоза - може би днес вече ще й я дадат за кърмене.
Ани, това е кофтито на ниското кръвно - може да се сближат границите - наистина пий течности и си носи черно шоколадче Simple Smile

# 710
Ана2  много благодаря за инфото за Деси Simple Smile Много съм спокойна вече Simple Smile Значи си вършат работата тия инжекции.Пък казаха,че от кормагнезина и инжекциите трябва и да качи някой грам,че е един фин моя сиковец...като майка си  Joy Много се радвам за малката...още 2-3 седмици и да се прибират.Деската е няма такъв герой...
И моята перланя нещо трака...дано да не тръгне по пътя на твоята,че пари за пералня няма.Ако Стефан не успее,потърси по обяви,все ще намериш кой да я закрепи за още малко поне.

# 711
  • софия
Ана2, толкова ме зарадва за новините за Деси и Йоанка, аз си мислих че поне месец ще седи в куриоз. Дано си оправите пералнята,за да не се натоварваш допълнително Hug
Рая, ако няма причина не се поставя пълна упойка, местната е много по добър вариант, мисля че няма да ти дадат право на избор.

# 712
Записвам се и започвам да ви чета  Laughing

# 713
Пиша "добро утро" но като гледам станало обяд  Simple Smile

Тази сутрин пуснах кръвчица и сега с надежда чакам резултати...
Тук е все така мрачно, но днес ми е по ведро (вероятно защото днес се успахме)  Wink

Мерси за ароматното кафенце Вещи!

Пеперудка - направо замръзнах от ужас от историята ти... как може да има толкова жестоки хора като мъжа ти?! Дори не мога да намеря подходящите думи за подкрепа  Hug дано скоро видиш дечица
Шунка все се каня да питам - абе нещо не намирам книжката за дишането, къде е качена?
рая07 - аз раждах секцио с местна упойка. Бързо те хваща и спираш да чувстваш от кръста надолу. Може в един момент да се изненадаш като видиш едни крака вирнати нагоре и да си сигурна, че не са твоите  Wink За мен е много по-добре - говориш си с екипа, виждаш бебче веднага щом го извадят... Е, после боли в реанимацията, но... бързо се забравя

Ваче
- мерси за линка! Браво на мамите от Естествено! Знам че тази зала е резултат на години борба и преговори... Жалко, че няма да мога да се възползвам...

# 714
  • Варна
Добро утро и от мен Simple Smile
Първо да честитя на Деската - герой си ти, момиче, такава ще е и бебка Йоана. Да сте живи и здрави и всичко хубаво оттук нататък да ви се случва леко и неусетно  Hug

Девойки, стига го мислихте страшното, да не го извикате, Ани сама си го каза даже. Аз съм по принцип голям карък. Обаче по някакъв начин и двете бременности просто съм си казала, че всичко ще е наред и поне засега е. Да чукна на дърво. Сега идват последните 45 дни - повечето спират да работят, висват по форумите и се започва едно стресиране, дето никому не е нужно. Не е лошо да се информираш, но моят съвет е - четете стойностни статии и го карайте трезво и спокойно. Като каже някой някъде кувьоз, това не значи, че всичките бебета ще свършат там.

Вещи, ти пък си за бой голям - каква майка била! На теб кеф ли ти е да лежиш? Не, предполагам. Но го правиш, защото това е най-добро за бебето ти и определено най-важното в момента. Латекс, гащи - купуват се, слагат се, после най-много със смях да разправяте на децата как мама и бебе са били на хотел, пък татко и баба са боядисвали. Ми тъй де - юнски са бебетата, топло ще е, боята съхне, магазините са отворени.... спокооооойно!  Grinning Hug

Рая, стига да не е секцио по спешност, майката би трябвало да има избор. Аз избрах спинална - доволна съм. Будна си през цялото време, виждаш си детето, знаеш какво става. За виждане - няма да видиш, те ти опъват един чаршаф Simple Smile  Тук се сещам да кажа нещо - на мен ми беше от полза на времето, каза ми го една приятелка случайно. Над вас има едно метално пано с лампи, което отразява. Не гледайте там Wink  Peace

Пеперудке, не знам и аз какво да кажа .........  Hug

# 715
Здравейте мамчета, днеска всички са малко по спокойни вече това е много добре Hug
Да ви кажа и моя корем се е смъкнал доста на надолу даже изпитвам дискомфорт като стоя на бюрото, но предполагам че последните месеци така ще ги изкараме.
Вчера си купих много хубава нощница сиво и розово с едни зайци отпред  с копчета подщи до корема за болницата. Колкото повече наближава и страха се увеличава ама трябва да се подготви ме, пък какво сабя покаже.
В тая връзка техниката дето Вече е описала много ми хареса и от довечера започвам да се отпускам и да дишам.

# 716
Изгледах филмчето към линка даден от Ваче - за новата зала за естествено активно раждане в СВ. София (ТК) и реших да ви пусна и линка за Олга Дукат - представяща залата...http://doula.bg/about-me/
Познавам я лично и мога да ви уверя, че е много готин човек и знам, че се реши да тръгне по пътя на дула след доста проблемно раждане...просто иска да помага на мамите. Ако някой е навит за такова раждане - да не се колебае да се свърже с нея!

# 717
Пих айран със сол и вече кръвното ми е добре 60/90. А като капак на всичко днес пак имам много работа и то пак заплетена.

# 718
  • софия
Ани понеже го няма мъжа ти аз ще ти се накарам, стига с тази работа, ще припаднеш някъде Naughty

# 719
Ани понеже го няма мъжа ти аз ще ти се накарам, стига с тази работа, ще припаднеш някъде Naughty

Laughing И той така все ми казва, но като знам че с моите работи няма кой да се занимава после. А освен със софтуера , се занимавам и с финансов контрол. И като гледам колко грешки стават  - умишлени и не умишлени, а тука спят и си плащат като попове, сърце не ми дава да зарежа всичко. Май и като изляза по майчинство ще следя някои неща от нас. Каквото можах прехвърлих.

Общи условия

Активация на акаунт