Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява епидуралната упойка по време на раждане?
Как мога да получа персонален идентификационен код (ПИК) от Националния осигурителен институт (НОИ)?
Как да се справим с отоците по краката по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява епидуралната упойка по време на раждане?
Епидуралната упойка по време на раждане е процедура, при която се прилага пълна упойка за обезболяване на жената по време на раждането. Това включва поставяне на катетър в епидуралното пространство, което позволява контролирано освобождаване на анестетик. Този процес е част от медицинската практика по време на раждане и помага за намаляване или елиминиране на болката, изпитвана от майката.
-
Как мога да получа персонален идентификационен код (ПИК) от Националния осигурителен институт (НОИ)?
За да получите ПИК от НОИ, трябва да подадете заявление в териториално поделение на НОИ. Когато подавате лично заявлението, трябва да се идентифицирате с документ за самоличност. В рамките на три работни дни след подаване на молбата в ТП на НОИ, длъжностното лице издава удостоверение с ПИК, което може да бъде получено лично или от упълномощен представител с нотариално заверено пълномощно.
-
Как да се справим с отоците по краката по време на бременност?
-
Как да изберем подходяща бебешка кошара - дървена или сгъваема?
-
Какви са мненията за избора на бебешка кошара?
. Не е като цветята ако не минеш покрай него няма и да забележиш , че нещо не му е в ред .
Само че аз и с животните не се справям,въпреки че и те си казват поне доколкото могат

, каката - от мен

. Много ми хареса!
След като вече нямах болка и всичко си беше зараснало си продължих ползването на гела.
ама аз мисля да не избирам екип,и дано не ми се налага да искам упойка,че ще ми излезе същите пари.

.Имаше много бебчета и все едни малки,най-много ми хареса че са при майките си,персонала бяха много мили и акушерката която ни разведе(между другото бяхме само аз и още едно момиче) ни отговаряше най-подробно на всички въпроси,даже добавяше и по нещо което сама се сети.Попитахме я кога е добре да отидем,нали всички казват когато контракциите са на 5 мин.,жената ни обясни че там има денонощно лекар и ако се съмняваме за нещо да идем по всяко време,да чуят тоновете,да ни прегледат,ако е рано ще ни върнат,но по-добре да сме спокойни че поне всичко е наред.Това отношение много ми хареса,акушерката така мило се държа ,а беше наистина голяма лудница,имаше и 4 родилки в момента,въпреки това не ни притупа и се опита да бъде изчерпателна.Ох аз вече съм сигурна че там ще раждам.