От кой матрак сте доволни? - Тема 2

• 236 575
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
  • София
вчера бях в лабиринт, на едно масто има изложени екон, парадайс, тед, магнифлекс и др, може да се ляга
от там поръчах след дълго колебание екон

Сподели какво ти е мнението за Парадайс, вчера попаднах на тях и сега го мисля. И аз се бях запътила към Лабиринт, защото прочетох, че имат най- голямо разнообразие от матраците.

# 61
За най-голямо разнообразие не знам, но съм почти сигурна, че във всички големи вериги за мебели съм виждала матраци. В Аико със сигурност има доста, от там купихме сегашния ни (Sensofeel, немски, но за мен поне страшно неудобен  Confused ).

# 62
  • София
В Аико има само на Sensofeel и на Темпур.
Има в повечето големи магазини матраци ама или са някакви отрезки от тях и не може да легнеш да пробваш или имат по един модел, май само Лабиринт имат така доста модели на който да полегнеш.

И аз ги загледах тези на Sensofeel , ама май ще се откажа, щом казваш, че не е удобен.

# 63
В тази тема не съм се записала още. Засега избрах леглото-френско с ракла от Парадайс.
Искам един матрак, нали не е проблем ако подматрачните са две?
Знам, че Тед не ги преоръчвате много, но добре изглежда един модел сан марино флекс и
много се чудя. Блян не знам къде имат мостри в Пловдив, вчера гледах едни Дон Алмохадон,
но евтиниият им матрак (Ергономико) ми се стори страшно твърд, другите ми идват скъпи.
 Вчера в Баумакс пък гледам едни големи бели блокове като дунапрен, но пише пеноблок (нещо си..) За размер 130/200 (15 см височина) видях цена 65 лв, това ме зачуди дали от въпросния материал са произведени масовите матраци, които ни продават по 300 лв и нагоре.

# 64
  • БЪЛГАРИЯ
Знам, че темата е за матраци, но бих искала да попитам от кои възглавници сте доволни? Предстои ми избиране на нови такива, но си нямам и идея какви да бъдат.  Rolling Eyes

Христос Воскресе! Мир и любов да царят в домовете и душите ви!

За възглавниците..., мога да споделя впечатления от латексовите на Екон- най-обикновените, по 16лв. бяха, когато ги купувах преди година и нещо. На двамата със съпруга ми са ни удобни, синчето няма проблеми, на каквото и да легне, каката все още се оплаква, че й е висока! (Още един показател за индувидуалността!)... Аз съм с дискови хернии на шийните прешлени и за мен възглавницата беше истинско облекчение- не се деформира и ми дава достатъчна опора на врата, без да притиска болезнените места... Още с купуването забелязах типичния "аромат" на латекс, съвсем леко доловим, но и аз имам обоняние на акула! Няколко дни я изнасях да се ветрее и постепенно нещата се оправиха!...
     В резюме: ЗА МЕН това е една добра възглавница!

# 65
Христос Воскресе! Мир и благоденствие на всички ви!  Hug
ФинЕти   bouquet
Благодаря за споделения опит!  Hug

# 66
извинявам се че малко със закъснение...значи във всички магазини има изрезки, нов Лабиринт (а може би и на други места), но там със сигурност има доста легла с въпросните матраци и може да се ляга- има на Екон 3 модела, на Тед много, на Парадайс много и на Магнифлекс много- поне по 4-5 модела със сигурност от всяка фирма и може да се пробват и да се види разликата. Например мислех да поръчам на Тед Латекс суприм, но е доста по-мек от на Екон, дори ми се стори по-тънък. Поръчах си Екон латексов, средно твърд, с подматрачна рамка метална с дървени ламели, за размер 164.190 за около 770 лева двете, доставката я чакам до 29 или за две седмици.
Мисля че си струва ако не друго- поне да се пробват там, а после може от където и да е да се вземе, но цените специално на матраците са като обявените на сайта на Екон и Тед, така че няма голям смисъл. Доставката над 600-650 лева е безплатна.
Като дойде, ще кажа как е  Laughing
Забравих да кажа, че Парадайз не ме очароваха хич.

# 67
Матракът си е екстра, ама с възглавниците е чудо  Mr. Green Сега взех едни на Рокси дрийм - българска фирма някаква, много ми ги препоръчаха в магазина, е, счупих си врата! Твърди, надути... а не ги усещах такива на пипане.  Tired

# 68
  • БЪЛГАРИЯ
Христос Воскресе! Мир и благоденствие на всички ви!  Hug
ФинЕти   bouquet
Благодаря за споделения опит!  Hug

Удоволствието е мое!   bouquet

# 69
Имате ли впечатления от матраци Нани, по-специално моделът Аляска?

# 70
В тази тема не съм се записала още. Засега избрах леглото-френско с ракла от Парадайс.
Искам един матрак, нали не е проблем ако подматрачните са две?
Знам, че Тед не ги преоръчвате много, но добре изглежда един модел сан марино флекс и
много се чудя. Блян не знам къде имат мостри в Пловдив, вчера гледах едни Дон Алмохадон,
но евтиниият им матрак (Ергономико) ми се стори страшно твърд, другите ми идват скъпи.
 Вчера в Баумакс пък гледам едни големи бели блокове като дунапрен, но пише пеноблок (нещо си..) За размер 130/200 (15 см височина) видях цена 65 лв, това ме зачуди дали от въпросния материал са произведени масовите матраци, които ни продават по 300 лв и нагоре.

Ние ползваме на ТЕД Фаворит С от 5 години и не е мръднал, а и като гледам резултатите от анкетата май сме избрали най-предпочитаната марка. Скоро бяхме в една мебелна къща и от зала на зала попаднахме и на спалните и матраците - решихме да сравним усещането върху новите модели - беше неделя и нямаше много хора и се увлякохме, но най-много ни хареса Матера, пак на Тед. Явно тя ще е следващият ни матрак. Само да посъберем парички, но сега сме решили да си обновим кухнята. Пък като ни върши още работа матрака,  спалнята ще я отложим за по-нататък. Въпреки че Матерата много изкушава.

# 71
  • Бургас/София
Ние в крайна сметка избрахме Лаго на Нани пред Матера на Тед. Основната причина беше притеснението ми да няма проблеми с пружините, били те и индивидуално опаковани, а и гаранцията на Нани е почти двойна.

# 72
Аз нахълтвам отново с питане, понеже последният път съм объркала размера. ooooh!
Интересува ме дали мога да намря матрак 70/170 някъде? Леглото на детето е от тези комбинираните, които стават на юношеско, когато се демонтират страничните чекмеджета, но при това положение дължината идва 170см, което е доста нестандартно Rolling Eyes
Благодаря предварително за отговорите.

# 73
  • Ловеч
Преди 3 години взех 2 матрака пенолатексови на Екон. Впечатленията са ми като на повечето тук- лятото запарват. Дори си играх да правя отвори между двата слоя уж за по-добро проветрение- не се получи кой знае какъв резултат.Скарата е обикновенна с ламели, няма проблеми с мухъла, ако се завърта матрака поне веднъж в месеца, но важно условие според мен е да няма нищо под леглото, особенно пък чекмеджета, за да става проветрение. За 3 години не са се деформирали. Чудесно се спи на тях, но..зимата..
А иначе възглавниците им за мен са от хубавите. Спяхме на такива, минахме на тези с мемо ефект Memo Form ли как се казваха, но на тези българските сякаш по-добре се спи  Simple Smile

Дават ли още подарък възглавнички тип бонбон на тези, които сега си купуват матраци Екон?

# 74
Някой ползвал ли е матраци "Хегра"?Някакви отзиви!!!

Общи условия

Активация на акаунт