От кой матрак сте доволни? - Тема 2

• 236 668
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
Мацки, помагайте  Praynig
Тези, които сте си купили латексови матраци, интересуваме на руло ли са навити, каква марка са? Деформираха ли се, миришат ли, на колко време ги обръщате?
Чудя се между латексов на Тед, Екон и Релакс. Близки са по цена, но за сега май клоня към Тед, тъй като има по-хубав свалящ се калъф и е с белгийски латекс.  Разбрах, че този от Екон мирише като  това не е задължително, а зависи от партидата, на която ще попаднеш. Този на Релакс пък, необяснимо защо е само с 5 години гаранция и трябвало да се обръща - глава, крака, от едната страна от другата. Голяма хамалогия ми се вижда.
Отделно от матрака мисля да взема мемори фоам, затова тези, които гледам са само латексови без мемори пяна.
Всъщност още един харесах, който ми е малко над бюджета Зип слип, ако някой има мнение за него, моля да го сподели  Hug 

Мисля, че най-доброто решение е да посетиш шоуруум, който предлага моделите. Ще можеш да ги пипнеш, да ги усетиш.   Peace    Hug

# 181
Не е реклама, а мнение:
Откакто спим вече два месеца на Лиосел на Тед, хъркането изчезна от спалнята изобщо. Знам, че звучи глупаво, но е факт  Simple Smile Освен това го няма онова "пребито" чувство при събуждане.
Бяхме се засилили за мемори вариант, но в последния момент ни "щукна" да вземем покет пружини и не съжаляваме изобщо.

# 182
Някой да има впечатление от матраците http://www.latexeco.com/
Изглежда са някаква нова марка, свързах се с тях и разбрах че латекса е италиански и се прави пак по същия метод Dunlop както и еконския. Но поне в Бургас няма никакви мостри на латексовите им модели. В Мебели нов дом Симеонов има мостри само на дунапренените...

# 183
Тези, които сте си купили латексови матраци, интересуваме на руло ли са навити, каква марка са? Деформираха ли се, миришат ли, на колко време ги обръщате?
Чудя се между латексов на Тед, Екон и Релакс. Близки са по цена, но за сега май клоня към Тед, тъй като има по-хубав свалящ се калъф и е с белгийски латекс.  Разбрах, че този от Екон мирише като  това не е задължително, а зависи от партидата, на която ще попаднеш. Този на Релакс пък, необяснимо защо е само с 5 години гаранция и трябвало да се обръща - глава, крака, от едната страна от другата. Голяма хамалогия ми се вижда.
Отделно от матрака мисля да взема мемори фоам, затова тези, които гледам са само латексови без мемори пяна.
Всъщност още един харесах, който ми е малко над бюджета Зип слип, ако някой има мнение за него, моля да го сподели  Hug

Аз също избирам матрак в момента и попаднах на нов модел на ТЕД Тай-Спа- уникален е..Има кокос по средата... Другият ми модел е Латекс сюприйм, дори сега е май с -10% ..Но определено ще заложа на Тед - знам си ги от преди и имам доверие Simple Smile
...и аз съм чувала за миризмата на латекса на Екон и не ми се иска да рискувам Simple Smile

# 184
Калъфа на Тед Латекс разделя ли се на две части или въпреки че има цип се разкопчава и пак е една цяла?

# 185
  На мен Екон не ми мирише.И да кажа, понеже вече  летните жеги ги преживяхме, че изобщо не спарва.Тука се начетох на едни  изказвания Shocked, но ми олекна, защото сама се уверих, че не са истина.
  Между другото опитах два матрака на ТЕД. Единия беше латексов, стори ми се по-мек от  моя, но може и да се лъжа.Удобна работа Simple Smile. А  другия, който беше с индивидуално опаковани пружини, но не знам модела, просто ме  разби Peace.Бих казала, за един опит ми се стори  по-добър от  латексовия.Но  ми е скъп на този етап.
 Друго ме впечатли и не мога да не го споделя.Консултантката на Тед в Карфур/Русе/, където го  пробвах беше толкова учтива и така добре информирана.Ако имах парите, щях да го купя на мига. Обикновено не ти дават да пробваш матрака, което за мен е абсолютно безумие и много  непрофесионално.Така само губят клиенти.

# 186
На ТЕД Матера просто седнах на едно легло в мебели Явор и се чу "хруп" от пружините и по-нататък се отказах изобщ да пробвам пружинни.

# 187
На ТЕД Матера просто седнах на едно легло в мебели Явор и се чу "хруп" от пружините и по-нататък се отказах изобщ да пробвам пружинни.
И аз по тази причина не харесвам пружините, защото съм спала и постоянно чуваш едно  дзън-дзян Joy някъде издълбоко.Този , защото беше  нов ли, не зная, но не чух, пък и не се сетих да се заслушам.Но беше удобен, само това усетих.

# 188

От 4 години имаме латексов матрак на Екон с калъф с цип, не е на руло. Матрака не ми е замирисал досега newsm78 доволна съм. Ние също си въртим матрака, поне веднъж в месеца Mr. Green, това е за да може да се деформира сравнително еднакво. Въпреки, че признавам по средата на спалнята имаме малка бабунка Joy, но това е защото не спим с мъжа ми на калъп и посредата няма кой да деформира матрака. Другото неудобство е, че тъй като ни е голям размера на спалнята съответно и калъфа си е доста голям и не се побира в пералнята, налага се да го нося на вилата и там да го пера Simple Smile. Иначе в последствие купих такъв и за сина ми -бебешки, както и анатомични  възглавници за нас с мъжа ми.

# 189
мога да добавя, че на мен най ми допадна един латексов на Екон, не запомних името, беше на промоция миналия месец, с шарен калъв в кафяво и зелено, продавач-консултантката каза че спи от не знам колко си време на него.....но моят мъж каза: мек е, забрави!!! а така хубаво обгръщаше.....

От 4 години имаме латексов матрак на Екон с калъф с цип, не е на руло. Матрака не ми е замирисал досега newsm78 доволна съм. Ние също си въртим матрака, поне веднъж в месеца Mr. Green, това е за да може да се деформира сравнително еднакво. Въпреки, че признавам по средата на спалнята имаме малка бабунка Joy, но това е защото не спим с мъжа ми на калъп и посредата няма кой да деформира матрака. Другото неудобство е, че тъй като ни е голям размера на спалнята съответно и калъфа си е доста голям и не се побира в пералнята, налага се да го нося на вилата и там да го пера Simple Smile. Иначе в последствие купих такъв и за сина ми -бебешки, както и анатомични  възглавници за нас с мъжа ми.

# 190
  • Варна
Как си перете калъфите на матраците. На детето е 90х200, и не мога по никакъв начин да го натикам в пералнята /5 кг вместимост/. Вярно, че на етикета пише да се пере на ръка, ама не мисля изобщо да се мъча по този начин. Сега обществена пералня ли да търся и каква ми е ползата в случая, че калъфа се сваля? Хубаво , че не сме си купили все още такъв матрак и за голямата ни спалня, че не ми се мисли тогава.

# 191
Ами аз например не мисля въобще да го пера...просто е невъзможно Peace А за да не се цапа си взех протектори, които предпазват матрака и лесно се перат и не пропускат нищо Peace Да добавя, че въпросните протектори били някакви специални и матракът има въздухообмен Flutter

# 192
 Аз  смятам да го  дам на химическо.Днес минах да видя цените-4.50лв на килограм.Но колко тежи калъф на матрак 180/190 все още ми е загадка.За  110/200 знам, че взеха на  колежката ми 12лв.Обаче  прането е неизбежно.Оня ден го  тупнах и излезе много прах, а матрака е на по-малко от година.Но сме в къща, на село, вратите и прозорците са все отворени, става  течение и вечно има прах за  бърсане.Няма да ми се размине пране всяко лято Thinking

# 193
  • Варна
Аз също съм сложила протектор на матрака, но тази миризма от латекса ме побърква. Чаршафите на детето и пижамите и се вмирисват за отрицателно време.
Днес минах покрай една обществена пералня до нас. Попитах ги, казаха, че имат 8 кг-ва пералня и са прали такива калъфи. Сега трябва да открия по голяма торба, да го натикам вътре и така да се пере, за да не се закачи някъде по барабана. Който е от Варна да кажа, ако е виждал някъде.

# 194
При това положение, ясно е че трябва да се пере, то и аз по-натам сигурно ще го нося на химическо...но засега -не. Но за каква миризма говориш, моя не мерише на нищо, усещам някаква слаба миризма като си завра носа в него и вдишвам ли вдишвам Thinking

Общи условия

Активация на акаунт