От кой матрак сте доволни? - Тема 2

• 235 909
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
да се включа и аз
преди доста години може би 10 родителите ми си купиха двулицевматрак на тед-сан ремо(около 350лв струва сега тогава незнам) струваше ми се най удобното легло на света и все още е така когато спим у тях на гости,спим на тяхното легло,само да поясня че е е на твърда основа пак от тед
преди 3години решихме да сменим леглото в моята стая в къщита на родителите ми взехме с повдигащ механизъм с амортисъори и дървени скари и пак същия матрак,не иска да гледам други защото знаех че този е удобен ...да ама не вообще не е същото както матрака който е на твърда основа
в нашия апартамент имаме това легло
http://www.matracinani.bg/product.php?pID=62
с матрак сирено мемори,води се един от матраците най най но лично на мен ми идва твърд когато се завъртя да спя на една страна иначе по корем ми е идеален
сега за новото жилище съм се насочила към твърд матрак с мек топ матрак
бяхме спали в един хотел в Италия с най-мекото и удобно легло на света имах чуството че съм  на облак,за съжаление забравих да погледана марката и страшно много ме е яд,определено щях да съм открила моя матрак

Последна редакция: нд, 19 фев 2012, 19:01 от barbaron

# 586
  • БЪЛГАРИЯ
     Shocked  Даааааммм..., мисля, че си имаме още един претендент в класацията... Може би бутонът "проверка правопис" трябва да е оцветен в крещящо червено...  newsm78

# 587
  • София
Привет,

Опитвам се да реша един проблем с калъф.  Blush
Искам да подменя матрака си с по-тесен и по-твърд, заради проблеми в кръста.

Сегашният е латексов, Екон, но калъфа е изцапан от спането - от едната страна има бледо жълт оттенък,  не успя да се свали дори след химическо?! Вероятно от акарите се получава това?!
Не съм ползвал протектор.

Понеже е 144/90 няма къде да го ситуирам съм решил да го продам.

Ето вариантите:

1. Покупка на нов калъф > над 100лв (не е вариант).

2. Мислех и да ушия такъв, но не се сещам за подходящ плат/материали и дали ще има смисъл/ефект (все пак оригиналния е почти 1см дебел).

3. Така да си остане и евентуалния купувач да си набави подходящ протектор (видях, че започват от 20лв).

4. Още един опит за изпиране. Лошото е че мина и през 90 градуса /не тая надежди, но?!/.

За новия матрак ще ви питам като почета и проуча малко повече нещата. Simple Smile

# 588
Аз не разбрах какво ти пречи да си спиш върху изпран калъф с бледо жълтия оттенък, след като така или иначе скоро ще сменяш матрака?
Иначе ако имаш желание отиди да полежиш на латексовия матрак в Икея - цената е супер и е с 10 год. гаранция  Peace

# 589
  • София
Аз не разбрах какво ти пречи да си спиш върху изпран калъф с бледо жълтия оттенък, след като така или иначе скоро ще сменяш матрака?
Иначе ако имаш желание отиди да полежиш на латексовия матрак в Икея - цената е супер и е с 10 год. гаранция  Peace

На мен не, но трудно бих го продал, не е толкова зле, но все пак.

Какъв е този в ИКЕА? Трябва ми по-скоро твърд, заради проблемите в кръста.

Относно ширината, се колебая между 100, 114, 120, този път ще взема нещо по-стандартно, но да има вратичка за втори човек Blush

# 590
hakama този в Икеа е твърд със 7 зони на комфорт. Трябва да го пробваш и да си прецениш.
Относно размера - с моя човек сме слаботелесни и 140 см. особено през лятото ни се малеят ( ще трябва да си избираш каките според матрака, защото ако е някоя голяма .....  hahaha )

# 591
  • София
Това за ширината е много относително. Ние от 12 години спим на матрак 125см, аз съм доста дебела, общо взето пълня леглото Laughing- ами така и не можем да свикнем да спим на голямо легло. Като ходим на гости при родителите сме спали на стандартна комунистическа спалня- нЕма такова гонене насън цяла нощ. :lol, несъзнателно- явно защото сме свикнали на тясно.

# 592
Ние също до скоро спахме на ергенското легло на мъжа ми, аз не съм малка, мъжа ми е доста едър, а леглото е 114 см. И бременна като бях спахме на него, ама за мен това си е мъчение особено лятото. Сега спим на нормална спалня, пак сме навряни един в друг, но разлика определено си има, може да не се въртите едновременно (двамата легнали на гръб на старото легло беше почти невъзможно).

# 593
Ние спим на Нани, или може би е по-вярно да се каже, че мажът ми спи на него  Laughing Laughing Laughing малкия не ме оставя и иска все при него да спя

# 594

На мен не, но трудно бих го продал, не е толкова зле, но все пак.

Какъв е този в ИКЕА? Трябва ми по-скоро твърд, заради проблемите в кръста.

Относно ширината, се колебая между 100, 114, 120, този път ще взема нещо по-стандартно, но да има вратичка за втори човек Blush

Всички матраци на Латекс Екон са с 10 години гаранция и също са зонирани.  По правило всеки по-скъп матрак е зониран. На латекс зонирането идва в разликата на дупките на самия латекс - вижда се и с просто око.
Наскоро са пуснали стандартен латексов, но с кокосови вложки, който пак е със свалящ се калъф, има и зоните и всичко,а те от време на време пускат и разни намаления, така, че аз съветвам Латекс Екон ако държите на латекса. Кокоса доста повишава твърдостта на самия матрак.
Относно ИКЕА разглеждах техните матраци, но като човек, който е работил в тази сфера доста време не съм ни най- малко очарована. Въпреки, че не съм вече в сферата съм доста запозната с почти всички марки на пазара и съм пробвала доста от моделите на повечето.
Относно размера- има разлика в стандартите, т.е. има разлика за чии стандарти става дума. Италианските матраци например на Дормео са 90/100/110/120 като ширина, т.е. нямат 114/144. Магнифлекс имат някои от нестандартните ширини, но не на всяка дължина. В Българския стандарт има както 114/140/144/160/164... Не че другите фирми не правят по поръчка било български, било италианско, немски и т.н., но периода на изпълнение на чуждите марки е доста по голям- около месец, докато една българска фирма до 10 дни ще ви направи, който и размер да искате Simple Smile
Ако някой има някакви въпроси относно матраците с радост ще отговоря Simple Smile

# 595
Здравейте!

Моля помощ за избор на матрак. 160/200  newsm78

Хареса ли сме си два варианта:

Блян матрак "Амар Алое Вера"
http://blian.bg/index.php?option=com_content&view=article&am … 01-&Itemid=59 - 843 лв.

Нани матрак "Сирена Мемори"
http://www.matracinani.bg/product.php?cID=2&pID=8 - 797 лв.

Като цена са еднакви горе-долу, пробвахме ги и като мекота са почти едни и същи.

Търсим съвет като марка и като качество, кой от двата е по-добър и ако може и отзиви от хора които имат някой от двата модела и до колко са доволни от тях.  smile3506

# 596
Bubisha интересно, само преди няколко месеца след като проучвах матрацияте им, говорих с тях по телефона и гаранцията беше 2 или 5 год. Живо ме интересуваше въпроса дали гаранцията важи при мухлясване на матрака ( имаше доста такива оплаквания из нета, за това беше и конкретния ми въпрос към тях) и отговора беше не. Сега гледам в страницата им пише: Времето, в което можете да се насладите на уникалните му качества, е над 10 години. Това означава ли, че гаранцията която дават вече е станала на 10 год?
 Просто ми е любопитно - какво те разочарова в матраците на Икеа?
Аз нямам професионален поглед като твоя, но сравнявайки Магнифлекс с Икейски матрак не откривам разлика в комфорта Thinking

# 597
  • Варна
Ние сме много доволни от Сирена Мемори - съвсем същия 160/200.
Като недостатък единствено мога да посоча, че няма калъф.
Той няма две страни и не се обръща, мемори пяната е само от едната.
Като мекота, сякаш ми идва малко по-мек, а съм сравнително слаба.

# 598
Супер доволни сме от Сан марино флекс на Тед. Страхотен матрак, сутрин се събуждаме отпочинали, не ме боли гърба и кръста.

# 599
Здравейте!

Моля помощ за избор на матрак. 160/200  newsm78

Хареса ли сме си два варианта:

Блян матрак "Амар Алое Вера"
http://blian.bg/index.php?option=com_content&view=article&am … 01-&Itemid=59 - 843 лв.

Нани матрак "Сирена Мемори"
http://www.matracinani.bg/product.php?cID=2&pID=8 - 797 лв.

Като цена са еднакви горе-долу, пробвахме ги и като мекота са почти едни и същи.

Търсим съвет като марка и като качество, кой от двата е по-добър и ако може и отзиви от хора които имат някой от двата модела и до колко са доволни от тях.  smile3506

По принцип Блян не са ми фаворити, но пък матраците им не са лоши. Нани са специализирани в дунапренените матраци, докато Тед в пружинните, а Блян е дъщерна фирма на Тед.  Това е което мога да кажа за марките, но честно казано специално между тези два модела е важно вие кой чувствате като по - удобен  Wink

Последна редакция: нд, 26 фев 2012, 11:13 от Bubisha

Общи условия

Активация на акаунт