От кой матрак сте доволни? - Тема 2

• 235 897
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
При латексовите матраци е много относително дали ще мирише или не. Дори когато ме обучаваха ми казаха точно това. Когато си купите матракът е добре да стои в помещение с отворени прозорци 24 часа ако има миризма. Латексовият матрак не е подходящ за равна основа обаче. Ако при оглед в магазин са ви показали вътрешността на повечето модели матраци от латекс ще видите, че те имат канали, но те стигат до средата на ширината. Когато е поставен на основа дефакто матракът няма как да диша, този отвор стои запушен в следствие на което се получава мухъл.
Според мен добро решение в случая е да си вземете дунапренен матрак на Нани, Магнифлекс, Парадайс... Марките са много (като изключвам Тед разбира се).

# 631
Хера, както вероятно сте прочели, аз съм от фенките на Магнифлекс.  Grinning  Единият от матраците /този, който е закупен от Метро/ вече една година се ползва директно върху пода. Периодично - през месец newsm78 го обръщам, но това упражнение започнах да го правя откакто тук прочетох за мухлясващи матраци, т.е до сега съм го обръщала два пъти  Laughing. Не сме имали и нямаме проблем с мухъл. Другите два матрака магнифлекс си имат отвори "за дишане" отстрани. Но тях ги ползваме върху подматрачни рамки.
        Чудя се, дали не могат да се направят отвори на твърдото дъно? Има едни инструменти, които правят чудесни дупки в дървесината, например с диаметър 2 см? И по този начин да осигурите вентилация. Вероятно под твърдото дъно са чекмеджета, нали?
        Е, това е инфото от мен. Да не пропусна да добавя, че и трите матрака не миришеха.

# 632
Хера,
Всички двулицеви матраци изискват подматрачна рамка.Някъде в темите прочетох за надупчена плоскост и отгоре матрак.Коментарът беше,че плоскостта почнала да мухлясва и се изкривила от влагата.
От почти година имам матрак на Екон.До скоро леко миришеше.Не в стаята,а като легнеш и забиеш нос в него Laughing.В началото и в стаята намирисваше.Не казвам непоносимо.Просто някаква миризма. Проверете дали точно тази миризма ще ви дразни.Но аз имам остро обоняние.Миришат ми кожени изделия,мебели-на лак,лепила и т.н.,дори определен вид текстил.Моят мъж казваше,че си въобразявам.

# 633
  • Стара Загора
Благодаря ви много за отговорите.
Освен да видя тези на Магнифлекс.
Отдолу са шкафове на леглата, които ще ползвам за склад на неносещи се в момента дрехи.

# 634
И аз се интересувам от бебешки матрачета. Бях се спряла на "Магнифлекс", но сега като ви чета взех да се разколебавам, защото леглото, което поръчахме не е с подматрачна рамка, а с едно цяло парче фазер. Някой знае ли дали може да му се пригоди такава рамка, дали продават някъде с размери за бебешки легла или е необходимо индивидуална поръчка? И в краен случай ми препоръчайте друг модел и марка матрак, ако не може да се намери рамка.
Благодаря предварително.  Hug

# 635
Досега бебешкото легло и нашето също бяха с фазер,на който има пробити отвори.Не сме имали никакъв проблем.Бебешкото матраче е на Екон,а нашите са испански.Често съм ги въртяла и прала калъфите.

Аз да питам някой ползва ли модел меморилатекс на Екон:

http://www.ekon-bg.com/bg/products/izdeliia_ot_penolateks-11/iad … _memorilateks-115

Поръчахме си AirAir на Екон,но не ни беше удобен и го сменяме.След дълго чудене избрахме меморилатексовия матрак и сега тръпна дали този ще е нашия,защото не мога да го сменям пак. ooooh!
Три дни лежах из всички магазини и матраци в София и пак не уцелих.

А някой от вас да е слагал само мемори топер на латексов матрак?Има ли ефект и смисъл от подобна покупка.Замислям се да сложа такива топери на детските легла,които са от пенолатекс.

# 636
От бебешки матраци не разбирам... Креватчето, което ползвахме, беше с фазер, около 30 годишно Simple Smile "Оригиналния" за онзи период дюшек беше заменен с  дунапрен /около 10-12 см/, и той доволно старичък, обвит в хубав плътен памучен калъф. Отгоре поставях задължителните протектор, памучно одеалце и чаршаф   ylinfant 1crib newsm32

# 637
При латексовите матраци е много относително дали ще мирише или не. Дори когато ме обучаваха ми казаха точно това. Когато си купите матракът е добре да стои в помещение с отворени прозорци 24 часа ако има миризма. Латексовият матрак не е подходящ за равна основа обаче. Ако при оглед в магазин са ви показали вътрешността на повечето модели матраци от латекс ще видите, че те имат канали, но те стигат до средата на ширината. Когато е поставен на основа дефакто матракът няма как да диша, този отвор стои запушен в следствие на което се получава мухъл.
Според мен добро решение в случая е да си вземете дунапренен матрак на Нани, Магнифлекс, Парадайс... Марките са много (като изключвам Тед разбира се).

Защо изключваш Тед?Аз към тях се насочих(матера или беладжио) но не сме купили още

# 638
  • Стара Загора

Защо изключваш Тед?Аз към тях се насочих(матера или беладжио) но не сме купили още
защото отговаряше на мой въпрос а аз казах, че изключвам ТЕД. пружините изкочиха на втория месец...супер неудобен ни е .Сан Ремо S е матрака

# 639

защото отговаряше на мой въпрос а аз казах, че изключвам ТЕД. пружините изкочиха на втория месец...супер неудобен ни е .Сан Ремо S е матрака
Simple Smile Благодаря за отговора Simple Smile
Моите родители спят на сан ремо от 10години-нищо му няма.Аз лично го намирам за свръх удобен(а моя е нани от 1000лв-неудобен  ooooh! )
Аз лично реших(след като прочетох темите за матраците) избора ми да е на базата на пробата на матрака в магазина, дано уцелим

# 640
  • Раковски
И аз се интересувам от бебешки матрачета. Бях се спряла на "Магнифлекс", но сега като ви чета взех да се разколебавам, защото леглото, което поръчахме не е с подматрачна рамка, а с едно цяло парче фазер. Някой знае ли дали може да му се пригоди такава рамка, дали продават някъде с размери за бебешки легла или е необходимо индивидуална поръчка? И в краен случай ми препоръчайте друг модел и марка матрак, ако не може да се намери рамка.
Благодаря предварително.  Hug

Ако фирмата не предлага подматрачни скари се обърнете към някой дърводелец (такъв дето работи с масив) и му поръчайте една решетка с размера на това което ще ви сложат да лежи матрака. Невярвам да е много скъпо.

# 641
  • София
Вчера пробвахме всички модели на Нани. Преди това пробвахме и Магнифлекс някои, Тед някои и още няколко, които бяха в магазина, но не ми допаднаха и не ги запомних. Насочихме се към Нани. Харесах Сирена Мемори, Тирена, Модерато Софт и Аруба мемори. Общо взето са все меки. Идеята е да е за детето на 3г, но искам и аз да поспя малко да видя дали ще ми се оправят едни болежки в гърба и после да вземем и за нашата спалня. Мисля си дали Тирена не е прекалено мек за дете, но пък едно дете е леко - 15кг. Много се чудя на покет спринг системата на Аруба - дали тези пружинки няма да изскочат като при обикновените след време, гаранцията е по-малка отколкото на Сирена и Модерато.  newsm78 Какво мислите вие?

# 642

Никога не ми е мирисал латексовия матрак дори като чисто нов.
Имаме подматрачна рамка и се спи чудесно Simple Smile

# 643

Peace

# 644

Да, точно за това казах, че е относително. Wink

Общи условия

Активация на акаунт