От кой матрак сте доволни? - Тема 2

• 235 866
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, ние си купихме матрак на Екон. И мухляса ужасно много от долната страна. Имаме подматрачна рамка. Обръщали сме го веднъж. И за следващия път- ужасссс Sick Sick Sick
Съветът ми е ясен: Не си купувайте тези матраци. То едва изветря миризмата на латекс и хвана мухъл.
Сега не знам какво да правим. Дали има шанс тия измамници да ни го заменят??? #2gunfire

# 676
  • Раковски
Ако пазиш някакъв документ за покупката може да се обадиш и да разбереш как стоят нещата.

# 677
Утре ще звънна. Вече им пратих мейл. Пазя всичко. В гаранция е. Която, между другото, е 10 години! А той има-няма половин и вече е неизползваем!

# 678
Утре ще звънна. Вече им пратих мейл. Пазя всичко. В гаранция е. Която, между другото, е 10 години! А той има-няма половин и вече е неизползваем!
На нас ни се случи същото с матрак на Нани и то дишащ,Казаха че било от неправилна експлоатация и могат единствено да ни го претапицират.(все още е в гаранация матрака) Аз от тогава им викам НАни-мухляни.Ние го напръскахме с антимухал спрей и го проетрявахме на терасата,но вече тази страна не я използваме,т.е матрак за 1000лв се превърна в еднолицев.Дано на теб ти го сменят.Но поне аз не бих купила отново Нани, а сега като прочетох твоя пост и Екон.

# 679
Засега съм се ориентирала към Каспия полифлекс текстил А или Б, не знам 20 лв разлика и с тях и без тях. Като гледам на същата цена промоционална излиза и Аляската, ама той изисква подматрачна рамка.
Не знам.  newsm78
Гледам да няма пружини.

# 680
Момичета, ние си купихме матрак на Екон. И мухляса ужасно много от долната страна. Имаме подматрачна рамка. Обръщали сме го веднъж. И за следващия път- ужасссс Sick Sick Sick
Съветът ми е ясен: Не си купувайте тези матраци. То едва изветря миризмата на латекс и хвана мухъл.
Сега не знам какво да правим. Дали има шанс тия измамници да ни го заменят??? #2gunfire

Преди да вините производителите,защо не проверите,колко е влажността в стаята?Колко време сте го ползвали,преди да го обърнете.Доста от тах съветват веднаж на месец.
Зная за производители на мебели,които поставят изрично условие за влажността в помещението,за да им важи гаранцията за измятане на плоскостите.
И отдолу под подматрачното рамка какво е?Въздух или "сандък" с багаж.Ако е второто,проветряването отдолу става по-трудно.Един мъж,участващ във форума,производител/не си спомням името/ беше казал и показал как произвежда такива легла-оставя по 2 отвора в касата на спалнята,от където да диша пространството под матрака.Ако си спомняте някогашните стари ракли на ъгловите легла имаха такива отвори,със монтирана пластмасова решетчица.
При това ново строителство /ако вашето е ново/,с добра изолация и добра дограма,често влажността в помещенията е доста голяма,вследствие на което се появява мухъл на непроветриви места.

# 681

Преди да вините производителите,защо не проверите,колко е влажността в стаята?Колко време сте го ползвали,преди да го обърнете.Доста от тах съветват веднаж на месец.
Зная за производители на мебели,които поставят изрично условие за влажността в помещението,за да им важи гаранцията за измятане на плоскостите.
И отдолу под подматрачното рамка какво е?Въздух или "сандък" с багаж.Ако е второто,проветряването отдолу става по-трудно.Един мъж,участващ във форума,производител/не си спомням името/ беше казал и показал как произвежда такива легла-оставя по 2 отвора в касата на спалнята,от където да диша пространството под матрака.Ако си спомняте някогашните стари ракли на ъгловите легла имаха такива отвори,със монтирана пластмасова решетчица.
При това ново строителство /ако вашето е ново/,с добра изолация и добра дограма,често влажността в помещенията е доста голяма,вследствие на което се появява мухъл на непроветриви места.

Имаме идеална подматрачна рамка без багаж отдолу. Не съм забелязала да е по-влажно от нормална стая. Имаме парно, което даже изсушава въздуха в интерес на истината.
Най-важното е, че ползвахме друг матрак преди това почти 1 година и нямаше никакъв проблем.
Не сме го обръщали при всяко сменяне за чаршафи, както прочетох момичета да съветват из форума. Интересното е, че дисртрибуторът на Екон ни посъветва да го въртим "като палачинка" ВЕДНЪЖ ГОДИШНО!!! Ако бяхме следвали неговите препоръки, не мога да си представя какъв мухъл щяхме да събираме- стаята щеше да е неизползваема  Sick Sick Sick

# 682
  • София
Искам да си купя топ-матрак, за да си омекотя спалнята. Бях питала по-рано, дадоха ми насоки какво да търся. Сега се двоумя между топ-матрак/6 см/ на Парадайз и Дормео.
Вчера гледах Дормеото, видя ми се като мек дунапрен в калъф. Но аз не разбирам много, може и да греша.
Та да помоля знаещите за последно указание и отивам да инвестирам.

# 683
Повечето легла тип ракли имат тези въпросни отвори за проветряване. Странно е, че матракът е мухлясъл (не казвам, че не ви вярвам, в никакъв случай). Ползвала съм матрак на Латекс екон на подобно легло с багаж отдолу и нямаше никакъв проблем. Вероятно по някаква причина е станал конденз, а от там и мухъл ако въздухът не е циркулирал по правилния начин. А може и самия латекс да има някакъв фабричен дефект. Ще ми бъде интересно да споделите какво са казали от Латекс Екон по случая и как ще отговорят на запитването ви.
Относно топ матраците ако искате да омекотите матракът, който имате изберете такъв с мемори пяна - предполагам и двата топ матрака, за които говорите са от този материал. Аз лично не съм фенка на Дормео и предпочитам други марки. И не забравяйте, че истинската патентована формула за мемори пяна се използва само от Темпур. Другите, колкото и да са добри ползват формули близка до патентованата (като имитациите на Кока кола). Това не означава, че няма да донесат същия комфорт.

# 684
Момичета бях се насочила към 18 см матрак - обаче сега се изкушавам да си купя 16  Rolling Eyes
дали ще е голяма разликата? Какво ми носят като + тези 2 см?

# 685
  • о`майна лунна нощ е
Ами тези два сантиметра понякога са точно толкова, колкото да седнеш на края на леглото и рамката му да ти изръби на деликатните части ... и то в неподходящ момент .... Та аз лично не бих сменила матрак за по-нисък.

# 686
Туиги понеже нашия в момента е 16  Tired та затова се колебая - понеже нямаме в момента възможност мнг а ми се иска хубав матрак + подматрачна. В момента под матрака са плоскости.........

# 687
Аз също не бих взела по-нисък матрак, но пък аз съм на мнение, че и 20 см са малко.

# 688
Добре е матракът ви да е с минимална височина 18см.  Wink

# 689

Без да искам да обвинявам никого - ама ми се струва крайно нелогично един матрак да мухлясва в помещение, където не е избил първо мухъл по стените, примерно. Защо имам чувството, че нещо в производството на тези матраци куца или здраво е побългарено. Без да съм специалист по технологията на изработка /т.е., направо съм лаик/, но четох, че материалът за матраците се прави с вода. Дали всички технологични процеси се спазват или нещо се претупва?  newsm78        И се питам колко течност отделя човешкото тяло за 8-10 часа сън /без напишкването в леглото Laughing/, та да проникне до дъното на матрака, и 14-16 часа да не са достатъчни да се изсуши в помещение, което примерно е затоплено до 18 градуса. Или пък тази материя така запарява, че сякаш си лягаш върху найлон???
            Goldish, хубаво са ти претапицирали матрака, ама спорите на мухъла изчистиха ли ти??? Бих се притеснила от нездравословни последици... /Защо не го почистите с прахосмукачките Рейнбоу, за всеки случай..../

Общи условия

Активация на акаунт