От кой матрак сте доволни? - Тема 2

• 235 855
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
От чисто любопитство се интересувам, дали някой с Магнифлекс има проблем с мухъла? Щото ние не. Въпросът ми е чисто за статистиката по темата.

# 691
Не съм адвокат на производителите,но пък на мен ми се вижда нелогично един матрак дошъл в изправно състояние-след ползване да мухляса,без да се потърсят причини и извън производителя.
Като човек,борил се с влагата в спалнята, мога да кажа,че случайно открих,че в помещението имам повече от допустимата влажност-сложих влагомер и показа над 60%.Не стигнахме до мухъл,защото взех незабавни мерки с проветряване-по-често от необходимото.Няколко пъти седмично повдигаме подматрачната рамка и я оставяма така няколко часа-отдолу е ракла.Обръщането на матрака /Екон/ го правим веднаж на месец-два.Но сградата е нова,под нас и встрани от нас все още няма обитатели.Т.е. по-бавно изчезва строителната влага.А и влагата,отделяна дори само при дишане в малко помещение...
Двулицевите матраци са капризни в това отношение,дори да не са латексови .До сега не съм прочела оплакване от мухлясване на еднолицев матрак.
И аз се интересувам какво ви отговориха от Екон.Имах проблем с амортисьорите им и ми изпратиха по куриер нови,без да са видели проблема на място/само по имейл си общувахме/ и без да са  сигурни,че ще си направя труда да им върна старите.Но факт.

# 692
Според мен е несериозно да мухлясва матрак и оправданието да е влажно помещение. А и не мога да разбера защо само матраците на екон мухлясват и миришат. И въобще всички фенове на тези матраци запитват ли се какво им е предимството пред дунапренините? Аз ще изброя недостатъците:
- тежки са
- мухлясват
- миришат
- по трудна поддръжка
Някой, ако може да каже някое положително качество да сподели. И ако някой ми каже, че са от естествен материал, жестоко се лъже нека прочете малко за латекса на екон, той и затова е на такава цена. Били противоалергични - няма нищо противоалергично в материал който мухлясва много по-бързо от другите.
Разбирам, че латекс е модерна дума но не виждам никакви предимства в матраците на Екон. И пак подчертавам в матраците на Екон, има качествени латексови матраци но там цените са космически, изводите са ясни...

# 693
Така е, само матраците на Екон мухлясват и миришат. Аз пък съм с един много неизвестен в Бг матрак, испански, ама по-удобно нещо от него няма. Хем евтин, хем удобен и няма нужда да го проветрявам и да му търся специална скара и пак ги правят в Русе.

# 694
Не е вярно това за матраците на Екон. Нашият го купихме преди 4 - 5 месеца. С кокосови подложки. Скъп е и наистина вярвам, че е от качествени материали. Обръщаме го всяка седмица по съвет на производителя. Няма мухал.  Peace
Преди това бяхме с дунапрен - пълна отврат. Сплеска се. Това мисля, че е достатъчно като недостатък.

# 695
 LaughingСпоред теб нормално ли е да го обръщаш всяка седмица ??? Аз моя матрак от половин година не съм го обръщала и в близките години нямам и намерение да го правя. Пък ти си направи изводите...Ще дам стотици левове и ще се напъвам да им обръщам тежките матраци, заради "големия" комфорт, че били с кокос, с латекс и с някакви други екзотични съставки. Как пък не.

# 696
Че кое му е ненормалното?!  newsm78
Това си е едно от изискванията на производителя. Когато го купуваш си наясно с това. Ако искаш!
Естествен латекс е, няма начин просто. Peace
Като не искаш да въртиш - дунапрен и толкоз.

# 697
Добре бе Пипи, ти знаеш ли защо си си купила латекс, каква е точно връзката на латекса с анатомията на човешкото тяло? Не знам и колко е естествен латекс, като всичко се добива по химичен път...Факт е, че хората дават големи суми за някакви екзотични матраци и после пухтят около леглата си да ги обръщат, да ги наблюдават мухлясали ли са, ръждясали ли са... На мен лично ми е смешно, е на вас обръщащите всяка седмица матраци сигурно не ви е обаче. Моя матрак струва 600 лв, за мен това е наполовина на екзотичните матраци на Екон, лекичък е и не ми се налага да се тревожа за него и да го обръщам всяка седмица...

# 698
 аз също не намирам за нормално да обръщам матрак всяка седмица-2-3 пъти в годината -Да,но толкова често ми се струва ... доста трудоемко Thinking
иначе за удобството....на някой може да му е удобен матрак от 3000 а на друг от 300 Hug както на някой са му по-удобни пружинените,на друг латексовите

# 699
щом е мухлясал значи е некачествен. А това за подматрачни скари, тинтири минтири, да циркулирал въздух са пълни търговски измишльотини с цел да се подсигурят. В детската ми стая и двата матрака са латексови (не са на Екон, но латекса на всички се прави в Бяла, така че поспехтих някой лев). Имат някакви въздушна клапа (не знам дали точно така се казва), обаче единия е сложен на подматрачна, а другия върху ПДЧ плоскост. Там са почти 9г - бяхме новодомци съответно би трябвало да има влага и т.н.......Нито един не е мухлясал, мухлясах аз защото се мъча с тоя латекс толкова време и навлече заради нестандартните размери на леглата ни. Никак не ми допада идеята да спя на автомобилни седалки (те се правят от латекс). Като влезна в магазина и им съобщя че не желая матрак от латекс или пружини (там е друга историята) ме гледат странно и нямат какво да ми предложат. Не искам мемофоум, кокоси мокоси. И това го пробвах на спалнята ми -все едно съм в блато, не мога да се завъртя на сън. Искам си дунапрени които да не са твърди, нито много меки. Имаше преди 10-15г едни Блян-ове бяха върха с профилиран дунапрен, сегашните са  ooooh! не знам не са същите  . Все още си търся матрак......Като твърдост от пробваните по магзините Лавандула и Матера са ми ок, но са с пружини, а аз имам няколко на ум.

# 700
LaughingСпоред теб нормално ли е да го обръщаш всяка седмица ??? Аз моя матрак от половин година не съм го обръщала и в близките години нямам и намерение да го правя. Пък ти си направи изводите...Ще дам стотици левове и ще се напъвам да им обръщам тежките матраци, заради "големия" комфорт, че били с кокос, с латекс и с някакви други екзотични съставки. Как пък не.

Напълно подкрепям!!!
           Пък матрак с размери 180/200 лесно ли се вдига?  newsm78 Защо ли не ги продават тези матраци в комплект с мъж-щангист като бонус?  Wink
           Освен това съм tetka, а "the best" ми е екстрата, че докторите не разрешават да вдигам тежко  Rolling Eyes  Пипи Дългото чорапче е най-силното момиченце на света  и ми е любимка, но не успях да я имитирам дълго Grinning
          Пипи,   bouquet  Hug
          Пазете си здравето, момичета!

Последна редакция: пт, 16 мар 2012, 00:44 от tetka_the_best

# 701

Пък матрак с размери 180/200 лесно ли се вдига?  newsm78 Защо ли не ги продават тези матраци в комплект с мъж-щангист като бонус?  Wink
           Освен това съм tetka, а "the best" ми е екстрата, че докторите не разрешават да вдигам тежко  Rolling Eyes  Пипи Дългото чорапче е най-силното момиченце на света  и ми е любимка, но не успях да я имитирам дълго Grinning
          Пипи,   bouquet  Hug
          Пазете си здравето, момичета!
Супер идея!  Hug
Нали не мислите, че го обръщам аз?! Wink

# 702
  • Бургас
запис
Нямам време да изчета цялата статия Embarassed търся матрак 90/200 за дете на 5 години което сигурно ще експлоатира на мах матрака (ще скача върху него Laughing,да не си помислите друго Wink)
кое да гледам при избора, в спалнята съм с тед (не съм доволна, евтенийко беше)

# 703
  • София
Щастливке, ако иска да го ползва за батут- задължително с пружини, че латексовите не стават, а меморите ще се повредят.

# 704
запис
Нямам време да изчета цялата статия Embarassed търся матрак 90/200 за дете на 5 години което сигурно ще експлоатира на мах матрака (ще скача върху него Laughing,да не си помислите друго Wink)
кое да гледам при избора, в спалнята съм с тед (не съм доволна, евтенийко беше)

По принципо за деца се търсят много матраците на НАНИ Тирена, Аляска. За този размер не са толкова скъпи, водят се стандартни към твърди модели (т.е. откъм твърдост са подходящи), дунапренени са с височина 18см. Тирена и 19см. Аляска.
Не съм съгласна за пружинните матраци- пружината се амортизира много по- бързо от дунапрена. В следствие на това пружините могат да изскочат, да се деформират, а при деформация на няколко пружини бонел пакета си нарушава структурата.
Също така латексов матрак според мен е удачен. Самия латекс както бях написала по горе наподобява гума и е по-еластичен от дунапрена.

Общи условия

Активация на акаунт