Тема Незабравима 188

• 30 326
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Добро утро и от мен и успешна нова седмица на всички!:)    

# 661
# 662
# 663
Добро утро, незабравими !

Г-жа Броненосец, Милена, благодаря сърдечно за преводите !   bouquet  bouquet
Милена, тази дума невъзможност в смисъла, в който я разбирам невъзможна любов, ме върна отново на мисълта, че краят няма да е това, което очаквахме.
Цялото звучене на втори сезон е мъка и болка, много малко радост.
Няма да променят това до края, така ми се струва.
Разбира се, тази любов е безсмъртна, ще преодолее и смъртта дори, но ... това е тъжен край.
Единствено циганката от първи сезон ми беше някаква надежда, но циганката след това на брега на морето от съня на Еда, тя сякаш измества първото пророкуване, показана е ясно като смърт...

Ще дочакаме края да видим, толкова ще се радвам ако бъда опровергана.
Може една анкета да спретнем вярваме ли в добрия край на филма, да видим какво мислят и четящите тук, които не пишат.

Добро утро и лек ден на форума!
Подкрепям идеята за анкета! Иначе приличаме на канарчета, които се връзват от 1-2 мили сцени със вечери, захарен памук и листчета с желания!
Отдавна имаше един пост на БГаньо за филма ''Младият Шекспир''. Финалът на историята на Ромео и Жулиета се определя от господствуващия морал и нрави! Бях убедена, че и в нашия
случай ще бъде така! Но ми беше интересно как  ще покажат  този морал и оценката на обществото  за тази история. При положение, че действието на филма се развива на много ограничен терен и касае ограничен кръг от хора! Но намериха начин!Това са реакциите на комшиите! Те не са пълнеж! В техните коментари е отношението и присъдата на обществото! А те са изцяло  негативни, унищожителни,отричащи, неразбиращи! И това ще определи финала на филма!

# 664
  • София
Добро утро и от мен! Желая ви лека и спорна седмица, но не в смисъл много да спорим тука. Не че е лошо да се спори, ама на мен един момент ми изглежда безспорен и тук съм на различно мнение от Алисас и Каламици. Да, любовта, която е водеща, изглеждаше невъзможна в началото, но тази невъзможност бе преборена от същата тази любов. И сега не виждам кое я прави вече невъзможна - хорските клюки ли само или клоуна Бату? Любовта в този филм се пребори за правото си да я има. Поне аз така си мисля или ми се иска да мисля. Дано тетрадките със спирали не ме опровергаят.

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 08:37 от bganio

# 665
Добро утро! Hug

Благодаря на Г-жа Броненосец и Милена за преводите и информацията. bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Боб,Дани ,чудесни стихове   bouquet  bouquet  bouquet

Хубав ден и успешна нова седмица!

# 666
  • София
И аз помня този мой пост по повод на "Ромео и Жулиета" и думите на влюбения Шекспир по повод на финала. Но ако Шекспир въобще е казвал такова нещо, както го дадоха във филма, той звучеше ужаснсо примирен или по-скоро вътрешно убеден, че не може да има друг финал за пиесата му освен трагичен.  Така прие и раздялата със своята любима - като неизбежност. Тук обаче Харун е на мнение, че те двамата с Еда (вече тримата с Ямур са важни), а не светът с неговите глупости. Тук за мен е основната разлика и разковничето за щастливия финал. Светът се е променил за тези 400 години и не е това, което е бил по времето на Шекспир. Старият морал и предразсъдъци са колоси на глинени крака и само чакат някой да ги бутне.

# 667
Добро утро Незабравими! Hug
Благодарности на Г-жа Броненосец  за превода. newsm51  love001
Милена благодаря за разяснението! newsm51  love001
Бобо за Весел Круиз,Дани за Любов! newsm51 newsm51  love001  love001
Хубава усмихната седмица!  txtloves

# 668
Добро утро и от мен! Желая ви лека и спорна седмица, но не в смисъл много да спорим тука. Не че е лошо да се спори, ама на мен един момент ми изглежда безспорен и тук съм на различно мнение от Алисас и Каламици. Да, любовта, която е водеща, изглеждаше невъзможна в началото, но тази невъзможност бе преборена от същата тази любов. И сега не виждам кое я прави вече невъзможна - хорските клюки ли само или клоуна Бату? Любовта в този филм се пребори за правото си да я има. Поне аз така си мисля или ми се иска да мисля. Дано тетрадките със спирали не ме опровергаят.
newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501

# 669
Добро утро и от мен! Желая ви лека и спорна седмица, но не в смисъл много да спорим тука. Не че е лошо да се спори, ама на мен един момент ми изглежда безспорен и тук съм на различно мнение от Алисас и Каламици. Да, любовта, която е водеща, изглеждаше невъзможна в началото, но тази невъзможност бе преборена от същата тази любов. И сега не виждам кое я прави вече невъзможна - хорските клюки ли само или клоуна Бату? Любовта в този филм се пребори за правото си да я има. поне аз таки си мисля или ми се иска да мисля. Дано тетрадките със спирали не ме опровергаят.

За мен идеята за победилата любов и хепиенда бяха много по-вероятни през миналия сезон, отколкото към този момент!Така е,хорските клюки не могат да преборят любовта! Тая работа ще свърши  цялото кралско войнство - Бату,Мелда, Арас, Бурак! И така ще се изрази общественото мнение!  Иначе защо Мелда отново ще вади отново скелетите от гардероба!Любовта не може да бъде победена, остава единствено нейното физическо унищожение! Показателен е и разговора Тюркян-Харун-Еда! Да се отдалечат за известно време! Да избягат от миналото! Но те решават да останат!

# 670
  • София
Добро утро и от мен! Желая ви лека и спорна седмица, но не в смисъл много да спорим тука. Не че е лошо да се спори, ама на мен един момент ми изглежда безспорен и тук съм на различно мнение от Алисас и Каламици. Да, любовта, която е водеща, изглеждаше невъзможна в началото, но тази невъзможност бе преборена от същата тази любов. И сега не виждам кое я прави вече невъзможна - хорските клюки ли само или клоуна Бату? Любовта в този филм се пребори за правото си да я има. поне аз таки си мисля или ми се иска да мисля. Дано тетрадките със спирали не ме опровергаят.

За мен идеята за победилата любов и хепиенда бяха много по-вероятни през миналия сезон, отколкото към този момент!Така е,хорските клюки не могат да преборят любовта! Тая работа ще свърши  цялото кралско войнство - Бату,Мелда, Арас, Бурак! И така ще се изрази общественото мнение!  Иначе защо Мелда отново ще вади отново скелетите от гардероба!Любовта не може да бъде победена, остава единствено нейното физическо унищожение! Показателен е и разговора Тюркян-Харун-Еда! Да се отдалечат за известно време! Да избягат от миналото! Но те решават да останат!

Да, решават да останат, защото вече са по-силни от клюките, одумките, пищовите на Бату, скелетите и закачалките на Мелда. Бих се съгласил с тебе, ако и Ферда например не беше тръгнала по същия път - дори тя се предаде пред любовта. Но времето ще покаже кой е бил прав. А сега едно стихче като израз на моя несекващ оптимизъм.

Море и равнина

Ти, родена край морето
Аз в безбрежна равнина
Ти ми влезе във сърцето
и нямам никаква вина

Ти, със нрава си момчешки
Аз с характера си благ
Ти, лек за всичките болежки
целуваш ме на моя праг

Знам, че идваш отдалече
Вечно търсила си мен
Ти от всичко се отрече,
за да го има този ден

Ти прекрачи Хелеспонта
Светът е в твоите крака
Там, където беше фронта
море се люби с равнина

# 671
И аз помня този мой пост по повод на "Ромео и Жулиета" и думите на влюбения Шекспир по повод на финала. Но ако Шекспир въобще е казвал такова нещо, както го дадоха във филма, той звучеше ужаснсо примирен или по-скоро вътрешно убеден, че не може да има друг финал за пиесата му освен трагичен.  Така прие и раздялата със своята любима - като неизбежност. Тук обаче Харун е на мнение, че те двамата с Еда (вече тримата с Ямур са важни), а не светът с неговите глупости. Тук за мен е основната разлика и разковничето за щастливия финал. Светът се е променил за тези 400 години и не е това, което е бил по времето на Шекспир. Старият морал и предразсъдъци са колоси на глинени крака и само чакат някой да ги бутне.
ОК! Това по принцип е така! Светът се е променил! Решаваш да се бориш с предрасъдъците, със стереотипа, със старите порядки!
Похвално! Но няма никаква гаранция, че ще успееш! Напълно възможен е и обратния вариант - обществото те смазва! И то към днешна дата!Пред тази любов вече няма никакви смислени пречки! Но нямам чувството, че се приближаваме към хепиенда! Защото тази любов разби и промени няколко човешки живота и съдби! Може ли да изживееш пълно щастие, ако около теб са само нещастници?

# 672
И какво от това, че Ферда се предаде на любовта! Щастлива ли е и докъде я докара! Според мен идеята на екипа е, че любовта няма такова значение в живота на хората, което ние й отреждаме! И тя може да направи хората нещастни и уязвими! Има други ценности, които са по-важни от нея.

# 673

Да, решават да останат, защото вече са по-силни от клюките, одумките, пищовите на Бату, скелетите и закачалките на Мелда. Бих се съгласил с тебе, ако и Ферда например не беше тръгнала по същия път - дори тя се предаде пред любовта. Но времето ще покаже кой е бил прав. А сега едно стихче като израз на моя несекващ оптимизъм.

Море и равнина

Ти, родена край морето
Аз в безбрежна равнина
Ти ми влезе във сърцето
и нямам никаква вина

Ти, със нрава си момчешки
Аз с характера си благ
Ти, лек за всичките болежки
целуваш ме на моя праг

Знам, че идваш отдалече
Вечно търсила си мен
Ти от всичко се отрече,