Велико Търново и региона

• 128 654
  • 769
  •   1
Отговори
# 555
здравейте!
влизам да  похваля първата ни приемна родителка, в която от вчера имаме настанени 2 деца с роднинска връзка помежду си. за първи път настаняваме две деца наведнъж и съм много горда със себе си и колегите ми, които веднага поеха нещата, след като ненадейно излязох в болничен. много съм горда и заради успешната ни екипна работа с любимата ми община П. Тръмбеш, от където е приемното семейство  bouquet тъй като двете деца никак не са малки осъзнавам колко ще е трудно на приемната майка, но тъй като тя е страхотен човек вярвам, че адаптацията ще протече успешно. нека да и стискаме палци, защото за две години, откакто работим по проекта, много трудно убедихме хората, че приемната грижа не е толкова страшна, а и ТАЗИ жена е единствената, която се престраши да се грижи за тези две чудесни деца  bouquet

# 556
Искрено 'браво' на приемната майка!

Момичета, чухте ли за иницативата "Червена пътека" и знаете ли дали ще има прояви в нашия град? Копирам информацията от ФБ:
"ПРИЯТЕЛИ, НА 17.06.2011Г., БРУТАЛНО И БЕЗРАЗСЪДНО НА ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА ПРЕД "СВЕТОМАРКЕТ" В ГР. БУРГАС БЕ ОТНЕТ ЖИВОТА НА НЕВИННО ДЕТЕ- ВАЛЯ. НИЕ НЕЙНИТЕ ПРИЯТЕЛИ И БЛИЗКИ ПРИЗОВАВАМЕ ВСИЧКИ, КОИТО ИСКАТ ДА СПРАТ ЗАСИЛЕНИТЕ КОЛИ ПРЕД ПЕШЕХОДНИТЕ ПЪТЕКИ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ КЪМ ИНИЦИАТИВАТА "ЧЕРВЕНА ПЪТЕКА ЗА ВАЛЯ" И ДА ДОЙДАТ НА 26 .07. (ЮЛИ) ОТ 16 ЧАСА ПРЕД ТАЗИ ПЕШ. ПЪТЕКА ЗА ДА Я ЗАСТЕЛИМ С ЧЕРВЕНИ ЦВЕТЯ (ТОГАВА СЕ НАВЪРШВАТ 40 ДНИ ОТ СМЪРТТА НА ВАЛЯ) ИЛИ АКО НЕ СА ОТ БУРГАС ДА ПОСТАВЯТ ЧЕРВЕНИ ЦВЕТЯ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА В ТЕХНИЯ ГРАД ИЛИ СЕЛО! ИНИЦИАТИВАТА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ В ОПРЕДЕЛЕН ДЕН ВСЕКИ МЕСЕЦ, ДОКАТО ВСИЧКИ ШОФЬОРИ В БЪЛГАРИЯ СЕ НАУЧАТ ДА УВАЖАВАТ ПРАВОТО НА ЩАСТЛИВ ЖИВОТ НА ВСИЧКИ ХОРА(ВКЛЮЧИТЕЛНО И НА СВОИТЕ БЛИЗКИ)! ПРИЯТЕЛИ ДОБАВЯЙТЕ ВАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ, ЗАЩОТО КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ХОРА СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ КЪМ ИНИЦИАТИВАТА, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ХОРА И НАЙ-ВЕЧЕ ДЕЧИЦА ЩЕ БЪДАТ СПАСЕНИ, А ШОФЬОРИТЕ- ПРЕВЪЗПИТАНИ!"

# 557
Някой знае ли къде има курсове за масажисти?
Реших че с това ми се занимава след майчинството.
  bouquet

# 558
  • Велико Търново
Здравейте, влизам с питанка. Търся да купя разтегателен диван втора употреба. Ако някой продава, може да ми пише.

# 559
Здравейте, влизам с питанка. Търся да купя разтегателен диван втора употреба. Ако някой продава, може да ми пише.
  http://prodavalnik.com/raztegatelen-divan-za-veliko-tarnovo-i2138578

# 560
Дари май в Дълголетие правеха курсове Peace
Скрай ако се беше обадила 1 месец по рано щях да ти подаря CrazyПОдарихме цяла холова секция на едно семейство.

# 561
  • Велико Търново
Теди, такъв ми бил късмета. Търся нещо втора употреба, понеже ми трябва за временно позлване, надявам все да излезе нещо Simple Smile

# 562
Теди, мерси за инфото! Peace

# 563
  • Велико Търново
Направо цитирам Фокус:
Велико Търново: Цистерна с химикали се обърна в Дебелец, евакуирани са 350 души
11 юли 2011 | 07:29 | Агенция "Фокус"

Начало / Трафик

Дебелец. Цистерна с химикали се обърна в Дебелец, съобщиха от пресцентъра на МВР. В района на инцидента работят 5 екипа на ПБЗН, до момента са евакуирани 350 души, осигурени са осем автобуса за евакуация на населението.
 Цистерна се е преобърнала и е препречила пътното платно на пътя Килифарево – Велико Търново, в района на гр. Дебелец. Инцидентът е станал тази нощ в 00:48 часа. Получил се е теч и има опасност за образуване на отровен облак. По предварителни данни в 20-тонната цистерна има стирен.
Незабавно са изпратени на място пет екипа на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” и от полицията във Велико Търново. Предприети са мерки по ограничаване достъпа до мястото на инцидента в радиус 150-200 м и е спряно движението на МПС. Веднага е създадена организация за извършване на замервания на вредностите и се следи посоката на вятъра. Отчетени са превишения на ПДК за вредни емисии в атмосферата. До момента са евакуирани 350 човека. Първо са евакуирани 51 деца от детския дом в Дебелец, като 20 от тях са бебета. Създадена е организация за настаняване на евакуираните хора в обществени сгради във Велико Търново и Килифарево.
На мястото на произшествието работят 3 пожарни автомобила, 1 аварийно спасителен автомобил и 1 автомобил за химическа защита с 17 служители на ОУПБЗН - Велико Търново и 10 автомобила с 42 служители на РУП - Велико Търново. Събран е свободният от дежурство състав на РУПБЗН - Велико Търново, които са в готовност да се включат при необходимост. Дейностите по неутрализиране на замърсяването продължават с обливане на цистерната с пяна. Изпратена е оперативна група от ГД ПБЗН от София.
 Информирани са кметът на града, директора на РИОКОС и други органи на местната власт.

# 564
  • В.Търново
Направо съм възмутена как може гражданска защита да не реагира на време и да съобщят на Търновци по от рано.Сутринта излизам на терасата,абе мирише ми на отрова,от долу под дома е Хускварната и имат работилница и оправят резачките и косачките и т.н.Мислех,че те нещо пак са размирисали наоколо с повредените машини,които ги бръмчат всекидневно.И после в 8ч. чух по БТВ.Евакуират хората от Дебелец,ами той е на 5км. от Търново и си дишаме този въздух.Сутринта гледах хората ,които вървят по тротоара и най-вероятно не знаеха все още за случая.Все още по това време мирише.Щяхме да излизаме с малкия,но сега е абсурд.Прането ми навън мирише,миризмата е впила в него и го хвърлих пак в пералнята.Ако усетите по-късно ,че се поотмирисва,пишете тук.Незнам как ще задържа малкия целия ден затворен вкъщи,дори без да излиза по терасите.

# 565
И аз незнам как ще удържа Дребната...  Confused А и себе си, така ми се излиза на разходка... откога я чакам тази почивка...  Crossing Arms

# 566
  • В.Търново
Довечера към 18ч. дали ще става за разходка?

# 567
момичета, ние излизахме: нямаше начин да си стоим вкъщи с празен хладилник Laughing не усетих никаква миризма, нито ми запари на очи, гърло или нос. детето също не прояви реакция. в парка имаше майки с деца, а пред блока-баби с внучета.
иначе, поради жегите само, след 18ч. ще е най-добре да излизате Peace

# 568
  • в здрача
Облака ще се разсее, а и все пак хората са евакуирани във В Търново, да не забравяме.

# 569
  • В.Търново
По обяд вече не миришеше,вятъра го е отвял облака или по-голямата част.Дразня се на невярната информация,която се подава по новините.Казаха по обед,че нямало опастност да достигне във В.Търново.Ами как да няма ,то от сутринта миришеше гадно.Ама както и да е,вече отминава,само остават пораженията по почвата ,защото най-вероятно отровата заедно с пяната са навлезли в почвата.

Общи условия

Активация на акаунт