Сглобяеми къщи 3

• 370 876
  • 1 080
  •   1
Отговори
# 840
wolverine070879, аз само твоите коментари чета от известно време. Ако направиш наистина един гайд тука трябва всички да те изведем и да те почерпим !

О аз обичам да ме черпят особено след като строя не мога да си позволя вече излизането  Laughing
Шега на страна, след 1-2 седмици ще ми стане по-отпуснато в работа и ще имам време да направя този списък и щ го публикувам тука...
Въпреки че ще бъде цял чак когато завърша къщата и видя какво още не знам и чака да ме изненада...
 Wink

# 841
  • Перник
Аз отдавна се каня да се включа по въпроса за вертикалната планировка. В момента при нас се случва едно голямо копаене и укрепване на почва около къщата. Денивелацията на терена е голяма, при първата среща с архитекта допуснахме грешката да кажем, че искаме къщата да следва терена, а не да го изравним. Според мен грешно избраха кота 0. Идея си нямам как точно се прави това, но ако беше с 20-30 см. по-високо щяхме да си спестим доста време, нерви и пари. Мазето ни е твърде дълбоко - 2,2 м. Вероятно никой не ни е виновен, че не сме го забелязали в проекта и не сме питали.  Confused И тук можеха да се спестят 20 см. Ако не бяхме копали толкова дълбоко може би щяхме да избегнем и "срещата" с подпочвените води, които пълнеха мазето и заради които се наложи сериозен дренаж при основата и кладенец, където да отива цялата вода. Впоследствие, при повече дъжд кладенецът се напълни и водата започна да се връща към мазето. Което пък доведе до ново копаене - за преливник на кладенеца. Всичко това струва пари. Доста пари.
Сега, вместо мебели, купуваме рустик блокчета за зидове  ooooh!

Така, че моят съвет е - питайте за абсолютно всичко, колкото и глупаво да ви се струва. И не подценявайте частта "Геодезия и вертикална планировка".  Peace

# 842
Аз отдавна се каня да се включа по въпроса за вертикалната планировка. В момента при нас се случва едно голямо копаене и укрепване на почва около къщата. Денивелацията на терена е голяма, при първата среща с архитекта допуснахме грешката да кажем, че искаме къщата да следва терена, а не да го изравним. Според мен грешно избраха кота 0. Идея си нямам как точно се прави това, но ако беше с 20-30 см. по-високо щяхме да си спестим доста време, нерви и пари. Мазето ни е твърде дълбоко - 2,2 м. Вероятно никой не ни е виновен, че не сме го забелязали в проекта и не сме питали.  Confused И тук можеха да се спестят 20 см. Ако не бяхме копали толкова дълбоко може би щяхме да избегнем и "срещата" с подпочвените води, които пълнеха мазето и заради които се наложи сериозен дренаж при основата и кладенец, където да отива цялата вода. Впоследствие, при повече дъжд кладенецът се напълни и водата започна да се връща към мазето. Което пък доведе до ново копаене - за преливник на кладенеца. Всичко това струва пари. Доста пари.
Сега, вместо мебели, купуваме рустик блокчета за зидове  ooooh!

Така, че моят съвет е - питайте за абсолютно всичко, колкото и глупаво да ви се струва. И не подценявайте частта "Геодезия и вертикална планировка".  Peace
Мали Светле, добре че тези проблеми са ми били спестени. Относно дълбочина на мазето, то зависи колко силен наклон имаш. в най-ниската част на къщата ти трябва да се слезе с основите 80см надолу под точката на замръзване, и ако до другия висок край на къщата имаш 1 метър, но при мене става автоматично копане 1,8 метра на долу. затова им казах да копнат още 30см за да стане сутерен/мазе използваемо с достатъчно височина. Иначе алтернативата е да копат 1,8 метра на долу да направят основите и след това да заринат пак дупката.

досега не бях чувал за такова решение с включването на дренаж в кладенец. не е ли полесно отводнителната тръба при твоя силен наклон да я изкараш някъде на долу по улицата или при някой съсед? така го правят в Бояна и Драгалевци всички. - предаваш проблема нататък...

# 843
  • Перник
...
досега не бях чувал за такова решение с включването на дренаж в кладенец. не е ли полесно отводнителната тръба при твоя силен наклон да я изкараш някъде на долу по улицата или при някой съсед? така го правят в Бояна и Драгалевци всички. - предаваш проблема нататък...

А, видя ли? Винаги може да е по-зле  Mr. Green

Това решение с кладенеца, мъжът ми го измисли и е много горд с него. Преливникът ни в крайна сметка излиза на улицата, с опция някой ден да се включи културно в канализацията. Ние сме възпитани хора, от Перник сме все пак, не сме от Бояна  Laughing
петъчно съм изпушила вече

# 844
  • Варна
изпратих проекта си на 4 фирми
преди седмица
нямам оферта от нито една и отговор никакъв от трите..
 ooooh!

# 845
Да се запиша, да ви следя. Темата ми е интересна, но рядко ми попада. С довършителни работи се занимавам, мога да бъда полезен, евентуално. newsm10

# 846
  • Перник
изпратих проекта си на 4 фирми
преди седмица
нямам оферта от нито една и отговор никакъв от трите..
 ooooh!

Обади им се по телефона. Въпреки че и на мен на времето една фирма след 3 мейла и 2 телефонни разговора така и не благоволи да ми даде оферта  Peace

# 847
ето линка съм папката с малко актуални снимки най-отдолу
https://picasaweb.google.com/108472812594266913562/RazvitieKysht … p;feat=directlink

# 848
  • Перник
ето линка съм папката с малко актуални снимки най-отдолу
https://picasaweb.google.com/108472812594266913562/RazvitieKysht … p;feat=directlink

Разгледах с интерес, въпреки че вече съм виждала целия процес на живо. wolverine070879, как е решен при теб подът на първия етаж на къщата? Имам предвид между бетона и крайното покритие?

# 849
Разгледах с интерес, въпреки че вече съм виждала целия процес на живо. wolverine070879, как е решен при теб подът на първия етаж на къщата? Имам предвид между бетона и крайното покритие?
Здравей светле,
първо имам сутерен, което ще бъде мазе и няма да е отопляемо.
между него и 1вия жилищен етаж ще има под плочата ламинирана каменна вата 5см което ще представялва финиша на тавана на сутерена.
върху плочата отгоре ще се сложи 5см XPS- фибран за изолация, след това се нарежда мрежа, тръби на подово отопление и пак мрежа, и следващата седмица ще излеят замазката.
Отгоре е планирано на всякъде гранитогрес, който симулира паркет.
Истински паркет за съжаление не мога да си позволя тъй като версия годна за подово отопление почва ценово от 80 лева /м2 на горе без труд....

Последна редакция: чт, 21 апр 2016, 08:03 от wolverine070879

# 850
  • Перник
wolverine070879, и ние имаме неотопляемо мазе. Таванът му си е бетон. По проект върху плочата имаме сух под - 5 см. XPS и гипсофазер. Тъй като все повече клоним към варианта да си правим пода сами, може и да заменим XPS-а със суха посипка, тъй като ми се струва по-лесна за работа и най-вече за изравняване  newsm78 Подово отопление няма да имаме.
Нагоре - гранитогрес и ламиниран паркет, въпреки, че имам и друга откачена идея - да си преместим дюшемето от старата в новата къща, но няма да ни стигне като количество  Crazy

# 851
  • густо майна Филибето
Светле,нашия под е фибран 6см и суха посипка с мрежа , средно 4см . Отгоре паркет. Наложи се да се мокри леко отгоре, за да се заглади, заради паркета, да е по- малък разхода на лепило. Семейната бригада го прави Simple Smile

# 852
Здравейте,

Искам да изкажа мнение по повод всички "строители" на дървени къщи (Сглобяеми).

Имам поглед върху строителството от доста години и съм потресен какво се предлага и какво се купува в момента. Пълно е с някакви измислени строители дето си направиха заводи за панели и наводняват с некачествената си продукция българския пазар и масово плашат хората и развалят иначе така хубавата идея на тези къщи (с носеще конструкция от дърво). Но навярно и клиентите имат вина за това - не е луд този който яде баницата, а този който му я дава. Първо вижте какво има в панелите като изолация 2 найлона и 1 пласт минерална вата, след това вижте как се хващат панел за панел  newsm78 . Като се замисля и как накрая ги запечатват с фибранче отвън - щастието е ПЪЛНО. Не напоследно място колко ефтино излиза ама как така винаги забравят да ви кажат за тая и оная цена, че не била включена в проекта (все пак и адвокатите трябва да се изхранват) Така де стигаме до момента защо воабще го пиша това - Питате тая и оная фирма как са - мисля, че от написаното по горе Ви става ясно как са СГЛОБЯЕМ ПАНЕЛ - НЕ. Намерете си някой, който на място ще ви изгради конструкцията и наистина разбира какво прави. Ще Ви дам пример с  http://qhouse.bg  ... без да преовиличавам са на Европейско ниво - и работят на нормални цени и имат много богат опит в целия сектор на строителството.

# 853
Здравейте!
Нямам възможност да изчета всичко, затова моля да ми препоръчате изпитани фирми, за които има хубави отзиви, строящи сглобяеми къщи/
Благодаря!

# 854
  • Варна
не е подходящ поста ви
тази фирма 3 къщи ли е построила до сега? как за месеци търсене не я срещнах ни веднъж..
не и направихте добро като публикувате подобна нескопосана реклама

Общи условия

Активация на акаунт