Сглобяеми къщи 3

• 372 639
  • 1 080
  •   1
Отговори
# 435
  • Някъде Там
Здравей,вие само фундамент ли искате?
Ами зависи от парите които ще ни искат. Искам да кажа че искаме и мазе, но ако надхвърли сумата която сме заделили за основата ще е само фундамент без мазе. Проблема е че не може никой да ни ориентира за къща 50 кв. и много лек наклон колко ще ни струва 25 кв мазе + фундамент. Или ако се намали мазето да е 15 кв а не 25 ако това ще намали ли сумата или няма значение след като се копае. Просто няма кой да каже ето това може да направим за толкова пари и ние да кажем да ок съгласни сме Simple Smile или не сме Simple Smile

# 436
  • Перник
Здравей,вие само фундамент ли искате?
Ами зависи от парите които ще ни искат. Искам да кажа че искаме и мазе, но ако надхвърли сумата която сме заделили за основата ще е само фундамент без мазе. Проблема е че не може никой да ни ориентира за къща 50 кв. и много лек наклон колко ще ни струва 25 кв мазе + фундамент. Или ако се намали мазето да е 15 кв а не 25 ако това ще намали ли сумата или няма значение след като се копае. Просто няма кой да каже ето това може да направим за толкова пари и ние да кажем да ок съгласни сме Simple Smile или не сме Simple Smile

Руми, ако намалите размерите на мазето, ще се намали и цената на фундамента. Но не мисля, че някой може да ти каже колко точно би струвал, ако нямате проект и количествена сметка.  Peace А и преди да пристъпите към изграждането на фундамента е добре да знаете кой ще прави самата къща, защото разлините фирми имат различни изисквания към основата и закрепването на къщата към нея.
Иначе, и аз не съм приключила със събирането на оферти за фундамент (в Перник).

# 437
Здравейте,
Търся фирма да ни направи фундамента за сглобяема къща район Костинброд. Може ли някой който е минал през това да ми прати на лични контакти на фирми Simple Smile Мерси предварително.   bouquet
Къде по-точно около Костинброд ? Питам те защото аз в момента си строя къщата в този район и имам координатие на няколко бригади.

# 438
  • Някъде Там
Здравейте,
Търся фирма да ни направи фундамента за сглобяема къща район Костинброд. Може ли някой който е минал през това да ми прати на лични контакти на фирми Simple Smile Мерси предварително.   bouquet
Къде по-точно около Костинброд ? Питам те защото аз в момента си строя къщата в този район и имам координатие на няколко бригади.
Здрасти,
в село Безден.

Мерси   SvetlaK bouquet

# 439
  • Перник
Получих си офертата от Гортех. Изглежда доста по-сериозно от офертите на "сериозни" фирми, с които разполагам до момента.   Thinking

# 440
  • Някъде Там
Получих си офертата от Гортех. Изглежда доста по-сериозно от офертите на "сериозни" фирми, с които разполагам до момента.   Thinking
Какво имаш в предвид ?

# 441
  • Перник
Какво имаш в предвид ?

Че е доста подробна, включва и фундамент, има описания, уточнения, а не "стени, дограма, ел.инсталация до тапа".

# 442
Много съм харесала този модел къща http://www.ibt.bg/pages/ready_projects_bg.php?p=17
В началото някой питаше за отзиви от тази фирма, но май няма  съфорумци, които са поръчвали при тях  newsm78

Притеснението ми е за зимата, когато натрупа сняг колко ще е струдено и т.н. за какво трябва да се следи в офертите на фирмите, за да е сигурен клиента, че няма да е минус 20 вътре дори с отопление..... Знам, че е много общ въпрос, но все отнякъде трябва да почна да се ограмотявам Simple Smile

# 443
Здравейте, планирам да строя в близко. или не толкова Simple Smile, бъдеще, сглобяема къща на парцел близо до София, в софийското равно поле. Но от доста места вече чувам слухове, за голямата възможност (според някой направо 100%-ва) от завъждането на мишки в такъв тип къща!

Искам да помоля за мнение и споделяне на опит относно този проблем от хора които живеят в сглобяеми къщи по една или друга технология (аз лично съм се насочил към тип "дървена къща с монолитна гредово редова конструкция") -  от колко време живеете в такава къща, имате ли такъв проблем, ако го имате проблема има ли 100%-во решение?

Искам предварително да благодаря на хората, които евентуално ще споделят опит и мнение (ако се притеснявате от публичност, моля пишете ми на лично).

Също така, може ли някой да препоръча доказала се фирма за строеж на сглобяема дървена къща от описания по-горе тип?

# 444
  • Перник
Това за мишките и аз го чувам - от хора, които са чували за това... Според мен, без да съм професионалист в областта, и с уточнението, че все още не живея в дървена къща, за да влязат мишки в стените (това чувам най-често) и да изгризат къщата, трябва да има откъде да влязат, например липсваща мазилка  Peace
Иначе, през почти целия си живот съм живяла в къща (тухлена) мишка в къщата е влизала 2 пъти - веднъж през прозорец, втория път - през отворената входна врата. За няколко дни проблемът беше решен с класически капан  Grinning

# 445
  • густо майна Филибето
Мишки могат да се настанят в панела, когато пълнежа е стиропор. Ватата няма как да я гризат. Казвам го от опит, имаме една постройка с такава изолация. Освен това стиропора е НИКАКВА шумоизолация, чува се абсолютно всичко, даже трополенето на котките по покрива.

# 446
  • Перник
Мишки могат да се настанят в панела, когато пълнежа е стиропор. Ватата няма как да я гризат. Казвам го от опит, имаме една постройка с такава изолация. Освен това стиропора е НИКАКВА шумоизолация, чува се абсолютно всичко, даже трополенето на котките по покрива.

Ама ватата била мека и щяла да им е удобно гнездо, казват хората. Освен това, с времето се слягала и стените оставали кухи  newsm78

# 447
Не знам кой какво ви говори или от къде сте чули, но аз не съм виждал мишка да живее в стиропор, да гризне може, но да го яде /все пак си е химия от всякъде/ !!! За сметка на това пък съм виждал гризачи да си правят хралупа в изолацията под сайдинга - минерална вата със сигурност си хапват.

# 448
  • густо майна Филибето
Xy6aBTaTKo, на мен ми го говори мишката, не знам яде ли го, но си прави тунели вътре. Чува се ужасно скърцане като го рови и е от различни места.

# 449
Xy6aBTaTKo, на мен ми го говори мишката, не знам яде ли го, но си прави тунели вътре. Чува се ужасно скърцане като го рови и е от различни места.

Вземете си няколко котки

Общи условия

Активация на акаунт