Сглобяеми къщи 3

• 372 508
  • 1 080
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте,
имам въпрос. В момента проучваме различни фирми за дървени къщи.
Едните работят с панели, другите със гредова редова конструкция.
Въпросът ми е,защо вторите струват по-евтино. На доста места се пише,
че редовата конструкция е по-добрият, здрав вариант - един вид дървено монолитно строителство.
Използва се повече помощен и дървен материал,повече работна ръка и по-дълго време за изпълнение.
Благодаря предварително за реакциите!

# 616
Ето и истинска дървена

http://prikachi.com/images.php?images/586/7212586v.jpg
Долу е мазе, горе дървена. Качвам я защото навремето като и ние търсехме отзиви тук във форума нямаше или имаше такива супер измислени фалшиви реклами. Ако някой го интересува нещо да пита Simple Smile забавих се с качването защото не знаех как  newsm78 мерси на  SvetlaK   bouquet

Измина 1 година от както построихме къщата и я ползваме и е време за малко отзиви.
Започвам с недостатъците, понеже съм професионално изкривен и обичам да търся кусури:
1. Пода скърца при ходене. Това мен ме дразни много. Не знам как може да се реши но за сега ще го търпим. Като цяло дървото от което е направена къщата е меко и не става за под - много лесно се наранява. Мисля да поживеем така 5-6 години и след това ще сложим допълнително настилка - хубав паркет.
2. Трябва да сменям входната врата. Тя е подобна на вътрешните и се измята от студа и слънцето. Отделно е доста тънка и през студените месеци кондензира влага върху нея.
3. Дограмата не я монтираха много добре, вратата на терасата се изметна малко и се наложи да дойдат да си го коригират. Сега всичко е ок, но ме дразни че различните прозорци се затварят с различно усилие.
4. Когато трябва да се закрепи нещо по специфично/тежко за стената ми е малко некомфортно. Примерно всички мивки за баня се закачат на железа забити в стената. Ние си взехме мивка със шкаф и още се чудя(вече 5 месеца) как да я хвана за стената.
5. Лятото беше доста топличко в къщата. Ще трябва д купуваме щори Sad

Предимства:
1. Изглежда много комфортно и уютно вътре.
2. Много бързо се затопля. Няма го това лъхане от стените на студено. Съседите за нова година дойдоха предния ден да си включат отоплението и за 1 денонощие казаха че не е успяло да се загрее добре. При нас за 2-3 часа и си става супер.
3. Енергийно ефективна. С 1 климатик 12-ка отопляваме цялата къща (50 квадрата РЗП) въпреки че входната врата се изметна и яко духа покрай нея. Стените и пода са само 10см каменна вата, а тавана 20см. Нямахме никакви проблеми и в най големите студове по празниците.
4. Много лесно се закрепят леки неща по стените. С отверката врътваш 2 винта и готово.
5. Стените са много тънки(13см външни и 8см вътрешни)  и въпреки че къщата е само 50 квадрата вътре е широко. За сравнение мазето под къщата което е със същата площ изглежда супер малко защото стените са по 25 см дебели(при това без мазилка и шпакловка). Демек от 50 квадрата 8 са само външните стени. Ако сложим и вътрешни стени и замазка , шпакловка , топлоизолация, външна шпакловка...
6. Много бързо става самото сглобяване на къщата. С монолитното строителство още щяхме да строим...
7. Много добре става планирането на финансите. Точно колкото казаха точно толкова платихме.

Много съм доволен от къщата. Това само по себе си говори много, защото съм ужасно капризен и като цяло много рядко съм доволен от нещо.
Препоръчвам на всеки дървеното строителство. Ще пиша след 40 години да видим дали още ще е здрава къщата
                  Благодаря за полезния отзив!

# 617
Абсолютен новак съм в темата изчетх всичко от първата страница моля за мнение за фирма ЕКОЗИД .

# 618
Здравейте и от мен,

ние също искаме да строим дървена къща. Мъжът ми се е захласнал по пасивните къщи. Иска да ангажира проектантите от "АРХЕ" да ни проектират такава и да изпълняват проектмениджмънта по време на изпълнението. Някой има ли впечатление от работата им и заслужава ли си да се строи такава къща в БГ?

# 619
  • Перник
Здравейте и от мен,

ние също искаме да строим дървена къща. Мъжът ми се е захласнал по пасивните къщи. Иска да ангажира проектантите от "АРХЕ" да ни проектират такава и да изпълняват проектмениджмънта по време на изпълнението. Някой има ли впечатление от работата им и заслужава ли си да се строи такава къща в БГ?

Разгледах набързо сайта им - много добре изглеждат нещата. Защо да не си заслужава да се строи пасивна къща в България? Според мен навсякъде си заслужава  Peace

# 620
като казах дали си заслужава, имах предвид разликата в цената между пасивната и нискоенергийната къща и за колко време би се амортизирала тази разлика чрез икономиите от енергия. Иначе спор няма, че пасивните къщи са върха на сладоледа   Peace
Навсякъде в темата досега четох за цени от порядъка на 250 до 500 евро на м2. При АРХЕ нещата са други - всичко е по две! Та затова попитах, дали някой ги знае и дали си заслужава. Иначе ние искаме къща, която да е топ изпълнение, не едноетажна барака, а представителен дом! Нещо като къщата в Добрич или пък "чешката" къща на госпожа Иванова...  Laughing

# 621
  • София
Хайде показвайте готови къщи Simple Smile

# 622
Хайде и аз да се запиша, като любител на сглобяеми къщи.  Ние в момента сме в процес на продажба на апартамент. Надяваме се това лято да стане  и да започнем търсенето на парцел. Дано до тогава повече хора се похвалят с нови къщички  Laughing и пуснат повече снимки. За сега още не сме се спряли на определена фирма, но мисля имаме време за това. Ще следя с интерес за добри отзиви.

# 623
Здравейте,
имам въпрос. В момента проучваме различни фирми за дървени къщи.
Едните работят с панели, другите със гредова редова конструкция.
Въпросът ми е,защо вторите струват по-евтино. На доста места се пише,
че редовата конструкция е по-добрият, здрав вариант - един вид дървено монолитно строителство.
Използва се повече помощен и дървен материал,повече работна ръка и по-дълго време за изпълнение.
Благодаря предварително за реакциите!
Малко късно отговарям, но мсиля че е доста съществено по темата. Сглобяваната на място конструкция по принцип е по-добра (вече качеството на конкретната фирмата изпълнител е друга тема) защото няма готови панели с проблемни сглобки. Конструкциите с панели са по-евтини но при масово производство например на американския пазар - в единични броики не е така а даже напротив. При нас те са обикновенно внесено-копирани и макар рекламните увещания като поискаш оферта резултата е видим. Има някои фирми с панели които са рбаотили в чужбина и от там качеството на самата фирма е по-добро, ама това божа работа и до време.
Също така има и още един вариант - да не се наема фирма главен изпълнител, а да се договаря поотделно всяка работа. Тогава съотношението цена/качество се подобрява доста, но пък си отнема време и нерви. Тогава и цената наистина пада под цената на монолитно строителство по "стопански способ".

# 624
stuni_kk, поздравления за къщата! По-назад в темата е спомената и цена от около 1000лв на квадратен метър- това не е цена до ключ, нали?
И на мен ще ми бъдат интересни отговорите на въпросите на h.georg  Peace

Здравейте! цената излезе около 1000 лв на квадратен метър, като някои довършителни работи ги включиха в сумата - като например настилките.

# 625
  • София
Ние сме в процес на разглеждане. С възможности за нещо по-скоро такова http://www.xn--e1aajcdscexp.eu/promotion.html Промоция 1 или такова http://www.mig-03.com/node/91. Мнение или съвет? Като цяло нито с фирмите съм запозната нито с материалите и изолациите все още.

# 626
Като качество предполагам могат да ти дадат мострено. Добре е да се поинтересуваш и посочената цена какво точно включва, защото на първо четене ми се струва че само довършителните работи които са описали са с цена повече от посочената.

# 627
  • Някъде Там
Ние сме в процес на разглеждане. С възможности за нещо по-скоро такова http://www.xn--e1aajcdscexp.eu/promotion.html Промоция 1 или такова http://www.mig-03.com/node/91. Мнение или съвет? Като цяло нито с фирмите съм запозната нито с материалите и изолациите все още.

Здрасти,
и ние се бяхме спрели първоначално на тези http://www.mig-03.com/node/91, но още не бяха разработили процеса по строене на къщи в БГ. Мисля че само за гърция бяха правили и то не знам дали къщи или контейнери. Тепърва им предстоеше да се натъкнат на българските закони. Иначе мостра може да им видиш офиса - жената си работи в такъв контейнер Simple Smile
Успех   bouquet

# 628
  • София
Благодаря много. Миг още не сме ги видяли, но виталбокс изглеждаше ОК. Малко тънка изолация, обаче. Хванахме ги в последните десет мин. На работното време и пак ще трябва да се ходи. Иначе цената си включваше дори доставка за район близък до София. Не включва никакви проекти за ВиК и ток разбира се. Защото и от това ще имаме нужда.

# 629
  • Бургас
Здравейте на всички Simple Smile от доста време се каня да пиша във форума, но все не ми остава време.
Точно  този форум на нас лично ни беше доста полезен в избора на фирма за нашата сглобяема къща. Понеже сме готови вече ( в момента обзавеждаме) мога да се похваля с първата сглобяема къща в Бургас  Heart Eyes Laughing . С удоволствие ще отговаря на всички ваши въпроси. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт