Машина за хляб -41част

  • 84 681
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 315
В момета пека такъв хляб, но чак като сложих маята видях, че съм купила  и сложила такава с изтекъл срок на годност и сигурно ще се провали  рецептата. Мога ли да направя нещо на по-късен етап?
ами сложи читава мая и пак пусни да се меси (10-на мин), а после и да втаса   bouquet
Цитат
Няма да ти се прецака хляба от маята.Не се шашкай
Ами само мая с изтекъл срок имах, но не се прецака хляба...мерси за отговорите.

# 151
  • София
  • Мнения: 6 103
Поста на Bg-father е много полезен.Тия дни и аз ще правя първия опит с козунак,да видим,какво ще стане.

# 152
  • Мнения: 1 298
Благодаря на Бонго! Това са снимките от моя опит.




Браво, страшен е! Мойте, ако не са бели, засега стават еднииии - все едно съм ги натискала с тухла отгоре...  Продължавам да опитвам - мерси на тези, които ми дадохте съвети.
И козунака на Bg-father ме изкушава много - да видим...

# 153
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 181
Ама много рано я подкарахте с тези козунаци. newsm78На Великден само яйца ли ще хапвате?

# 154
  • Мнения: 3 743
Здравейте, дали някой може да ми предложи тесто за пица, което да правя във фурната за хляб?  bouquet

Традиционно Тесто за Pizza
източник: Brevile İcon User Manual & Recipes
оформена с помоща от таблицата на www.kucinare.it

прод./тегло                      600g      1100g       1000g        900g     800g

Брашно ............................375g......685g.........625g........560g......500g   
Вода .................................200ml....365ml.......330ml.......300ml.....265ml   
Сол    .................................6g...........11g..........10g.........9g...........8g
Олио ................................15ml........27ml.........25ml........22ml.......20ml
Мая    .................................5,25g......10g...........9g...........8g...........7g

Програма: Тесто (ако ще приготвяте на ръка, месете близо 20мин и оставете да втаса близо 30-40 мин на топло(32C')

препоръки:
-препоръчва се всяка pizzа да е с диаметър 20см.
-приготвената Pizza ce пече  в предварително затоплена на 200C' фурна в продължение на 12-15 мин
-за плънката: Доматено пюре, гъби, лук, домати, каперси, парченца ананас, маслини, чубрица, шарена сол, салам, шунка, сирене (т.е. настъргана моцарела, пармезан).

Много сполучлива!!!

  bouquet

Благодаря за рецептата  bouquet
Интересува ме, дали като се приготви тестото, може да се замрази и да се използва като готовите блатове Thinking

# 155
  • Мнения: 234
Simple Smile направих си тост хляб, отдавна не бях яла бял хляб, абе друго си е да ви кажа хахах

хляб тост



само съм сложила май малко повече мая и малко ми спадна хляба, но си е екстра

# 156
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 181
ГАЛЧЕ имам страхотна р-та за тесто за пици,но в момента съм на работа,ако искаш като се прибера мога да ти пиша на ЛС.Тестото е с кис. мляко и прясно.Става супер крехко.Усетих още разликата като рязах със ножа,а за хапването да не ти говоря.Моето може да се замразява.На мен ми го даде ПРЕТИНКА.

# 157
  • Мнения: 1 111
оооо,я я метни тук на показ, какви са тия лични...и аз имам добра рецепта за италианска пица, изпитана,точно като купешките пици...но сега не я намирам

# 158
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 181
ОК но довечера.

# 159
  • Мнения: 3 743
Иве, супер, точно такова нещо търся Hug

# 160
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 181
Споко потрайте още 2-3ч.Мен откога ми се яде пица и все не мога да се наканя.

# 161
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 181
Ето и въпросната р-та за пици и мекици-1кг. брашно,7г. суха мая,1ч.л. сол,2ч.л. захар,2-3с.л. олио,1с.л. оцет,400г. кис. мляко със 1ч.л. хлебна сода,1 яйце и 200г. прясно мляко.Става да се замразява.Уникално е опитайте.

# 162
  • Мнения: 1 111
записвам си Peace

но да предложа и рецептата ми за италианска пица /рецептата наистина е от Италия/
1кг брашно+1пакетче суха мая /д-р Йоткер/+800мл хладка вода+2 равни каф.лъж. сол+2 суп.лъж. олио
В кладенчето от брашното се изсипва сухата мая и другите съставки,оставя се да се охлади10-ина минути,след което се прибира в хладилника за 24 часа.След това с ръце се взима и се оформя в тавичка,отгоре-плънки по желание.
Продуктите се размесват в по-голяма купа,защото тази смес бухва.Трябва да се получи кашаво лепкаво тесто,оформя се с намазнени ръце Peace
Като пиците по пицариите е Peace

# 163
  • София
  • Мнения: 505
iv.elina, благодаря за рецептата, аз ще се възползвам със сигурност!
tuly, на теб също!
Обичаме пици вкъщи... Simple Smile

# 164
  • Мнения: 650
Тули, Ивелина дали може в машината за хляб да се пусне

Общи условия

Активация на акаунт