Машина за хляб -41част

• 84 723
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Естественно,че там ама моята е за 900г. и не посмях да направя цялата доза и направих половината.Аз не обичам да пипам много-много тесто защото ми полепва по ръцете.Опасявах се,че ако направя цялата при втасването ще прелее,но май може и да стане.Трябва да пробвам.

# 166
Не мога да не се похваля с първия си козунак за тази година  Grinning

Правих го по тази рецепта: http://kulinarenelixir.blogspot.com/2011/02/blog-post_23.html

Имам следното питане - иска ми се да е маалко по-сладък. Но ако увелича захарта, а другите продукти останат със същия си грамаж, ще се отрази ли това на крайния резултат? Дали няма да повлияе?

# 167
Тули, Ивелина дали може в машината за хляб да се пусне
предполагам,че да....но според мен  е бесмислено,говоря за моята рецепта...тъй като не трябва кой знае какво бъркане и месене, първоначално консистенцията става рядка каша,бъркането с бъркалка или дървена лъжица е достатъчно,но ако не ти се занимава-пускай машината...

Дион,прочети няколко страници по-напред,където обсъждахме захарта в козунаците...по принцип повечето захар пречи на втасването и не в.ияе до-,е на някои машини,затова-течен подсладител

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 09:06 от tuly

# 168
да се включа искам и аз машина за хляб но чух че от моя позната че трябва да е с две бъркалки една не вършела работа.Ще ми отговори ли някой какаво е предимството на двете бъркалки

# 169
ами нали знаеш максимата,че две глави мислят по-добре от една....Миксерът също е с две бъркалки, и тук е същото - две бъркат по-добре от една Laughing  Не че и с една няма да стане,но двете по-хубаво ще размесят, омесят и т.н.

# 170
Добро утро!Извинявам се че така нахлувам,но аз съм начинаеща в този бранш.Имам Мулинекс-5020  и единствения хляб,който съм правила е по рецептите в книжката.Така,че ще съм много благодарна на всички за съветите и рецептите тук и за козунаци също.Приятен ден   bouquet

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 11:17 от didka banditka

# 171
  • София
Здравейте Simple Smile
Тези дни се загледах в една реклама по тв на тази хлебопекарна Мулинекс и понеже цената е добра, се чудя дали да не я взема. Имате ли някакви отзиви за този модел, струва ли си?

# 172
Здравейте Simple Smile
Тези дни се загледах в една реклама по тв на тази хлебопекарна Мулинекс и понеже цената е добра, се чудя дали да не я взема. Имате ли някакви отзиви за този модел, струва ли си?

Соник, имам същата, поне на снимката, като я гледам, само че е OW1101. Не съм я избирала, от конкурс ми е, някъде от ноември newsm78 миналата година. Използва се доста активно вкъщи, да чукна на дърво, никакви проблеми засега, освен чудесни хлебчета, кексчета и козунаци. С една бъркалка е. Аз лично съм много доволна, дано ми е здрава по-дълго време, много хубава работа върши.  bouquet

# 173
не мога да не се похваля

рецептата за хляба с тиквени семки

за козунак в блога на еликсир , по добър не съм срещала за сега

П.С опс после видях, че и Дион е правила по рецептата на еликсир, нека ни красят темата хубавите козунаци  Peace

# 174
  • София
Соник, имам същата, поне на снимката, като я гледам, само че е OW1101. Не съм я избирала, от конкурс ми е, някъде от ноември newsm78 миналата година. Използва се доста активно вкъщи, да чукна на дърво, никакви проблеми засега, освен чудесни хлебчета, кексчета и козунаци. С една бъркалка е. Аз лично съм много доволна, дано ми е здрава по-дълго време, много хубава работа върши.  bouquet
Благодаря! Ще взема да се престраша, още повече, че май в промоцията е включена и електронна везна, а аз открай време се каня да си купя.  bouquet

# 175
  • близо до морето
Когато си купувах пекарна много се чудех дали да е с 2 перки или 1, обиколих всички възможни магазини и мненията за перките беше, че машините с 2 са за по голям грамаж на хляба иначе се омесва еднакво добре.
Да споделя и скромния ми опит с брашната!  Simple Smile Предната седмица в кауфланд имаше промоция на брашно Мелко за козунаци  1 лев за кг. взех си 2 пакета за проба.  Преди това пак ползвах на Мелко тип 450 или 500 (нямала съм провал до сега с тези брашна). И естествено веднага спретнах няколко козунака.  Crazy Ами разликата е огромна в брашното, козунака след 4 дена пак седи мек, а при другите видове брашно много бързо изсъхваше. И естествено отидох и си купих 25 кг!  Mr. Green И хляб правих с него, също стана хубав. Тия дни ще питам в мелницата колко ще е цената на чувал. До другата седмица приключвам с козунаците, че мойте в нас вече не ги поглеждат ( нещо се олях с тези козунаци).  Sick

# 176
Здравейте, към по-опитните майстори готвачи на машина за хляб chef имам следния въпрос: Как правите хляба мек, който след като се изпече да няма твърди кори. Е, не мога да се справя с тоз проблем. Веднъж ми стана така, но не знам по каква причина. Рецептите ми за хляб са едни и същи, независимо от вида брашно> Моля помагайте Peace

# 177
аз пръскам с вода хляба след като се опече и с четка мажа всички стени с малко мас /маргарин/,после завивам в кърпа,където седи около час и после - премествам в плик

# 178
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Твърдостта на корите може да я ликвидираш,като добавиш още 1-2с.л. олио.Промяната е осезаема.

# 179
Твърдостта на корите може да я ликвидираш,като добавиш още 1-2с.л. олио.Промяната е осезаема.

Peace + водичка, кърпа и торбичка

Общи условия

Активация на акаунт