Машина за хляб -41част

  • 84 741
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 182
Аз не съм съгласна за водата,но това си е мое мнение.Никой не ангажирам.

# 181
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Момчета и момичета ,къде да намеря рецептата на Labrex за неийната шарлота в машината за хляб.

# 182
  • Мнения: 3 743
Момчета и момичета ,къде да намеря рецептата на Labrex за неийната шарлота в машината за хляб.

На стр. 9 Laughing

Ето я:
ШАРЛОТА

3 яйца
200 гр захар
Ванилия – сложих течна на Йоткер
Всичко това се разбива с миксер 3-4 мин и се изсипва в контейнерчето.
Добавят се 285 гр брашно и 3ч.л. бакпулвер (1 пакетче на Йоткер 10 гр)
3 средни ябълки, нарязани на кубчета при сигнала.

Печем на 10 програма – Кекс. При мен е 1.50ч. В тестото, освен ябълките, добавих стафиди, орехи натрошени и шоколадови люспички. Стана фантазия! Преди да извадите шарлотката, леко с дървена или друга подходяща шпатулка отделете от стените на контейнера.

# 183
  • Добрич
  • Мнения: 757
И аз скоро ще спретна шарлотката, но се чудя не трябва ли да има малко мазнинка  Thinking

# 184
  • Мнения: 0
Може ли един бьрз вьпрос относно тестото за козунак? Интересува ме как трябва да изглежда при пьрвото месене в машината, като топка ли, или по-рядко, понеже не мога точно да премеря брашното и изглежда ще трябва да догодявам на око.... мерси!

# 185
  • София
  • Мнения: 10 648
Някой ползвал ли е брашно директно от мелница (пълнозърнесто, типово и др )? Справя ли се машината за хляб? Може ли да се приготвя хляб с алтератива на купената мая?

Тази машина за хляб заслужава ли си парите (90лв), в Lidl се продава по принцип.
 SilverCrest" Brotbackautomat SBB 850 A1  / Домашна хлебопекарна SBB 850 A1 
850 W,  избор на степента на изпичане и теглото на хляба (750/1000/1250 г), с 12 програми,  бъркалка и форма за печене с незалепващо покритие на фирма ILAG®, противоплъзгащи крачета,15-часов таймер, функция за запазване на топлината за 60 минути и светлинна индикация,вкл. книжка с рецепти, мерителна чаша, мерителна лъжичка и прибор за изваждане на бъркалката, 3 години гаранция!

http://www.kompernass.com/pages/_pdfs/25611f301f33d27f2bc3f36bb780d440.pdf



Дали може да кваси кисело мляко?
1250г - колко реално най-голям хляб може да се приготви? Какво може да се иска още?

# 186
  • Мнения: X
Днес пекох една шарлотка, дълго се чудих дали да пробвам, пък се прежалих. Оказа се, че изобщо не е трябвало да се чудя, получи се нещо много вкусно. Не е като шарлотките от печката, не знам с какво да го сравня, но стана страшно вкусно и страшно много ми хареса. Като гледам, обаче, колко измухах, още гореща, май трябва да си забраня да я правя или пък много рядко да я пека. Слагам рецептата, който иска да пробва, супер е! Peace

ШАРЛОТА

3 яйца
200 гр захар
Ванилия – сложих течна на Йоткер
Всичко това се разбива с миксер 3-4 мин и се изсипва в контейнерчето.
Добавят се 285 гр брашно и 3ч.л. бакпулвер (1 пакетче на Йоткер 10 гр)
3 средни ябълки, нарязани на кубчета при сигнала.

Печем на 10 програма – Кекс. При мен е 1.50ч. В тестото, освен ябълките, добавих стафиди, орехи натрошени и шоколадови люспички. Стана фантазия! Преди да извадите шарлотката, леко с дървена или друга подходяща шпатулка отделете от стените на контейнера.

Само чета и не се записвам в темата. Съответно се чудя как така няколко дни никой не пише  Laughing.
Лабрекс, включвам се и аз към питането за мазнината (няма, нали така?).

hakama, ако искаш да си квасиш мляко, не ти е нужна машина. Трябва ти термометър за течност, фурна и съд, в който ще квасиш. Кипваш млякото, охлажаш до 46 градуса С, слагаш по 1 с.л. кисело мляко на 1 л прясно, разбъркваш. Загряваш фурната до към 40-45 градуса, изключваш я, слагаш съда (съдовете) с млякото вътре, засичаш 4 часа (или повече, зависи от разни фактори като температура на околната среда, дали е краве, овче, козе и т.н. млякото) и готово. Става перфектно. Ако температурата на млякото преди подквасването е по-висока, ще се отдели повече суроватка. Подквасата трябва да е от мляко, което съдържа необходимите бактерии. Описанието е дълго, но процедурата е от лесна, по-лесна.

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 23:29 от Анонимен

# 187
  • София
  • Мнения: 10 648
Нямам фурна с толкова точни градуси (настройка) - не разбрах, поддържа ли се температурата или се изключва фурната?

Къде мога да намеря продобно описание, за козе мляко ме интересува. Закваска ще взема от ЕЛБИ.

# 188
  • Мнения: 22 867
Цитат
ШАРЛОТА
Лабрекс, включвам се и аз към питането за мазнината (няма, нали така?).

alys, не, няма!И без мазнина си е вкусно! Peace

# 189
  • София
  • Мнения: 62
Някой ползвал ли е брашно директно от мелница (пълнозърнесто, типово и др )? Справя ли се машината за хляб? Може ли да се приготвя хляб с алтератива на купената мая?

Тази машина за хляб заслужава ли си парите (90лв), в Lidl се продава по принцип.
 SilverCrest" Brotbackautomat SBB 850 A1  / Домашна хлебопекарна SBB 850 A1 
850 W,  избор на степента на изпичане и теглото на хляба (750/1000/1250 г), с 12 програми,  бъркалка и форма за печене с незалепващо покритие на фирма ILAG®, противоплъзгащи крачета,15-часов таймер, функция за запазване на топлината за 60 минути и светлинна индикация,вкл. книжка с рецепти, мерителна чаша, мерителна лъжичка и прибор за изваждане на бъркалката, 3 години гаранция!

http://www.kompernass.com/pages/_pdfs/25611f301f33d27f2bc3f36bb780d440.pdf



Дали може да кваси кисело мляко?
1250г - колко реално най-голям хляб може да се приготви? Какво може да се иска още?




Заслужава си всяка стотинка!Много съм доволна от нея!

# 190
  • Мнения: X
Нямам фурна с толкова точни градуси (настройка) - не разбрах, поддържа ли се температурата или се изключва фурната?

Къде мога да намеря подробно описание, за козе мляко ме интересува. Закваска ще взема от ЕЛБИ.

hakama, изключва се фурната. Може да се опита и без подгряване - зависи каква е фурната и колко мляко се кваси - при по-голямо количество сигурно ще стане без подгряване. Писах ти на лични.  Simple Smile
Ползвах брашно от мелница, но пакетирано. Уж било много хубаво..., ама не бухва хлябът така, както с брашното на София Мел, хлябът става някак си по-груб, с по-дебели кори. Сега го смесвам наполовина с брашно на София Мел и така го ползвам.
Панасоникът е до 1250 г и се получава около 930 г хляб (трябва пак да премеря някой път).

Лабрекс, благодаря!   bouquet

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 09:25 от Анонимен

# 191
  • София
  • Мнения: 4
hakama ,за квасене на мляко  няма нужда от нищо, освен едно одеало. Няколко месеца квасих козе мляко на внучката, че имаше алергия от мляко. Млякото се загрява до 90 градуса /почти завиране/ да се пастьоризира, охлажда се до степен да ти издържа пръста вътре,  и се сипва в стъклени буркани , може и в тенджерата да си остане, все едно.Подквасва се или цялото в тенджерата или в бурканите, като се темперира постепенно закваската да не се пресече и просто се увива за няколко часа в одеало. Ще си следите гъстотата отвреме-навреме, за да не го подкиселите прекалено. Имайте предвид, че козето мляко става малко по-рядко от кравето, после в хладилника се досгъстява.

alys- и аз си зададох въпроса за мазнината в шарлотата и отговора е- става и по двата начина и е разкошна. Първият път сложих парченца масло , веднага на другия ден направих пак по искане на домашните, и този път без мазнина. Чудесна е и по двата начина.

# 192
  • Мнения: 832
Някой ползвал ли е брашно директно от мелница (пълнозърнесто, типово и др )? Справя ли се машината за хляб?

Аз си бях купила типово брашно директно от мелница - 25кг в чувал. Само него ползвам за хляб, нямам проблеми, хляба си става чуден. Сега мисля отново от там да си взема  Peace

# 193
  • Мнения: 3 743
hakama ,за квасене на мляко  няма нужда от нищо, освен едно одеало. Няколко месеца квасих козе мляко на внучката, че имаше алергия от мляко. Млякото се загрява до 90 градуса /почти завиране/ да се пастьоризира, охлажда се до степен да ти издържа пръста вътре,  и се сипва в стъклени буркани , може и в тенджерата да си остане, все едно.Подквасва се или цялото в тенджерата или в бурканите, като се темперира постепенно закваската да не се пресече и просто се увива за няколко часа в одеало. Ще си следите гъстотата отвреме-навреме, за да не го подкиселите прекалено. Имайте предвид, че козето мляко става малко по-рядко от кравето, после в хладилника се досгъстява.


Не е много по темата, но и аз така го правя Peace

# 194
  • Мнения: 1 073
Благодаря на всички за отговорите  bouquet
Относно това как се кваси мляко - ние от много време квасим вкъщиразбира се когато сме взели прясно домашно мляко и винаго на този принцип:ч/з завиване с одеало и около 3 часа стои увито.

Общи условия

Активация на акаунт