Машина за хляб -41част

  • 84 258
  • 749
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 073
Дес, Bongo  мерси за рецептите. Ще пробвам, че моите дечурлига са големи фенове на пица, а досега не съм правила.
Дес, извини ме за невежеството, но кое е тестото  Верди?
Извинявам се,че пиша рядко, но гледам да ви следя и чета. Смятам от другата седмица, а защо не и тоз уикенд, да се пробвам с козунаците. Досега не съм месила в машината за хляб. Имам едно въпросче към вас, на каква фурна печете козунаците с вентилатор или без? И пробвали ли сте на две нива да ги печете?

# 31
  • София
  • Мнения: 1 231
Дес благодаря з ановта темичка   bouquet
Аз нямам никакво време за месене и проби ама грам  Confused едвам успявам да ви прочитам.Но скоро и тоя период ще мине и ще съм на линия.  Peace

# 32
  • София
  • Мнения: 62
Хайде и аз в новата тема!
Нямам с какво да се похваля.
За брашната-напоследък ползвам на Сливенска мелница,марка "Перса" .Хляба не е толкова бял,но е вкусен.
ЗА КОЗУНАЦИ,ОБАЧЕ НЕ МИ ХАРЕСВА!

# 33
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 179
Аз също ползвам Перса и много ми харесва.Хляба става супер бял,като избелен.

# 34
  • Мнения: 804
Здравейте.Аз пък днес направих бирения хляб по тази рецепта http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg497873#msg497873. Стана много хубаво,но ми се струва,че тези количества продукти не са за 750 гр. хляб. Продуктите се събраха на дъното на хлебопекарната и по време на месенето се надигна,но беше под нивото на бъркалките. Иначе се изпече хубаво и беше много вкусен.Реших почивните дни да направя пак,но да удвоя количеството на продуктите.
Само ми дайте акъл дали като кача двойно всички продукти трябва и на маята да удвоя или нея само да я оставя както е по тази рецепта? Някой ми беше казвал,че маята може и да не се удвоява,защото едно пакетче е достатъчно и за 500 гр хляб и за 1000 гр.  Thinking

# 35
  • Мнения: 2 126
аз купувам винаги най-евтиното бяло брашно. в него може да има натурални подобрители , но не вярвам да има изкуствени  Joy
хапвам си бял хляб , а и на кожата ми се отразява. виж само каква искряща белота е  hahaha

Ти па да не мислиш че аз купувам от скъпото.Винаги това което е на промоция и възможно най евтиното в магазина.Ама под 90ст. не съм виждала брашно от месеци Thinking
А иначе,като те гледам ти си се 'избелил' с тва мойто последното брашно,дето го споменах hahaha Joy Joy

Тестото ВЕРДИ

# 36
  • Австрия
  • Мнения: 28
Здравейте,
да се запиша и аз в новата тема. И понеже прочетох, че на новите не им вярвате на хвалбите за хляба, слагам и една снимка за доказателсво.  Wink


Хляб с пармезан и малко сусам

# 37
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
елфа, аз правя следното много сполучливо тесто за пица (от книжката на Мулинекс 2000):
240мл вода
1 с.л. зехтин
1,5 ч.л. сол
480 гр брашно
1 ч.л. суха мая

# 38
  • Добрич
  • Мнения: 757
По повод цените на бялото брашно, днес купих от Била брашно на Clever за 0,79 лв. Добре стана според мен хлябът  Grinning Grinning

# 39
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 179
НУДЕЛ никой не е казал,че не вярваме ами искаме да видим постиженията ви.Лошо няма нали?Много ти е красив хляба.

# 40
  • Бургас
  • Мнения: 5 795
Здравейте,
да се запиша и аз в новата тема. И понеже прочетох, че на новите не им вярвате на хвалбите за хляба, слагам и една снимка за доказателсво.  Wink


Хляб с пармезан и малко сусам


Ха така, друго си е око да види, слюнка да потече hahaha Чудесно е хлебчето ти и само такива да ги докарваш  bouquet

А за съхранението на хляба за да не става ронлив и сух, мисля че доста пъти сме го бистрили, ама ето пак Laughing Аз, лично, го завивам с дебела чиста хавлия докато изстине напълно и тогава я махам, завивам го с тънка памучна или ленена кърпа и слагам в найлонова торбичка. Ако пък ме съмнява, че кората е станала по-дебела и твърда, отколкото искам, тогава още в началото го слагам в найлонова торбичка, както е завит с хавлийката - така той се овлажнява леко от конденза, но пък не го поема целия, тъй като хавлията си попива добре. Като мине час - час и нещо, махам торбичката и влажната хавлия, завивам с чиста суха тънка памучна кърпа и в нова суха торбичка. И в двата случая хлябът ми стои после в кутия за хляб, както си е с торбичката и кърпата.  Така не е влажен, не изсъхва, не се рони, а стои по около 3-4 дни поне, че не ядем много двамцата вкъщи Peace

# 41
  • Мнения: 1 298
Помагайте, че съм начинаещ и се оплетох в едни безкрайни неуспешни опити... Опитвам се да направя хляб, в който освен  бяло брашно, има просено брашно и камутено брашно (специална пълнозърнеста пшеница). Гледам пропорциите да са нормални, и го пускам на следно дълги програми, но все става много "плосък" - около 3 см. на височина. Изглежда, като че ли е втасал и е спаднал в средата, коричката си е добра, както и вкусът, но вътре е малко "степан" мокър, не се изпича много добре.
Имам чувствато, че не догодявам маята и втасването, но не съм сигурна, може и да е от брашната.
Машината ми не може да се спира по средата на програма, за да довтаса, и не може да се пуска само на печене, примерно...

Пропорциите, с които пробвам, са следните:
200 мл вода
250 мл бяло брашно
125 мл просено брашно
125 мл камутено брашно
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 с.л. масло
1 с.л. сухо мляко
Около 1/4 кубче свежа мая (всъщност, дори по-малко)
В този на снимката има и 3 лъжици слънчоглед... Както се вижда, бухам всичко, което ми падне, а и се жалвам, че не ставало...  Mr. Green

Рецептата е малко импровизирана на базата на други рецепти  Embarassed, но все пак, защо може да е толкова "нисък" и "степан вътре" хляба ми?
Ей го:

# 42
  • Мнения: 3 922
Благодаря, Дес,
Подариха ми хлебопекарната с 3 пакета разлилни брашна на Техра и резултатите са сполучливи. Но идва време за нова покупка и ме интересуват и вашите впечатления от различните марки.

Моля те, дай някоя рецепта с брашната на "Техра", която е сполучлива? Имам на тази фирма "Грахам" и "Ръжено-пшенично", но опитите ми да направя нещо с тях досега са пълен провал. Sad

# 43
  • Мнения: 14
аз купувам винаги най-евтиното бяло брашно. в него може да има натурални подобрители , но не вярвам да има изкуствени  Joy

Ти па да не мислиш че аз купувам от скъпото.Винаги това което е на промоция и възможно най евтиното в магазина.Ама под 90ст. не съм виждала брашно от месеци Thinking


Аз се чудя, ако се вземе директно от мелница, дали няма да е под 90 ст.  newsm78? Някой купувал ли е такова брашно? Чувала съм, че има разфасовки и от по 5 кг.

# 44
  • Мнения: 14
Помагайте, че съм начинаещ и се оплетох в едни безкрайни неуспешни опити... Опитвам се да направя хляб, в който освен  бяло брашно, има просено брашно и камутено брашно (специална пълнозърнеста пшеница). Гледам пропорциите да са нормални, и го пускам на следно дълги програми, но все става много "плосък" - около 3 см. на височина. Изглежда, като че ли е втасал и е спаднал в средата, коричката си е добра, както и вкусът, но вътре е малко "степан" мокър, не се изпича много добре.
Имам чувствато, че не догодявам маята и втасването, но не съм сигурна, може и да е от брашната.
Машината ми не може да се спира по средата на програма, за да довтаса, и не може да се пуска само на печене, примерно...

Пропорциите, с които пробвам, са следните:
200 мл вода
250 мл бяло брашно
125 мл просено брашно
125 мл камутено брашно
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 с.л. масло
1 с.л. сухо мляко
Около 1/4 кубче свежа мая (всъщност, дори по-малко)
В този на снимката има и 3 лъжици слънчоглед... Както се вижда, бухам всичко, което ми падне, а и се жалвам, че не ставало...  Mr. Green

Рецептата е малко импровизирана на базата на други рецепти  Embarassed, но все пак, защо може да е толкова "нисък" и "степан вътре" хляба ми?
Ей го:

И моите хлебчета със смес от брашна в началото ставаха така, но аз открих за себе си, че тестото ми трябва да е малко по рядко, в смисал да маже леко под бъркалките и за мое учудване хляба започна да се надига и си е с калпаче. Виждам, че бялото ти  брашно е преобладаващо, както би трябвало да е за да има бухналост,но останалите две, не съм работила с тях.

Общи условия

Активация на акаунт