Машина за хляб -41част

• 85 062
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
В момента се меси тесто с 200-300 грама млечна овесена каша Хип. Не ми се хвърляше и и сложих захар, брашно, вода, какао, ванилия и суха мая, според вас дали ще става за ядене? То май и срока и е минал  ooooh!

Последна редакция: сб, 21 май 2011, 15:18 от yani_cat

# 676
Тестото стана чудесно, в момента пека кифли със сладко Wink

# 677
  • Paris, France
е с една бъркалка не можеш да измесиш голямо количество тесто.

Не съм съгласна. Броят бъркалки няма абсолютно никакво значение за количеството. Обемът на съда има значение.

# 678
Aз си меся колкото тесто ми трябва в машината с една бъркалка.Ако е повече помагам с една дървена бъркалка.Винаги тестото ми става перфектно,а мапинката е до 1кг.Малко я изнасилвам понякога Embarassed

# 679
Здравейте, преди няколко страници четох за един хляб с айран, който бил много хубав, но не успях да го намеря в рецептите на 1стр, някой може ли да ми даде линг?

# 680
# 681
  • Пазарджик/Лондон
jujka^ , дали са ти рецептата вече - много хубав хляб става, и тази вечер правих Wink.
Ако машинката ти е с капацитет 1500 гр., направи рецептата с 350 мл. айрян, ако ти е по- малка - тази с 260.

# 682
# 683
  • Пазарджик/Лондон
Ердинч , това ще е следващият ми хляб Simple Smile.

# 684
Ердинч и аз задължително ще го пробвам, още днес. И тестото за пица в най-скоро време. Има ли място, където могат да се видят всичките ти рецепти събрани на едно място Hug

# 685
 newsm78 мислих едно време да ги събера на едно място, но имам проблеми със времето.

всичките са в темата за рецепти.

Hug

да прикачим и нещо интересно,  newsm78

Последна редакция: нд, 22 май 2011, 21:19 от Ердинч

# 686
Аз само минавам да кажа отново благодаря на Ердинч. Хлябът с кисело мляко стана "огромен", направо опря в капака на машината. Още не сме го опитали, но ухае чудесно  chef

# 687
  • София
Тъй като ангажиментите ми напоследък не ми позволяват редовно да следя темата, моля онези от вас, които имат възможност и желание на поддържат блога на темата да ми пишат на лични за да им прехвърля паролата и за него за да се развива.

# 688
  • Варна
Моля за помощ. Имам машина Ронсон R-295 от Метро. Като я е купувал мъжът ми са му показали упътване на български. Като я донесе се оказа обаче, че в нашето няма страници на български. Много моля който има такава машина и упътване на български да помогне, като ми го преснеме или сканира. Ако ви е по-удобно пишете на лични.
Благодарение на прекрасните рецепти в темата за рецепти имаме няколко успешни опита, но така и не успяхме да хванем момента, когато машината звънва и не знаем как и кога става това. Може би някой с такава машине ще може да каже. Благодаря предварително.

# 689
Деспина, аз изобщо не си използвам книжката на моя Северин - преписах си рецептите от темата и си ги правя. Така че действай смело, въпреки че ти липсва български превод.
От Ронсона на баща ми имам преписани две рецепти
Бял хляб          750 гр               950 гр
мляко               275мл               350мл
зехтин               25гр                 30гр
сол                     1чл                   1 1/2 чл
захар                  1сл                   1 1/2чл
брашно            500гр                670гр
жива мая           7гр                     10гр

Овесен хляб     800гр                  1200гр
вода                  350мл                  500мл
масло                  25мл                    30мл
сол                      1чл                     1 1/2 чл
захар                  1чл                     1 1/2 чл
овес ядки          150гр                   200гр
брашно              375 гр                 550гр
мая                       9гр                     12гр

Иначе сигнала за добавки не го използвам, слагам всичко в началото, само маслините ги добавям 20мин след началото на месенето.   

Общи условия

Активация на акаунт