Машина за хляб -41част

  • 84 293
  • 749
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 315
Благодаря, Дес,
Подариха ми хлебопекарната с 3 пакета разлилни брашна на Техра и резултатите са сполучливи. Но идва време за нова покупка и ме интересуват и вашите впечатления от различните марки.

Моля те, дай някоя рецепта с брашната на "Техра", която е сполучлива? Имам на тази фирма "Грахам" и "Ръжено-пшенично", но опитите ми да направя нещо с тях досега са пълен провал. Sad

Правих хляб от бялото и ръженото на Техра, но ще дам точните пропорции като се прибера довечера, че сега пиша от служебния.

# 46
  • Мнения: 222
аз предпочитам бяло брашно на София Мел, а за другите - на Арчар...

# 47
# 48
  • Мнения: 315
По повод цените на бялото брашно, днес купих от Била брашно на Clever за 0,79 лв. Добре стана според мен хлябът  Grinning Grinning

И аз купих от него, но не съм правила още хляб. Забелязах обаче,че не пише на опаковката че е тип 500, а само че е бяло пшеничено newsm78
аз купувам винаги най-евтиното бяло брашно. в него може да има натурални подобрители , но не вярвам да има изкуствени  Joy

Ти па да не мислиш че аз купувам от скъпото.Винаги това което е на промоция и възможно най евтиното в магазина.Ама под 90ст. не съм виждала брашно от месеци Thinking


Аз се чудя, ако се вземе директно от мелница, дали няма да е под 90 ст.  newsm78? Някой купувал ли е такова брашно? Чувала съм, че има разфасовки и от по 5 кг.
на 0.42-0.45лв го взема моя приятелка директно от мелница

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 11:55 от ЛуАн

# 49
  • Мнения: 14

на 0.42-0.45лв го взема моя приятелка директно от мелница

супер, значи ще се ориентирам към мелница. Благодаря за инфото  bouquet

# 50
  • Мнения: 3 428
Аз си купувам по 50 кг на София мел за 20 лв. Типово, ръжено и грахам купувам по 90 ст пакет.

# 51
  • Добрич
  • Мнения: 757
По повод цените на бялото брашно, днес купих от Била брашно на Clever за 0,79 лв. Добре стана според мен хлябът  Grinning Grinning

И аз купих от него, но не съм правила още хляб. Забелязах обаче,че не пише на опаковката че е тип 500, а само че е бяло пшеничено


Аз се чудя, ако се вземе директно от мелница, дали няма да е под 90 ст.  newsm78? Някой купувал ли е такова брашно? Чувала съм, че има разфасовки и от по 5 кг.
[/quote]
на 0.42-0.45лв го взема моя приятелка директно от мелница
[/quote]
Да наистина не пише типа на брашното
Скоро ще пращам мъжа ми тук до едно близко село, където има мелница, да видим колко ще е там брашното, на него обаче не му се вярва да е под 80 ст.

# 52
  • Мнения: 1 111
хм,като ви чета и установих,че при нас брашното е по-скъпо - един чувал от 25 кг е 23 лв. Sunglasses

# 53
  • хасково
  • Мнения: 3
Здравейте момичета, надявам се някой да ми даде съвет. Имаме отскоро хлебопекарна Аляска е от промоциите на Метро.Днес реших да няправя пробно козунак в нея- вече втасва де, но сега се сетих че нали уж трябва да втаса 2 пъти тестото.Та въпроса ми е дали да спра програмата преди печенето и да премеся или ...да си го оставя така.Пуснала съм на програмата за сладък хляб.Ще чакам някой да пише и започвам да чета от до темите

# 54
  • София
  • Мнения: 62
Аз си купувам по 50 кг на София мел за 20 лв. Типово, ръжено и грахам купувам по 90 ст пакет.
Как го съхраняваш,такова голямо количество?И  къде се намира тази мелница?Координати?


Моля те, дай някоя рецепта с брашната на "Техра", която е сполучлива? Имам на тази фирма "Грахам" и "Ръжено-пшенично", но опитите ми да направя нещо с тях досега са пълен провал. Sad

Това е любимия хляб на моето семейство.Правя го обикновенно с брашна "Техра" Става въпрос за пълнозърнестия хляб на tanita : http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,283.0.html

# 55
  • Мнения: 12
Здравейте,
И аз тъкмо правя предпримиера на козунаците вкъщи.
Сигурно откривам топлата вода и ако се повтарям моля да ме извините, но четох много из форума и блога и стигнах до извода, че за козунак трябва да се използва програма за Френски хляб (защото при моята хлебопекарна продължава 3,40 часа, има само 3 месения и след последното месене (и наплитане на козунака) има 1 час втасване, за да удвои обема си и после 1 час печене). Първият ми козунак го правих с програма Сладък хляб и очаквано си стана хляб, но изобщо не беше сладък. (тогава ползвах оригиналната рецепта на моя мулинекс за козунак..) Та, исках да кажа, че според мен програмата за нашенския козунак е Френски хляб! Освен това използвах и подсладител към захарта и очаквам този път да ям нещо сладко!  Praynig За сега става точно както трябва - но ще покажа резултати след 2 часа като го опека!  bowuu  chef

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 14:00 от Bg-father

# 56
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 181
СВЕТЛА аз правя козунака на 2-ра програма с времетраене 3,50ч.пак на Аляска.

# 57
  • Мнения: 7 779
Здравейте момичета, надявам се някой да ми даде съвет. Имаме отскоро хлебопекарна Аляска е от промоциите на Метро.Днес реших да няправя пробно козунак в нея- вече втасва де, но сега се сетих че нали уж трябва да втаса 2 пъти тестото.Та въпроса ми е дали да спра програмата преди печенето и да премеся или ...да си го оставя така.Пуснала съм на програмата за сладък хляб.Ще чакам някой да пише и започвам да чета от до темите
понякога и момчетата са на лице  #2gunfire

# 58
  • хасково
  • Мнения: 3
ок др път и към момчетата ще се обръщам. Реших да го оставя така да видим какво ще излезе .страшно много бухна почти опря в капака -добре че вече се пече иначе щях да премесвам ща не ща.
Утре ще пробвам на втората програмаче този няма да остане така ухае целия апартамент ...

# 59
  • Мнения: 7 779
ок др път и към момчетата ще се обръщам. Реших да го оставя така да видим какво ще излезе .страшно много бухна почти опря в капака -добре че вече се пече иначе щях да премесвам ща не ща.
Утре ще пробвам на втората програмаче този няма да остане така ухае целия апартамент ...
ами гледай да не го препечеш  hahaha
иначе момчетата сме 3-4-5 , ама не сме за изхвърляне  Joy   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт