Машина за хляб -41част

• 84 293
  • 749
  •   1
Отговори
# 45
Благодаря, Дес,
Подариха ми хлебопекарната с 3 пакета разлилни брашна на Техра и резултатите са сполучливи. Но идва време за нова покупка и ме интересуват и вашите впечатления от различните марки.

Моля те, дай някоя рецепта с брашната на "Техра", която е сполучлива? Имам на тази фирма "Грахам" и "Ръжено-пшенично", но опитите ми да направя нещо с тях досега са пълен провал. Sad

Правих хляб от бялото и ръженото на Техра, но ще дам точните пропорции като се прибера довечера, че сега пиша от служебния.

# 46
аз предпочитам бяло брашно на София Мел, а за другите - на Арчар...

# 47
# 48
По повод цените на бялото брашно, днес купих от Била брашно на Clever за 0,79 лв. Добре стана според мен хлябът  Grinning Grinning

И аз купих от него, но не съм правила още хляб. Забелязах обаче,че не пише на опаковката че е тип 500, а само че е бяло пшеничено newsm78
аз купувам винаги най-евтиното бяло брашно. в него може да има натурални подобрители , но не вярвам да има изкуствени  Joy

Ти па да не мислиш че аз купувам от скъпото.Винаги това което е на промоция и възможно най евтиното в магазина.Ама под 90ст. не съм виждала брашно от месеци Thinking

Аз се чудя, ако се вземе директно от мелница, дали няма да е под 90 ст.  newsm78? Някой купувал ли е такова брашно? Чувала съм, че има разфасовки и от по 5 кг.
на 0.42-0.45лв го взема моя приятелка директно от мелница

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 11:55 от ЛуАн

# 49

супер, значи ще се ориентирам към мелница. Благодаря за инфото  bouquet

# 50
Аз си купувам по 50 кг на София мел за 20 лв. Типово, ръжено и грахам купувам по 90 ст пакет.

# 51
  • Добрич
По повод цените на бялото брашно, днес купих от Била брашно на Clever за 0,79 лв. Добре стана според мен хлябът  Grinning Grinning

И аз купих от него, но не съм правила още хляб. Забелязах обаче,че не пише на опаковката че е тип 500, а само че е бяло пшеничено

Аз се чудя, ако се вземе директно от мелница, дали няма да е под 90 ст.  newsm78? Някой купувал ли е такова брашно? Чувала съм, че има разфасовки и от по 5 кг.
[/quote]
[/quote]
Да наистина не пише типа на брашното
Скоро ще пращам мъжа ми тук до едно близко село, където има мелница, да видим колко ще е там брашното, на него обаче не му се вярва да е под 80 ст.

# 52
хм,като ви чета и установих,че при нас брашното е по-скъпо - един чувал от 25 кг е 23 лв. Sunglasses

# 53
  • хасково
Здравейте момичета, надявам се някой да ми даде съвет. Имаме отскоро хлебопекарна Аляска е от промоциите на Метро.Днес реших да няправя пробно козунак в нея- вече втасва де, но сега се сетих че нали уж трябва да втаса 2 пъти тестото.Та въпроса ми е дали да спра програмата преди печенето и да премеся или ...да си го оставя така.Пуснала съм на програмата за сладък хляб.Ще чакам някой да пише и започвам да чета от до темите

# 54
  • София
Аз си купувам по 50 кг на София мел за 20 лв. Типово, ръжено и грахам купувам по 90 ст пакет.
Как го съхраняваш,такова голямо количество?И  къде се намира тази мелница?Координати?

Моля те, дай някоя рецепта с брашната на "Техра", която е сполучлива? Имам на тази фирма "Грахам" и "Ръжено-пшенично", но опитите ми да направя нещо с тях досега са пълен провал. Sad

Това е любимия хляб на моето семейство.Правя го обикновенно с брашна "Техра" Става въпрос за пълнозърнестия хляб на tanita : http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,283.0.html

# 55
Здравейте,
И аз тъкмо правя предпримиера на козунаците вкъщи.
Сигурно откривам топлата вода и ако се повтарям моля да ме извините, но четох много из форума и блога и стигнах до извода, че за козунак трябва да се използва програма за Френски хляб (защото при моята хлебопекарна продължава 3,40 часа, има само 3 месения и след последното месене (и наплитане на козунака) има 1 час втасване, за да удвои обема си и после 1 час печене). Първият ми козунак го правих с програма Сладък хляб и очаквано си стана хляб, но изобщо не беше сладък. (тогава ползвах оригиналната рецепта на моя мулинекс за козунак..) Та, исках да кажа, че според мен програмата за нашенския козунак е Френски хляб! Освен това използвах и подсладител към захарта и очаквам този път да ям нещо сладко!  Praynig За сега става точно както трябва - но ще покажа резултати след 2 часа като го опека!  bowuu  chef

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 14:00 от Bg-father

# 56
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
СВЕТЛА аз правя козунака на 2-ра програма с времетраене 3,50ч.пак на Аляска.

# 57
Здравейте момичета, надявам се някой да ми даде съвет. Имаме отскоро хлебопекарна Аляска е от промоциите на Метро.Днес реших да няправя пробно козунак в нея- вече втасва де, но сега се сетих че нали уж трябва да втаса 2 пъти тестото.Та въпроса ми е дали да спра програмата преди печенето и да премеся или ...да си го оставя така.Пуснала съм на програмата за сладък хляб.Ще чакам някой да пише и започвам да чета от до темите
понякога и момчетата са на лице  #2gunfire

# 58
  • хасково
ок др път и към момчетата ще се обръщам. Реших да го оставя така да видим какво ще излезе .страшно много бухна почти опря в капака -добре че вече се пече иначе щях да премесвам ща не ща.
Утре ще пробвам на втората програмаче този няма да остане така ухае целия апартамент ...

# 59
ок др път и към момчетата ще се обръщам. Реших да го оставя така да видим какво ще излезе .страшно много бухна почти опря в капака -добре че вече се пече иначе щях да премесвам ща не ща.
Утре ще пробвам на втората програмаче този няма да остане така ухае целия апартамент ...
ами гледай да не го препечеш  hahaha
иначе момчетата сме 3-4-5 , ама не сме за изхвърляне  Joy   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт