Машина за хляб -41част

  • 84 268
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 7 779
Ясно, отказахте ме да правя конфитюр, благодаря че споделихте всички
За захарта в козунаците вече ще имам едно наум, малко количество+подсладител или както е по рецепта, а за локума да питам, сложих го при сигнала заедно със стафидите, грешка ли е според вас
сама за себе си прецени - грешка или не е това ?
виж какво се е получило. ако ти харесва значи не е грешка.   bouquet

# 91
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Локумът обикновено се добавя при сплитането, иначе се стопява.

Аз идвам със следното питане - къде мога да открия брашната на Арчар? В Хит и Карфур, откъдето го взимах доскоро, вече не го намирам.

# 92
  • Мнения: 69
Здравейте! Влизам набързо да ви почерпя за рождения ден на дъщеря ми и бягам.

Бонго, душко подслади се. Мислех да ти пратя на личния специално на теб ама ето какво стана и остана само това парче. Хайде чао че ме чакат гостите.

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 21:30 от bolqrka64

# 93
  • Добрич
  • Мнения: 757
KayRenn, благодаря за уточнението, сега разбрах защо не открих локума в козунака
Грахам на Арчар си закупих от Кауфланд  Grinning

# 94
  • Мнения: 3 922
В момета пека такъв хляб, но чак като сложих маята видях, че съм купила  и сложила такава с изтекъл срок на годност и сигурно ще се провали  рецептата. Мога ли да направя нещо на по-късен етап?

Мерси за рецептата   bouquet. Още утре  ще я пробвам.
Ако имаш възможност сложи една снимка на хлебчето.

# 95
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 180
ГЕЛЕВА благодаря ти.

# 96
  • Мнения: 804
  Направих класически бял хляб на програма за пухкав хляб. Наблюдавах го (по безценните съвети на бонго),добавих малко брашно,защото ми се стори много лепкаво.Като свърши месенето и преди да започне второто и третото втасване,бръкнах да извадя бъркалките и извадих тестото.Понапердаших го на плота (разбирай взех да го бия),не стигнах до 100 пъти и го върнах да си втасва в машината.
  Отидох да го видя какво става 5 мин. преди да започне печенето и се уплаших-тестото се беше надигнало до горния ръб на формата. Но като започна печенето горната част се вдлъбна - защо ли? newsm78
Снимки тук

# 97
  • Мнения: 1 111
Локумът обикновено се добавя при сплитането, иначе се стопява.
същото важи и за шоколад и подобни...аз само стафидите слагам при сигнал на машината,както и рендосаните кори от лимон или портокал.При сплитането бодвам парченцата шоколад,не че и те не се топят при печенето...Локум до сега не съм слагала,както  и ядки /може би защото не съм им фен/ Peace

А,точно така, Ердинч, а не Дядо Хаджия беше коментирал за сладкото в машината Peace Точно това,което и Гелева е постнала съм чела и аз Peace

# 98
  • Мнения: 3 743
Помагайте, че съм начинаещ и се оплетох в едни безкрайни неуспешни опити... Опитвам се да направя хляб, в който освен  бяло брашно, има просено брашно и камутено брашно (специална пълнозърнеста пшеница). Гледам пропорциите да са нормални, и го пускам на следно дълги програми, но все става много "плосък" - около 3 см. на височина. Изглежда, като че ли е втасал и е спаднал в средата, коричката си е добра, както и вкусът, но вътре е малко "степан" мокър, не се изпича много добре.
Имам чувствато, че не догодявам маята и втасването, но не съм сигурна, може и да е от брашната.
Машината ми не може да се спира по средата на програма, за да довтаса, и не може да се пуска само на печене, примерно...

Пропорциите, с които пробвам, са следните:
200 мл вода
250 мл бяло брашно
125 мл просено брашно
125 мл камутено брашно
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 с.л. масло
1 с.л. сухо мляко
Около 1/4 кубче свежа мая (всъщност, дори по-малко)
В този на снимката има и 3 лъжици слънчоглед... Както се вижда, бухам всичко, което ми падне, а и се жалвам, че не ставало...  Mr. Green

Рецептата е малко импровизирана на базата на други рецепти  Embarassed, но все пак, защо може да е толкова "нисък" и "степан вътре" хляба ми?
Ей го:

Аз не съм експерт. У нас мъжът ми прави хляба, аз кис. мляко Laughing, но въпреки това да ти кажа, че и при нас имаше такъв проблем. Напоследък като спрем машината 10 мин преди изтичане на програмата за пълнозърнест хляб и хлябът си остава бухнал. Пробвай ако искаш, може и да има ефект Peace

Конфитюри не сме правили, но ползваме тази програма да си правим редовно домашна лютеница Peace

# 99
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 180
ПРОСТО хляба ти е превтасъл,затова е хлътнал.Тази програма за пухкав хляб със какво времетраене е?

# 100
  • Мнения: 3 428
Просто аз според мен не е трябвало да го налагаш горкото тесто, превтасало е както е писала и Ивелина. Може да извадиш бъркалките и да оформиш за секунди тестото, но толкова. То ще си втаса самичко и без бой в масата.

# 101
  • Мнения: 804
ПРОСТО хляба ти е превтасъл,затова е хлътнал.Тази програма за пухкав хляб със какво времетраене е?
3ч. 40 мин. за разфасовка от 1 кг.
Ако се окаже това,няма повече да правя хлябове по рецепта от книжката към машината  #2gunfire Втори хляб не ми се получава,а спазвам пропорциите внимателно.  Stop Stop

# 102
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 180
Горкото тесто,кой ти каза,че трябва да го биеш?Хората гледат да не се занимават,а ти и го налагаш.Имай милост.Щади си силите.Като времетраене е добре,а колко брашно и колко мая сложи?

# 103
  • Мнения: 3 428
А в книжката на машината ли пише, че трябва да се бие тестото??

# 104
  • Мнения: 804
 Joy Blush Joy Ох,със сълзи се смях на постовете ви.Не,че се подигравам,ама как жалите тестото-не можах да се сдържа.  Peace
Мама Тин, в книжката има само продуктите (естествено по ред на слагане). Биенето се беше по моя инициатива.
Другия път ще го пожаля,обещавам.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт